dixi health logo n
plastic surgery price and cost
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Been Verlenging Operatie in Turkije

Osteotomie, ook wel been verlengende chirurgie genoemd, is een methode om de beenderen langer te maken. Deze procedure is gunstig voor mensen met een klein gestalte of ongelijke beenlengte als gevolg van aangeboren afwijkingen of verwondingen. Naast de traditionele medische toepassing wordt beenverlenging ook steeds vaker toegepast om cosmetische redenen. Het stelt mensen in staat om enkele centimeters aan hun lengte toe te voegen voor een esthetische verbetering.

meer mannen dan vrouwen geven de voorkeur aan deze ingreep omdat lengte een opvallend kenmerk is bij mannen. Lengte wordt beschouwd als een belangrijke fysieke eigenschap voor mannen en een korte lengte is vaak een oorzaak van onzekerheid voor veel mannen.

De been verlengings procedure werkt door gebruik te maken van het vermogen van het lichaam om nieuwe botstructuur te regenereren. Het is een stapsgewijze procedure die een paar weken en soms maanden tot een jaar duurt. De lengte van je beenderen, femur (dijbeen), tibia (scheenbeen), zachte weefsels en andere structuren neemt geleidelijk toe tijdens deze procedure.

In de VS, Duitsland, Zuid-Korea, enz. worden gemiddeld 200-300 been verlengingen per jaar uitgevoerd. In Turkije, Italië en Spanje worden ongeveer 30-50 beenverlengingen uitgevoerd. Omdat het een complexe ingreep is, is deze slechts in een beperkt aantal ziekenhuizen beschikbaar. In Turkije worden been verlengingen uitgevoerd in verschillende ziekenhuizen, waaronder het Liv Hospital Istanbul, het Florence Nightingale Ziekenhuis en het Optimed International Hospital.

Ledemaatverlenging of been verlenging is een operatie om de lengte van de beenderen te vergroten. De ingreep heeft betrekking op de beenderen, het dijbeen (femur), het scheenbeen (tibia) en de omliggende structuren. De patiënt kan ervoor kiezen om het scheenbeen of het dijbeen te verlengen. Je arts helpt je de juiste keuze te maken op basis van de vorm van je been.

Been verlenging is medisch noodzakelijk voor mensen met ongelijke benen (anisomelia) omdat dit kan leiden tot grotere problemen zoals scoliose en andere aandoeningen aan de wervelkolom. Het helpt ook mensen, meestal mannen, om 3 tot 5 centimeter langer te worden dan hun oorspronkelijke lengte. Het is een relatief lange procedure, maar het geeft duurzame en levensveranderende resultaten.

Procedures om ledematen te verlengen, zoals cosmetische been verlenging of chirurgie om de lengte te vergroten, hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen omdat mensen hun gewenste lengte willen bereiken. Een veelgebruikte techniek is botverlenging, waarbij de botten geleidelijk worden verlengd om de totale lengte van de ledematen te vergroten.

De Ilizarov-techniek, genoemd naar de Russische orthopedisch chirurg Gavriil Abramovich Ilizarov, is een populaire methode voor de reconstructie en verlenging van ledematen. Deze techniek maakt gebruik van een externe fixator, een apparaat dat aan de buitenkant van de ledemaat wordt geplaatst, om het bot geleidelijk op te rekken en nieuwe botvorming te stimuleren.

Correctie van beenlengteverschil is een andere toepassing van procedures om ledematen te verlengen. Deze aandoening doet zich voor wanneer één been korter is dan het andere, wat leidt tot loopafwijkingen en mogelijke gewrichtsproblemen. Door een operatie voor het verlengen van de ledematen kan het kortere been geleidelijk worden verlengd om evenwicht te bereiken en de functie te verbeteren.

Als je een operatie overweegt om de ledematen te verlengen, is het belangrijk om rekening te houden met de bijbehorende kosten. De kosten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het type ingreep, de expertise van de chirurg en de locatie van de kliniek. Het is raadzaam om een gekwalificeerde orthopedisch chirurg te raadplegen die gespecialiseerd is in het verlengen van ledematen om een nauwkeurige schatting te krijgen.

Herstel na een verlenging van de ledematen is een geleidelijk proces dat geduld en toewijding vereist. Fysiotherapie en fysieke activiteiten spelen een cruciale rol in het revalidatieproces en helpen de spierkracht, gewrichtsmobiliteit en algemene functie te herstellen. Het volgen van de instructies van de chirurg en het doen van voorgeschreven oefeningen zijn essentieel voor een succesvol herstel.

Hoewel chirurgische methoden het meest bekend zijn, zijn er ook niet-chirurgische opties voor beenverlenging. Deze omvatten technieken zoals het gebruik van externe apparaten om geleidelijk spanning op de ledematen te zetten, waardoor de botgroei wordt gestimuleerd. Niet-chirurgische beenverlengingsprocedures kunnen geschikt zijn voor mensen met specifieke medische aandoeningen of persoonlijke voorkeuren.

Tijdens een been verlengende operatie kan een externe fixator of een intramedullaire nagel worden gebruikt. De externe fixator is een apparaat dat buiten het lichaam blijft en periodiek wordt aangepast om het bot te verlengen. Een intramedullaire nagel daarentegen wordt chirurgisch in het bot geïmplanteerd en komt geleidelijk los om de botgroei te bevorderen.

Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er aan het verlengen van ledematen potentiële risico’s en complicaties verbonden. Dit kunnen infecties, zenuwbeschadigingen, gewrichtstijfheid of het niet goed genezen van het bot zijn. Het is cruciaal om deze risico’s grondig met je chirurg te bespreken en ervoor te zorgen dat je realistische verwachtingen hebt van het resultaat van de operatie.

Naast de medische aspecten van het verlengen van ledematen zijn er oefeningen en fysiotherapeutische technieken die kunnen helpen bij het herstelproces. Deze oefeningen zijn gericht op het rekken en versterken van de spieren rond de verlengde botten, het bevorderen van de flexibiliteit en het herstellen van het volledige bewegingsbereik.

Voordat je een operatie ondergaat om je ledematen te verlengen, is het essentieel om een goed begrip te hebben van de procedure, de risico’s en de mogelijke voordelen. Het bekijken van voor-en-na foto’s en getuigenissen van mensen die de ingreep hebben ondergaan kan inzicht geven in de mogelijke resultaten en de algehele tevredenheid van de patiënt.

Een verlenging van de ledematen is niet alleen gewenst om cosmetische redenen, maar kan ook gunstig zijn voor mensen met dwerggroei. Door de beenlengte te vergroten kunnen mensen met dwerggroei een betere mobiliteit, een betere houding en een groter gevoel van eigenwaarde ervaren. Het is echter cruciaal om een gespecialiseerde orthopedisch chirurg te raadplegen om de geschiktheid van de procedure voor elk uniek geval te bepalen.

Kortom, verlenging van de ledematen biedt mensen de mogelijkheid om beenlengteverschillen te corrigeren of de gewenste lengte te bereiken. Of het nu gaat om chirurgische methoden of niet-chirurgische alternatieven, het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en te overleggen met gekwalificeerde professionals om de bijbehorende risico’s, kosten en verwachte resultaten te begrijpen.

De procedure bestond pas in de jaren 1950 toen een orthopedisch chirurg uit de Sovjet-Unie, Gavriil Ilizarov, een apparaat bedacht om botten van ledematen te verlengen. Het apparaat is beter bekend als het “externe fixatorsysteem” of “Ilizarov-frame”. De orthopedische theorie van Ilizarov is dat het doorsnijden van twee bothelften en ze op hun plaats houden leidt tot botregeneratie. Het is een natuurlijk proces dat zorgvuldige planning en uitvoering vereist.

Het Ilizarov-apparaat is een verstelbaar apparaat met verschillende pinnen die zijn bevestigd aan metalen staven. Chirurgen plaatsen het frame buiten de benen en verbinden het door het ongebroken deel van het bot van het been. Het helpt om het bot op zijn plaats te houden en de afstand tussen het gebroken bot geleidelijk te verkleinen. Het Ilizarov frame wordt nog steeds gebruikt, maar medische vooruitgang heeft geleid tot nieuwere, modernere manieren van botregeneratie.

Het verlengen van ledematen is een complexe procedure, dus een grondige medische analyse is nodig om zeker te weten of het voor jou geschikt is. Hier zijn de algemene vereisten om in aanmerking te komen:

 1. Je bent ouder dan 18 jaar.
 2. Je bent gezond en hebt geen ernstige medische aandoeningen zoals diabetes of hoge bloeddruk.
 3. Een korte lengte beïnvloedt je zelfvertrouwen en andere aspecten van je leven, zoals je professionele leven en het liefdesleven.
 4. Je bent opgegroeid met een gevoel van minderwaardigheid vanwege je lengte.
 5. Je benen zijn ongelijk van lengte en dit heeft invloed op je wervelkolom.
 6. Je hebt realistische doelen voor ogen en je wilt niet dezelfde lengte hebben als iemand anders.
 7. U bent klaar om de lange chirurgische ingreep te ondergaan.
 8. U kunt de behandeling betalen en kunt het advies van uw arts opvolgen voor herstel.

Het selecteren van de juiste chirurg is van het grootste belang voor het succes en de veiligheid van een beenverlengende operatie. Hier zijn de typische criteria waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een plastisch chirurg voor je ingreep:

 1. Board-gecertificeerd (door de American Board of Plastic Surgery)
 2. Gecertificeerd door het ministerie van Volksgezondheid
 3. Specialisatie in het vakgebied
 4. Positieve online beoordelingen en recensies
 5. Uitgebreide ervaring in het veld
 6. Aanbevelingen

Een verlenging van de ledematen is een ingreep die tot doel heeft de lengte van de armen of benen te vergroten en zo een oplossing te bieden voor mensen met een klein gestalte of een afwijking in de lengte van de ledematen. In Turkije gebruiken orthopedische chirurgen uitwendige apparaten, fixators genaamd, om het bot geleidelijk te verlengen over een periode van enkele maanden. In dit artikel bespreken we de procedure voor het verlengen van de ledematen, het herstelproces, de kosten van een operatie voor het verlengen van de ledematen in Turkije, de succes percentages en het belang van fysiotherapie.

Inzicht in het verlengen van ledematen

Bij de verlenging van een ledemaat wordt een incisie in het bot gemaakt en worden externe fixators aan het bot bevestigd. Deze fixators worden over een periode van enkele maanden geleidelijk aangepast om het bot te verlengen. Dit proces staat bekend als de “lon-methode”. Het verlengingsproces verloopt langzaam en geleidelijk om het bot de kans te geven te regenereren en complicaties te voorkomen. Zodra de gewenste lengte is bereikt, worden de fixators verwijderd en kan het bot genezen.

Herstelproces en postoperatieve zorg

Na een operatie voor het verlengen van de ledematen blijven patiënten meestal enkele dagen in het ziekenhuis voordat ze worden ontslagen. De herstelperiode varieert afhankelijk van de omvang van de operatie, maar het duurt meestal enkele maanden voordat het bot volledig genezen is. Gedurende deze periode moeten patiënten de postoperatieve zorginstructies van hun chirurg volgen, waaronder fysiotherapie en regelmatige controles.

Kosten van verlenging van ledematen in Turkije

De kosten van een verlenging van de ledematen in Turkije zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de chirurgische ingreep, de expertise van de chirurg en de locatie van de kliniek. Maar in vergelijking met andere landen is een verlenging van de ledematen in Turkije over het algemeen betaalbaarder.

Succespercentage en risico’s

Het succespercentage van een operatie voor het verlengen van ledematen hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de patiënt, zijn algemene gezondheid en de gewenste lengte van het ledemaat. Hoewel het verlengen van ledematen effectief kan zijn, is het niet zonder risico. Mogelijke complicaties zijn infectie, zenuwbeschadiging en botbreuken.

Belang van fysiotherapie

Fysiotherapie speelt een cruciale rol in het succes van een beenverlengende operatie. Tijdens het herstelproces moeten patiënten regelmatig deelnemen aan fysiotherapie om het bewegingsbereik te verbeteren, de spieren te versterken en complicaties te voorkomen. Fysiotherapie helpt ook om ervoor te zorgen dat de gewenste resultaten worden behaald.

Conclusie:

Een verlenging van de ledematen in Turkije biedt een oplossing voor mensen met een klein gestalte of een afwijking in de lengte van de ledematen. Met bekwame orthopedische chirurgen, externe fixators en een goed herstelproces kunnen mensen hun gewenste lengte bereiken. Hoewel de kosten van de ingreep afhankelijk zijn van verschillende factoren, is een verlenging van de ledematen in Turkije over het algemeen betaalbaarder dan in andere landen. Het is cruciaal om de succespercentages en mogelijke risico’s te begrijpen die verbonden zijn aan het ondergaan van een beenverlengende operatie en het belang van fysiotherapie om de gewenste resultaten te bereiken.

Been Verlenging Operatie beenverlenging istanbul turkije
art face
Leg Lengthening BeforeLeg Lengthening After

Hoe werkt een been verlengende operatie?

De been verlengings procedure verloopt in vier fasen. Het is een relatief complexere procedure, maar geeft aanzienlijke resultaten:

Dit is het belangrijkste deel van de been verlengings procedure. Tijdens de osteotomiefase snijdt de arts het bot van je been (femur of tibia) in twee delen. Na de scheiding van het bot wordt een interne of externe fixator aan het been bevestigd. De interne fixateur wordt aan de binnenkant van het been geplaatst, terwijl de externe fixateur of het Ilizarov-frame aan de buitenkant van het been blijft. Metaal en pinnen die aan de apparaten zijn bevestigd, worden om de paar dagen aangedraaid om de botten uit elkaar te trekken. De afstand tussen de botten leidt tot hergroei van het bot.

Na de operatie krijg je een rustperiode van 5-7 dagen. Tijdens deze periode is het de bedoeling dat patiënten rusten en geen fysieke bewegingen maken.

Na de rustperiode vraagt je chirurg je om langs te komen voor het afstellen van het verlengingsapparaat. Bij elke zitting trekt de chirurg de twee botsegmenten 0,75 tot 1 millimeter uit elkaar. Meestal kan het bot minstens elke maand 1 inch langer worden.

Tijdens de aanpassingsfase heb je regelmatig fysiotherapie en oefeningen nodig voor de mobiliteit van je gewrichten. Je hebt 3-5 fysiotherapiesessies per week nodig met een ervaren fysiotherapeut.

Na de aanpassings periode beginnen de twee botten te groeien en uiteindelijk samen te smelten. Uiteindelijk begint het bot te verkalken en wordt het dikker. Je arts moedigt je aan om evenveel gewicht op beide benen te zetten met een looprek of krukken. Door op elk been gewicht te zetten, wordt het bot sterker en past het zich verder aan. Artsen vragen patiënten ook om tijdens deze fase veel eiwitten en botversterkende supplementen te eten.

Medische voordelen van beenverlenging:

Het verlengen van ledematen, vooral van de benen, is in bepaalde situaties medisch noodzakelijk. Kortebeensyndroom of beenlengteverschil is een aandoening waarbij het ene been korter is dan het andere. Het kan leiden tot veel medische problemen zoals scoliose en rug-, schouder-, heup- en kniepijn. Beenverlenging laat een duidelijke verbetering zien bij scoliosepatiënten omdat het de wervelkolom stabiliseert. Het verbetert de algehele kwaliteit van leven en geeft je meer mobiliteit.

Naast de medische voordelen biedt been verlenging ook cosmetische voordelen. Een korte lengte kan een bron van onzekerheid en weinig zelfvertrouwen zijn, vooral bij mannen. Een been verlenging kan de lengte van een persoon tot 5 centimeter vergroten.

Leg Lengthening Surgery Turkey Istanbul
beenverlenging istanbul turkije

Wat kost een been verlenging in Turkije?

Het verlengen van de benen is een grote en langdurige ingreep en kan daarom een beetje prijzig zijn. De gemiddelde kosten van een been verlenging in de VS bedragen $120.000 tot $150.000. De kosten kunnen toe- of afnemen afhankelijk van het aantal centimeters dat de patiënt wil groeien. De kosten kunnen stijgen of dalen afhankelijk van het aantal centimeters dat de patiënt wil verlengen. Er kunnen extra kosten zijn tijdens vervolgafspraken en als er revisies nodig zijn. Verzekeringen dekken deze procedure niet, tenzij het medisch noodzakelijk is voor de patiënt, dus het is belangrijk om dit na te vragen bij uw verzekeraar.

Tag: Kosten verlenging ledematen in Turkije

Waarom kiezen voor een been verlenging in Turkije?

Turkije biedt tal van voordelen en stimulansen, vooral voor mensen die op zoek zijn naar medische behandelingen. Hieronder staan enkele factoren die Turkije onderscheiden als voorkeurs bestemming voor medische behandelingen:

Voordelen van het kiezen van Turkije voor medische behandeling:

 1. Visumvrije toegang: Turkije biedt probleemloze toegang voor veel nationaliteiten, vooral Europeanen, die met alleen een geldige identiteitskaart binnen kunnen komen, waardoor tijd wordt bespaard en wachtrijen voor visa worden geëlimineerd.
 2. BTW-vrijstelling: In 2018 introduceerde het Turkse ministerie van Volksgezondheid BTW-vrijstelling voor buitenlanders die medische behandeling zoeken, waardoor medisch toerisme werd gestimuleerd en financiële voordelen aan patiënten werden geboden.
 1. Gevestigde sector voor medisch toerisme: Turkije beschikt over een goed ontwikkelde sector voor medisch toerisme, die uitgebreide pakketten aanbiedt die accommodatie, transport en gezondheidszorg omvatten. In 2023 kozen meer dan 746.290 mensen voor Turkije voor medische behandeling, wat een totale omzet van $1.033.942 genereerde.
 2. Efficiënt afsprakensysteem: Patiënten profiteren van een snel en efficiënt afsprakenproces in Turkije, met kortere wachttijden vergeleken met andere landen.
 3. Vakantiebestemming: Turkije trekt jaarlijks ongeveer 1,2 miljoen Europese medische toeristen, wat aanzienlijk lagere medische procedurekosten biedt, vaak tot 80% minder dan elders.
 4. Transithub: Istanbul, de levendige metropool van Turkije, fungeert als een belangrijk transitknooppunt met handige vliegverbindingen naar verschillende mondiale bestemmingen. Europese vluchten naar Istanbul duren doorgaans slechts drie uur, wat de toegankelijkheid voor internationale reizigers vergroot.

Beenverlengings operatie in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Hoe een behandeling voor verlenging van ledematen in Turkije te regelen

Als je geïnteresseerd bent in een behandeling voor het verlengen van ledematen in Turkije, volg dan deze stappen om een afspraak te maken:

Stap 1: Neem contact op en verstrek je gegevens

De eerste stap in het proces is contact opnemen met onze vertegenwoordiger en je gegevens verstrekken.

Ons teamlid verzamelt je gegevens, waaronder contactgegevens en medische achtergrond.

Hieronder vind je de onderzoeken die onze vertegenwoordiger je zal vragen te delen via WhatsApp of e-mail:

 1. Volledig bloedpaneel
 2. Röntgenfoto van de thorax
 3. Strollingsbeoordelingen
 4. EMP (Essential Metabolic Panel)
 5. Schildklierfunctietesten: TSH, T3, T4
 6. BHcG (zwangerschapsonderzoek)
 7. Röntgenfoto van de onderste ledematen

Stap 2: Reis naar Turkije en opname in het ziekenhuis

Nadat ons medisch team de testresultaten heeft goedgekeurd, helpen we je bij het organiseren van je reis naar Turkije en je schema.

Op welke luchthaven u ook aankomt, wij staan klaar om u te begroeten en naar uw hotel te brengen.

Daarnaast regelen we uw hoteltransfers om uw comfort tijdens uw verblijf te garanderen.

Stap 3: Vooronderzoek vóór de operatie

Bij aankomst in het hotel zal ons medisch team je begroeten en specifieke onderzoeken uitvoeren.

Hoewel we vooraf bepaalde tests hebben aangevraagd, zullen onze artsen nog een evaluatieronde uitvoeren voor extra zekerheid.

De volgende onderzoeken worden voor de operatie uitgevoerd:

 1. Volledig bloedbeeld (CBC)
 2. Elektrocardiogram (ECG)

Stap 4: Chirurgische procedure

Na goedkeuring van je testresultaten door het medische team, beginnen de voorbereidingen voor de operatie.

Op de geplande operatiedag word je naar het ziekenhuis vervoerd en hartelijk ontvangen door het ziekenhuispersoneel.

Stap 5: Herstel

Na de chirurgische ingreep kan een kort verblijf in het ziekenhuis nodig zijn voor medisch toezicht en om de voortgang van je herstel te observeren.

Deze voorzorgsmaatregel zorgt ervoor dat je herstel vlot verloopt.

Een paar dagen later kan een vervolgconsult met de arts nodig zijn.

Stap 6: Vervoer naar het hotel

Nadat je toestemming hebt gekregen van je arts, regelen we het vervoer naar je hotel.

Het hotel biedt een breed scala aan voorzieningen en comfort om ervoor te zorgen dat je verblijf aangenaam en ontspannend is.

Wat is inbegrepen in onze pakketten?

Hieronder vindt u een uitgebreide lijst van diensten die zijn inbegrepen in onze pakketten:

 1. Voorlopige beoordelingen
 2. Evaluatie van de anesthesie
 3. Eerste consultatie
 4. Procedure voor het verlengen van ledematen
 5. Keuze uit algemene of plaatselijke anesthesie
 6. Postoperatieve evaluaties
 7. Verlengd verblijf in het ziekenhuis na een operatie
 8. Exclusieve VIP-transfers tussen hotel en ziekenhuis
 9. 3-5 dagen hotelaccommodatie

Waarom een been verlenging?

Een verlenging van de ledematen of een been verlenging is een levensveranderende operatie voor mensen met een kleine lichaamslengte als gevolg van erfelijkheid, dwerggroei of letsel.

Wat kost een been verlenging in Turkije?

De kosten van een been verlenging in Turkije zijn aanzienlijk lager dan in de rest van de wereld. De gemiddelde kosten van een beenverlenging in Turkije zijn $12.000 tot $25.000 inclusief ziekenhuis- en medische kosten. Extra kosten voor reis en verblijf kunnen de prijs met 10% tot 20% verhogen.

Wat zijn de risico’s van een operatie?

Een been verlenging is een grote ingreep en brengt net als elke andere procedure bepaalde risico’s met zich mee. Dit zijn de meest voorkomende risico’s van deze ingreep:

 1. Anesthesierisico’s zoals ademhalingsproblemen en spijsverteringsproblemen.
 2. Bloeding tijdens of na de operatie
 3. Infectie
 4. Slechte en langzame genezing van het bot
 5. Zenuwbeschadiging en dislocaties
 6. Bloedstolsels die de bloedstroom naar belangrijke organen kunnen vertragen.

Zal ik weer kunnen lopen na een been verlenging?

Met consequente fysiotherapie en revalidatie kunt u na een paar maanden uw normale leven en routine weer oppakken.

doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde Vragen over been verlengings chirurgie

Hier zijn de meest gestelde vragen over been verlenging:

Een beenv erlenging kan tot 5 tot 7 centimeter aan je lengte toevoegen.

De aanbevolen limiet voor been verlenging is 5-8 cm.

Je kunt het hardlopen hervatten als het bot volledig geconsolideerd en aangepast is. Raadpleeg je arts voordat je begint met oefeningen zoals hardlopen, omdat je beenderen hierdoor onder druk kunnen komen te staan.

Een been verlengende operatie laat kleine littekens achter op je benen die na verloop van tijd lichter worden.

De effecten van been verlenging zijn blijvend en veranderen je uiterlijk voor altijd.

Een been verlengende operatie duurt 3-5 uur, terwijl het botregeneratieproces maanden en soms jaren duurt.

Buikwandcorrectie Buikcorrectie Behandeling in Turkije
Dijbeen Lift Chirurgie istanbul turkije
halslift behandeling istanbul turkije
Arm Lift Chirurgie Istanbul Turkije