dixi health logo n
obesity surgery cost and price
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Maag Sleeve Chirurgie in Turkije

De Maag Sleeve, ook bekend als sleeve gastrectomie, is een chirurgische procedure voor gewichtsverlies waarbij een groot deel van de maag wordt verwijderd en een kleinere, banaanvormige “sleeve” of buis overblijft. Deze nieuwe vorm van de maag vermindert de capaciteit ervan, wat leidt tot een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid voedsel die in één keer kan worden gegeten.

De ingreep wordt meestal laparoscopisch uitgevoerd, waarbij meerdere kleine incisies in de buik worden gemaakt en een camera en gespecialiseerde chirurgische instrumenten worden gebruikt om de operatie uit te voeren. Deze minimaal invasieve benadering resulteert vaak in minder pijn, een korter verblijf in het ziekenhuis en een sneller herstel in vergelijking met traditionele open chirurgie.

Maag sleeve chirurgie werkt door het beperken van de hoeveelheid voedsel die kan worden geconsumeerd en door het veranderen van darmhormonen die betrokken zijn bij honger en stofwisseling. Als gevolg hiervan hebben patiënten eerder een vol gevoel tijdens het eten, wat leidt tot een verminderde calorie-inname en uiteindelijk gewichtsverlies.

De procedure wordt over het algemeen als veilig en effectief beschouwd voor mensen met obesitas, vooral voor mensen die moeite hebben om gewicht te verliezen door alleen een dieet te volgen en te bewegen. Het is belangrijk op te merken dat een maag sleeve operatie een grote onderneming is en aanzienlijke veranderingen in levensstijl vereist, waaronder dieetaanpassingen en regelmatige lichaamsbeweging, om gewichtsverlies te bereiken en te behouden.

Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er potentiële risico’s en complicaties verbonden aan een maag sleeve-operatie, zoals infecties, bloedstolsels en voedingstekorten. Het is van cruciaal belang dat mensen die deze procedure overwegen een grondige evaluatie ondergaan door een professional in de gezondheidszorg om te bepalen of ze geschikte kandidaten zijn voor de operatie en om de mogelijke voordelen en risico’s te begrijpen.

In het algemeen is de maag sleeve een waardevolle optie voor mensen die op zoek zijn naar gewichtsverlies op lange termijn en verbetering van gewichtsgerelateerde gezondheidstoestanden, maar de ingreep moet wel zorgvuldig en onder begeleiding van ervaren medische professionals worden uitgevoerd.

Maag sleeve chirurgie, ook bekend als sleeve gastrectomie, is een chirurgische procedure voor gewichtsverlies waarbij een aanzienlijk deel van de maag wordt verwijderd om een kleinere, mouwvormige maag te creëren. Deze ingreep wordt meestal laparoscopisch uitgevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van kleine incisies en een camera om de chirurgische instrumenten te geleiden.

Tijdens de operatie verwijdert de chirurg ongeveer 75-85% van de maag en laat hij een smalle buis of “sleeve” achter die de slokdarm met de dunne darm verbindt. Door het verkleinen van de maag wordt de hoeveelheid voedsel die in één keer kan worden geconsumeerd beperkt, wat leidt tot een vol gevoel bij kleinere maaltijden.

Maagverkleining helpt bij gewichtsverlies via twee hoofdmechanismen:

 1. Verminderde maagcapaciteit: Met een kleinere maag voelen patiënten zich sneller vol en zijn ze tevreden met kleinere porties voedsel, wat leidt tot een verminderde calorie-inname.
 2. Hormonale veranderingen: De operatie verandert de productie van bepaalde hormonen in het maag-darmkanaal die de honger, het verzadigingsgevoel en de controle van de bloedsuikerspiegel reguleren, wat helpt bij gewichtsverlies en metabolische verbeteringen.

Deze procedure wordt over het algemeen aanbevolen voor personen met ernstige obesitas (meestal een body mass index van 40 of hoger) of personen met een BMI van 35 of hoger die aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen hebben zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk of slaapapneu. Gastric sleeve chirurgie kan leiden tot een aanzienlijk en duurzaam gewichtsverlies, evenals verbeteringen in obesitas-gerelateerde gezondheidsproblemen.

Zoals elke chirurgische ingreep brengt een gastric sleeve operatie risico’s en mogelijke complicaties met zich mee, waaronder infectie, bloedingen en bijwerkingen van de verdoving. Patiënten die deze ingreep ondergaan, moeten hun levensstijl levenslang aanpassen, waaronder een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en voortdurende medische controle om hun gewichtsverlies en algehele welzijn te ondersteunen.

Voordat een maagverkleining wordt overwogen, moeten mensen een grondige evaluatie ondergaan door een zorgverlener, waarbij de risico’s en voordelen van de ingreep worden besproken, evenals de noodzakelijke postoperatieve zorg en aanpassingen van de levensstijl die nodig zijn voor succes op de lange termijn.

Er zijn verschillende soorten operaties voor gewichtsverlies, ook bekend als bariatrische operaties, die worden uitgevoerd om mensen te helpen een aanzienlijk en blijvend gewichtsverlies te bereiken. Enkele veel voorkomende operaties voor gewichtsverlies zijn:

 1. Maagoperatie (maag-gastrectomie): Bij deze procedure wordt een groot deel van de maag verwijderd, waardoor een kleinere mouwvormige maag ontstaat. Dit beperkt de hoeveelheid voedsel die kan worden geconsumeerd en helpt bij het afvallen.
 2. Maagbypass Operatie (Roux-en-Y maagbypass ): Deze operatie omvat het maken van een klein zakje bovenaan de maag en het omleiden van de dunne darm om verbinding te maken met dit zakje. Het vermindert de hoeveelheid voedsel die u kunt eten en beperkt de opname van calorieën.
 3. Maagbanding (lapbandoperatie):Bij deze procedure wordt een opblaasbare band rond het bovenste deel van de maag geplaatst, waardoor een klein zakje ontstaat. De band kan worden aangepast om de hoeveelheid voedsel die door de maag kan gaan te regelen.
 4. Duodenale Switch: Bij deze operatie wordt een deel van de maag en het omleiden van de dunne darm om de opname van calorieën en voedingsstoffen te verminderen.
 5. Biliopancreatische afleiding met duodenale schakelaar (BPD/DS): deze procedure combineert restrictie met malabsorptie door een deel van de maag te verwijderen en de dunne darm om te leiden om de calorie-opname te verminderen.
 6. Intragastrische ballon: bij deze niet-chirurgische procedure wordt een leeggelopen ballon in de maag geplaatst, die vervolgens wordt opgeblazen om een vol gevoel te creëren en de hoeveelheid voedsel die kan worden geconsumeerd te beperken. 
 7. Revisionele bariatrische chirurgie: Dit type operatie wordt uitgevoerd om complicaties of onvoldoende gewichtsverlies ten gevolge van een eerdere gewichtsverliesoperatie aan te passen of te corrigeren.

Elk type operatie voor gewichtsverlies heeft zijn eigen voordelen, risico’s en overwegingen. De keuze van de procedure hangt af van factoren zoals de algehele gezondheid van het individu, BMI, doelen voor gewichtsverlies en voorkeuren. Het is belangrijk dat mensen die een operatie voor gewichtsverlies overwegen, contact opnemen met een zorgverlener die gespecialiseerd is in bariatrische chirurgie om de meest geschikte optie te bepalen op basis van hun unieke omstandigheden. Daarnaast zijn aanpassingen in de levensstijl, waaronder dieetaanpassingen, regelmatige lichaamsbeweging en voortdurende medische follow-up essentieel voor succes op de lange termijn na een gewichtsverliesoperatie.

Maag sleeve chirurgie, ook bekend als sleeve gastrectomie, is een populaire procedure voor gewichtsverlies waarbij een groot deel van de maag wordt verwijderd om een kleinere maag in de vorm van een sleeve te creëren. Istanbul, Turkije, staat bekend om zijn geavanceerde medische faciliteiten en ervaren zorgverleners, waardoor het een populaire bestemming is voor medisch toerisme, waaronder bariatrische chirurgie zoals maag sleeve chirurgie.

Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen over maag sleeve chirurgie in Istanbul, Turkije:

 1. Medische faciliteiten: Istanbul beschikt over moderne ziekenhuizen en klinieken die zijn uitgerust met de modernste technologie voor het uitvoeren van bariatrische operaties. Veel faciliteiten in Istanbul hanteren internationaal geaccrediteerde gezondheidszorgstandaarden, waardoor zorg van hoge kwaliteit wordt gegarandeerd voor patiënten die een maagoperatie ondergaan.
 2. Ervaren chirurgen: Istanbul is de thuisbasis van zeer bekwame en ervaren bariatrische chirurgen die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van maagoperaties. Deze chirurgen hebben vaak een uitgebreide opleiding en expertise op het gebied van bariatrische procedures, waardoor ze patiënten professionele en persoonlijke zorg kunnen bieden.
 3. Kosteneffectief: Vergeleken met westerse landen zijn de kosten van een maagoperatie in Istanbul, Turkije, vaak betaalbaarder. Deze kosteneffectiviteit, gecombineerd met hoogwaardige medische diensten, maakt Istanbul een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een afslankoperatie.
 4. meertalige ondersteuning: Veel medische faciliteiten in Istanbul bieden meertalige ondersteuning om tegemoet te komen aan internationale patiënten, waardoor duidelijke communicatie en een comfortabele ervaring tijdens het chirurgische proces worden gegarandeerd.
 5. Toeristische mogelijkheden: Istanbul is een levendige stad met een rijk cultureel erfgoed en biedt een mix van historische bezienswaardigheden, heerlijke gerechten en mooie uitzichten. Patiënten die naar Istanbul reizen voor een maagoperatie kunnen ook genieten van het verkennen van de stad en haar bezienswaardigheden voor of na hun medische ingreep.

Voordat je een maag sleeve operatie in Istanbul ondergaat, is het essentieel om gerenommeerde medische faciliteiten te onderzoeken, te overleggen met ervaren bariatrische chirurgen en alle aspecten van de ingreep te bespreken, waaronder pre-operatieve voorbereiding, postoperatieve zorg en verwachte resultaten. Daarnaast is het aan te raden om nauw samen te werken met een medisch toerisme bureau of coördinator om reisarrangementen, accommodatie en eventuele extra ondersteuning die nodig is tijdens het verblijf in Istanbul voor de operatie te vergemakkelijken.

Maag Sleeve Chirurgie istanbul turkije
art face
gastric bypass cost in turkey before aftergastric bypass price in turkey before after
 1. Pre-operatief consult: Voordat patiënten een maagoperatie ondergaan, zullen patiënten een consultatie hebben met hun bariatrische chirurg om de procedure, risico’s, voordelen en verwachte resultaten te bespreken. De medische geschiedenis, de huidige medicijnen en eventuele reeds bestaande aandoeningen worden beoordeeld.
 2. Preoperatieve testen: Patiënten kunnen verschillende tests ondergaan, zoals bloedonderzoek, beeldvormende onderzoeken en mogelijk psychologische evaluaties om ervoor te zorgen dat ze fysiek en mentaal voorbereid zijn op een operatie.
 3. Pre-operatief dieet: In de weken voorafgaand aan de operatie kan van patiënten worden verlangd dat ze een specifiek pre-operatief dieet volgen om de omvang van de lever te verkleinen en het lichaam voor te bereiden op een operatie. Dit kan het gebruik van een vloeibaar dieet of een caloriearm dieet inhouden.
 4. Veranderingen in levensstijl: Patiënten zullen worden geadviseerd om veranderingen in levensstijl aan te brengen, waaronder het aannemen van gezonde eetgewoonten en het verhogen van fysieke activiteit, om de chirurgische resultaten en het succes van gewichtsverlies op de lange termijn te helpen verbeteren.
 1. Ziekenhuisverblijf: Na de operatie blijven patiënten doorgaans een paar dagen in het ziekenhuis voor controle en herstel. Pijnstillers en vloeistoffen kunnen gedurende deze periode intraveneus worden toegediend.
 2. Dieetprogressie: Patiënten zullen een geleidelijke dieetprogressie volgen, beginnend met heldere vloeistoffen en vervolgens overstappen op gepureerd voedsel, zacht voedsel en uiteindelijk vast voedsel gedurende enkele weken na de operatie.
 3. Fysieke activiteit: Patiënten worden aangemoedigd om zo snel mogelijk na de operatie lichte fysieke activiteit te ondernemen, zoals wandelen, om genezing te bevorderen en complicaties zoals bloedstolsels te voorkomen.
 4. Vervolgafspraken: Patiënten hebben vervolgafspraken met hun bariatrische chirurg en zorgteam om de voortgang te monitoren, eventuele zorgen weg te nemen en aanpassingen aan te brengen in het postoperatieve dieet en levensstijlplan.
 5. Gewichtsverlies: Patiënten kunnen een aanzienlijk gewichtsverlies verwachten in de maanden na een maagoperatie. De snelheid van gewichtsverlies kan variëren, maar de meeste patiënten bereiken hun maximale gewichtsverlies binnen 18-24 maanden na de operatie.
 6. Langetermijnfollow-up: Langetermijnfollow-upzorg is essentieel voor het monitoren van gewichtsverlies, voedingsstatus en algehele gezondheid na een maagoperatie. Patiënten moeten mogelijk vitamine- en mineralensupplementen nemen om tekorten te voorkomen.
gastric-sleeve-surgery-price-istanbul-turkey

Maag Sleeve Chirurgie in Turkije Ziekenhuizen

Maag sleeve operatie, ook bekend als sleeve gastrectomie, is een populaire procedure voor gewichtsverlies die in Turkije wordt aangeboden, met name in steden als Istanbul, Ankara en Izmir. Hier volgt wat informatie over gastric sleeve-operaties in Turkije:

  1. Medische faciliteiten: Turkije herbergt moderne ziekenhuizen en gespecialiseerde klinieken die bariatrische operaties aanbieden, inclusief maagoperaties. Veel van deze faciliteiten zijn uitgerust met geavanceerde medische technologie en voldoen aan de internationale gezondheidszorgnormen.
  2. Ervaren Chirurgen: Turkije beschikt over een pool van ervaren en goed gekwalificeerde bariatrische chirurgen die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van maagoperaties. Deze chirurgen beschikken vaak over een uitgebreide opleiding, expertise en vaardigheid in minimaal invasieve chirurgische technieken.
  3. Kwaliteit van de zorg: Patiënten die in Turkije een maagoperatie ondergaan, kunnen rekenen op uitgebreide preoperatieve evaluaties, gepersonaliseerde behandelplannen en postoperatieve zorg gericht op het bevorderen van succesvolle resultaten en het garanderen van de patiëntveiligheid.
  4. Betaalbaarheid: De kosten van een maagoperatie in Turkije zijn vaak betaalbaarder vergeleken met veel westerse landen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar medische zorg van hoge kwaliteit tegen lagere kosten.
  5. meertalige ondersteuning: Veel medische faciliteiten in Turkije, vooral in grote steden als Istanbul, bieden meertalige ondersteuning om internationale patiënten te huisvesten. Dit zorgt voor effectieve communicatie en een comfortabele ervaring voor patiënten die de lokale taal mogelijk niet spreken.
 1. Medisch-toeristische diensten: Turkije heeft een bloeiende medisch-toeristische industrie ontwikkeld, met agentschappen en coördinatoren die gespecialiseerd zijn in het assisteren van internationale patiënten met reisarrangementen, accommodatie, taalvertolking en andere logistieke ondersteuning in verband met het ondergaan van een maagoperatie operatie in het land.
 2. Toeristische mogelijkheden: Patiënten die naar Turkije reizen voor een maagoperatie kunnen profiteren van het rijke culturele erfgoed, de historische monumenten en landschappelijke attracties van het land, waardoor ze hun medische reis kunnen combineren met een bevredigende reiservaring .

Voordat mensen een maagverkleining in Turkije overwegen, moeten ze grondig onderzoek doen, overleg plegen met gerenommeerde bariatrische chirurgen en ervoor zorgen dat ze goed geïnformeerd zijn over alle aspecten van de ingreep, waaronder de preoperatieve voorbereiding, de operatierisico’s, het herstelproces en de veranderingen in levensstijl op de lange termijn. Daarnaast kan het werken met een betrouwbaar medisch toerisme bureau of coördinator helpen bij het vergemakkelijken van een soepele en georganiseerde ervaring voor patiënten die naar Turkije reizen voor een maag sleeve operatie.

In Istanbul, Turkije, zijn er verschillende gerenommeerde ziekenhuizen en medische centra die maag sleeve chirurgie (sleeve gastrectomie) aanbieden als onderdeel van hun bariatrische chirurgie programma. Hier zijn enkele bekende ziekenhuizen in Istanbul waar maag sleeve-operaties worden uitgevoerd:

 1. Acıbadem Healthcare Group is een vooraanstaande zorgaanbieder in Turkije met meerdere ziekenhuizen in Istanbul. Ze beschikken over gespecialiseerde afdelingen voor bariatrische chirurgie, waar gastric sleeve-procedures worden aangeboden, uitgevoerd door ervaren chirurgen.
 2. Medical Park Hospitals Group beheert verschillende ziekenhuizen in Istanbul, waaronder faciliteiten die zijn uitgerust met de modernste infrastructuur voor bariatrische operaties. Hun centra bieden uitgebreide zorg aan patiënten die maagoperaties ondergaan.
 1. Memorial Healthcare Group staat bekend om zijn geavanceerde medische diensten en expertise in verschillende chirurgische specialismen, waaronder bariatrische chirurgie. Ze beschikken over moderne faciliteiten in Istanbul waar gastric sleeve-procedures worden uitgevoerd door ervaren gezondheidszorgprofessionals.
 2. Liv Ziekenhuis Ulus is een toonaangevend ziekenhuis in Istanbul met een speciale afdeling bariatrische chirurgie die een reeks gewichtsverliesprocedures aanbiedt, waaronder maagoperaties. Het ziekenhuis staat bekend om zijn hoogwaardige gezondheidszorgdiensten en patiëntgerichte aanpak.
 3. Istinye Universiteit Liv Ziekenhuis Bahcesehir is een ander gerenommeerd ziekenhuis in Istanbul dat gespecialiseerd is in bariatrische chirurgie, inclusief maagoperaties. Het ziekenhuis combineert medische expertise met geavanceerde technologie om optimale resultaten voor patiënten te leveren.
 4. Hisar Intercontinental Hospital is een gerenommeerde zorginstelling in Istanbul met een focus op het bieden van uitgebreide bariatrische zorg, inclusief maagoperaties. Het ziekenhuis biedt gepersonaliseerde behandelplannen en postoperatieve ondersteuning voor patiënten die afslankprocedures ondergaan.

Patiënten die een maagverkleining in Istanbul overwegen moeten deze ziekenhuizen onderzoeken, de kwalificaties van het chirurgische team bekijken, informeren naar de faciliteiten en diensten die worden geboden en factoren zoals locatie, voorzieningen en postoperatieve zorg in overweging nemen bij het kiezen van een ziekenhuis voor hun ingreep. Het is aan te raden om consulten te plannen met bariatrische chirurgen in deze ziekenhuizen om de behandelopties te bespreken, eventuele zorgen te bespreken en een persoonlijk zorgplan te ontwikkelen dat is afgestemd op individuele behoeften en doelen.

Maag Sleeve Chirurgie in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Wat zijn de stappen van de Gastric Sleeve-procedure?

Overweeg je een Maag Sleeve operatie in Istanbul? Hier is wat je moet weten over het proces…

Stap 1: Contact opnemen met de patiëntenvertegenwoordiger voor informatie

U kunt contact opnemen met onze patiëntenadviseur voor hulp bij:

 • Bereken uw Body Mass Index (BMI)
 • Informatie verzamelen over uw gezondheidsgeschiedenis
 • U kunt gedetailleerde informatie krijgen over operaties voor obesitas, met name een maagbypass, en bepalen wat de meest geschikte optie voor u is.

Zodra je gezondheidsgeschiedenis nauwkeurig is gecontroleerd door onze ervaren artsen en je bent goedgekeurd voor de operatie, kun je doorgaan met de volgende fasen van je behandeling.

We zijn er om je de beste gezondheidszorg te bieden.

Stap 2 – Luchthavenontvangst en ziekenhuisopname

Bij aankomst in Istanbul wacht ons welkomstteam je op op de luchthaven. Onze VIP-transfer brengt je naar het ziekenhuis, dat op slechts 5 minuten rijden ligt. We zorgen voor alle details zoals ziekenhuisopname en operatieprocedures die in het ziekenhuis gedaan moeten worden. We zullen ook bij je zijn om de benodigde documenten met betrekking tot je operatie te ondertekenen. Jouw gezondheid is onze prioriteit en wij zijn er voor jou.

Stap 3 – Onderzoeken en overleg met uw arts

We voeren de volgende onderzoeken uit om er zeker van te zijn dat je klaar bent voor de operatie:

 • Longröntgenfoto
 • Longfunctietest
 • Bloedtest
 • Elektrocardiografie
 • Echografie
 • Berekening van de body mass index

Na je onderzoeken word je geïnterviewd door psychiaters, internisten en anesthesisten.

Stap 4 – Endoscopie en Maagbypass operatie

Na alle nodige onderzoeken ben je klaar voor de operatie. Een Maagbypass operatie is een gewichtsverlies procedure die je helpt gewicht te verliezen door de manier waarop je maag en dunne darm het voedsel dat je eet verwerken te veranderen. Dit is wat er tijdens de operatie gebeurt:

 • Tijdens de procedure krijgt u algemene anesthesie, waardoor u in slaap valt en pijnvrij blijft.
 • De chirurg zal verschillende kleine sneetjes in uw buik maken en een laparoscoop (een dunne, verlichte buis met daarin een camera) en andere chirurgische instrumenten inbrengen.
 • De chirurg zal deze instrumenten vervolgens gebruiken om een kleine snee bovenaan uw maag te maken, waar ongeveer een ons voedsel in kan. Dit vermindert de hoeveelheid voedsel die u eet en zorgt ervoor dat u zich sneller vol voelt.
 • De chirurg zal vervolgens uw dunne darm doorsnijden en deze verbinden met het nieuw aangemaakte maagzakje. Hierdoor kan voedsel een deel van uw dunne darm omzeilen, waardoor de hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen die uw lichaam opneemt, afneemt.

De operatie duurt meestal ongeveer 2-3 uur en de meeste patiënten blijven 3-4 dagen in het ziekenhuis om te herstellen na de operatie. Gedurende deze tijd wordt u verzorgd door onze ervaren medische staf en wordt u nauwlettend in de gaten gehouden op tekenen van complicaties.

Stap 5 – Ontslag in het ziekenhuis

Nadat je operatie is voltooid, blijf je een paar dagen in ons ziekenhuis om te herstellen. Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis gebeurt het volgende:

 • U krijgt pijnmedicatie om eventuele ongemakken of pijn na de operatie te verlichten.
 • Ons medisch personeel controleert uw vitale functies en zorgt ervoor dat u normaal herstelt.
 • U wordt aangemoedigd om op te staan en te bewegen om bloedstolsels te voorkomen en de bloedsomloop te verbeteren.
 • Onze bariatrische diëtist geeft u voedingsadvies en helpt u bij de overgang naar een nieuw dieet.

Stap 6 – Verblijf in ons gecontracteerde hotel

Ons gecontracteerde hotel biedt:

 • 5-sterrencomfort en servicekwaliteit en een comfortabel verblijf.
 • 24/7 roomservice en internettoegang.
 • Spa-, fitness- en recreatiefaciliteiten om u te helpen lichamelijk en geestelijk te herstellen.

Een maagbypassoperatie in Istanbul is een veilige en effectieve manier om uw gezondheid te verbeteren en de deuren te openen naar een gezonder leven.

Wij staan u graag bij terwijl u uw eerste stap naar een gezonder leven zet.

Welke Chirurgische Methode Wordt Gebruikt bij een Maagbypass Operatie?

Maagbypass chirurgie, ook bekend als Roux-en-Y gastric bypass, omvat verschillende belangrijke stappen en chirurgische methoden om gewichtsverlies en veranderingen in de spijsverteringsfunctie te bereiken. De primaire chirurgische methoden die gebruikt worden bij een maagbypass operatie zijn onder andere:

 1. Het maken van een klein maagzakje: De chirurg verdeelt de bovenkant van de maag, waardoor een klein zakje ontstaat dat zal dienen als de nieuwe maag met verminderde capaciteit. Dit zakje heeft doorgaans ongeveer de grootte van een walnoot en is aanzienlijk kleiner dan de originele maag.
 2. Verdeling van de dunne darm: De chirurg verdeelt vervolgens de dunne darm in twee delen: het bovenste deel (het “Roux-ledemaat”) en het onderste deel. Het bovenste gedeelte is verbonden met het kleine maagzakje dat in de eerste stap is gemaakt.
 3. Gastro-intestinale reconstructie: De volgende stap omvat het omleiden van een deel van de dunne darm en het verbinden met de kleine maagzak, waardoor het zogenaamde “Roux-ledemaat” wordt gevormd. Hierdoor kan voedsel de ondermaag en het eerste deel van de dunne darm (twaalfvingerige darm) omzeilen, waardoor de route van voedsel door het spijsverteringsstelsel verandert.
 4. Creatie van de anastomose: Chirurgische verbindingen, bekend als anastomosen, worden gemaakt om de juiste stroom van voedsel en spijsverteringssappen te garanderen. De chirurg creëert doorgaans een anastomose tussen het kleine maagzakje en het Roux-deel van de dunne darm, evenals tussen het onderste deel van de dunne darm en het Roux-deel, waardoor het spijsverteringsproces in de onderste dunne darm kan doorgaan.

De combinatie van deze chirurgische methoden resulteert in een aanzienlijke vermindering van het functionele volume van de maag, veranderingen in het spijsverteringsproces en veranderingen in de opname van voedingsstoffen. Een gastric bypass operatie heeft als doel gewichtsverlies te bevorderen door de voedselinname te beperken en malabsorptie van voedingsstoffen te veroorzaken, wat leidt tot veranderingen in de hormonale signalen met betrekking tot eetlust en verzadiging.

Het is belangrijk om te weten dat een gastric bypass operatie een complexe procedure is die een grondige preoperatieve evaluatie, zorgvuldig postoperatief management en aanpassingen van de levensstijl op de lange termijn vereist om een optimaal resultaat en de veiligheid van de patiënt te garanderen. Mensen die een gastric bypass operatie overwegen, moeten een gekwalificeerde bariatrische chirurg raadplegen om het chirurgische proces, de mogelijke risico’s, de verwachte voordelen en de vereisten voor postoperatieve zorg te bespreken.

Wat zijn de Prijzen van een Maagbypass Operatie?

De kosten van een gastric bypass operatie kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de geografische locatie, de specifieke medische instelling of het ziekenhuis waar de procedure wordt uitgevoerd, de ervaring van het chirurgische team, preoperatieve evaluaties en testen, postoperatieve zorg en eventuele aanvullende diensten die in het behandelingspakket zijn opgenomen. Daarnaast kunnen de totale kosten verschillende componenten omvatten, zoals honoraria van de chirurg, anesthesiekosten, honoraria van het ziekenhuis of de chirurgische faciliteit, preoperatieve consulten, postoperatieve follow-upbezoeken en mogelijke kosten in verband met complicaties of revisies.

Aangezien je Istanbul, Turkije, hebt genoemd als mogelijke locatie, is het belangrijk op te merken dat Turkije een populaire bestemming is geworden voor medisch toerisme vanwege de hoogwaardige gezondheidszorg en de relatief lagere kosten in vergelijking met veel westerse landen. Het is echter essentieel om grondig onderzoek te doen en de volgende aspecten in overweging te nemen bij het evalueren van de prijzen van een gastric bypass operatie:

 1. Ziekenhuis of medisch centrum: Verschillende ziekenhuizen of medische centra in Istanbul kunnen verschillende prijsstructuren aanbieden op basis van de faciliteiten, reputatie en specialisatieniveau in bariatrische chirurgie.
 2. Inclusies en uitsluitingen: de opgegeven prijs moet aangeven welke diensten en componenten zijn inbegrepen in de totale kosten van de operatie, zoals preoperatieve beoordelingen, de operatie zelf, ziekenhuisverblijf, postoperatieve zorg en vervolgafspraken. Het is van cruciaal belang om te begrijpen wat er wordt gedekt en of er extra kosten kunnen optreden.
 3. Ervaring van de chirurg: De ervaring en reputatie van de bariatrische chirurg die de procedure uitvoert, kan van invloed zijn op de totale kosten.
 4. Kwaliteit van de zorg: houd rekening met de kwaliteit van de zorg, de veiligheidsmaatregelen voor de patiënt en de algehele patiëntervaring die door de zorginstelling wordt geboden.
 5. Reis en accommodatie: voor personen die van buiten Istanbul reizen, is het belangrijk om rekening te houden met reiskosten, accommodatie en mogelijke postoperatieve verblijfsvereisten.

Vanwege de variabiliteit in deze factoren kunnen de kosten van een gastric bypass operatie in Istanbul, Turkije, aanzienlijk variëren. Het is raadzaam om direct contact op te nemen met gerenommeerde ziekenhuizen of medische centra die bariatrische chirurgie in Istanbul aanbieden om te informeren naar hun specifieke prijzen, betalingsmogelijkheden en eventuele beschikbare financiële hulpprogramma’s. Daarnaast zal het bespreken van de details met het chirurgisch team, inclusief mogelijke extra kosten en nazorgvereisten, helpen om een goed inzicht te krijgen in de totale kosten die aan de ingreep verbonden zijn.

doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde Vragen Over Maag Sleeve Operaties

Hier zijn de meest gestelde vragen over een Maag Sleeve operatie:

Ja, een gastric sleeve-operatie kan ook een geschikte optie zijn voor mensen met diabetes type 2, waaronder mensen met obesitas die hun diabetes beter onder controle willen houden. Hoewel een gastric sleeve-operatie voornamelijk gericht is op het verkleinen van de maag om gewichtsverlies te bevorderen, kan het ook gunstige effecten hebben op de diabetescontrole. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen met betrekking tot een gastric sleeve-operatie voor mensen met diabetes:

 1. Gewichtsverlies en diabetesmanagement: Een maagoperatie kan leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies, wat gunstig is voor mensen met diabetes, omdat het de insulinegevoeligheid en de glucoseregulatie kan verbeteren. De vermindering van de voedselinname en veranderingen in de darmhormonen na de operatie kunnen bijdragen aan een betere regulering van de bloedsuikerspiegel.
 2. Verbetering van de insulineresistentie: Overgewicht verliezen door een maagoperatie kan de insulineresistentie helpen verlichten, een veelvoorkomend probleem bij mensen met type 2-diabetes. Dit kan leiden tot een beter beheer van diabetes en mogelijk de behoefte aan diabetesmedicijnen verminderen.
 3. Metabolische voordelen: De metabolische veranderingen die optreden na een maagoperatie, zoals veranderingen in de darmhormonen en de regulering van de eetlust, kunnen positieve effecten hebben op de diabetescontrole en de metabolische gezondheid. Deze veranderingen kunnen bijdragen aan een betere glykemische controle bij diabetespatiënten.
 4. Overleg met zorgverleners: Net als bij maag-bypass-chirurgie moeten personen met diabetes die een maagoperatie overwegen een gezondheidszorgteam raadplegen dat ervaring heeft met bariatrische procedures en diabetesmanagement. Ze kunnen persoonlijke begeleiding bieden, de risico’s en voordelen beoordelen en de patiënt gedurende het hele proces ondersteunen.
 5. Langetermijnmonitoring: Na een maagoperatie hebben personen met diabetes voortdurende monitoring nodig om een goed diabetesbeheer en een goede algehele gezondheid te garanderen. Regelmatige vervolgafspraken, bloedonderzoek en veranderingen in levensstijl zijn essentieel voor succesvolle resultaten op de lange termijn.
 6. Individuele overwegingen: De beslissing tussen een maagoperatie en andere bariatrische procedures voor personen met diabetes moet gebaseerd zijn op de individuele gezondheidsstatus, voorkeuren en de aanbevelingen van zorgverleners. Elke procedure heeft zijn eigen voordelen en overwegingen, dus het is belangrijk om de opties grondig te bespreken.

Samengevat kan een gastric sleeve-operatie een haalbare optie zijn voor mensen met type 2-diabetes die willen afvallen en hun diabetes beter onder controle willen houden. De invloed van de ingreep op de stofwisseling, het gewichtsverlies en de hormonale veranderingen kunnen bijdragen aan een betere glykemische controle en algemene gezondheidsvoordelen voor diabetespatiënten. Zoals bij elke chirurgische ingreep is het voor mensen met diabetes van cruciaal belang om grondige gesprekken te voeren met zorgverleners om de meest geschikte behandelingsaanpak te bepalen op basis van hun unieke behoeften en gezondheidsdoelen.

De hoeveelheid gewichtsverlies die haalbaar is met een gastric sleeve-operatie kan per persoon verschillen en wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder individuele kenmerken, naleving van postoperatieve richtlijnen, veranderingen in levensstijl en medisch toezicht. Het is echter belangrijk op te merken dat is aangetoond dat een gastric sleeve operatie een effectief middel is voor aanzienlijk en blijvend gewichtsverlies bij veel mensen.

Gemiddeld kunnen patiënten die een gastric sleeve operatie ondergaan de volgende resultaten verwachten:

 1. Gewichtsverlies op korte termijn:
  • In de eerste maanden na de operatie ervaren patiënten doorgaans een snel gewichtsverlies. Veel mensen kunnen binnen het eerste jaar na de procedure een aanzienlijke hoeveelheid gewicht verliezen.
  • Gewichtsverlies op de korte termijn kan variëren, maar het is gebruikelijk dat patiënten 50% of meer van hun overtollige lichaamsgewicht verliezen binnen de eerste 6 tot 12 maanden na de operatie.
 2. Gewichtsverlies op lange termijn:
  • Op de lange termijn kunnen patiënten verwachten dat ze geleidelijk zullen blijven afvallen als ze zich houden aan de aanbevolen voedingsrichtlijnen, regelmatig aan lichaamsbeweging doen en duurzame veranderingen in hun levensstijl doorvoeren.
  • De resultaten van gewichtsverlies op de lange termijn variëren, maar patiënten bereiken vaak een totaal gewichtsverlies van 60-70% van hun overtollige lichaamsgewicht gedurende meerdere jaren na de operatie.
 3. Gezondheidsvoordelen:
  • Naast gewichtsverlies ervaren veel patiënten verbeteringen in aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen, zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, slaapapneu en gewrichtspijn.
  • Deze gezondheidsverbeteringen worden vaak toegeschreven aan zowel het gewichtsverlies als de metabolische veranderingen die met de operatie gepaard gaan.

Het is belangrijk om te benadrukken dat individuele resultaten kunnen variëren en dat het succes van een gastric sleeve-operatie afhangt van factoren zoals de inzet voor veranderingen in de levensstijl, doorlopend medisch toezicht en psychologische ondersteuning. Bovendien kunnen sommige patiënten na verloop van tijd weer aankomen in gewicht, wat het belang van langdurige nazorg en ondersteuning benadrukt.

Patiënten die een gastric sleeve-operatie overwegen, moeten grondig overleggen met hun zorgverlener of bariatrisch chirurg om een realistisch beeld te krijgen van de mogelijke resultaten van het gewichtsverlies, maar ook van de veranderingen in levensstijl en de voortdurende verplichtingen die nodig zijn voor een succesvolle gewichtsbeheersing op de lange termijn. Postoperatieve ondersteuning, waaronder voedingsadviezen, begeleiding bij lichamelijke activiteit en geestelijke gezondheidszorg, kan ook een cruciale rol spelen bij het bereiken en behouden van gewichtsverlies na een gastric sleeve-operatie.

Gastric sleeve chirurgie, ook wel bekend als sleeve gastrectomie, biedt verschillende voordelen voor mensen die worstelen met obesitas en aanverwante gezondheidsproblemen. Enkele van de belangrijkste voordelen van een gastric sleeve operatie zijn:

 1. Aanzienlijk gewichtsverlies:
  • Maagoperaties zijn zeer effectief bij het bevorderen van aanzienlijk en langdurig gewichtsverlies bij mensen met obesitas.
  • Patiënten ervaren doorgaans een snel gewichtsverlies in de eerste maanden na de operatie, wat leidt tot verbeteringen in de algehele gezondheid en kwaliteit van leven.
 2. Verbetering van aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen:
  • Veel patiënten ervaren verbeteringen of oplossingen van obesitas-gerelateerde gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, slaapapneu en gewrichtspijn na een maagoperatie.
  • Gewichtsverlies als gevolg van de operatie kan leiden tot een beter beheer van chronische ziekten en de behoefte aan medicijnen verminderen.
 3. Verbeterde metabolische gezondheid:
  • Maagoperaties kunnen de metabolische gezondheid verbeteren door veranderingen in het hormonale evenwicht en de insulinegevoeligheid te bevorderen, wat kan bijdragen aan een betere controle van de bloedsuikerspiegel en een verminderd risico op het metabool syndroom.
 4. Verlaagd risico op hart- en vaatziekten:
  • Gewichtsverlies dat wordt bereikt door een maagoperatie kan de risicofactoren verlagen die verband houden met hart- en vaatziekten, zoals een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en ontstekingen.
 5. Verbeterde levenskwaliteit:
  • Succesvol gewichtsverlies en het oplossen van aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen kunnen de levenskwaliteit van een individu aanzienlijk verbeteren, wat leidt tot een hoger energieniveau, verbeterde mobiliteit en een groter zelfvertrouwen.
 6. Gewichtsbehoud op lange termijn:
  • Maagoperaties kunnen patiënten helpen om op de lange termijn succesvol af te vallen als ze worden gecombineerd met gezonde veranderingen in hun levensstijl, waaronder een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.
  • De procedure kan een basis vormen voor duurzaam gewichtsbeheer en het algehele welzijn ondersteunen.
 7. Verminderde honger en eetlust:
  • De operatie verkleint de maag en verandert de darmhormonen, wat leidt tot verminderde eetlust en een vol gevoel bij kleinere voedselporties.
  • Dit kan patiënten helpen de voedselinname onder controle te houden en gezondere keuzes te maken om doelstellingen voor gewichtsverlies te ondersteunen.
 8. Minimaal invasieve procedure:
  • Een maagoperatie wordt doorgaans laparoscopisch uitgevoerd, wat resulteert in kleinere incisies, minder littekens, een korter verblijf in het ziekenhuis en een sneller herstel vergeleken met traditionele open chirurgie.

Het is belangrijk dat mensen die een gastric sleeve-operatie overwegen, contact opnemen met zorgverleners, waaronder bariatrische chirurgen en diëtisten, om de mogelijke voordelen, risico’s en langetermijnimplicaties van de ingreep volledig te begrijpen. Persoonlijke begeleiding, postoperatieve ondersteuning en voortdurende medische controle zijn essentiële onderdelen van een succesvol afslanktraject met een gastric sleeve-operatie.

Zoals elke chirurgische ingreep brengt een maagverkleining bepaalde risico’s en mogelijke complicaties met zich mee. Het is belangrijk dat mensen die dit type operatie overwegen goed geïnformeerd zijn over de bijbehorende risico’s en voordelen. Hier volgen enkele overwegingen met betrekking tot de mogelijke risico’s van een gastric sleeve-operatie:

 1. Chirurgische risico’s: Zoals bij elke grote operatie zijn er inherente risico’s verbonden aan anesthesie, infectie, bloeding en bloedstolsels. Deze risico’s worden doorgaans tot een minimum beperkt door zorgvuldige preoperatieve evaluatie en postoperatieve monitoring.
 2. Voedingsoverwegingen op lange termijn: Na een maagoperatie kan het nodig zijn dat mensen hun dieet en levensstijl aanzienlijk aanpassen. Er bestaat een risico op voedingstekorten, vooral als de voedingsrichtlijnen en voedingsaanbevelingen niet worden gevolgd zoals voorgeschreven door zorgverleners.
 3. Postoperatieve complicaties: Sommige personen kunnen postoperatieve complicaties ervaren, zoals maaglekken, vernauwingen of andere problemen die verband houden met het hervormen van de maag. Deze complicaties kunnen aanvullende medische ingrepen of zelfs verdere chirurgische ingrepen vereisen.
 4. Gastro-oesofageale refluxziekte (GERD): Een maagoperatie kan bij sommige personen de gastro-oesofageale refluxziekte mogelijk verergeren of uitlokken. Dit is een overweging voor mensen met reeds bestaande GORZ of gerelateerde aandoeningen.
 5. Gewichtstoename: Hoewel een maagoperatie tot aanzienlijk gewichtsverlies kan leiden, bestaat er na verloop van tijd een risico op gewichtstoename als er geen veranderingen in het voedingspatroon en de levensstijl worden doorgevoerd. Succes op de lange termijn vereist vaak een voortdurende toewijding aan gezond eten en lichamelijke activiteit.
 6. Individuele gezondheidsfactoren: De algehele risico’s die gepaard gaan met een maagoperatie kunnen variëren op basis van individuele gezondheidsfactoren, zoals reeds bestaande medische aandoeningen en de algehele gezondheidstoestand van de patiënt. Het is belangrijk dat zorgverleners de kandidatuur van elke patiënt voor de procedure grondig beoordelen.

Het is essentieel voor mensen die een gastric sleeve operatie overwegen om deze mogelijke risico’s te bespreken met hun zorgverleners en om een uitgebreide preoperatieve evaluatie te ondergaan. Daarnaast spelen postoperatieve zorg en naleving van dieet- en gedragsaanbevelingen een cruciale rol bij het minimaliseren van risico’s en het optimaliseren van de resultaten op lange termijn.

Hoewel er inherente risico’s verbonden zijn aan een gastric sleeve-operatie, ervaren veel mensen een succesvol gewichtsverlies en verbetering van aan obesitas gerelateerde gezondheidsaandoeningen, waaronder type 2 diabetes. Uiteindelijk moet de beslissing om een gastric sleeve operatie te ondergaan worden genomen in nauw overleg met een gekwalificeerd medisch team, waarbij de mogelijke risico’s worden afgewogen tegen de verwachte voordelen voor ieders unieke omstandigheden.

Na het ondergaan van een gastric sleeve-operatie wordt over het algemeen aangeraden om de consumptie van alcohol te vermijden, vooral in de onmiddellijke postoperatieve periode en tijdens de fase van gewichtsverlies. Er zijn verschillende redenen voor deze aanbeveling:

 1. Verhoogde gevoeligheid: Na een maagoperatie wordt het maagvolume aanzienlijk verminderd, wat leidt tot een hogere gevoeligheid voor alcohol. Het consumeren van alcohol na een operatie kan beïnvloeden in een snellere intoxicatie en meer bijwerkingen vanwege de kleinere maagvangst.
 2. Calorische inname: Alcohol bevat veel lege calorieën en biedt weinig tot geen voedingswaarde. Na een maagoperatie wordt patiënten zich te pijnlijk op voedsel dat rijk is aan geïntegreerde om de genezing, het chronische en de totale gezondheid te ondersteunen. Het consumeren van alcohol kan bijdragen aan een dubbele calorie-inname zonder essentiële te leveren.
 3. Risico op complicaties: Alcohol kan de maagwand veroorzaken en kan tot ongemak, verwarring of remmen leiden, vooral bij personen met een maagcapaciteit na een operatie. Overmatig alcoholgebruik kan ook het risico op uitdroging vergroten en het genezingsproces beperken.
 4. Interferentie met doelstellingen voor hoofdpijn: alcoholgebruik kan lastig voor verslavende door extra calorieën toe te voegen zonder de verzadiging te krachtig. Het genereren van gezonde eet- en levensstijlgewoonten is van cruciaal belang voor het bereiken van succes op de lange termijn bij het koken na bariatrische chirurgie.

Als u ervoor kiest om alcohol te drinken na een maagoperatie, is het belangrijk om met mate en voorzichtig te doen. Hier zijn enkele richtlijnen om te overwegen:

 1. Overleg met uw zorgverlener: voordat u alcohol in uw dieet opneemt, bespreek uw bedoelingen met uw zorgverlener of bariatrisch team. Zij kunnen u persoonlijke begeleiding bieden op basis van uw medische geschiedenis en specifieke omstandigheden.
 2. Houd de inname in de gaten: als u besluit alcohol te consumeren, doe dit dan spaarzaam en houd rekening met de portiegroottes. Vermijd calorierijke mixdrankjes en kies met mate voor caloriearme opties zoals light bier of wijn.
 3. Blijf gehydrateerd: geef prioriteit aan hydratatie door de hele dag veel water te drinken, vooral als u ervoor kiest alcohol te consumeren. Uitdroging kan de postoperatieve symptomen verergeren en het algehele welzijn beïnvloeden.
 4. Effecten observeren: let op hoe uw lichaam na de operatie op alcohol reageert. Als u ongemak, misselijkheid of andere nadelige effecten ervaart, kunt u het alcoholgebruik wellicht het beste vermijden of beperken.

Uiteindelijk is het essentieel om prioriteit te geven aan je gezondheid en welzijn na een gastric sleeve-operatie. Als je de aanbevelingen van je behandelteam opvolgt, een evenwichtig dieet volgt, voldoende vocht binnenhoudt en regelmatig aan lichaamsbeweging doet, zal dat je gewichtsverlies ondersteunen en succes op de lange termijn bevorderen.

De duur van een gastric sleeve-operatie, ook wel sleeve gastrectomie genoemd, varieert meestal van 1 tot 2 uur. De exacte duur van de ingreep kan echter variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de ervaring en techniek van de chirurg, de individuele anatomie van de patiënt, eventuele aanvullende procedures die tegelijkertijd worden uitgevoerd en mogelijke complicaties tijdens de operatie.

Hier volgt een algemeen overzicht van de tijdsduur van een typische gastric sleeve-operatie:

 1. Pre-operatieve voorbereiding: Vóór de operatie ondergaan patiënten pre-operatieve beoordelingen, consultaties en medische evaluaties om er zeker van te zijn dat ze in optimale conditie zijn voor de procedure. Deze fase kan gesprekken met het chirurgische team, voedingsrichtlijnen en instructies voor de dag van de operatie omvatten.
 2. Chirurgische procedure: De eigenlijke maagoperatie omvat de volgende stappen:
  • Anesthesie: De patiënt krijgt algemene anesthesie om ervoor te zorgen dat hij of zij tijdens de operatie bewusteloos en pijnvrij is.
  • Laparoscopische aanpak: In de meeste gevallen wordt een maagoperatie uitgevoerd met behulp van minimaal invasieve laparoscopische technieken. Hierbij worden verschillende kleine incisies in de buik gemaakt, waardoor gespecialiseerde chirurgische instrumenten en een camera (laparoscoop) worden ingebracht.
  • Maagresectie: De chirurg zal voorzichtig een groot deel van de maag verwijderen, waarbij een banaanvormige huls of buis achterblijft. Dit vermindert de capaciteit van de maag en beperkt de voedselinname, waardoor gewichtsverlies wordt bevorderd.
  • Hechten: het resterende deel van de maag wordt gesloten met chirurgische nietjes of hechtingen om het nieuwe, kleinere maagzakje te creëren.
  • Sluiting: zodra het maken van de huls is voltooid, worden de incisies gesloten met hechtingen of chirurgische tape.
 3. Postoperatieve zorg: Nadat de operatie is voltooid, worden patiënten gecontroleerd in de verkoeverkamer voordat ze worden overgebracht naar een ziekenhuiskamer of chirurgische verkoeverruimte. Postoperatieve zorg omvat pijnbestrijding, controle op eventuele complicaties, begeleiding bij het volgen van het dieet en instructies voor lichamelijke activiteit en vervolgafspraken.

Terwijl de operatie zelf meestal 1 tot 2 uur duurt, omvat de totale tijd die in de medische faciliteit wordt doorgebracht de preoperatieve voorbereidingen, het inleiden van de anesthesie, de duur van de operatie, postoperatieve controle en herstel. Patiënten moeten na een gastric sleeve-operatie meestal een paar dagen in het ziekenhuis blijven om te zorgen voor een soepel herstel en de juiste zorg te ontvangen voordat ze naar huis worden ontslagen.

Het is belangrijk om met je zorgverlener of chirurgisch team te overleggen voor gedetailleerde informatie over het proces van een gastric sleeve-operatie, inclusief de geschatte operatieduur, preoperatieve instructies, de verwachte hersteltijd en postoperatieve zorgrichtlijnen die zijn afgestemd op jouw individuele behoeften.

Het chirurgische proces van een gastric sleeve-operatie, ook bekend als sleeve gastrectomie, omvat verschillende belangrijke stappen die gericht zijn op het verkleinen van de maag om gewichtsverlies te bevorderen. Hier volgt een overzicht van de chirurgische procedure voor een gastric sleeve-operatie:

 1. Pre-operatieve voorbereiding:
  • Vóór de operatie ondergaat de patiënt preoperatieve beoordelingen, consultaties en medische evaluaties om er zeker van te zijn dat hij of zij is voorbereid op de procedure.
  • Er worden nuchterinstructies aan de patiënt gegeven om de maag vóór de operatie te legen.
  • De anesthesieopties en mogelijke risico’s worden met de patiënt besproken.
 2. Verdoving en plaatsing van incisies:
  • Het chirurgische team dient algemene anesthesie toe om ervoor te zorgen dat de patiënt tijdens de procedure bewusteloos en pijnvrij is.
  • Er worden kleine incisies in de buik gemaakt om toegang te geven aan chirurgische instrumenten en een camera (laparoscoop) die tijdens de operatie wordt gebruikt.
 3. Creatie van de maagmouw:
  • De chirurg verwijdert een groot deel van de maag langs de grotere kromming, waardoor een kleiner, mouwvormig maagzakje achterblijft.
  • Deze verkleining van de maagomvang beperkt de hoeveelheid voedsel die kan worden geconsumeerd, wat leidt tot gewichtsverlies.
 4. Nieten of hechten:
  • Het resterende deel van de maag wordt gesloten met chirurgische nietjes of hechtingen om een lange, smalle buis of huls te creëren.
  • De nietjes of hechtingen helpen de randen van de maag vast te zetten en lekkage te voorkomen.
 5. Chirurgische verwijdering:
  • Het gedeelte van de maag dat wordt verwijderd, wordt voorzichtig uit de buik gehaald.
  • Het chirurgische team zorgt ervoor dat er geen bloedingen of andere complicaties optreden voordat er verder wordt gegaan.
 6. Sluiting en herstel:
  • Zodra de maaghoes is gemaakt en de maag is gehecht of geniet, worden de incisies in de buik gesloten.
  • De patiënt wordt gecontroleerd in de verkoeverkamer voordat hij wordt overgebracht naar een ziekenhuiskamer of chirurgische verkoeverruimte
  • Postoperatieve zorg omvat pijnbehandeling, monitoring op complicaties, begeleiding bij het volgen van een dieet en instructies voor fysieke activiteit.
 7. Ziekenhuisverblijf en follow-up:
  • Patiënten blijven na de operatie doorgaans een paar dagen in het ziekenhuis om een soepel herstel te garanderen.
  • Er zijn vervolgafspraken gepland om de voortgang te monitoren, advies te geven over veranderingen in het voedingspatroon en eventuele zorgen of vragen te beantwoorden.

Het is belangrijk om te weten dat een gastric sleeve operatie meestal laparoscopisch wordt uitgevoerd, wat een minimaal invasieve techniek is die kleinere incisies, minder littekens en een sneller herstel met zich meebrengt in vergelijking met een traditionele open operatie. De specifieke details van het chirurgische proces kunnen variëren op basis van de techniek van de chirurg, de anatomie van de patiënt en eventuele individuele overwegingen.

Patiënten die een gastric sleeve-operatie overwegen, moeten contact opnemen met hun zorgverlener of bariatrisch chirurg om de procedure in detail te bespreken, inclusief de risico’s, voordelen, verwachte resultaten en postoperatieve zorginstructies die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften.

Zowel gastric sleeve chirurgie als gastric bypass chirurgie zijn effectieve bariatrische procedures die mensen kunnen helpen om aanzienlijk gewicht te verliezen en obesitasgerelateerde gezondheidsaandoeningen te verbeteren. De keuze tussen een gastric sleeve en een gastric bypass hangt af van verschillende factoren, waaronder de individuele gezondheidstoestand, de doelen voor gewichtsverlies, voorkeuren en de aanbeveling van zorgverleners. Hier volgen enkele belangrijke verschillen tussen de twee procedures:

Maag Sleeve Chirurgie:

 • Procedure: Bij een maagoperatie (gastrectomie van de sleeve) wordt een deel van de maag permanent verwijderd om een kleiner, banaanvormig maagzakje te creëren.
 • Werkingsmechanisme: De procedure beperkt de hoeveelheid voedsel die in één keer kan worden geconsumeerd, wat leidt tot een verminderde calorie-inname en gewichtsverlies. Het brengt ook hormonale veranderingen met zich mee die de regulering van de eetlust kunnen beïnvloeden.
 • Gewichtsverlies: Maagoperaties resulteren doorgaans in aanzienlijk gewichtsverlies, waarbij patiënten na verloop van tijd vaak 60-70% van hun overtollige lichaamsgewicht verliezen.
 • Gezondheidsvoordelen: De operatie kan leiden tot verbeteringen in obesitasgerelateerde gezondheidsproblemen en metabolische gezondheid, evenals tot een verbeterde levenskwaliteit.
 • Eenvoud: Een maagoperatie wordt als een eenvoudiger procedure beschouwd dan een maagbypass, met mogelijk minder complicaties en voedingstekorten.

Gastric Bypass Surgery:

 • Procedure: In gastric bypass surgery (Roux-en-Y gastric bypass), the stomach is divided to create a small pouch, which is then connected directly to the small intestine, bypassing a portion of the stomach and intestines.
 • Mechanism of Action: Gastric bypass combines restriction (smaller stomach pouch) with malabsorption (reduced absorption of nutrients), leading to both reduced calorie intake and decreased absorption of calories and nutrients.
 • Weight Loss: Gastric bypass surgery often results in rapid and significant weight loss, with patients losing a higher percentage of excess body weight compared to gastric sleeve surgery.
 • Health Benefits: The procedure is effective in improving obesity-related health conditions, such as type 2 diabetes and hypertension, due to its impact on metabolism and hormonal changes.
 • Reversibility: Gastric bypass surgery is generally not reversible due to the rearrangement of the digestive system.

Uiteindelijk moet de beslissing tussen een gastric sleeve en een gastric bypass in overleg met een zorgverlener worden genomen, rekening houdend met de individuele gezondheidsbehoeften, voorkeuren en behandeldoelen. Beide procedures zijn succesvol gebleken in het helpen van mensen om gewicht te verliezen en hun algehele gezondheid te verbeteren, maar de geschiktheid van elke optie kan variëren op basis van de specifieke omstandigheden van de patiënt. Het is essentieel om de voordelen, risico’s en verwachte resultaten van elke procedure grondig te bespreken voordat je een beslissing neemt.

Gastric sleeve-operatie, ook bekend als sleeve gastrectomie, is een chirurgische procedure voor gewichtsverlies die is ontworpen voor personen die aan specifieke criteria voldoen en die moeite hebben gehad om gewicht te verliezen met niet-chirurgische methoden. Hoewel de vereisten om in aanmerking te komen kunnen variëren op basis van de richtlijnen van zorgverleners en bariatrische centra, zijn de volgende algemene overwegingen voor personen die mogelijk in aanmerking komen voor een gastric sleeve-operatie:

 1. Body Mass Index (BMI): Kandidaten voor een maagoperatie hebben doorgaans een BMI van 40 of hoger, of een BMI van 35 of hoger met aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2, hypertensie, slaapapneu of ernstige gewrichtspijn. In sommige gevallen kunnen ook personen met een lagere BMI in aanmerking komen als ze aanzienlijke gewichtsgerelateerde gezondheidsproblemen hebben.
 2. Mislukte pogingen om af te vallen: Kandidaten hebben gezamenlijke inspanningen geleverd om af te vallen via traditionele methoden zoals dieet, lichaamsbeweging en gedragsverandering, maar zijn er niet in geslaagd duurzaam gewichtsverlies op de lange termijn te bereiken.</li >
 3. Gezondheidsproblemen: personen met aan obesitas gerelateerde gezondheidscomplicaties die een aanzienlijke invloed hebben op hun levenskwaliteit en algehele welzijn, kunnen in aanmerking komen voor een maagoperatie. Deze aandoeningen kunnen diabetes type 2, hoge bloeddruk, slaapapneu, gewrichtspijn en andere omvatten.
 4. Medische evaluatie: Kandidaten ondergaan een uitgebreide medische evaluatie om hun algehele gezondheid te beoordelen, inclusief fysieke en psychologische beoordelingen. Deze evaluatie helpt bepalen of ze fysiek en emotioneel voorbereid zijn op de operatie en de veranderingen in levensstijl die postoperatief nodig zijn.
 5. Inzet voor veranderingen in levensstijl: Kandidaten moeten blijk geven van toewijding aan het doorvoeren van aanzienlijke veranderingen in levensstijl, waaronder veranderingen in het voedingspatroon, regelmatige lichaamsbeweging en voortdurende medische follow-up. Een maagoperatie is slechts één onderdeel van een uitgebreid programma voor gewichtsverlies, en kandidaten moeten bereid zijn zich te houden aan de postoperatieve aanbevelingen voor succes op de lange termijn.
 6. Leeftijdsoverwegingen: Kandidaten voor een maagoperatie zijn doorgaans volwassenen tussen de 18 en 65 jaar. Leeftijdsoverwegingen kunnen echter variëren, afhankelijk van de individuele gezondheidsstatus en andere factoren.
 7. Psychologische evaluatie: Sommige zorgverleners kunnen van kandidaten verlangen dat ze een psychologische evaluatie ondergaan om te beoordelen of ze klaar zijn voor de operatie, of ze in staat zijn om te gaan met de emotionele aspecten van gewichtsverlies en of ze de postoperatieve aanbevelingen opvolgen. .

Het is belangrijk op te merken dat de beslissing om een gastric sleeve operatie te ondergaan genomen moet worden in overleg met een zorgverlener die gespecialiseerd is in bariatrische geneeskunde of chirurgie. De medische voorgeschiedenis, de huidige gezondheidstoestand en de persoonlijke omstandigheden worden zorgvuldig overwogen bij het bepalen of iemand in aanmerking komt voor een bariatrische operatie.

Voordat iemand een maagverkleining ondergaat, moet hij of zij grondig overleggen met zijn of haar gezondheidsteam om een goed inzicht te krijgen in de mogelijke risico’s, de voordelen en de veranderingen in levensstijl die de ingreep met zich meebrengt. Daarnaast worden kandidaten aangemoedigd om steun te zoeken bij voedingsdeskundigen, psychologen en andere specialisten om er zeker van te zijn dat ze goed voorbereid zijn op het chirurgische proces en de postoperatieve reis van het gewichtsverlies.

Gastric sleeve chirurgie brengt, net als elke andere chirurgische ingreep, bepaalde risico’s en mogelijke complicaties met zich mee. Het is belangrijk dat mensen die dit type operatie overwegen goed geïnformeerd zijn over de bijbehorende risico’s en voordelen. Hier volgen enkele overwegingen met betrekking tot de mogelijke risico’s van een gastric sleeve-operatie:

 1. Chirurgische risico’s: Alle operaties brengen inherente risico’s met zich mee die verband houden met anesthesie, infectie, bloeding en bloedstolsels. Deze risico’s worden doorgaans tot een minimum beperkt door zorgvuldige preoperatieve evaluatie en postoperatieve monitoring door een ervaren chirurgisch team.
 2. Postoperatieve complicaties: Sommige personen kunnen specifieke complicaties ervaren die verband houden met een maagoperatie, zoals maaglekken, stricturen of andere problemen die verband houden met het hervormen van de maag. Deze complicaties zijn echter relatief zeldzaam wanneer de procedure wordt uitgevoerd door ervaren chirurgen in geschikte medische faciliteiten.
 3. Voedingsoverwegingen op lange termijn: Na een maagoperatie moeten mensen aanzienlijke aanpassingen maken aan hun dieet en levensstijl. Er bestaat een risico op voedingstekorten, vooral als de voedingsrichtlijnen en suppletie-aanbevelingen niet worden gevolgd zoals voorgeschreven door zorgverleners. Regelmatige monitoring en voedingsondersteuning kunnen deze risico’s helpen beperken.
 4. Gastro-oesofageale refluxziekte (GERD): Een maagoperatie kan bij sommige personen de gastro-oesofageale refluxziekte mogelijk verergeren of uitlokken. Dit is een overweging voor mensen met reeds bestaande GORZ of gerelateerde aandoeningen. Voor sommige personen met aan obesitas gerelateerde GORZ kan de operatie echter de symptomen daadwerkelijk verlichten.
 5. Gewichtstoename: Hoewel een maagoperatie tot aanzienlijk gewichtsverlies kan leiden, bestaat er na verloop van tijd een risico op gewichtstoename als er geen wijzigingen in het voedingspatroon en de levensstijl worden doorgevoerd. Succes op de lange termijn vereist vaak een voortdurende toewijding aan gezond eten en lichamelijke activiteit.
 6. Individuele gezondheidsfactoren: De algehele risico’s die gepaard gaan met een maagoperatie kunnen variëren op basis van individuele gezondheidsfactoren, zoals reeds bestaande medische aandoeningen en de algehele gezondheidstoestand van de patiënt. Het is belangrijk dat zorgverleners de kandidatuur van elke patiënt voor de procedure grondig beoordelen.

Het is essentieel voor mensen die een gastric sleeve operatie overwegen om deze mogelijke risico’s te bespreken met hun zorgverleners en om een uitgebreide preoperatieve evaluatie te ondergaan. Daarnaast spelen postoperatieve zorg en naleving van dieet- en gedragsaanbevelingen een cruciale rol bij het minimaliseren van risico’s en het optimaliseren van de resultaten op lange termijn.

Hoewel er inherente risico’s verbonden zijn aan een gastric sleeve-operatie, ervaren veel mensen een succesvol gewichtsverlies en verbetering van aan obesitas gerelateerde gezondheidsaandoeningen. Uiteindelijk moet de beslissing om een gastric sleeve operatie te ondergaan worden genomen in nauw overleg met een gekwalificeerd medisch team, waarbij de mogelijke risico’s worden afgewogen tegen de verwachte voordelen voor ieders unieke omstandigheden.

roux en y gastric bypass surgery
Mini-maagomleiding istanbul turkije
Liposuctie Chirurgie istanbul turkije
Biliopancreatische Omleiding