dixi health logo n
obesity surgery cost and price
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Mini-maagomleiding Chirurgie in Turkije

Oorspronkelijk werd Roux-en-Y bypasschirurgie gebruikt voor het verwijderen van abcessen in de maag en alvleeskliercysten. Deze operatie, ontdekt door de Zwitserse chirurg Cesar Roux, ontwikkelde zich in de jaren 1960 tot een procedure voor gewichtsverlies.

Vandaag de dag wordt Roux-en-Y chirurgie, ook bekend als gastric bypass-chirurgie, algemeen beschouwd als de belangrijkste bariatrische chirurgie voor gewichtsverlies en een betere gezondheid. Volgens wereldwijde statistieken worden er in de Verenigde Staten jaarlijks ongeveer 17.000 tot 20.000 Roux-en-Y-operaties uitgevoerd.

In 2018 meldde de American Society for Metabolic and Bariatric Surgery dat er alleen al in de VS ongeveer 252.000 Roux-en-Y-operaties werden uitgevoerd. Tussen 2006 en 2014 voerde Turkije ongeveer 484 bariatrische procedures uit, waarbij 97% (471 operaties) Roux-en-Y-operaties waren. In de afgelopen 5 jaar is de vraag naar Roux-en-Y-ingrepen in Turkije met 30% tot 40% gestegen.

Het is een alternatieve gewichtsverliesoperatie voor mensen met obesitas en overgewicht die kampen met verschillende gezondheidsproblemen. Het is een vorm van bariatrische chirurgie waarbij de maag wordt verkleind om de calorie-inname te beperken. Tegelijkertijd wordt de maag ook verbonden met de lagere dunne darm, waardoor het lichaam minder voedingsstoffen kan opnemen. Dit leidt tot een vermindering van overgewicht en stelt patiënten in staat om een gezond gewicht te behouden.

MGB-chirurgie, kort voor Mini-maagomleiding, is een chirurgische procedure voor gewichtsverlies die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. MGB, ook wel bekend als One Anastomosis Gastric Bypass of Laparoscopische Mini-maagomleiding, is een minimaal invasieve ingreep waarbij een klein maagzakje wordt gecreëerd en het spijsverteringskanaal wordt omgeleid.

Voordat ze een MGB-operatie ondergaan, krijgen patiënten meestal een speciaal Mini-maagomleiding dieet om hun lichaam voor te bereiden op de ingreep. Dit dieet bestaat meestal uit een caloriearme, eiwitrijke inname om de lever te helpen verkleinen en gewichtsverlies te vergemakkelijken.

Zoals bij elke operatie zijn er mogelijke complicaties bij Mini-maagomleiding waar patiënten zich bewust van moeten zijn. Dit kunnen infecties, bloedingen, lekkages langs de operatieplaats en vernauwingen zijn. De kans op complicaties is echter relatief klein als de ingreep wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg.

Het herstel van de Mini-maagomleiding duurt meestal enkele weken, waarin patiënten wat ongemak kunnen ervaren en specifieke voedingsrichtlijnen moeten volgen. Het is belangrijk om de postoperatieve instructies van de chirurg op te volgen voor een goede genezing en een soepel herstel.

De kosten van een Mini-maagomleiding operatie kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de ervaring van de chirurg, de locatie en de specifieke vereisten van elke patiënt. Het is raadzaam om met de chirurg en het ziekenhuis te overleggen om een nauwkeurige schatting van de Mini-maagomleiding kosten te krijgen.

Bij het vergelijken van Mini-maagomleiding met een traditionele gastric bypass is het belangrijk op te merken dat MGB een eenvoudigere en snellere procedure is die vergelijkbare resultaten op het gebied van gewichtsverlies biedt. Het belangrijkste verschil zit in de manier waarop het spijsverteringskanaal wordt herschikt. Bij Mini-maagomleiding is er sprake van een enkele anastomose, terwijl er bij de traditionele gastric bypass sprake is van meerdere verbindingen.

Hoewel Mini-maagomleiding een populaire optie voor chirurgie voor gewichtsverlies is, zijn er ook andere alternatieven voor bariatrische chirurgie beschikbaar. Deze kunnen bestaan uit gastric sleeve chirurgie, adjustable gastric banding en duodenal switch chirurgie. Elke procedure heeft zijn eigen voordelen en risico’s, dus het is belangrijk om met de chirurg te bespreken wat de meest geschikte optie is.

De voordelen van een Mini-maagomleiding operatie zijn significant gewichtsverlies, verbetering van obesitasgerelateerde gezondheidsproblemen zoals diabetes en hoge bloeddruk, en een verbeterde kwaliteit van leven. Veel patiënten hebben positieve MGB-getuigenissen gedeeld over hun succesvolle reis naar gewichtsverlies en verbeterde welzijn.

Niet iedereen komt in aanmerking voor een Mini-maagomleiding operatie. De procedure wordt meestal aanbevolen voor mensen met een body mass index (BMI) van 35 of hoger, of voor mensen met een BMI van 30-34,9 die aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen hebben. Een grondige evaluatie door een gekwalificeerde chirurg is nodig om te bepalen of iemand een geschikte kandidaat is voor een Mini-maagomleiding operatie.

De Mini-maagomleiding procedure bestaat uit verschillende stappen. Er wordt eerst een klein maagreservoir gecreëerd en vervolgens wordt een segment van de dunne darm omgeleid naar het nieuwe maagreservoir. Dit helpt de voedselinname te beperken en vermindert de opname van calorieën en voedingsstoffen.

De resultaten van Mini-maagomleiding kunnen per persoon verschillen, maar veel patiënten ervaren binnen het eerste jaar na de operatie een aanzienlijk gewichtsverlies. Langetermijneffecten van MGB zijn onder andere aanhoudend gewichtsverlies en verbetering of oplossing van obesitasgerelateerde gezondheidsaandoeningen.

Postoperatieve zorg is cruciaal voor een succesvol Mini-maagomleiding resultaat. Dit kan bestaan uit regelmatige follow-upbezoeken met de chirurg, dieetaanpassingen, regelmatige lichaamsbeweging en psychologische ondersteuning om de veranderingen in een gezonde levensstijl vol te houden.

In sommige gevallen kan een Mini-maagomleiding revisieoperatie nodig zijn vanwege complicaties, onvoldoende gewichtsverlies of andere factoren. Revisiechirurgie is erop gericht om eventuele problemen aan te pakken en de resultaten te optimaliseren.

Veel patiënten hebben inspirerende succesverhalen over MGB-gewichtsverlies gedeeld, vaak vergezeld van voor-en-na foto’s die hun fysieke transformatie laten zien. Deze verhalen dienen als motivatie voor anderen die een Mini-maagomleiding operatie overwegen.

Concluderend kan worden gesteld dat Mini-maagomleiding chirurgie een haalbare optie is voor mensen die worstelen met obesitas en de daarmee gepaard gaande gezondheidsproblemen. Met een goede evaluatie, zorgvuldige afweging van de voordelen en risico’s en naleving van de postoperatieve zorg kan Mini-maagomleiding leiden tot aanzienlijk en blijvend gewichtsverlies, waardoor uiteindelijk het algehele welzijn van patiënten verbetert. Het is belangrijk om een gekwalificeerde chirurg te raadplegen om te bepalen of een Mini-maagomleiding operatie de juiste keuze is voor individuele omstandigheden.

Het is een laparoscopische procedure waarbij verschillende kleine incisies in de buik worden gemaakt. Een laparoscoop is een lang en flexibel medisch instrument met een camera op het uiteinde. De chirurg kan via dit instrument de buikholte binnengaan en het chirurgische apparaat overbrengen.

Het is een veel kortere en minder invasieve procedure dan andere meer invasieve procedures zoals de traditionele maagbypass. Het wordt ook wel de One Anastomosis Gastric Bypass genoemd omdat er maar één route wordt gecreëerd. Door minder en kleinere abdominale incisies zorgt een mini-maagomleiding voor een sneller herstel en soms zelfs snellere resultaten.

Zoals we al eerder zeiden, is een mini-maagomleiding een kortere en relatief minder invasieve operatie om af te vallen. Het kan gemiddeld 45 tot 50 minuten duren. De operatietijd kan echter per patiënt verschillen door factoren als leeftijd en medische problemen.

Een van de meest voorkomende zorgen die mensen hebben over deze operatie is waarom ze kiezen voor een mini-maagomleiding. De meest geschikte kandidaten voor een mini-maagomleiding zijn mensen met een Body Mass Index (BMI) van meer dan 40. Iemand met een BMI tussen 35 en 40 kan ook in aanmerking komen als hij of zij ten minste één co-morbiditeit met obesitas heeft. Iemand met een BMI tussen 35 en 40 kan ook in aanmerking komen als hij of zij ten minste één obesitas co-morbiditeit heeft zoals diabetes of hartaandoeningen.

Mini-maagomleiding istanbul turkije
art face
mini gastric bypass before 3mini gastric bypass after 2

Wat zijn de stappen in de procedure voor een Mini-maagomleiding ?

Er zijn twee stappen betrokken bij de Mini-maagomleiding. Het is een veel kortere en minder invasieve procedure met een enkele anastomose (traject) tussen de maag en de dunne darm. Hier wordt uitgelegd hoe het wordt uitgevoerd:

Maagscheiding en enkele anastomose (medisch traject)

In één enkele stap wordt de maag eerst verkleind en geniet. Vervolgens wordt de maag verbonden met het onderste deel van de dunne darm in de buurt van de dikke darm. Deze omleiding leidt tot malabsorptie en minder vetophoping in het lichaam.

Een Mini-maagomleiding is relatief een veel veiligere operatie om af te vallen dan een gastric bypass. Maar zoals bij elke medische ingreep kunnen er bepaalde complicaties optreden. Hier zijn de meest voorkomende complicaties die kunnen optreden na een Mini-maagomleiding:

 1. Infecties of buiklekken
 2. Dumpingsyndroom
 3. GERD (Chronische zure reflux)
 4. Inwendige bloeding
 5. Stenose

Hoeveel gewicht kun je verliezen met de Mini-maagomleiding techniek?

U kunt verwachten 60% tot 80% van het overtollige gewicht te verliezen binnen de eerste 12 tot 18 maanden na de operatie. Je kunt het gewichtsverlies volhouden of verlengen door regelmatig te sporten en schoon te eten.

Een Mini-maagomleiding is relatief veiliger en een van de minder invasieve ingrepen. Zoals bij elke operatie zijn er ook bij deze operatie bepaalde voor- en nadelen. Hier volgen enkele voor- en nadelen van deze operatie:

Voordelen van Mini-maagomleiding:

 1. Dramatisch gewichtsverlies
 2. Verbetering van medische aandoeningen zoals diabetes, slaapapneu en hoge bloeddruk.
 3. Een kortere en minder invasieve procedure
 4. Korter verblijf in het ziekenhuis

Nadelen van een Mini-maagleiding:

 1. Mogelijkheid van het dumpingsyndroom
 2. Grotere kans op GORZ-problemen (zure reflux).
 3. Voedingstekorten

Wat is het verschil tussen de Mini-maagomleidingen de Roux-en-Y bypass?

Het belangrijkste verschil tussen een Mini-maagomleidingen een Roux-en-Y is de kortere operatietijd. Een ander groot verschil is de enkele omleiding van de darm in vergelijking met de meervoudige omleiding bij de gastric bypass. Afgezien van deze grote verschillen heeft de operatie een snellere herstelperiode en minder kans op complicaties.

Wat kun je verwachten na een Mini-maagomleiding?

Deze gewichtsverliesoperatie heeft een snellere herstelperiode. Je blijft waarschijnlijk enkele dagen in het ziekenhuis in plaats van weken. Er wordt je gevraagd om de komende 3 tot 4 weken geen zware lichamelijke activiteiten te doen. De eerste week wordt u gevraagd om alleen vloeistoffen te drinken en langzaam over te gaan op een zacht, licht verteerbaar dieet. Voor een veilig en gezond herstel wordt ten strengste aangeraden om de eerste weken geen alcohol te drinken en niet te roken.

Wat zijn de stappen in de procedure voor een Mini-maagomleiding?

Er zijn twee stappen betrokken bij de Mini-maagomleiding. Het is een veel kortere en minder invasieve procedure met een enkele anastomose (traject) tussen de maag en de dunne darm. Dit is hoe het wordt uitgevoerd:

Je kunt verwachten dat je 60% tot 80% van het overtollige gewicht verliest binnen de eerste 12 tot 18 maanden na de operatie. Je kunt het gewichtsverlies ondersteunen of verlengen door regelmatig te sporten en schoon te eten.

Een Mini-maagomleiding is relatief een veel veiligere operatie om af te vallen dan een maagbypass. Maar zoals bij elke medische ingreep kunnen er bepaalde complicaties optreden. Hier zijn de meest voorkomende complicaties die kunnen optreden na een Mini-maagomleiding:

 1. Infecties of buiklekken
 2. Dumpingsyndroom
 3. GERD (Chronische zure reflux)
 4. Inwendige bloeding
 5. Stenose

In één enkele stap wordt de maag eerst verkleind en geniet. Vervolgens wordt de maag verbonden met het onderste deel van de dunne darm in de buurt van de dikke darm. Deze omleiding leidt tot malabsorptie en minder vetophoping in het lichaam.

mini gastric bypass cost
roux en y surgery in istanbul turkey

Waar kan ik het beste een Mini-maagomleiding laten doen in Turkije?

Turkije is een van de populairste bestemmingen voor een Mini-maagomleiding. Er is een groot aantal ziekenhuizen in het land waar deze ingreep tegen redelijke kosten wordt uitgevoerd. De ingreep wordt uitgevoerd in het Acibadem Hospital, Memorial Hospitals, Medicana Hospitals, Anadolu Medical Center en American Hospital Istanbul. Er zijn verschillende centra voor medisch toerisme in de stad om je te helpen de beste match te vinden. Je kunt vandaag nog contact met ons opnemen voor alle informatie die je nodig hebt over de procedure.

De gemiddelde kosten van een Mini-maagomleiding verschillen van land tot land. Het is het duurst in de VS en het VK met een prijs ergens tussen $15.000 en $35.000. De kosten van deze ingreep zijn een stuk betaalbaarder en voordeliger in Turkije, India of Costa Rica tussen $3000 en $8000. De beste steden in Turkije voor deze procedure zijn Istanbul, Antalya en Izmir.

Je welzijn is je kostbaarste bezit en het is verstandig om daar je hoogste prioriteit van te maken. Istanbul beschikt over een overvloed aan klinieken en ziekenhuizen die bekend staan om hun expertise in chirurgie voor gewichtsverlies. Duizenden mensen ondergaan hier bariatrische procedures en bereiken opmerkelijke verbeteringen in hun gezondheid en uiterlijk. Als jij ook je gezondheid en schoonheid wilt verbeteren, dan is Istanbul de juiste bestemming om aan je aspiraties te voldoen.

Waarom een mini-maagomleiding in Istanbul?

Turkije, en in het bijzonder Istanbul, staat bekend om zijn bloeiende sector van medisch toerisme. Ongeveer 1,2 miljoen Europese toeristen komen voor verschillende medische ingrepen, waaronder bariatrische chirurgie. Gezondheidszorgfaciliteiten in Istanbul zijn uitgerust met de modernste technologie voor een veilige en effectieve medische ervaring.

De geografische ligging van Istanbul tussen Azië en Europa is een van de meest gunstige factoren voor buitenlanders. Istanbul is een tussenstop voor veel internationale vluchten, dus het is veel gemakkelijker om vliegverbindingen te vinden.

Betaalbaarheid is een andere belangrijke factor die Istanbul onderscheidt van andere bestemmingen. De kosten zijn hier ongeveer 80% lager dan in andere landen. De wachttijden voor afspraken zijn hier ook veel korter dan in andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De chirurgen hier zijn internationaal gekwalificeerd en opgeleid en elk ziekenhuis wordt streng gereguleerd door het ministerie van Volksgezondheid.

Mini-maagomleiding in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Welke stappen komen er kijken bij de Mini-maagomleiding?

Overweeg je een Mini-maagomleiding in Istanbul? Hier is een overzicht van de procedure waar je je bewust van moet zijn…

Stap 1: Richt je tot de patiëntenadviseur voor begeleiding

Onze patiëntenadviseur kan je helpen met:

 1. Uw Body Mass Index beoordelen (BMI)
 2. Het verzamelen van details over uw medische achtergrond
 3. Het bieden van uitgebreid inzicht in operaties voor gewichtsverlies, met name Gastric Bypass, om u te helpen bepalen wat de meest geschikte optie voor u is.

Zodra je medische voorgeschiedenis grondig is onderzocht door onze deskundige artsen en je toestemming hebt gekregen voor de procedure, kun je doorgaan met de volgende fasen van je behandeling.

We doen er alles aan om u gezondheidszorg van topkwaliteit te bieden.

Stap 2 – Luchthavenontvangst en toelatingsproces

Bij aankomst in Istanbul staat ons gastvrijheidsteam klaar om je te verwelkomen op de luchthaven.

Onze exclusieve transferservice brengt je snel naar het ziekenhuis, dat op slechts 5 minuten rijden ligt.

We regelen alle afspraken met betrekking tot je opname en eventuele noodzakelijke procedures voorafgaand aan de operatie in het ziekenhuis.

Bovendien begeleiden we je bij het papierwerk dat nodig is voor je operatie.

Uw welzijn is onze eerste zorg en we zijn er om u bij elke stap te ondersteunen.

Stap 3 – Beoordelingen en overleg met uw arts

Om er zeker van te zijn dat je klaar bent voor de procedure, voeren we de volgende evaluaties uit:

 1. Röntgenfoto van de thorax
 2. Longfunctiebeoordeling
 3. Volledige bloedonderzoek
 4. Elektrocardiogram (ECG)
 5. Abdominale echografie
 6. Berekening van uw body mass index (BMI)

Na deze beoordelingen krijg je consulten van psychiaters, specialisten in interne geneeskunde en anesthesisten.

Stap 4 – Endoscopische evaluatie en Mini-maagomleiding Procedure

Na afronding van alle essentiële onderzoeken word je voorbereid op de chirurgische procedure die bekend staat als de mini-maagomleiding, die bedoeld is om gewichtsverlies te vergemakkelijken door het spijsverteringsproces in je maag en dunne darm te veranderen.

Hier volgt een overzicht van wat er tijdens de operatie gebeurt:

 1. Onder algemene verdoving raakt u bewusteloos en heeft u geen pijn meer.
 2. De chirurg zal meerdere kleine incisies in uw buik maken en een laparoscoop (een dunne, verlichte buis waarin een camera zit) en ander chirurgisch gereedschap inbrengen.
 3. Er wordt een kleine incisie gemaakt in het bovenste gedeelte van uw maag, waardoor een zakje ontstaat dat ongeveer een ons voedsel kan bevatten. Deze beperking vermindert de voedselinname en zorgt sneller voor een vol gevoel.
 4. De chirurg zal dan uw dunne darm verdelen en deze verbinden met het nieuw gevormde maagzakje, waardoor voedsel een deel van uw dunne darm kan omzeilen, waardoor de opname van calorieën en voedingsstoffen wordt beperkt.

De operatie duurt meestal 2-3 uur en vereist voor de meeste patiënten een verblijf in het ziekenhuis van 3-4 dagen om te herstellen.

Gedurende deze periode zal ons deskundige medische team u aandachtig verzorgen en u nauwlettend in de gaten houden voor mogelijke complicaties.

Stap 5 – Ontslag uit het ziekenhuis

Na het voltooien van je operatie blijf je nog een korte periode in ons ziekenhuis om je herstel te bevorderen.

Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis worden de volgende procedures gevolgd:

 1. Er zullen geschikte pijnstillende medicijnen worden toegediend om postoperatief ongemak of pijn te verlichten.
 2. Ons medisch team zal uw vitale functies controleren en ervoor zorgen dat uw herstel verloopt zoals verwacht.
 3. Je wordt aangemoedigd om deel te nemen aan mobiliteitsactiviteiten om het risico op bloedstolsels te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren.
 4. Onze bariatrische diëtist biedt voedingsadvies en ondersteuning om u te helpen bij de overgang naar een aangepast dieetplan.

Stap 6 – Verblijf in ons partnerhotel

Ons partnerhotel biedt:

 1. Topcomfort en uitmuntende service voor een aangenaam verblijf.
 2. 24 uur per dag roomservice en internetverbinding.
 3. Toegang tot de spa, het fitnesscentrum en recreatieve voorzieningen om u te helpen bij uw fysieke en mentale herstel.

Het ondergaan van een Maagbypass operatie in Istanbul biedt een veilige en efficiënte manier om uw welzijn te verbeteren en een gezondere levensstijl te omarmen.

We zijn verheugd u te kunnen ondersteunen op deze reis naar een betere gezondheid.

Wat is het verschil tussen de Mini-maagomleiding en de Roux-en-Y bypass?

Het belangrijkste verschil tussen een Mini-maagomleiding en Roux-en-Y is de kortere operatietijd. Een ander groot verschil is de enkele omleiding van de darm in vergelijking met de meervoudige omleiding bij een gastric bypass. Afgezien van deze grote verschillen heeft de operatie een snellere herstelperiode en minder kans op complicaties.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Mini-maagomleiding operatie?

Een Mini-maagomleiding is relatief veiliger en een van de minder invasieve procedures. Zoals bij elke operatie zijn er ook bij deze operatie bepaalde voor- en nadelen. Hier volgen enkele voor- en nadelen van deze operatie:

Voordelen van Mini-maagomleiding Chirurgie:

 1. Dramatisch gewichtsverlies
 2. Verbetering van medische aandoeningen zoals diabetes, slaapapneu en hoge bloeddruk.
 3. Een kortere en minder invasieve procedure
 4. Korter verblijf in het ziekenhuis

Wat kan ik verwachten na een Mini-maagomleiding?

Deze gewichtsverliesoperatie heeft een snellere herstelperiode. Je blijft waarschijnlijk een paar dagen in het ziekenhuis in plaats van weken. Je wordt gevraagd om de komende 3 tot 4 weken geen zware lichamelijke activiteiten te ondernemen. De eerste week wordt u gevraagd om alleen vloeistoffen te drinken en langzaam over te gaan op een zacht, licht verteerbaar dieet. Voor een veilig en gezond herstel wordt ten strengste aangeraden om de eerste weken geen alcohol te drinken en niet te roken.

Begin uw reis naar gewichtsverlies met Dixi Health!

Bariatrische chirurgie is een van de meest effectieve medische procedures voor mensen met overgewicht of obesitas. Onze diensten helpen je in contact te komen met de beste chirurgen in Turkije voor gewichtsverliesoperaties. Neem vandaag nog contact met ons op om je reis naar gewichtsverlies te beginnen en weer gezond te worden!

doctor patient FAQ dixi health

Mini-maagomleiding Veelgestelde Vragen

Hier zijn de meest gestelde vragen over Mini-maagomleiding Chirurgie:

De meest voorkomende bijwerkingen die mensen ervaren na een Mini-maagomleiding zijn zure reflux, spijsverteringsproblemen, infecties en voedingstekorten.

Er is relatief minder kans op langdurige bijwerkingen na een Mini-maagomleiding. Er kunnen echter bepaalde complicaties optreden, waaronder het pompsyndroom, verklevingen, GERD, ernstige voedingstekorten en infecties. Een van de langetermijneffecten van deze operatie is ook 60% tot 75% gewichtsverlies bij mensen met obesitas of overgewicht.

Een Mini-maagomleiding is veel effectiever wat betreft gewichtsverlies dan een gastric sleeve vanwege malabsorptie van voedingsstoffen. Bij een Gastric sleeve-operatie wordt er geen bypass aangelegd, dus is er minder gewichtsvermindering. Bij een Mini-maagomleiding wordt het voedsel rechtstreeks van de maag naar het onderste deel van de dunne darm geleid, waardoor de vetopname wordt overgeslagen.

Ja, een Mini-maagomleiding operatie kan worden teruggedraaid omdat er geen delen van de oude maag worden verwijderd. De maag kan worden teruggenaaid, maar dit kan leiden tot verschillende complicaties.

Een mini-bypassoperatie is een korte en minder invasieve gewichtsverliesoperatie die geweldige gewichtsverliesresultaten kan opleveren. Het is echter sterk aan te raden om grondig met je arts te overleggen om zeker te weten welke operatie het meest geschikt is voor jou.

De hersteltijd van een Mini-maagomleiding is relatief korter dan een traditionele gastric bypass. Gewoonlijk verblijft een patiënt een dag of twee in het ziekenhuis terwijl de herstelperiode 2 weken tot 6 weken duurt.

roux en y gastric bypass surgery
Laparoskopische Chirurgie istanbul turkije
gastric band surgery turkey
Biliopancreatische Omleiding