dixi health logo n
plastic surgery price and cost
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Halslift (Platysmaplastiek) in Turkije

Een halslift, medisch aangeduid als Platysmaplastiek, is een chirurgische ingreep om de hals te verstevigen en te stroomlijnen. Deze operatie richt zich op ouderdomsverschijnselen zoals huidverslapping, plooien, een onderkin en vetophopingen in de platysma van de hals. De platysma is een brede spier in de borst, nek en het gezicht. Verschillende factoren zoals veroudering, gewichtsschommelingen en een slechte lichaamshouding dragen bij aan de opbouw van vet en overtollige huid in dit gebied. Het doel van Platysmaplastiek, of halsliftchirurgie, is om deze problemen aan te pakken en te zorgen voor een strakke en gebeeldhouwde halscontour.

Inzicht in Halslift Chirurgie: Een Uitgebreide Gids

Bij een halslift worden overtollig vet en overtollige huid uit de halsstreek verwijderd om een verfijnde en goed gedefinieerde halscontour te krijgen. Volgens gegevens van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery werden in 2021 ongeveer 290.844 halslift operaties uitgevoerd. De afgelopen jaren is het aantal nekliftoperaties wereldwijd met 15,7% gestegen. Turkije komt naar voren als een van de top vijf toonaangevende bestemmingen voor medisch toerisme en gezondheidszorg. In het land vinden jaarlijks naar schatting 15.000 halslift operaties plaats, wat elk jaar een groeiend aantal patiënten aantrekt. Hieronder vindt u een diepgaand onderzoek naar deze unieke behandeling en richtlijnen voor het plannen van uw reis naar Turkije voor dit doel.

Platysmaplastie of halslift is een chirurgische ingreep om de dunne nekspier, Platysma genaamd, te verbeteren en te verjongen. Bij de ingreep worden de spieren aangespannen en wordt extra vet uit de nekstreek verwijderd. Het geeft je niet alleen een strakkere halslijn, maar definieert ook je kaaklijn. Met een halslift worden verschillende problemen aangepakt, zoals een onderkin, verticale nekbanden, losse en hangende huid en vette wangen. Halslifting omvat ook Cervicoplastie, een techniek om overtollig vet te verwijderen.

Halslifting, ook wel halsverjonging genoemd, is een populaire cosmetische ingreep die het uiterlijk van de hals en kaaklijn kan verbeteren. Deze chirurgische ingreep is bedoeld om verschillende problemen aan te pakken, zoals verslapte huid, rimpels, overtollig vet en spierverslapping in de nek. Door een halslift te ondergaan, kunnen patiënten een jeugdigere en meer gedefinieerde halscontour krijgen.

Voordat je besluit om een halslift te ondergaan, is het essentieel om de voordelen van de ingreep te begrijpen. Een halslift kan het uiterlijk van losse of verslapte huid aanzienlijk verbeteren, waardoor de halslijn gladder en strakker wordt. De resultaten van een halslift zijn langdurig en geven patiënten een jeugdiger en verjongd uiterlijk. Bovendien kan een halslift worden gecombineerd met andere gezichtsverjongings procedures om uitgebreide resultaten te bereiken.

Als je een halslift overweegt, vraag je je natuurlijk af wat de kosten zijn. De kosten van een halslift kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de ervaring van de chirurg, de geografische locatie en de omvang van de ingreep. Mini-neklifts, die gericht zijn op specifieke probleemgebieden, kunnen een meer kosteneffectieve optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een minder invasieve ingreep.

Het herstel van de halslift is een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Na de operatie moeten patiënten rekening houden met wat zwelling, blauwe plekken en ongemak in het nekgebied. Het opvolgen van de postoperatieve instructies van de chirurg, zoals het hoofd omhoog houden en inspannende activiteiten vermijden, kan een goede genezing bevorderen en complicaties tot een minimum beperken.

Voor mensen die de voorkeur geven aan niet-chirurgische opties, zijn er alternatieven beschikbaar voor het strakker maken van de nek. Niet-chirurgische behandelingen voor het strakker maken van de hals, zoals radiofrequentie- of ultrageluidtherapie, kunnen de collageen productie stimuleren en de textuur en strakheid van de huid in de hals verbeteren. Deze niet-invasieve procedures hebben een kortere hersteltijd in vergelijking met chirurgische halslifts.

Huidverslapping is een veelvoorkomend probleem dat kan worden aangepakt met een halslift. Naarmate we ouder worden, verliest de huid elasticiteit en begint te verslappen. Met een halslift kan overtollige huid worden verwijderd en kunnen de onderliggende spieren worden aangespannen, wat resulteert in een jeugdigere en meer gedefinieerde halscontour.

Platysmaplastiek is een chirurgische techniek die vaak wordt uitgevoerd tijdens een halslift om spierverslapping tegen te gaan. Bij deze ingreep wordt de musculus platysma in de hals aangespannen voor een gladder uiterlijk. De voordelen van platysmaplastie zijn onder andere een verbeterde nekcontour, minder spierband en een verbeterde algehele harmonie van het gezicht.

De kosten van platysmaplastie kunnen variëren afhankelijk van factoren die vergelijkbaar zijn met die van een halslift, zoals de ervaring van de chirurg en de omvang van de ingreep. Het is essentieel om een gekwalificeerde chirurg te raadplegen om de specifieke doelen te bespreken en een nauwkeurige schatting van de kosten te krijgen.

Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er risico’s verbonden aan een platysmaplastiek. Dit kunnen infecties, bloedingen, littekens en gevoelloosheid in het behandelde gebied zijn. Het is belangrijk om deze risico’s met je chirurg te bespreken tijdens het consultatieproces.

Voor mensen die op zoek zijn naar niet-chirurgische alternatieven voor platysmaplastiek zijn er verschillende opties beschikbaar. Niet-invasieve behandelingen, zoals injecteerbare fillers of draadliften, kunnen zorgen voor tijdelijke verbeteringen in het uiterlijk van de hals zonder dat een operatie nodig is. Het is echter belangrijk om te weten dat deze alternatieven niet dezelfde langdurige resultaten geven als een chirurgische platysmaplastiek.

Kandidaten voor een platysmaplastiek zijn meestal mensen met zichtbare spierbanden of huidverslapping in de nek. Tijdens het consult beoordeelt de chirurg je specifieke zorgen en doelen om te bepalen of je een geschikte kandidaat bent voor de procedure.

Om een beter idee te krijgen van de mogelijke resultaten van platysmaplasty, kan het nuttig zijn om voor en na foto’s van eerdere patiënten te bekijken. Deze foto’s kunnen de transformerende effecten van de ingreep laten zien en helpen de juiste verwachtingen te stellen.

Combinatie procedures met platysmaplastiek, zoals facelifts of een kinvergroting, kunnen worden aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar een uitgebreide gezichtsverjonging. Door meerdere problemen in één operatie aan te pakken, kunnen combinatie procedures significantere en harmonieuzere resultaten opleveren.

Kortom, een halslift en platysmaplastiek zijn effectieve ingrepen om verschillende problemen in de nek aan te pakken. Of u nu kiest voor een chirurgische halslift of een niet-chirurgisch alternatief, overleg met een gekwalificeerde chirurg is essentieel om uw doelen te bespreken, de procedure te begrijpen en het meest geschikte behandelplan te bepalen. Met de juiste zorg en realistische verwachtingen kan een halslift of platysmaplastiek u helpen een jeugdigere en gedefinieerde halscontour te krijgen.

Halslift chirurgie is een populaire cosmetische ingreep voor zowel mannen als vrouwen. Hieronder staan de algemene criteria om deze operatie te ondergaan:

 1. Leeftijdseis: Patiënten moeten minimaal 18 jaar oud zijn.
 2. Goede gezondheid: Kandidaten moeten over het algemeen in goede gezondheid verkeren en geen ernstige medische aandoeningen hebben, zoals diabetes of hoge bloeddruk.
 3. Aanwezigheid van een dubbele kin en vette nekkaken.
 4. Overtollig vet onder de kin, wat bijdraagt aan een ouder uiterlijk.
 5. Zichtbare nekrimpels en -plooien.
 6. Verticale banden in de nek, indicatief voor veroudering.
 7. ‘Kalkoenhals’-aandoening gekenmerkt door losse huid in de nek.
 8. Niet-roker en matig alcoholgebruik.

Halslift chirurgie wordt gecategoriseerd als een kleine ingreep en wordt aanzienlijk veiliger geacht in vergelijking met meer invasieve operaties. Toch zijn er, net als bij elke chirurgische ingreep, risico’s aan verbonden, wat het belang van grondig onderzoek vooraf onderstreept. Om mogelijke complicaties te beperken, is het cruciaal om je chirurg zorgvuldig te kiezen. Neem de volgende kwalificaties en eigenschappen in overweging bij het kiezen van een plastisch chirurg:

 1. Board certification (American Board of Plastic Surgery)
 2. Certification from the health ministry
 3. Specialization in the field
 4. Online ratings and reviews
 5. Extensive experience in the domain
 6. Referrals from trusted sources
 7. Comprehensive patient consultations

Buikwandcorrectie is een van de operaties met een laag risico, maar elke chirurgische ingreep brengt een zeker risico met zich mee. Dit zijn de risico’s van een halslift operatie:

 1. Bloedstolling die de bloedstroom in uw lichaam kan belemmeren.
 2. Verdovingsrisico’s zoals ademhalingsproblemen of problemen met de spijsvertering.
 3. Terugkerende infectie.
 4. Bloedverlies tijdens of na de operatie
 5. Vochtophoping onder de huid (seroom).
 6. Ernstige littekens
 7. Slechte en vertraagde genezing van de wonden.
 8. Zenuwbeschadiging die zwelling veroorzaakt.
 9. Veranderingen in de huidskleur.
 10. Verlies van gevoel in de nekregio.
halslift operaties istanbul turkije
art face
neck lift platysmaplasty beforeneck lift platysmaplasty after

Hoe wordt een Halslift Uitgevoerd?

Platysmaplastiek of halslift is een ingreep om de spieren aan te spannen en overtollig vet uit de halsstreek te verwijderen. Hier wordt uitgelegd hoe chirurgen de halslift procedure stap voor stap uitvoeren:

De eerste stap in de procedure is verdoving, zodat de patiënt tijdens het hele proces buiten bewustzijn is. Chirurgen geven algehele narcose of plaatselijke verdoving, afhankelijk van de voorkeur en het comfort van de patiënt.

Zodra de patiënt volledig onder narcose is, gaat de patiënt verder met de incisie. Meestal wordt er een kleine incisie (ongeveer 1 cm) gemaakt onder de kin in het midden van de hals. Chirurgen gebruiken glasvezeltelescopen met de sleutelgattechniek om de spieren en het vet te scheiden. Liposuctie wordt ook tegelijkertijd uitgevoerd als er veel vet moet worden weggezogen. Na het verwijderen van extra vet verwijderen chirurgen de overtollige huid en rekken ze voorzichtig de onderliggende spieren op en sluiten ze de incisie.

De laatste stap is het sluiten van de incisie met behulp van hechtingen. De hechtingen worden vervolgens afgedekt met verband om het gebied te beschermen.

Inzicht in de kosten en veiligheidsoverwegingen van een Halslift in Istanbul

Benieuwd naar de kosten van een neklift? Volgens gegevens van de American Society of Plastic Surgeons schommelen de gemiddelde kosten van deze ingreep rond de $5.774. Het is echter belangrijk om te weten dat dit bedrag alleen de procedure zelf dekt en geen extra kosten zoals ziekenhuisopname en medicijnen. Bijkomende kosten zijn bijvoorbeeld de kosten voor anesthesie, medische onderzoeken, postoperatieve kleding, recepten, de kosten van de chirurg en de kosten voor de kliniek.

Is Istanbul veilig voor een halsliftprocedure?

Istanbul is wereldwijd een belangrijke bestemming voor medisch toerisme. De stad staat bekend om zijn gevestigde infrastructuur voor gezondheidszorg en houdt zich aan strenge veiligheidsprotocollen en wettelijke normen om het welzijn van patiënten te waarborgen. Het waarborgen van de veiligheid van patiënten is een topprioriteit voor Turkije, met uitgebreide maatregelen om optimale zorg en veiligheid te garanderen tijdens het hele behandelings proces.

halslift behandeling istanbul turkije
Neck Lift istanbul turkey

Waarom Turkije kiezen voor een Halslift?

Turkije is een van ’s werelds meest prominente centra voor medisch toerisme. Hier zijn de top 5 redenen waarom je Turkije zou moeten kiezen voor je medische behoeften:

Internationaal opgeleide artsen: Chirurgen in Turkije volgen een strenge opleiding om zich te specialiseren in verschillende medische gebieden. De meerderheid van hen is internationaal opgeleid en gecertificeerd door internationale medische commissies.

Geavanceerde gezondheidszorgfaciliteiten: Turkije is de thuisbasis van een robuuste en goed gevestigde infrastructuur voor de gezondheidszorg. Technologie en apparatuur van internationale standaard zijn aanwezig om de veiligheid en het welzijn van patiënten te garanderen.

Voordelige prijzen: De kosten van medische procedures zijn in Turkije tot 80% lager dan in andere landen. Patiënten krijgen internationale standaard medische hulp tijdens hun behandeling tegen een voordelige kostenstructuur.

Vakantiebestemming: Turkije is een ideale bestemming voor reisliefhebbers, met een rijk cultureel erfgoed en een breed scala aan toeristische activiteiten. Je krijgt niet alleen eersteklas medische faciliteiten, maar je kunt ook een nieuw land ontdekken.

Samenwerkend personeel: Medisch toerisme is een van de topspecialisaties van Turkije en elk jaar komen er duizenden buitenlanders voor medische diensten. Het personeel in de medische sector is opgeleid om patiënten een comfortabele en probleemloze ervaring te geven tijdens hun verblijf.

Het plannen van uw Halslift in Turkije: Een stap-voor-stap gids

Overweegt u Turkije als bestemming voor een halslift? Hieronder vindt u een uitgebreide gids waarin het proces van het plannen van uw behandeling wordt beschreven:

Stap 1: Neem contact op met onze vertegenwoordiger en verstrek je gegevens!

Om de procedure te starten, is de eerste stap om contact met ons op te nemen en je gegevens te verstrekken.

Een lid van ons team zal je gegevens noteren, waaronder je contactgegevens en medische achtergrond.

Hieronder staan de onderzoeken die onze vertegenwoordiger je zal vragen te delen via WhatsApp of e-mail:

 1. Een uitgebreid bloedprofiel
 2. Röntgenfoto van de thorax
 3. Coagulatietesten
 4. BHcG (zwangerschapstest)

Fase 2: Reis naar Turkije en ziekenhuisopname

Nadat onze medische professionals je testresultaten hebben goedgekeurd, helpen we je bij het regelen van je vlucht naar Turkije en het plannen van je schema.

Ongeacht op welke luchthaven je aankomt, we staan klaar om je te begroeten en naar het hotel te brengen.

Daarnaast organiseren we je hoteltransfers voor een naadloze ervaring tijdens je reis.

Stap 3: Preoperatief onderzoek

Bij aankomst in het hotel zal ons medisch team je begroeten en aanvullende tests uitvoeren voor voorzorgsmaatregelen, naast de tests die eerder zijn aangevraagd.

De volgende onderzoeken worden voor de operatie uitgevoerd:

 1. Volledig bloedbeeld (CBC)
 2. Elektrocardiogram (ECG)-test
 3. Röntgenfoto’s van de borst
 4. Coagulatiestudies (PT/PTT)
 5. BHcG (zwangerschapstest)

Stap 4: Chirurgische procedure

Na goedkeuring van je testresultaten door het medische team, beginnen de voorbereidingen voor de operatie.

Op de geplande operatiedag word je naar het ziekenhuis gebracht en hartelijk ontvangen door het ziekenhuispersoneel.

Stap 5: Postoperatief herstel

Na de operatie kan een kort verblijf in het ziekenhuis nodig zijn voor medische observatie en om ervoor te zorgen dat uw herstel soepel verloopt.

Deze postoperatieve zorg is een voorzorgsmaatregel om uw welzijn te garanderen.

Mogelijk moet u na een paar dagen terugkomen voor een vervolgafspraak met de arts.

Stap 6: Overgang naar hotel

Na toestemming van uw arts worden er afspraken gemaakt om u naar uw hotel te brengen.

Het hotel biedt een verscheidenheid aan voorzieningen en comfort om uw comfort tijdens uw verblijf te garanderen.

Wat is inbegrepen in ons pakket?

Hier is een uitgebreide lijst van diensten die zijn inbegrepen in onze pakketten:

 1. Voorbereidende tests
 2. Evaluatie van de anesthesie
 3. Eerste beoordeling
 4. Nekliftoperatie
 5. Algemene of plaatselijke anesthesie
 6. Postoperatieve controles
 7. Postoperatief ziekenhuisverblijf
 8. VIP-hotel- en ziekenhuistransfers
 9. 3-5 dagen hotelaccommodatie

Herstel van een Halslift Operatie: Wat u kunt verwachten

Patiënten wordt geadviseerd om de verzorgingsinstructies van hun arts na de operatie nauwgezet op te volgen. De duur en het verloop van het herstel zijn afhankelijk van factoren zoals leeftijd, gezondheidstoestand en levensstijl. Hier volgt een overzicht van wat u in elke week kunt verwachten:

Week 1: De eerste week na de operatie is cruciaal als patiënten zich aanpassen aan postoperatieve veranderingen. Aanpassingen voor een stabiel herstel kunnen in deze periode een uitdaging zijn. Er kan gedurende 3-4 dagen een vloeibaar dieet worden voorgeschreven om mogelijke complicaties te beperken. Beperkte mobiliteit wordt aanbevolen, met minimale activiteit binnen het huishouden. Dagelijkse wondverzorging, inclusief verband verwisselen, is essentieel. Het wordt sterk aangeraden om roken en alcoholgebruik te vermijden om de genezing te bevorderen.

Week 2: De zwelling begint meestal in de tweede week af te nemen. De introductie van halfvast voedsel zoals gepureerde groenten, rijst en pasta in het dieet wordt aangemoedigd. Aan het begin van de week worden vervolgafspraken gepland, waarbij niet-losneembare hechtingen mogelijk worden verwijderd. Voortdurende onthouding van roken en alcohol wordt benadrukt. Veel mensen kunnen aan het einde van de week weer aan het werk en hun gewone activiteiten hervatten.

Week 3: Tegen de derde week kan een aanzienlijke vermindering van de zwelling merkbaar zijn, waardoor een geleidelijke terugkeer naar de dagelijkse routines mogelijk wordt, inclusief werk en autorijden.

Week 4: De zwelling en het ongemak verminderen meestal tegen die tijd, waardoor mensen hun normale activiteiten kunnen hervatten en mogelijk kunnen gaan sporten. Overleg met de arts voordat u gaat sporten wordt aanbevolen om complicaties te voorkomen.

4-6 Maanden: De volledige resultaten van de operatie worden duidelijk binnen 4 tot 5 maanden, waarbij de meeste patiënten volledig hersteld zijn in de zesde maand.

Een halslift, ook wel onderste rhytidectomie genoemd, is een cosmetische chirurgische ingreep om het uiterlijk van de hals te verbeteren door de huid en onderliggende spieren strakker te maken en overtollig vet te verwijderen. Het kan verschillende problemen aanpakken, zoals:

 1. Verzakte huid: Naarmate mensen ouder worden, verliest de huid elasticiteit, wat leidt tot verzakking of afhangen van de nek.
 2. Overtollige vetophopingen: Ophoping van vet onder de kin of langs de kaaklijn kan de indruk wekken van een onderkin of wangen.
 3. Spierbanden: De spieren in de nek kunnen prominenter of gescheidener worden, wat bijdraagt aan een verouderd of “kalkoenhals” uiterlijk.
 4. Nekrimpels en lijntjes: Fijne lijntjes, rimpels en plooien kunnen zich in de nek ontwikkelen als gevolg van factoren zoals schade door de zon, genetica of levensstijlgewoonten.

Tijdens een halsliftprocedure worden meestal incisies gemaakt achter de oren en/of onder de kin, waardoor de chirurg toegang krijgt tot de onderliggende weefsels. Afhankelijk van de specifieke wensen van de patiënt kunnen technieken als liposuctie, spierversteviging en huidsnijding worden toegepast om de gewenste resultaten te bereiken. De ingreep wordt meestal uitgevoerd onder algehele narcose of plaatselijke verdoving.

Het herstel van een halslift gaat meestal gepaard met een periode van zwelling, blauwe plekken en ongemak, die in de loop van enkele weken geleidelijk afneemt. Patiënten wordt geadviseerd om de postoperatieve instructies van hun chirurg zorgvuldig op te volgen, waaronder het dragen van compressiekleding, het vermijden van inspannende activiteiten en het bijwonen van vervolgafspraken.

Het resultaat van een halslift is meestal een gladdere, stevigere en jeugdiger uitziende halscontour, met een verbeterde definitie langs de kaaklijn en hals. Het is essentieel om realistische verwachtingen te hebben en je doelen en zorgen te bespreken met een gekwalificeerde plastisch chirurg voordat je de ingreep ondergaat.

doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde Vragen Halslift Chirurgie

Hier zijn veelgestelde vragen over een halslift operatie:

Een gediplomeerd plastisch chirurg met expertise in gezichts- en halsprocedures is de juiste arts voor een halslift.

Halslifting met draden is een niet-chirurgische manier om de nekspieren aan te spannen. Chirurgen brengen medische draden in het nekgebied en trekken eraan om het gebied strakker te maken. De resultaten van deze procedure zijn tijdelijk en niet zo zichtbaar als bij een halslift.

Een halslift operatie helpt om extra vet onder de kin, een zogenaamde onderkin, kwijt te raken.

Halslift botox is een niet-chirurgische en tijdelijke manier om de halsregio te verjongen. De resultaten van dergelijke behandelingen zijn van korte duur en niet zo duidelijk als bij een halsliftoperatie.

Veel patiënten kiezen voor een halslift in combinatie met een facelift. Halslift operaties worden ook afzonderlijk uitgevoerd zonder facelift.

Een neklift wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, maar patiënten kunnen ook kiezen voor algehele verdoving als ze bang zijn voor de pijn.

Hoe lang duurt een halslift?

Een neklift duurt gemiddeld 1-2 uur en wordt poliklinisch uitgevoerd.

Buikwandcorrectie Buikcorrectie Behandeling in Turkije
Dijbeen Lift Chirurgie istanbul turkije
Been Verlenging Operatie beenverlenging istanbul turkije
Arm Lift Chirurgie Istanbul Turkije