dixi health logo n
obesity surgery cost and price
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Liposuctie Chirurgie in Turkije

Liposuctie, ook wel lipo, lipoplastie of bodysculpting genoemd, is een cosmetische chirurgische ingreep om vetophopingen te verminderen. Mensen kiezen voor liposuctie om specifieke delen van het lichaam te behandelen, zoals de buik, heupen, dijen, armen, gezicht, nek of rug. Deze procedure helpt de definitie en contouren te verbeteren van gebieden die er volumineus of opgezwollen uitzien.

Liposuctie helpt gebieden vorm te geven die niet reageren op lichaamsbeweging of dieet, meestal de onderbuik, heupen, dijen en armen. Tijdens het proces worden vetcellen uit een lichaamsdeel verwijderd om het er steviger en gerond uit te laten zien.

Liposuctie wordt voornamelijk uitgevoerd om lichaamsproporties te verbeteren en ongewenste vetophopingen in bepaalde delen van het lichaam te verwijderen. Volgens de International Society of Aesthetic Plastic Surgery werden er wereldwijd meer dan 1,9 miljoen liposuctie procedures uitgevoerd en zal de vraag naar liposuctie in 2021 met 24,8% toenemen. Turkije staat wereldwijd op de 5e plaats voor esthetische ingrepen door de International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Liposuctie is een cosmetische ingreep voor het verwijderen van overtollig vet uit bepaalde delen van het lichaam. Hierbij worden vetophopingen weggezogen uit gebieden die niet reageren op diëten en lichaamsbeweging. Het helpt de contouren en vorm van gebieden zoals de rug, buik, billen, heupen, dijen, kuiten, enkels, borsten en armen. Het helpt de lichaamsverhoudingen te verbeteren en laat het lichaam er slanker en meer gebeiteld uitzien.

Liposuctie is een populaire cosmetische ingreep waarbij overtollig vet op verschillende plaatsen van het lichaam wordt verwijderd. Er worden verschillende technieken gebruikt bij liposuctie, waaronder tumescente liposuctie, Vaser-liposuctie, Smartlipo, laser-liposuctie, liposuctie met behulp van stroom en liposuctie met behulp van ultrasound.

Tumescente liposuctie is een techniek waarbij een grote hoeveelheid vloeistof in het doelgebied wordt geïnjecteerd voordat het vet wordt verwijderd. Deze vloeistof bevat een combinatie van verdovingsmiddel en epinefrine, wat helpt om bloeden en zwelling tijdens de procedure te verminderen.

Vaser-liposuctie maakt gebruik van ultrasone energie om het vet vloeibaar te maken voordat het wordt verwijderd, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij de behandeling van grotere delen van het lichaam.

Smartlipo is een laserondersteunde liposuctie techniek waarbij een laservezel wordt gebruikt om het vet te verhitten en vloeibaar te maken voordat het wordt verwijderd. Deze techniek kan ook huidverstrakking in het behandelde gebied bevorderen.

Laser-liposuctie gebruikt een laserstraal om het vet te smelten voordat het wordt verwijderd. Deze techniek wordt vaak gebruikt op kleinere delen van het lichaam, zoals de kin of hals.

Krachtondersteunde liposuctie gebruikt een vibrerende canule om het vet op te breken voordat het wordt weggezogen. Deze techniek kan de procedure sneller en efficiënter maken.

Ultrasone liposuctie maakt gebruik van geluidsgolven met een hoge frequentie om het vet vloeibaar te maken voordat het wordt weggezogen. Deze techniek kan ook huidverstrakking in het behandelde gebied bevorderen.

Lichamelijke contourcorrectie is een vorm van plastische chirurgie die liposuctie omvat, evenals andere procedures die zijn ontworpen om de vorm en het uiterlijk van het lichaam te verbeteren. Dit kunnen onder andere buikwandcorrecties, armlifts en dijlifts zijn.

De herstelperiode voor liposuctie varieert afhankelijk van de gebruikte techniek en de omvang van de ingreep. Over het algemeen kunnen patiënten enkele weken na de ingreep wat zwelling en blauwe plekken in het behandelde gebied verwachten.

De kosten van een liposuctie kunnen ook variëren, afhankelijk van de ervaring van de chirurg, de locatie van de kliniek en de omvang van de ingreep. Het is belangrijk om met je chirurg te overleggen om een nauwkeurige schatting van de kosten te krijgen.

Hoewel liposuctie een populaire en effectieve methode is om overtollig vet te verwijderen, zijn er ook alternatieve methoden om de contouren van het lichaam te verbeteren. Deze kunnen dieet en lichaamsbeweging, niet-invasieve vetreductiebehandelingen en nog veel meer omvatten.

Kortom, liposuctie is een veelzijdige en effectieve cosmetische chirurgische procedure die de vorm en het uiterlijk van het lichaam kan verbeteren. Er zijn verschillende technieken beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hoewel het herstel en de kosten kunnen variëren, kunnen de voordelen van liposuctie voor veel patiënten aanzienlijk zijn. Zoals altijd is het belangrijk om een gekwalificeerde chirurg te raadplegen en alle opties zorgvuldig te overwegen voordat je een vorm van cosmetische chirurgie ondergaat.

Liposuctie is een plastische ingreep die meestal onder algehele anesthesie en soms onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. Er zijn verschillende liposuctie technologieën beschikbaar waarmee vetcellen uit bepaalde lichaamsdelen kunnen worden verwijderd. Hier zijn de meest voorkomende liposuctie technologieën:

 • Tumescente liposuctie
 • Laserondersteunde liposuctie
 • Supernatte liposuctie
 • Echografisch ondersteunde liposuctie

De duur van de operatie hangt af van het gebied dat wordt geopereerd. Liposuctie aan de kin of hals duurt bijvoorbeeld gemiddeld zo’n 30 minuten. Liposuctie in grotere gebieden zoals billen, buik of dijen kan echter 1 tot 2 uur duren.

Liposuctie is een cosmetische ingreep en geen gewichtsverliesoperatie, dus er treedt geen gewichtsverlies op. De ideale kandidaat voor liposuctie is een volwassene die minder dan 30% van zijn of haar ideale gewicht heeft en een goede spierspanning. Het is een geschikte ingreep voor iemand zonder overgewicht die op zoek is naar een strakker lichaam en verbeterde lichaamsverhoudingen. Je BMI (body mass index) moet ook lager zijn dan 30.

Liposuctie Chirurgie istanbul turkije
art face
liposuction surgery beforeliposuction surgery after

Wat gebeurt er na een liposuctie procedure?
Wat moet ik doen voor nazorg?

Na de ingreep worden de incisies verbonden en ingezwachteld. Je wordt gevraagd een compressiekledingstuk of elastisch verband te dragen om de zwelling te minimaliseren. Er wordt je ook gevraagd om je lichamelijke activiteit de eerste week te beperken.

In de tweede week begin je je veel beter te voelen en kun je weer aan het werk als je werk niet veel lichamelijke activiteit vereist. Je kunt beginnen met oefeningen met een lage intensiteit, maar vermijd trainingen met een hoge intensiteit. Tegen week 4 beginnen de blauwe plekken te verdwijnen en kun je je dagelijkse routine weer volledig oppakken.

Wat zijn de voor- en nadelen van liposuctie?

Zoals elke operatie heeft ook liposuctie bepaalde voor- en nadelen. Hier volgen enkele voor- en nadelen van deze chirurgische ingreep:

 1. Veilige vetreductie
 2. Betere lichaamsverhoudingen
 3. Fit ogend lichaam
 4. Verbeterd gevoel van eigenwaarde
 5. Kortere procedure
 6. Korte herstelperiode.
 1. Onregelmatigheden in lichaamsverhoudingen
 2. Hoge revisiemogelijkheden
 3. Gewichtstoename

Liposuctie en buikwandcorrectie zijn twee verschillende soorten plastische chirurgie. De eerste is een minder invasieve ingreep, terwijl de tweede meer invasief is. Liposuctie kan effectiever voor je zijn als je een stevige en strakke huid hebt en alleen vetvermindering nodig hebt. Ondertussen kan een buikwandcorrectie beter voor je werken als je losse huid op je buik hebt door een keizersnede of een operatie en je een strakker middenrif wilt.

Een traditionele liposuctieprocedure wordt uitgevoerd in een ziekenhuis onder algehele narcose. Recentere technieken zijn sneller en vereisen geen zware verdoving. Tumescente liposuctie is de meest voorkomende en traditionele vorm van liposuctie die langer duurt dan de andere liposuctie technieken. Een typische liposuctie omvat de volgende stappen:

 1. Tumescente vloeistof: Eerst en vooral wordt het gebied voorbereid op vetafzuiging. Een medicinale oplossing om het gebied te verdoven wordt in het vetgebied geïnjecteerd.
 2. Vetafzuiging: Nadat de medicatie het gebied verdoofd heeft, wordt het extra vet in het gebied geëxtraheerd. Voor het wegzuigen van de vetcellen wordt een canule gebruikt.
 3. Voorbereiding na de procedure: Er worden kleine drainagebuisjes in de vetgebieden achtergelaten om eventueel bloed of extra vocht op te vangen na de operatie. Ze worden na een paar dagen door uw arts verwijderd.

Het herstel duurt 2-3 weken, terwijl je bij lipolyse met laser of ultrageluid binnen een paar dagen weer op de been bent.

Hoewel je uiteindelijk wel wat gewicht verliest, is gewichtsverlies niet het uiteindelijke doel van een liposuctieoperatie. Het hoofddoel van deze operatie is om je lichaam esthetischer te maken en je lichaamsverhoudingen te verbeteren. Artsen adviseren echter om niet meer dan 5 liter vet in één keer te verwijderen, wat neerkomt op ongeveer 4-5 kilo.

Liposuctie is een van de meest voorkomende cosmetische ingrepen ter wereld. Het wordt over het algemeen beschouwd als een veilige procedure, maar geen enkele procedure is volledig vrij van risico’s en complicaties. De meest gerapporteerde risico’s van deze ingreep zijn anesthesierisico’s, blauwe plekken, schade aan interne structuren, infecties, zwelling, onregelmatige lichaamsverhoudingen, bloedstolsels, enz. Deze complicaties komen echter zeer zelden voor en zijn meestal te wijten aan nalatigheid van de arts. Het wordt ten zeerste aanbevolen om je arts verstandig te kiezen na grondige overweging.

liposuction-surgery-before-after
liposuction surgery istanbul turkey

Is liposuctie veilig in Turkije?

De Turkse gezondheidszorg is sterk gereguleerd door het Turkse ministerie van Volksgezondheid en andere autoriteiten. Ziekenhuizen en klinieken moeten gecertificeerd zijn door het ministerie om te mogen werken en hun diensten aan te bieden aan buitenlanders. Daarom worden in het hele land in gecertificeerde ziekenhuizen en klinieken internationale gezondheidszorgnormen toegepast. Je kunt contact met ons opnemen voor meer informatie over de veiligheidsmaatregelen die in Turkije worden genomen in de gezondheidszorg.

Turkije staat vooral bekend om zijn geavanceerde gezondheidszorg. Liposuctie is een veel voorkomende ingreep en er zijn veel gecertificeerde chirurgen voor beschikbaar. De populairste ziekenhuizen voor liposuctiechirurgie zijn Medistanbul Hospital, Hisar Hospital, Medical Park Hospital en Liv Hospital.

De kosten van liposuctie verschillen van regio tot regio. Liposuctie in Turkije behoort tot de meer betaalbare opties met kosten die 30% tot 40% lager liggen dan in andere delen van de wereld.

LichaamsdelenLipokosten in TurkijeLipokosten in de VSLipokosten in Europa
Buikspier$500 – $1000$2,500 – $4000$3000 – $5000
Heupen$500 – $1,500$3000 – $6000$3,500 – $6,500
Armen$450 – $1000$2,500 – $5000$3000 – $5000
Dijen$700 – $1,500$4000 – $8000$4,500 – $8,500
Nek$1000 – $2,500$3000 – $6,500$5000 – $8000

 

Waarom Istanbul voor Liposuctie?

Istanbul staat wereldwijd bekend als een van de belangrijkste toeristische hotspots en behoort tot de top 10 van wereldwijd erkende hubs voor medisch toerisme. Ongeveer 1,2 miljoen Europeanen reizen naar Istanbul en verschillende andere Turkse steden voor medische ingrepen. De medische procedures liggen hier ruwweg 80% lager dan in veel andere landen over de hele wereld.

De strategische ligging van Istanbul, genesteld tussen Europa en Azië, biedt een duidelijk voordeel met gemakkelijk beschikbare vliegverbindingen. De luchthaven van Istanbul fungeert als een belangrijk doorvoercentrum en biedt reizigers een breed scala aan vluchtopties. Bovendien ligt Istanbul op 3 uur vliegen van de meeste Europese landen.

Liposuctie Chirurgie in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Benieuwd naar de stappen van een Liposuctie Operatie?

Ben je van plan om een liposuctie-operatie te ondergaan in Istanbul? Hier is een overzicht van wat je moet begrijpen over de procedure…

Stap 1: Neem contact op met de patiëntenadviseur voor begeleiding

Voel je vrij om contact op te nemen met onze patiëntenadviseur voor hulp bij:

 1. Uw Body Mass Index beoordelen (BMI)
 2. Het verzamelen van details over uw medische geschiedenis
 3. Het verkrijgen van uitgebreide informatie over obesitasoperaties, met name een maagbypass, en het bepalen van de meest geschikte optie voor uw behoeften.

Zodra onze ervaren artsen je medische geschiedenis grondig hebben bestudeerd en hun goedkeuring voor de procedure hebben gegeven, kun je doorgaan met de volgende fasen van je behandeling.

Het is onze prioriteit om je de beste gezondheidszorg te bieden.

Stap 2 – Ophalen van de luchthaven en opname in het ziekenhuis

Wanneer je aankomt in Istanbul, zal ons gastvrijheidsteam je verwelkomen op de luchthaven. Ons VIP transport zal je snel naar het ziekenhuis brengen, op slechts 5 minuten rijden. We zullen alle nodige regelingen treffen voor je ziekenhuisopname en chirurgische procedures. Bovendien helpen we je bij het invullen van al het papierwerk dat nodig is voor je operatie. Wees gerust, jouw welzijn is onze eerste zorg en we zijn er om je bij elke stap te ondersteunen.

Stap 3 – Preoperatieve tests en overleg met uw arts

Om er zeker van te zijn dat je klaar bent voor de procedure, voeren we de volgende onderzoeken uit:

 1. Röntgenfoto van de thorax
 2. Longfunctiebeoordeling
 3. Bloedwerk
 4. Elektrocardiogram (ECG)
 5. Echografiescan
 6. Berekening van uw body mass index (BMI)

Na deze tests krijg je consultaties van psychiaters, specialisten in interne geneeskunde en anesthesisten.

Stap 4 – Endoscopische procedure en liposuctie chirurgie

Nadat de nodige tests zijn uitgevoerd, word je voorbereid op de chirurgische ingreep.

Laparoscopische bariatrische chirurgie is een procedure voor gewichtsverlies die gericht is op het veranderen van het spijsverteringsproces in je maag en dunne darm, waardoor gewichtsverlies gemakkelijker wordt.

Hier volgt een overzicht van de chirurgische ingreep:

 1. Onder algemene verdoving slaapt u tijdens de procedure comfortabel en pijnvrij.
 2. De chirurg zal kleine incisies in uw buik maken en een laparoscoop (een dunne, verlichte buis met een ingebouwde camera) inbrengen, samen met andere chirurgische instrumenten.
 3. Met behulp van deze hulpmiddelen zal de chirurg een klein zakje bovenop uw maag maken, waarin ongeveer een ons voedsel kan worden bewaard. Deze beperking vermindert de voedselinname en veroorzaakt eerder een vol gevoel.
 4. Vervolgens zal de chirurg de dunne darm aanpassen en deze omleiden om verbinding te maken met de nieuw gevormde maagzak. Bij deze omleiding wordt een deel van de dunne darm omzeild, waardoor de opname van calorieën en voedingsstoffen wordt beperkt.

De operatie duurt meestal 2-3 uur en wordt afgesloten met een verblijf in het ziekenhuis van 3-4 dagen voor postoperatief herstel.

Tijdens deze periode biedt ons deskundige medische team aandachtige zorg en houdt het patiënten nauwlettend in de gaten voor mogelijke complicaties.

Stap 5 – Vrijlating in het ziekenhuis

Na de voltooiing van je operatie blijf je een korte periode in ons ziekenhuis om te herstellen.

Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis worden de volgende procedures gevolgd:

 1. U krijgt pijnstillende medicatie om eventuele postoperatieve ongemakken te verlichten.
 2. Ons medisch team zal uw vitale functies nauwlettend in de gaten houden, zodat een soepel herstelproces wordt gegarandeerd.
 3. Er wordt u aangemoedigd om deel te nemen aan mobiliteitsactiviteiten, wat helpt bij het voorkomen van bloedstolsels en het verbeteren van de bloedsomloop.
 4. Onze voedingsspecialist voor zwaarlijvigheid biedt advies over voedingszaken, waardoor een naadloze overgang naar een nieuw eetplan wordt vergemakkelijkt.

Stap 6 – Verblijf in ons partnerhotel

Ons partnerhotel biedt:

 1. Topvoorzieningen en uitmuntende service zorgen voor een aangenaam verblijf.
 2. 24 uur per dag roomservice en internetverbinding.
 3. Toegang tot spafaciliteiten, fitnessruimte en recreatieve activiteiten die lichamelijk en geestelijk herstel bevorderen.

Liposuctie chirurgie biedt een veilige en efficiënte manier om uw welzijn te verbeteren en een gezondere levensstijl te beginnen. We begeleiden u graag op deze transformerende reis.

Liposuctie Metumescentie

Dit is de meest voorkomende vorm van liposuctie waarbij een grote hoeveelheid medicinale oplossing in het vetgebied wordt geïnjecteerd. De oplossing is een mengsel van medicijnen die worden gebruikt om het gebied te verdoven, de haarvaten te laten krimpen en bloedverlies te voorkomen. Er wordt een afzuigapparaat gebruikt om het extra vet en de eerder in het gebied geïnjecteerde oplossing weg te zuigen. Deze vorm van liposuctie duurt over het algemeen langer dan de andere.

Liposuctie Met Laser

Deze liposuctieprocedure wordt uitgevoerd met behulp van lasertechnologie en zonder verdoving. Er wordt een lasermachine gebruikt om de vetcellen te verhitten die in een vloeistof veranderen. De vettige vloeistof wordt vervolgens weggezogen met een afzuigapparaat. Het is een niet-invasieve procedure die nauwelijks 30 tot 35 minuten duurt. Je kunt een sneller herstel verwachten en minimale blauwe plekken of zwelling na de procedure.

Super Natte Liposuctie

Deze liposuctieprocedure lijkt erg op de tumescente liposuctieprocedure. Het enige verschil is dat er niet veel oplossing in het vetgebied wordt geïnjecteerd. Er wordt alleen vloeistof geïnjecteerd die gelijk is aan de hoeveelheid extra vet. Het neemt minder tijd in beslag, maar sedatie (medicatie) is noodzakelijk of algehele anesthesie is noodzakelijk.

Liposuctie Met Echografie

Bij deze procedure wordt ultrasone technologie gebruikt om de vetcellen te breken. De vetcellen worden vloeibaar en worden met een machine weggezogen. Met deze procedure kan vet worden verwijderd uit dichte en vezelige delen van het lichaam, zoals de bovenrug of vergroot borstweefsel bij mannen.

Zeg hallo tegen een gezondere en mooiere jij met Dixi Health!

Bariatrische chirurgie is een gerenommeerde medische oplossing voor gewichtsverlies en het beheersen van aandoeningen zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Bij Dixi Health brengen we je in contact met de beste chirurgen voor gewichtsverlies in Turkije. Begin uw weg naar een betere gezondheid en vitaliteit door vandaag nog contact met ons op te nemen!

doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde Vragen over Liposuctie Chirurgie

Hier zijn de meest gestelde vragen over Liposuctie in Turkije:

Liposuctie is een effectieve behandeling voor het verwijderen van overtollig gewicht uit specifieke delen van het lichaam. Het werkt niet bij cellulitis en kan het zelfs erger maken. Tegenwoordig zijn er echter laserbehandelingen beschikbaar voor het verwijderen van cellulitis.

Als vuistregel geldt dat iemand 30 pond of minstens 30% onder zijn streefgewicht moet zitten. Over het algemeen is liposuctie niet geschikt voor mensen met obesitas of overgewicht omdat het losse en slappe huid kan veroorzaken als er veel vet wordt verwijderd. Voor meer informatie over deze procedure kun je contact met ons opnemen.

Tumescente liposuctie is de meest gebruikelijke vorm van liposuctie met de beste resultaten. Er zijn nu echter veel nieuwe technologieën beschikbaar, zoals laserondersteunde liposuctie en liposuctie met ultrageluid.

De vetcellen die eenmaal verwijderd zijn, groeien niet terug, dus je kunt je gewicht behouden zolang je gezond eet en sport. De resterende vetcellen kunnen groeien of groter worden door gewichtstoename.

Vetoverdracht is mogelijk via liposuctie en het is een eenvoudige procedure. Het vet dat uit het ene deel van het lichaam wordt gehaald, wordt eerst gezuiverd en vervolgens in het andere deel ingebracht. Vettransplantatie wordt meestal gedaan voor borstvergroting of een bilverhoging.

Liposuctie is een cosmetische ingreep en is zeer zelden nodig om medische redenen. Liposuctie kan worden uitgevoerd voor medische aandoeningen zoals lipomen (vetgezwellen), gynaecomastie (vergroot borstweefsel bij mannen), axillaire hyperhidrosis (overmatig zweten) en lipodystrofie (abnormale vetverdeling in het lichaam).

Vetcellen die tijdens lipo uit specifieke delen van het lichaam worden verwijderd, groeien niet terug. Het is aan de patiënt om het gewicht er blijvend af te houden. De vetcellen worden groter als je aankomt na een liposuctie.

Hoeveel gewicht kun je verliezen met liposuctie?

Hoewel je uiteindelijk wel wat gewicht verliest, is gewichtsverlies niet het uiteindelijke doel van een liposuctieoperatie. Het belangrijkste doel van deze operatie is om je lichaam esthetisch te verfraaien en je lichaamsverhoudingen te verbeteren. Artsen adviseren echter om niet meer dan 5 liter vet in één keer te verwijderen, wat neerkomt op ongeveer 4-5 kilo.

Is liposuctie veilig?

Liposuctie is een van de meest voorkomende cosmetische ingrepen ter wereld. Het wordt over het algemeen als een veilige ingreep beschouwd, maar geen enkele ingreep is volledig vrij van risico’s en complicaties. De meest gerapporteerde risico’s van deze ingreep zijn anesthesierisico’s, blauwe plekken, schade aan interne structuren, infecties, zwelling, onregelmatige lichaamsverhoudingen, bloedstolsels, enz. Deze complicaties komen echter zeer zelden voor en zijn meestal te wijten aan nalatigheid van de arts. Het wordt ten zeerste aanbevolen om je arts verstandig te kiezen na grondige overweging.

roux en y gastric bypass surgery
Mini-maagomleiding istanbul turkije
gastric band surgery turkey
Biliopancreatische Omleiding