dixi health logo n
plastic surgery price and cost
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Borstliftchirurgie in Turkije

In medische termen bekend als Mastopexie, zijn borstlifts bedoeld om u stevigere en gevormde borsten te geven. Met de leeftijd en levensveranderende situaties zoals zwangerschap, verandert uw lichaam en verliezen borsten hun elasticiteit. Als gevolg daarvan zien uw borsten er slap en vervormd uit. Borstlifts zijn procedures om de stevigheid van uw borsten te herstellen en hun vorm te verbeteren. Ze helpen ook bij het verbeteren van uw algehele lichaamsverhoudingen, wat leidt tot een slanker en steviger lichaam.

Tijdens een borstlifting spannen chirurgen het borstweefsel rond de tepels en onder het borstgebied aan om hun positie te verhogen. Het verbetert de symmetrie van uw borsten en laat ze er voller en steviger uitzien. Borstlifts kunnen het zelfvertrouwen vergroten bij vrouwen met slappe borsten als gevolg van veroudering, gewichtsschommelingen of zwangerschap.

In een wereldwijde enquête uitgevoerd door de International Society of Aesthetic Plastic Surgery, werd in 2021 een groei van 31,4% gezien in borstprocedures. The Aesthetic Society meldde meer dan 160.000 borstprocedures in 2021 en beoordeelde borstlifting als de op drie na meest uitgevoerde operatie. Er worden jaarlijks meer dan 50.000 borstliftoperaties uitgevoerd in Turkije, wat het tot een wereldwijde hotspot voor medisch toerisme maakt. Een verbazingwekkende 1,2 miljoen Europeanen bezoeken elk jaar Turkije voor verschillende medische ingrepen. Hier zijn alle details die u moet weten over hoe borstchirurgie werkt en hoe u Turkije kunt bezoeken voor deze behandeling.

Een borstlift is een chirurgische ingreep om de borstweefsels te liften en strakker te maken voor vollere en steviger ogende borsten. Chirurgen tillen hangende borsten op door het overtollige huid te verwijderen en de huidweefsels strakker te maken. Het doel van een borstlift is om de positie van de borsten op de borstkas te corrigeren, zodat ze symmetrisch en goed gedefinieerd lijken. Chirurgen tillen ook de tepels op om ze een hogere en centralere positie op elke borst te geven. Soms plaatsen chirurgen ook implantaten in de borsten tijdens een borstliftoperatie als de borsten te veel zijn gaan hangen.

Jeugdige Contouren Herstellen: Het Verkennen van Geavanceerde Borstlift Procedures

Mastopexieprocedure, algemeen bekend als borstliftchirurgie, is een transformerende ingreep die is ontworpen om hangende borsten te corrigeren en hun jeugdige uitstraling te herstellen. Met vooruitgang in chirurgische technieken hebben individuen die borstptose willen aanpakken verschillende opties beschikbaar om stevigere en meer geliftte borsten te bereiken.

Correctie van hangende borsten door middel van mastopexie omvat het verwijderen van overtollige huid, het hervormen van het borstweefsel en het herpositioneren van de tepel om een meer gelift en verjongd uiterlijk te bereiken. Deze uitgebreide procedure adresseert zorgen met betrekking tot het hangen en doorzakken van de borsten, resulterend in een meer jeugdige en esthetisch aantrekkelijke borstcontour.

Borstlift en borstvergroting combineren mastopexie met borstvergrotingstechnieken, waardoor individuen niet alleen hun borsten kunnen liften maar ook hun grootte en vorm kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van implantaten of vettransplantatie kunnen chirurgen een voller en jeugdiger uiterlijk van de borsten creëren terwijl ze borstptose corrigeren. Deze aanpak biedt een alomvattende oplossing voor mensen die zowel lifting als volumeverbetering zoeken.

Borsthervormingschirurgie biedt een op maat gemaakte aanpak om specifieke zorgen met betrekking tot het doorzakken en hangen van de borsten aan te pakken. Chirurgen maken gebruik van verschillende technieken, zoals anker- of lollypop-incisies, om overtollige huid te verwijderen, het borstweefsel te hervormen en de positie van de tepel te verhogen. Door het chirurgische plan af te stemmen op de unieke behoeften van elke patiënt, levert borsthervormingschirurgie natuurlijk ogende en langdurige resultaten.

Borstverstevigingsprocedure, ook bekend als een borstlift, is een effectieve manier om borstptose te corrigeren en een jeugdiger uiterlijk van de borsten te bereiken. Deze chirurgische techniek omvat het verwijderen van overtollige huid, het aanspannen van het borstweefsel en het verhogen van de tepelpositie om een stevigere en geliftte contour te creëren. De borstverstevigingsprocedure biedt individuen de mogelijkheid om vertrouwen terug te winnen en een jeugdiger silhouet te herstellen.

Tepelverhogende chirurgie wordt vaak uitgevoerd in combinatie met mastopexie om tepelptose te corrigeren en de algehele borstesthetiek te verbeteren. Deze procedure omvat het herpositioneren van de tepel naar een hogere, meer jeugdige locatie op de borstbult. Door tepelverhoging te combineren met borstlifttechnieken, kunnen chirurgen een harmonieuze en esthetisch aantrekkelijke borstcontour bereiken.

De correctie van borstptose richt zich op het hangen of doorzakken van de borsten dat vaak optreedt als gevolg van factoren zoals veroudering, zwangerschap of gewichtsschommelingen. Door middel van mastopexie en andere chirurgische technieken kunnen plastisch chirurgen borstptose corrigeren door overtollige huid te verwijderen, het borstweefsel te hervormen en de positie van de tepel te verhogen. Deze alomvattende aanpak helpt bij het herstellen van een jeugdiger en gelift uiterlijk van de borsten.

Procedures voor het corrigeren van hangborsten bieden individuen een manier om zorgen met betrekking tot het doorhangen van de borsten aan te pakken en een meer wenselijke borstcontour te bereiken. Door gebruik te maken van chirurgische technieken zoals mastopexie, kunnen chirurgen de borsten liften en hervormen, resulterend in een steviger en meer gelift uiterlijk. Procedures voor het corrigeren van hangborsten bieden individuen de mogelijkheid om hun zelfvertrouwen te herwinnen en hun verjongde silhouet te omarmen.

Tot slot bieden geavanceerde borstliftprocedures individuen de mogelijkheid om hangende borsten te corrigeren en een meer jeugdig en gelift uiterlijk te herstellen. Met technieken zoals mastopexie, borstlift en -vergroting, en borstvormende chirurgie kunnen individuen zorgen met betrekking tot borstptose aanpakken en hun gewenste borstcontouren bereiken. Door gebruik te maken van chirurgische expertise en vooruitgang helpen plastisch chirurgen individuen om hun zelfvertrouwen te herstellen en te genieten van een meer jeugdig silhouet.

Borstliftchirurgie Borstliftoperatie
art face
Breast Augmentation before afterBreast Augmentation Surgery before after

Wat doet een Borstlift?

Het concept van borstlift werd in het begin van de jaren 1900 ontdekt door Dr. Max Thorek, die ook de eerste tepeltransplantatie uitvoerde. Dankzij medische vooruitgang en chirurgische progressie is borstbehandeling nu een snelle en weinig risicovolle procedure. Hier is alles wat een borstlift kan doen:

Borstlift chirurgie is een esthetische ingreep om de vorm van de borsten te verbeteren. Het belangrijkste doel van deze ingreep is het liften van hangende tepels en borsten. Het geeft je een strakkere en jeugdiger boezem.

Gevormde en stevige borsten herdefiniëren je figuur en lichaamsverhoudingen. Het balanceert je bovenlichaamverhoudingen en geeft je een golvend lichaam.

Evenwichtige lichaamsverhoudingen zijn cruciaal voor een symmetrische en aantrekkelijke figuur. Borstlifts verbeteren en vormen je bovenlichaam om je een mooi figuur te geven.

Zelfvertrouwen

Naarmate we ouder worden, verliezen we elasticiteit van de huid en eindigen we met een slappe huid. Veel redenen dragen bij aan het verlies van huidelasticiteit, waaronder veroudering, extreem gewichtsverlies en zwangerschap. Borstlifts verwijderen tekenen van verslapping in je borsten en helpen je het vertrouwen in je lichaam te herwinnen.

Wat is de prijs van een Borstlift in Turkije?

One of the most attractive features of medical tourism in Turkey is its affordable prices. Breast lift surgery cost of medical procedures in Turkey are 70% to 80% lower than in other countries. The average breast lift cost in Turkey is $2,500 to $5000 including hospital and travel expenses. On the contrary, the average cost of a breast in the US or Europe is $6000 to $12,000 excluding hospital and travel expenses.

Borstoperaties VS VKTurkije
Borstvergroting$6000 – $12,000  $5000 – $10,000  $3000 – $5000
Borstlift$8000 – $15,000  $7000 – $14,000 $2,500 – $4000
Borstverkleining$5000 – $15,000  $7000 – $14,000  $2,500 – $5000
Borstreconstructie$15,000 -$30,000   $12,000 – $30,000  $6000 – $12,000
Mastectomie$10,000 – $20,000 $12,000  –  $25,000  $3,500 – $10,500
Lumpectomie$10,000 – 20,000  $12,000 –  $22,000  $6000 – $12,000
Breast Lift Surgery in Istanbul Turkey
Borstliftoperatie Borstliftchirurgie Istanbul Turkije

Waarom kiezen voor Turkije voor Borstliftchirurgie?

Turkije is een van ’s werelds meest prominente medische toerismehubs. Hier zijn de top 5 redenen waarom u Turkije zou moeten kiezen voor uw medische behoeften:

Internationaal Opgeleide Artsen: Chirurgen in Turkije ondergaan rigoureuze training om zich te specialiseren in verschillende medische vakgebieden. De meerderheid van hen is internationaal opgeleid en gecertificeerd door internationale medische raden.

Gevorderde Gezondheidszorgfaciliteiten: Turkije herbergt een robuuste en goed gevestigde gezondheidszorginfrastructuur. Internationale standaard technologie en apparatuur zijn aanwezig om de veiligheid en het welzijn van de patiënt te waarborgen.

Economische Prijzen: De kosten van medische ingrepen zijn aanzienlijk lager in Turkije, met wel 80%, vergeleken met die in andere landen. Patiënten ontvangen internationale standaard medische ondersteuning gedurende hun behandeling tegen een economische kostprijs.

Vakantiebestemming: Turkije is een ideale bestemming voor reisliefhebbers, met een rijke culturele erfenis en een breed scala aan toeristische activiteiten. U ontvangt niet alleen eersteklas medische faciliteiten, maar u krijgt ook de kans om een nieuw land te verkennen.

Samenwerkend Personeel: Medisch toerisme is een van de top specialiteiten van Turkije en elk jaar bezoeken duizenden buitenlanders het land voor medische diensten. Het personeel in de medische sector is getraind om patiënten een comfortabele en probleemloze ervaring te bieden gedurende hun verblijf.

Hoe Wordt een Borstliftchirurgie Uitgevoerd in Istanbul?

Borstlifttechnieken kunnen verschillen voor elke patiënt op basis van hun situatie, leeftijd en medische voorgeschiedenis. Chirurgen kiezen tussen 4 methoden om incisies te maken, afhankelijk van hoe hangend de borsten zijn. Er zijn 4 incisiemethoden om de borstweefsels te liften tijdens de behandeling van de borst. De incisiemethoden omvatten:

Deze methode van borstlift is meer van toepassing op lichte doorhangendheid. Chirurgen maken een halvemaanvormige incisie boven de tepel om de positie van de tepelhof aan te passen. Het helpt bij het liften van hangende tepels en zorgt ervoor dat de borsten er steviger en symmetrischer uitzien. Het is een minimaal invasieve techniek en wordt uitgevoerd onder lokale verdoving.

Ook bekend als circumareolaire borstlift, is deze techniek geschikt voor vrouwen met lichte tepelasymmetrie of milde doorhangendheid. Er wordt een incisie gemaakt rond de areola om de borstweefsels naar boven te rekken. Indien nodig wordt er een implantaat ingebracht om de liftende effecten te maximaliseren. Het is een minimaal invasieve methode en wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Het is ook een meer voorkomende techniek bij vrouwen die op zoek zijn naar een lichte lift.

Bekend als de traditionele methode bij borstlift, is de verticale methode waarbij chirurgen een incisie maken rond de areola en onder de borst. Ook bekend als een lollypop-incisie, chirurgen plaatsen ook een implantaat indien nodig vanuit de incisie onder de borst. Deze techniek is ideaal voor vrouwen met hangende borsten of milde doorhangendheid en voor degenen die natuurlijk gelift willen worden.

Ook bekend als een omgekeerde T-lift, is deze techniek voor borstlift geschikt voor vrouwen met aanzienlijke doorhangendheid. Zoals de naam al aangeeft, heeft de incisie de vorm van een anker en loopt van boven de borst naar het midden en onder de borsten door. Het hangende borstweefsel, inclusief de tepel, wordt gelift om de borsten strakker te maken. Deze techniek is ingrijpender omdat er een grotere incisie en complexere chirurgische ingrepen nodig zijn. Het levert echter meer opvallende en significante resultaten op in vergelijking met andere methoden.

Borstliftchirurgie in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Hoe kun je een afspraak maken in Turkije voor een borstlift operatie?

Als u overweegt om een borstoperatie in Turkije te ondergaan, zo kunt u een afspraak met ons maken:

Stap 1: Neem Contact Op Met Onze Vertegenwoordiger en Deel uw Gegevens

De eerste stap om het proces te starten is om contact met ons op te nemen en uw informatie te delen.

Een van onze vertegenwoordigers zal uw gegevens noteren, inclusief uw medische geschiedenis en uw contactgegevens.

Dit zijn de tests waar onze artsen u om zullen vragen:

 1. Een compleet bloedprofiel
 2. Volledig medisch onderzoek
 3. Röntgenfoto van de thorax
 4. Mammografie (indien nodig)

Stap 2: Reizen naar Turkije en Ziekenhuisopname

Nadat u de medische keuring door onze artsen heeft doorstaan, kunnen we uw vlucht naar Turkije en reisschema regelen.

Het maakt niet uit op welke luchthaven u landt, wij zullen er zijn om u op te halen en naar het hotel te begeleiden.

We zullen ook uw hoteltransfers regelen om ervoor te zorgen dat alles geregeld is tijdens uw reis.

Stap 3: Vooronderzoek Voor de Operatie

Nadat u in het hotel bent aangekomen, zullen onze artsen u verwelkomen en voorbereiden op bepaalde tests.

De volgende tests zullen vóór de operatie worden uitgevoerd:

 1. Volledig bloedbeeld (CBC)
 2. ECG-test
 3. Röntgenfoto’s van de borst
 4. Mammografie (indien nodig)
 5. Coagulatiestudies (PT/PTT)

Stap 4: Operatie

Nadat de artsen tevreden zijn met uw testresultaten, wordt de datum van uw operatie definitief vastgesteld.

Op de dag van de operatie wordt u naar het ziekenhuis overgebracht en verwelkomd door het personeel van het ziekenhuis.

Stap 5: Herstel

Na de operatie moet u mogelijk enkele dagen in het ziekenhuis blijven, zodat de artsen uw toestand kunnen controleren.

Dit is slechts een preventieve maatregel om ervoor te zorgen dat u goed herstelt.

U moet na enkele dagen mogelijk terugkomen voor een vervolgafspraak met de arts.

Stap 6: Hotel Transfer

Zodra u groen licht krijgt van uw arts, zullen wij u overbrengen naar uw aangewezen hotel. Het hotel biedt een breed scala aan voorzieningen en luxe om ervoor te zorgen dat u comfortabel bent gedurende uw verblijf.

Welke diensten zijn inbegrepen in onze pakketten?

Dit zijn de diensten die zijn inbegrepen in onze all-inclusive pakketten:

 1. Voorbereidende tests
 2. Anesthesieonderzoek
 3. Eerste onderzoek
 4. Borstliftoperatie
 5. Algemene anesthesie of lokale anesthesie
 6. Onderzoeken na de operatie
 7. Ziekenhuisverblijf na de operatie
 8. VIP-hotel- en ziekenhuistransfers
 9. 5-7 dagen hotelaccommodatie

Herstel van Borstlift per week (hersteltips)

De gemiddelde herstelperiode van een borstlift duurt tussen 4 en 6 maanden. Dit is wat u kunt verwachten tijdens uw herstel, week per week:

Na de operatie: Na de operatie zult u onder invloed van de verdoving zijn. Het kan 24 tot 48 uur duren voordat deze effecten volledig zijn uitgewerkt. U wordt 1 of 2 nachten in het ziekenhuis geobserveerd. U zult matige tot ernstige zwelling en blauwe plekken op uw borsten opmerken. U zult ook lichte pijn en gevoeligheid rond het borstgebied ervaren, dat meestal na een week of twee afneemt.

Week 1: Na 2 nachten in het ziekenhuis wordt u naar huis gestuurd. U wordt gevraagd om veel te rusten en in de eerste week vloeibaar voedsel te consumeren. Uw arts zal pijnstillers voorschrijven voor pijnbeheer thuis. U kunt wat zwelling en blauwe plekken verwachten. Artsen zullen u waarschijnlijk vragen om minstens 2 weken lang huishoudelijke taken en zwaar tillen te vermijden. Tegen het einde van de eerste week kunt u verwachten dat de zwelling en blauwe plekken iets afnemen. Een van de tips voor het herstel van een borstlift is om op uw rug te slapen in plaats van op uw zij om complicaties te voorkomen. Een ander cruciaal onderdeel van het herstel van een borstlift is het dragen van een compressiebeha.

Week 2: Tegen week 2 zal er een merkbare verbetering zijn in de zwelling en blauwe plekken. U kunt teruggaan naar dagelijkse activiteiten zoals autorijden, maar wordt nog steeds gevraagd om niets zwaars te tillen of zware trainingen te doen tijdens deze periode. U kunt overschakelen van vloeibaar voedsel naar halfvaste voeding. U kunt zoveel lopen als u wilt, zolang het maar niet te vermoeiend voor u is.

Week 3: Tegen week 3 zal de zwelling en blauwe plekken aanzienlijk minder zijn. De effecten van de operatie zijn op dit punt mogelijk duidelijker zichtbaar. U kunt langzaamaan terugkeren naar uw dagelijkse routine, inclusief werk en de sportschool. U kunt ook tegen het einde van week 3 teruggaan naar uw normale dieet.

After 4-6 months: This period is what we call long-term recovery. As long as stick to your doctor’s post-operation guidelines, your recovery will be visible. The scars begin to fade away and the outcome of the surgery is fully visible between 4 and 6 months.

De voor- en nadelen van een borstlift?

Elke chirurgische ingreep heeft zijn voor- en nadelen. Patiënten moeten alle voor- en nadelen van een borstliftoperatie afwegen voordat ze ervoor kiezen:

Voordelen van een borstlift   Cons of breast lift
Aantrekkelijke borstvorm Borstasymmetrie
Geen hangende borsten meer Borstvoedings problemen
Betere tepelprojectie Littekens (duurt een jaar om te vervagen)
Strakkere bovenlichaam Risico’s van anesthesie
Verbetering van de lichaamscontouren Verlies van sensatie in de tepels
Verlicht rugpijn Infecties of ophoping van vocht
doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde Vragen Over Borstliftoperaties

Hier zijn veelvoorkomende vragen over borstoperaties:

De meeste cosmetische ingrepen, inclusief borstlifts, worden niet vergoed door de verzekering. Het kan alleen worden vergoed in uitzonderlijke gevallen waarin de borstlift medisch noodzakelijk kan zijn.

Een borstlift kan rugpijn tot op zekere hoogte verlichten, maar behandelt het niet volledig.

Gevoerde bh’s en andere soorten lingerie kunnen uw borsten een gelift uiterlijk geven, maar het is een tijdelijke oplossing.

Littekens van een borstlift verdwijnen niet volledig, maar kunnen in de loop van de tijd vervagen of lichter worden.

De meeste vrouwen gaan na een borstlift weer borstvoeding geven, maar het wordt afgeraden om de ingreep te ondergaan tijdens en na de zwangerschap totdat je borstvoeding geeft.

Het hangt af van je herstel, maar over het algemeen kun je na een week weer autorijden.

Elk type zware lichamelijke activiteit moet in ieder geval gedurende de eerste 3 weken worden vermeden.

Dat hangt volledig af van uw behoeften. Borstlifts zijn bedoeld om alleen de vorm te veranderen, terwijl borstvergroting de grootte van de borsten verandert.

Een borstliftoperatie kan lichte pijn veroorzaken, maar pijnbestrijding gebeurt door middel van anesthesie en pijnstillers gedurende het hele proces.

Turkije staat over de hele wereld bekend om haar bloeiende medisch toerisme sector. De veiligheid van elke patiënt wordt zeer serieus genomen gedurende hun behandeling. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom Turkije volkomen veilig is voor cosmetische ingrepen.

 1. Strenge veiligheidsvoorschriften: Het veiligheidsaspect krijgt hoge prioriteit en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door het Turkse ministerie van Volksgezondheid. Ziekenhuizen en klinieken kunnen niet functioneren tenzij ze zich houden aan de voorschriften van het ministerie. Uit veiligheidsoverwegingen kunt u zorgverleners vragen om hun certificeringszegel van het ministerie te tonen. Voor meer details kunt u de officiële website van het ministerie bezoeken.
 2. Robuuste gezondheidszorginfrastructuur: Turkije is een van de weinige landen met een robuuste gezondheidszorginfrastructuur die speciaal is ontworpen voor medisch toerisme. Er worden zware investeringen gedaan in geavanceerde en nieuwste apparatuur om ervoor te zorgen dat buitenlanders de beste medische diensten krijgen.
 3. Door de raad gecertificeerde artsen: Chirurgen in Turkije moeten voldoen aan de strikte criteria van het ministerie van Volksgezondheid om legaal te kunnen opereren. Medische specialisatie en certificeringen zijn noodzakelijk voordat u een medisch bedrijf start. Daarom doorlopen artsen een rigoureus trainingsproces en behalen ze meerdere certificeringen voordat ze hun diensten in het veld aanbieden.

Ondanks dat er bepaalde risico’s verbonden zijn aan beide procedures, is een borstlift nog steeds veel veiliger dan borstimplantaten. Borstlifts omvatten het maken van onderhuidse veranderingen aan de borsten om hun uiterlijk te verbeteren, terwijl implantaten het inbrengen van vreemd materiaal in de borsten inhouden. De kans op allergische reacties en postoperatieve complicaties is veel groter na een borstimplantaat dan na een reguliere borstliftoperatie zonder implantaten.

Volgens de American Society of Plastic Surgeons bedraagt de gemiddelde kostprijs van een borstlift ongeveer $5000, exclusief ziekenhuiskosten. De gemiddelde kosten van een borstlift met een implantaat bedragen ongeveer $9000, exclusief ziekenhuiskosten. Verzekering dekt de meeste esthetische ingrepen zoals borstlifts niet, tenzij ze noodzakelijk zijn voor de patiënt.

Borstliftchirurgie is een veelvoorkomende esthetische ingreep en veel mensen kiezen er wereldwijd voor. Er zijn echter enkele risico’s en complicaties verbonden aan het feit dat het een invasieve chirurgische ingreep is.

 1. Asymmetrie van de borst komt in zeldzame situaties voor.
 2. Overmatig bloeden tijdens of na de operatie.
 3. Er kunnen nawerkingen van de anesthesie optreden, zoals ademhalingsproblemen of allergische reacties.
 4. Verplaatsing van het borstimplantaat.
 5. Langdurige infecties na de operatie.
 6. Slechte genezing van de wonden of blauwe plekken.
 7. Zichtbare littekens rond de kin.
 8. Vloeistofaccumulatie.
Gynaecomastie chirurgie Borstverkleining Mannen
breast surgeries
Borstverkleining Turkije
Borstvergroting