dixi health logo n
dental implant istanbul turkey cost
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Botvermeerdering in Turkije

Botvermeerdering, ook wel bekend als bottransplantatie of geleide botregeneratie, is het inbrengen van een stukje eigen bot van de persoon of extra materialen in de lege ruimtes in de kaak. Botvermeerdering is een chirurgische ingreep.

Botvermeerdering heeft als doel om ondersteuning en stabiliteit te bieden voor verschillende tandheelkundige of orthopedische ingrepen door het volume of de dichtheid van bot in een specifiek gebied te vergroten. Botvermeerdering wordt meestal uitgevoerd vóór tandimplantaten als er onvoldoende botsterkte is of als er tekortkomingen zijn.

Turkije heeft in 2022 een aanzienlijke stijging van medisch toerisme ervaren, waarbij meer dan 1,1 miljoen internationale bezoekers werden verwelkomd, volgens gegevens van het Turkse Ministerie van Gezondheid. Dit onderstreept de groeiende erkenning van Turkije als een gewilde bestemming voor medische behandelingen.

40% van deze toeristen kiest voor Turkije voor tandheelkundige behandelingen, wat aangeeft hoe sterk en geavanceerd het land is op het gebied van tandheelkundige behandelingen en procedures. Het succes van Turkije op het gebied van tandheelkundig toerisme kan worden toegeschreven aan de hoogwaardige gezondheidszorgfaciliteiten, zeer bekwame tandartsen en de gevarieerde culturele ervaringen die het land biedt aan zijn bezoekers.

Tandwortel is verbonden met het tandvlees en het tandvlees is verbonden met de kaak. De kaak omringt de tandwortels en houdt ze veilig. Wanneer een tand verloren gaat, vormt zich een holte in de kaak waar de tandwortel zich bevindt. Deze holte wordt inactief wanneer er geen nieuwe tand doorbreekt en kan na verloop van tijd zwak en dun worden. Bij tandheelkundige implantaattoepassingen moeten dergelijke zwakke gebieden in de kaak worden opgevuld en dit wordt botvermeerdering genoemd.

Er zijn verschillende technieken voor botvermeerdering, waaronder het gebruik van verschillende materialen zoals autograft (eigen bot van de patiënt), allograft (donorbot), xenograft (dierlijk bot) of synthetische materialen. De gekozen methode is afhankelijk van de specifieke behoeften van de patiënt en de aard van het botverlies.

Orale Gezondheid Herstellen: Verkennen van Geavanceerde Botvermeerderingsprocedures

Het vakgebied van de tandheelkunde biedt een scala aan innovatieve procedures om botdeficiënties aan te pakken en de orale gezondheid te herstellen. Van bottransplantatie tot geleide botregeneratie, deze technieken spelen een essentiële rol bij botvermeerdering in de tandheelkunde en vergemakkelijken het succesvol plaatsen van tandimplantaten.

Bottransplantatie procedures worden vaak gebruikt om bot aan te vullen of te regenereren op plaatsen waar het ontbreekt. Deze techniek houdt in dat bot wordt genomen uit een ander deel van het lichaam, een donorbron, of gebruik wordt gemaakt van synthetische materialen, en wordt geplaatst in het doelgebied. Door nieuwe botgroei te bevorderen, creëert bottransplantatie een solide basis voor tandimplantaten en ondersteunt het de langetermijngezondheid van de mond.

Tandheelkundige botvermeerdering omvat verschillende technieken die gericht zijn op het vergroten van het volume en de dichtheid van de kaak. Deze procedure is vaak noodzakelijk wanneer de natuurlijke botstructuur onvoldoende is voor het plaatsen van implantaten. Door bot of botachtige materialen toe te voegen, kunnen tandartsen de kracht en stabiliteit van de kaak verbeteren, waardoor een succesvolle integratie van tandimplantaten mogelijk wordt.

Chirurgie voor kaakbotvermeerdering richt zich op het herstellen van de vorm en grootte van de kaak, met name na aanzienlijk botverlies of trauma. Deze procedure omvat vaak het combineren van bottransplantatietechnieken met andere regeneratieve methoden om de structuur van de kaak te herbouwen. Door de botdichtheid en -volume te verbeteren, biedt kaakbotvermeerdering chirurgie een stabiele basis voor verschillende tandheelkundige behandelingen.

Botregeneratietechnieken, waaronder osteogene procedures, hebben als doel het stimuleren van het natuurlijke vermogen van het lichaam om nieuw botweefsel te laten groeien. Deze methoden maken gebruik van biocompatibele materialen en groeifactoren om botregeneratie te bevorderen en defecten of openingen op te vullen. Door gebruik te maken van het helende vermogen van het lichaam, kunnen tandartsen met succes botvolume herstellen en ondersteuning bieden bij het plaatsen van tandimplantaten.

Alveolaire kamvermeerdering richt zich op botdeficiënties in het kamgebied, die kunnen optreden als gevolg van tandextractie of parodontale aandoeningen. Deze procedure omvat het toevoegen van bottransplantaten of synthetische materialen aan de kam, waardoor een stabiele en geschikte locatie voor het plaatsen van tandimplantaten ontstaat. Alveolaire kamvermeerdering zorgt voor optimale esthetiek en functionele resultaten voor patiënten die implantaten ondersteunde restauraties nodig hebben.

Maxillaire sinusvloer vermeerdering, ook bekend als sinusliftchirurgie, wordt uitgevoerd wanneer de bovenkaak onvoldoende botlengte heeft voor tandimplantaten. Deze procedure omvat het optillen van het sinusslijmvlies en het toevoegen van bottransplantaten aan de sinusvloer. Door het botvolume in de achterste maxilla te vergroten, kunnen tandartsen met succes implantaten plaatsen en de mondfunctie herstellen.

Geleide botregeneratie maakt gebruik van barrièremembranen en bottransplantaten om de groei van nieuw bot in gerichte gebieden te bevorderen. Deze techniek creëert een beschermde omgeving die botcellen in staat stelt om te regenereren en het tekortkomingen in het gebied op te vullen. Geleide botregeneratie is bijzonder nuttig in gevallen waarin het botvolume beperkt of aangetast is.

Socket preservation chirurgie heeft als doel de afmetingen van de tandkas na tandextractie te behouden. Deze procedure omvat het plaatsen van bottransplantaten of andere regeneratieve materialen in de tandkas om botverlies te minimaliseren en de omliggende botstructuur te behouden. Socket preservation chirurgie bereidt de weg voor voor toekomstige plaatsing van tandimplantaten en zorgt voor optimale esthetische en functionele resultaten.

Ossale reconstructieprocedures omvatten verschillende technieken die tot doel hebben de kaak te herstellen en te hervormen. Deze procedures omvatten bottransplantatie, geleide botregeneratie en andere regeneratieve methoden om significante botverlies of defecten aan te pakken. Ossale reconstructieprocedures bieden een solide basis voor tandheelkundige revalidatie en verbeteren de algehele mondgezondheid.

Concluderend zijn geavanceerde botaugmentatieprocedures essentieel voor het herstellen van de mondgezondheid en het ondersteunen van succesvolle plaatsing van tandimplantaten. Van bottransplantatie tot ossale reconstructietechnieken: deze interventies pakken botdeficiënties aan en creëren een stabiele basis voor tandheelkundige restauraties. Door regeneratieve methoden toe te passen, kunnen tandartsen de mondgezondheid en kwaliteit van leven van hun patiënten transformeren.

Bottransplantatie is noodzakelijk in situaties waarbij de kaak de vereiste dichtheid mist, zoals vóór tandheelkundige implantaatchirurgie. Bovendien kunnen tandextracties, trauma, orthopedische procedures, gevorderde parodontale aandoeningen en aangeboren afwijkingen ook bottransplantaties vereisen.

Er zijn verschillende soorten bottransplantaten en de keuze hangt af van de specifieke behoeften van de patiënt en het beoogde gebruik van het transplantaat. De belangrijkste soorten bottransplantaten omvatten autograft, allograft, xenograft, synthetisch of kunstmatig bottransplantaat en alloplastisch transplantaat.

Autografts: Deze omvatten meestal het gebruik van bot van de heup, kaak of een ander gebied van de patiënt voor bottransplantatie. Autografts worden beschouwd als de gouden standaard voor bottransplantatie, omdat ze levend, levensvatbaar bot bieden met natuurlijk groeipotentieel.

Allografts: Allografts maken gebruik van bot van een andere menselijke donor. Allografts dienen als een geschikt alternatief wanneer het niet mogelijk is om het eigen bot van de patiënt te gebruiken.

Xenografts: Xenografts omvatten het gebruik van bot, meestal afkomstig van dieren zoals runderen (koeien). Ze zijn gemakkelijk beschikbaar en hebben een hoog slagingspercentage. Het kan versmelten met de getransplanteerde botlocatie en genezing bieden.

Alloplastische transplantaten: Alloplastische transplantaten worden gemaakt van synthetische materialen zoals polymeren of metalen.

Het kiezen van Turkije voor bottransplantatiechirurgie biedt een aantrekkelijke combinatie van kwaliteitsgezondheidszorg en culturele ervaring. Het land verwelkomde meer dan 1,1 miljoen medische toeristen in 2022 en heeft zijn succes op medisch gebied bewezen met positieve feedback. Turkije heeft bekwame tandartsen en moderne gezondheidszorgfaciliteiten die hoogwaardige en kosteneffectieve tandheelkundige zorg bieden. Istanbul is een ideale locatie voor wie op zoek is naar geavanceerde medische diensten en rijke culturele ervaringen.

Botvermeerdering
art face
bone augmentation beforebone augmentation after

Wat Zijn de Technieken Van Bottransplantatie?

Rugbottransplantatie: Rugbottransplantatie is het vullen van een holte met transplantaatmateriaal wanneer een tand lange tijd ontbreekt. Deze procedure heeft de voorkeur vóór tandimplantaten.

Blokbottransplantatie: Botweefselverlies als gevolg van cysten, tumoren, ontstekingen, trauma, tandverlies, enz. kan soms ernstig zijn. Een bloktransplantaat wordt uitgevoerd om dit verloren botweefsel te reconstrueren.

Socket Preservation: Tandheelkundige socket preservation is het proces van het plaatsen van bot- of synthetisch transplantaatmateriaal in de holte die ontstaat na tandextractie, waardoor nieuwe botvorming wordt gestimuleerd.

Grote-volume bottransplantatie: Hiermee worden transplantatiemethoden bedoeld die worden gebruikt om grote kaakbotverlies te behandelen. Bijvoorbeeld, aandoeningen zoals post-ongeluk of aangeboren grote botdeficiënties kunnen in deze context worden beschouwd

Wat zijn de stappen voor bottransplantatie?

Bottransplantatie procedures omvatten de volgende belangrijke stappen:

Het proces begint met röntgenfoto’s of CT-scans om de mate van botverlies te beoordelen en de optimale aanpak voor het plaatsen van een graft te bepalen.

De patiënt wordt verdoofd voor een pijnloze operatie. Het type verdoving varieert afhankelijk van de complexiteit van de grafting procedure.

Een donor wordt voorbereid volgens de gekozen autograft methoden en wordt gevormd naar de graftgebied.

De voorbereide graft wordt vervolgens geplaatst op het doelgebied. De graft kan worden bevestigd met schroeven, pinnen of andere fixatieapparaten.

Sluiting

Nadat de graft op zijn plaats zit, wordt de operatieplaats gesloten met hechtingen.

Na de bottransplantaatprocedure is een bepaalde periode nodig voor de integratie van het transplantaat met het bestaande bot. De duur van deze periode varieert afhankelijk van het type en de grootte van het transplantaat, evenals individuele genezingsfactoren.

bone augmentation grafting istanbul turkey
Tandheelkundige behandelingen

Hoeveel kost tandheelkundige bottransplantatie?

De kosten voor tandheelkundige bottransplantatie variëren afhankelijk van bepaalde factoren. De locatie van de tand, het aantal grafts, de noodzaak van extractie, de gezondheidstoestand van de mond en de dichtheid van de kaakbot zijn de belangrijkste factoren die de kosten van de procedure beïnvloeden.

Bijvoorbeeld, de kosten van grafts voor voortanden verschillen van grafts voor kiezen. De kosten nemen toe naarmate het aantal benodigde grafts toeneemt of als er aanvullende procedures zoals extracties nodig zijn. Synthetische bottransplantaten beginnen meestal bij $300 per implantaat en kunnen oplopen tot $1,000 of $1,200. Autograft-kosten kunnen variëren van $2,500 tot $3,500.

Aan de andere kant zijn de kosten voor bottransplantaatchirurgie in Turkije behoorlijk betaalbaar in vergelijking met Europa of de VS. In Turkije kunnen de kosten voor bottransplantatie variëren van 300 dollar tot 1,000 dollar. Bovendien is het voordelig om Turkije te kiezen voor tandheelkundige chirurgie, gezien de prachtige toeristische plekken die Turkije, vooral Istanbul, te bieden heeft.

Bottransplantatie in Turkije: Wat zijn de voordelen en voordelen?

Turkije biedt veel voordelen en voordelen aan buitenlanders die komen voor medische behandelingen. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom Turkije aantrekkelijk is voor tandheelkundige behandelingen en andere medische behandelingen:

Turkije valt op in het aantrekken van duizenden buitenlanders voor tandheelkundige behandelingen. De tandchirurgen in het veld zijn gecertificeerd door de raad en hebben veel ervaring. Ze ondergaan rigoureuze beoordelingen via tal van evaluatietests voordat ze toetreden tot de sector. Onder de bekende ziekenhuizen voor tandheelkundige behandelingen in Turkije bevinden zich Avicenna Hospital, Memorial Hospital, Medical Park Hospital, Liv Hospital, en anderen.

Een van de voordelen van naar Turkije komen voor medische behandeling is dat je niet te maken krijgt met lange visumwachtrijen. De meeste buitenlanders, vooral Europeanen, kunnen visumvrij Turkije binnenkomen met alleen een geldige ID-kaart. Dit bespaart je veel tijd en stelt je in staat om je reis met minder gedoe te plannen.

In 2018 kondigde het Ministerie van Volksgezondheid de BTW-vrijstelling aan voor buitenlanders die Turkije bezoeken voor medische behandeling. Dit is een overheidsstimulans om medisch toerisme in Turkije te bevorderen en gemak te bieden aan buitenlandse patiënten. Daarom zijn medische diensten vrijgesteld van BTW voor buitenlanders die naar Turkije komen voor medische behandeling. De totale winst die tot nu toe dit jaar is gegenereerd door de medisch-toeristische sector bedraagt $1.033.942.

Een opmerkelijk voordeel van kiezen voor Turkije is het snelle afsprakenproces, waardoor je de beproeving van maanden of zelfs jaren wachten bespaard blijft. Ondanks dat er elk seizoen honderden en duizenden patiënten worden behandeld, ontvangt elke individu consistente aandacht en zorg. De afspraakprocedures zijn gestroomlijnd, waardoor een snelle en probleemloze ervaring wordt gegarandeerd.

Istanbul, de bruisende metropool van Turkije, fungeert als een belangrijk transithub met talloze dagelijkse vluchten. Het regelen van vluchtverbindingen naar vrijwel elke bestemming wereldwijd vanuit Istanbul is opmerkelijk handig. Bovendien hebben de meeste vluchten van Europese landen naar Istanbul een duur van slechts 3 uur. Hierdoor kunnen internationale bezoekers genieten van naadloze toegankelijkheid bij het reizen naar Turkije.

Kostenfactor: Een belangrijk voordeel van het kiezen voor Turkije voor medische behandelingen ligt in de kostenefficiëntie. Medische procedures in Turkije zijn geprijsd op ongeveer 70% tot 80% lager dan die in andere landen zoals de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Bovendien kunnen geïnteresseerden uitgebreide medisch-toeristische pakketten verkennen die alles omvatten, van vluchten tot behandeling en accommodatie, waardoor de algehele betaalbaarheid wordt verbeterd.

Botaugmentatie in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Nederland voor bottransplantatie bezoeken?

Als u Turkije overweegt voor een bottransplantatieoperatie, hier is het proces om een afspraak te maken voor uw behandeling. Het proces is als volgt:

Stap 1: Neem contact op met onze vertegenwoordiger en deel uw gegevens.

De eerste belangrijke stap om het proces te starten, is contact met ons opnemen en uw informatie delen.

Een van onze teamleden zal uw gegevens noteren, inclusief uw contactgegevens en medische geschiedenis.

Dit zijn de tests waar onze vertegenwoordiger u om zal vragen via WhatsApp of e-mail:

 1. Volledig tandheelkundig onderzoek
 2. Willekeurige bloedsuikerspiegel (indien nodig)
 3. Tandheelkundige röntgenfoto’s (indien nodig)

Stap 2: Reizen naar Turkije en ziekenhuisopname

Zodra onze artsen tevreden zijn met uw testresultaten, zullen we u helpen met het regelen van uw vlucht naar Turkije en uw reisroute.

Het maakt niet uit op welke luchthaven u landt, we zullen er zijn om u op te halen en naar het hotel te brengen.

We zullen ook uw hoteltransfers regelen om ervoor te zorgen dat alles tijdens uw reis geregeld is.

Stap 3: Vooronderzoek voor de operatieZodra u bij het hotel aankomt, zullen onze artsen u verwelkomen en voorbereiden op bepaalde tests.Hoewel we u van tevoren om bepaalde tests hebben gevraagd, zullen onze artsen nog een reeks tests uitvoeren om zeker te zijn.De volgende tests zullen worden uitgevoerd vóór de operatie:
 1. Bloedsuikertest (indien nodig)
 2. Parodontaal onderzoek
 3. Profylactische antibiotica

Stap 4: Operatie

Als de artsen tevreden zijn met uw testresultaten, bereiden ze u voor op de operatie.

Op de dag van de operatie wordt u naar het ziekenhuis overgebracht en verwelkomd door het personeel van het ziekenhuis.

Stap 5: Herstel

Na de operatie moet u misschien nog even in het ziekenhuis blijven zodat de artsen uw toestand kunnen monitoren.

Dit is slechts een preventieve maatregel om ervoor te zorgen dat u goed herstelt.

Mogelijk moet u na een paar dagen terugkomen voor een vervolgafspraak met de arts.

Zodra uw arts groen licht geeft, zullen we u overbrengen naar het hotel van uw keuze.Het hotel biedt een breed scala aan voorzieningen en luxe om ervoor te zorgen dat u comfortabel verblijft.Wat zijn de diensten die zijn inbegrepen in ons pakket voor tandvulling?Hier is een volledige lijst van diensten die zijn inbegrepen in ons behandelingspakket:
 1. Voorbereidende tests
 2. Eerste onderzoek
 3. Bottransplantatieprocedure
 4. Examens na de procedure
 5. Kliniekverblijf na de procedure (indien nodig)
 6. VIP-hotel- en ziekenhuistransfers
 7. 2-3 dagen hotelaccommodatie

Wat zijn de risico’s van een bottransplantaat?

Bottransplantatie is over het algemeen een veilige en recentelijk gepopulariseerde tandheelkundige ingreep, maar net als bij elke chirurgische ingreep, kan het potentiële risico’s met zich meebrengen. Enkele van de risico’s die gepaard gaan met bottransplantatie zijn:

 1. Infectie
 2. Bloeding
 3. Zenuw- of bloedvatschade
 4. Allergische reactie
 5. Transplantaatfalen: In sommige gevallen kan het transplantaat niet succesvol integreren met het bestaande bot, wat leidt tot transplantaatfalen.

Hoe zorgt u voor een bottransplantaat?

Behoorlijke zorg na bottransplantatie is cruciaal voor een succesvol herstel. Hieronder staan algemene richtlijnen over hoe u voor het bottransplantaat moet zorgen:

Mondhygiëne: Handhaaf een goede mondhygiëne door voorzichtig uw tanden te poetsen en het transplantaatgebied te vermijden. Als uw tandarts mondwater heeft aanbevolen, gebruik dit dan zoals voorgeschreven.

Dieetbeperkingen: Vermijd hard, plakkerig, knapperig, zuur of zeer heet of koud voedsel.

Rook en alcohol vermijden: Stop met roken en beperk het alcoholgebruik, aangezien dit een negatieve invloed kan hebben op het genezingsproces.

Fysieke activiteit minimaliseren: Overbelast uw mond niet tijdens de initiële genezingsperiode om complicaties te voorkomen.

Meld uw zorgen: Neem contact op met uw tandarts als u tekenen van infectie, toenemende zwelling, aanhoudende bloeding of andere ongebruikelijke symptomen opmerkt.

Kan ik mijn tanden poetsen na een bottransplantaat?

Ja, u kunt uw tanden poetsen na een bottransplantaat, maar het is erg belangrijk om dit voorzichtig te doen en het transplantaatgebied te vermijden.

doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde Vragen Over Tandheelkundige Botaugmentatie

Bottransplantaatchirurgie wordt onder verdoving uitgevoerd en u zult geen pijn voelen. Hoewel postoperatief ongemak gebruikelijk is, zijn de voorgeschreven medicijnen succesvol in het minimaliseren van deze pijn

Na de ingreep wordt u verteld dat het transplantaat dat in uw bot is geplaatst aanvoelt als een klein deeltje zoals een zandkorrel. Dit is vrij normaal, vooral synthetische transplantaten kunnen zo’n gevoel geven vanwege hun structuur.

Voor een snel herstel na een bottransplantaatingreep, volg de instructies van uw arts, handhaaf een goede mondhygiëne, volg dieetbeperkingen, vermijd roken, beperk alcoholgebruik en kom naar alle geplande vervolgafspraken met uw zorgverlener.

Hechtingen worden meestal gebruikt om de transplantatieplaats te stabiliseren na een bottransplantaat. Ze vallen meestal vanzelf af enkele dagen na de operatie.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is tandheelkundige bottransplantaatchirurgie een ingreep met een zeer hoog slagingspercentage, en dankzij de gespecialiseerde tandartsen in Turkije is ook de tevredenheidsscore behoorlijk hoog.

Het genezingsproces na bottransplantatie kan variëren afhankelijk van het type transplantatie dat bij de persoon is toegepast, het gebied waar de transplantatie is geplaatst en het genezingsvermogen van de persoon. De herstelperiode voor bottransplantatiechirurgie varieert meestal van twee weken tot twee maanden. Als u echter een tandheelkundige ingreep zoals een implantaat zult ondergaan na de bottransplantatie, zal het tijd kosten voordat de bottransplantatie samensmelt met uw bestaande botten, wat tot drie tot negen maanden kan duren.

Tandheelkundige Facings
Tandheelkundige Profylaxe
Dentale implantaten
Tandvulling