dixi health logo n
hair transplantation in istanbul turkey
Wilt u behandeldworden in Istanbul?

PRP Haarbehandeling in Turkije

Platelet Rich Plasma of PRP is een driestapsbehandeling voor haaruitval en dunner wordend haar. Haaruitval of dunner wordend haar kan verschillende oorzaken hebben, van erfelijkheid tot voedingstekorten of gebrek aan verzorging. Het proces bestaat uit het afnemen van bloed van de patiënt, het extraheren van het plasma en het injecteren ervan in de hoofdhuid. PRP bevat verschillende groeifactoren en proteïnen die de slapende haarzakjes stimuleren en reactiveren. Het voedt de haarzakjes en versnelt het haargroeiproces. PRP is een niet-chirurgische behandeling met een snel herstelproces. Patiënten hoeven na een PRP haarbehandeling niet in het ziekenhuis te blijven. Ze kunnen dezelfde dag of de volgende dag weer aan het werk.

PRP haarbehandeling is een effectieve behandeling voor verschillende haaraandoeningen zoals alopecia androgenetica (kaalheid), psoriasis en atopische dermatitis. Deze aandoeningen hebben een directe invloed op de hoofdhuid en verzwakken de haarfollikel. PRP voorziet de follikels van de nodige voeding voor groei en aanvulling. De National Library of Medicine onthult dat androgene alopecia of kaalheid volgens het patroon 50 miljoen mannen en 30 miljoen vrouwen in de VS treft. In Turkije worden jaarlijks meer dan 500.000 niet-chirurgische haar- en huidbehandelingen uitgevoerd. De regio trekt jaarlijks meer dan 2 miljoen buitenlanders voor medische behandelingen.

Bloedplaatjesrijk plasma is een niet-chirurgische behandeling voor haargroei en haarversteviging. Bij de procedure wordt bloed van de patiënt afgenomen en worden de bloedplaatjes in de hoofdhuid geïnjecteerd. De proteïnen en groeifactoren in de bloedplaatjes voeden en genezen de haarzakjes. Het stimuleert de haargroei op kale plekken en in dunner wordende gebieden. Artsen raden deze behandeling meestal aan bij ernstig haarverlies als gevolg van kaalheid (alopecia androgenetica) bij mannen en vrouwen. Artsen kunnen deze behandeling ook voorstellen als alternatief voor een haartransplantatie als de patiënt die om een of andere reden niet kan krijgen.

Platelet-Rich Plasma Haarherstel: Een niet-chirurgische oplossing voor haaruitval

Wereldwijd lijden miljoenen mensen aan haaruitval. meer dan 80% van de mannen krijgt ermee te maken tegen de tijd dat ze 50 zijn. Hoewel er verschillende opties voor haarherstel beschikbaar zijn, zijn ze niet allemaal niet-chirurgisch of effectief. Een populaire en veelbelovende optie is de Platelet-Rich Plasma (PRP) therapie.

Bij PRP-therapie voor haaruitval worden geconcentreerde bloedplaatjes uit het bloed van de patiënt in de hoofdhuid geïnjecteerd. Bloedplaatjes bevatten groeifactoren die de haargroei bevorderen, de haarkwaliteit verbeteren en het uitvallen verminderen. Deze niet-chirurgische haarverjongingstechniek heeft aan populariteit gewonnen dankzij de natuurlijke aanpak en minimale bijwerkingen.

Haargroei met PRP behandeling vereist meestal meerdere sessies met een tussenpoos van weken. Tijdens elke sessie wordt een kleine hoeveelheid bloed uit de arm van de patiënt afgenomen, verwerkt om er bloedplaatjes uit te halen en vervolgens in de hoofdhuid geïnjecteerd. PRP-injecties voor dunner wordend haar kunnen worden gecombineerd met microneedling voor nog meer effectiviteit.

Hoofdhuidverjonging met PRP is ook een effectieve oplossing voor haaruitvalpreventie. Door de collageenproductie te stimuleren, creëert PRP-therapie een gezonde omgeving voor haargroei. Het bevordert ook de gezondheid van de hoofdhuid, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid van het haar.

PRP-therapie biedt vele voordelen, waaronder verbeterde haardichtheid, haarkwaliteit en dikte. Het is vooral nuttig voor mannelijke kaalheid en alopecia, maar het kan ook nuttig zijn voor vrouwelijke kaalheid en postpartum haaruitval. Het is echter cruciaal om professionele PRP haarbehandelaars te raadplegen voor een veilige en effectieve behandeling.

Naast PRP-therapie kan het combineren van PRP met andere haarherstellende behandelingen de resultaten verbeteren. Technieken zoals microneedling met PRP voor haargroei of het combineren van PRP met voedende haarbehandelingen kunnen de resultaten verbeteren.

Natuurlijk haarherstel met PRP is een ander voordeel van deze behandeling. Bloedplaatjes worden uit het lichaam van de patiënt gehaald, waardoor PRP-therapie een natuurlijk en veilig alternatief is voor chemische haarherstelbehandelingen.

De kosten van een PRP haarbehandeling variëren afhankelijk van de leverancier en de locatie. De kosten kunnen echter de moeite waard zijn voor diegenen die op zoek zijn naar niet-chirurgische haarherstellende opties.

Voor en na foto’s van PRP haarbehandelingen kunnen inzicht geven in de mogelijke resultaten. Daarnaast geven wetenschappelijke onderzoeken naar de effectiviteit van PRP haarbehandelingen aan dat deze techniek inderdaad haargroei kan bevorderen en de haarkwaliteit kan verbeteren.

Concluderend is PRP haartransplantatie een veelbelovende niet-chirurgische oplossing voor haarverlies. Het biedt verschillende voordelen en is vooral effectief bij mannelijke kaalheid en alopecia. Overleg met professionele aanbieders en het afstemmen van behandelingen op individuele behoeften kan leiden tot succesvolle haarherstelreizen.

Haar-PRP is een proces in drie stappen dat 15-20 minuten duurt in een kliniek of ziekenhuis. Dit is hoe het proces werkt:

 1. Bloedafname: Het eerste deel van de PRP-behandeling is het afnemen van bloed uit het lichaam van de patiënt. Meestal wordt het bloed uit de arm afgenomen. Het bloed wordt voorbereid voor bloedplaatjesrijke plasma-extractie.
 2. PRP-extractie: het bloed wordt in een centrifuge geplaatst om het in drie lagen te verwerken. De lagen omvatten bloedplaatjesarm plasma, bloedplaatjesrijk plasma en rode bloedcellen. Het bloedplaatjesrijke plasma of PRP wordt verzameld en klaargemaakt voor injectie.
 3. PRP-injectie: Het bloedplaatjesrijke plasma of PRP wordt vervolgens geïnjecteerd in de gebieden die zijn getroffen door haaruitval of dunner wordend haar.

Bloedplaatjesrijk plasma of PRP is een behandeling om de haarzakjes te stimuleren en te reactiveren voor haargroei. Dit is de wetenschap achter de behandeling:

 1. Bloedplaatjes in het bloed bevatten groeiplasma en eiwitten die genezende eigenschappen hebben.
 2. Wanneer het plasma in de hoofdhuid wordt geïnjecteerd, voedt en geneest het de haarzakjes.
 3. De groeifactoren en eiwitten in het plasma leiden tot haargroei op kale plekken en dunner wordende delen van het hoofd.
 4. Haargroei duurt minimaal 3 tot 6 maanden en vereist minimaal 2 tot 3 sessies per maand.
 5. Er zijn onmiddellijke resultaten zichtbaar in de haardikte en textuur.
 6. Patiënten moeten tijdens de behandeling volhardend en geduldig zijn om merkbare resultaten te behalen.
kindertandartspraktijk istanbul turkije
art face
hair mesotherapy beforehair mesotherapy after

Wie is een geschikte kandidaat voor een PRP haarbehandeling?

Hair PRP is een niet-chirurgische en veilige procedure die geschikt is voor bijna iedereen. Hier zijn de algemene vereisten om in aanmerking te komen voor deze ingreep:

 1. Je bent ouder dan 18 jaar
 2. Bij u is de diagnose patroonkalende (alopecia androgenetica) gesteld.
 3. U merkt op sommige delen van de hoofdhuid ernstig haarverlies of dunner wordend haar.
 4. U gebruikt geen bloedverdunnende medicijnen.
 5. Je hebt geen ernstige gezondheidsproblemen of aandoeningen zoals diabetes of hoge bloeddruk.
 1. U heeft realistische verwachtingen van de operatie en verwacht niet van de ene op de andere dag resultaat.
 2. U heeft onlangs een haartransplantatie ondergaan en u wilt de resultaten maximaliseren.
 3. Je bent klaar om te stoppen met roken en alcoholgebruik in de week vóór en na de behandeling.
 4. U bent bereid zich aan de behandeling te onderwerpen en het advies van uw arts op te volgen.

Hoeveel kost een PRP haarbehandeling?

Hair PRP vereist meerdere sessies voor merkbare en langdurige resultaten. De gemiddelde kosten van Hair PRP per sessie zijn ongeveer $450 tot $650. De eerste drie behandelingen kosten $1.500 tot $3.500 en het bevat meestal drie behandelingen in ongeveer 4-6 weken. Verzekeringen dekken de PRP-behandeling niet omdat het een cosmetische procedure is en medisch gezien niet noodzakelijk.

Je kunt landen overwegen die betaalbare en budgetvriendelijke prijzen bieden voor esthetische behandelingen. Turkije staat in de top 5 van meest geavanceerde en kosteneffectieve landen op het gebied van gezondheidszorg en esthetische behandelingen. De gemiddelde kosten van haar-PRP in Turkije zijn $150 tot $250 per sessie.

PRP Hair Treatment istanbul turkey
Haartransplantatie voor vrouwen Turkije

Wij voeren ook haartransplantaties uit voor vrouwen

Haartransplantatie is een effectieve behandeling voor vrouwen die lijden aan vrouwelijk patroonkaalheid of alopecia. Vrouwelijk patroonkaalheid treedt meestal op als gevolg van veroudering, hormonen en genetica. Soms worden vrouwen door extreem haarverlies gedwongen om een haartransplantatie te ondergaan. Haarherstel voor vrouwen is een gespecialiseerde procedure die zich richt op het herstellen van haar op de gehele hoofdhuid.

Waarom Turkije voor PRP haarbehandeling?

Turkije neemt wereldwijd een vooraanstaande positie in op het gebied van esthetische behandelingen, met name haar- en huidbehandelingen. Er zijn verschillende voordelen om naar Turkije te komen voor medische behandelingen als je een buitenlander bent. Hier zijn enkele van de onbekende redenen waarom Turkije een goede vangst is voor haar PRP en andere behandelingen:

Turkije neemt een belangrijke plaats in de haartransplantatie-industrie in met jaarlijks duizenden buitenlanders die erheen vliegen voor een haartransplantatie. Plastische chirurgen voor haartransplantaties in Turkije zijn ervaren en gediplomeerd. De meest bekende ziekenhuizen voor haartransplantaties in Turkije zijn Avicenna Hospital, Memorial Hospital, Medical Park Hospital, enz.

Een van de voordelen van naar Turkije komen voor een medische behandeling is dat je niet te maken krijgt met lange wachtrijen voor visa. De meeste buitenlanders, vooral Europeanen, kunnen Turkije binnenkomen zonder visum en met alleen een geldige ID-kaart. Dat bespaart veel tijd en je kunt je reis plannen zonder gedoe en zorgen.

Het Turkse ministerie van Volksgezondheid heeft btw-vrijstelling aangekondigd voor buitenlanders die Turkije bezoeken voor een medische behandeling in 2018. Het is een stimulans van de staat om medisch toerisme in Turkije te stimuleren en om gemak te bieden aan buitenlandse patiënten. Daarom zijn medische behandelingen belastingvrij als je als buitenlander naar Turkije komt voor een medische behandeling.

Turkije heeft een gevestigde medisch-toeristische sector die bloeit dankzij een netwerk van ziekenhuizen, klinieken en instanties die elk aspect van uw reis nauwkeurig plannen. Reispakketten voor medisch toerisme omvatten alles, van hotelreserveringen tot luchthaventransfers, ziekenhuistransfers en andere belangrijke aspecten. In 2023 hebben al ongeveer 7.46.290 mensen Turkije gekozen als hun medische bestemming. De totale winst die tot nu toe in 2023 is behaald door de medisch-toeristische sector in Turkije is $1.033.942.

Snel Afspraken Systeem

Een ander voordeel van naar Turkije komen is dat je niet maanden of jaren op je afspraak hoeft te wachten. Ondanks het feit dat Turkije elk seizoen honderdduizenden patiënten ontvangt, krijgt elke patiënt hetzelfde niveau van aandacht en zorg. Het afsprakenproces is snel en probleemloos.

Doorvoercentrum

Istanbul is de grootste metropolitane stad van Turkije waar dagelijks een groot aantal transitvluchten plaatsvindt. Het is gemakkelijk om vanuit Istanbul vliegverbindingen te vinden naar bijna overal ter wereld. Bovendien duren de meeste vluchten van Europese landen naar Istanbul maar 3 uur. Daarom kunnen buitenlanders met een gerust hart naar Turkije reizen omdat de vluchten zo gemakkelijk te bereiken zijn.

PRP Haarbehandeling in Turkije

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Hoe kan ik naar Turkije gaan voor een PRP haarbehandeling?

Als u overweegt om PRP voor het haar te laten doen in Turkije, volgt hier het proces voor het boeken van een afspraak voor uw behandeling. Het proces verloopt als volgt:

Stap 1: Neem contact op met onze vertegenwoordiger en deel je gegevens

De eerste stap om het proces te starten is contact met ons opnemen en je informatie delen. Een van onze teamleden zal je gegevens noteren, waaronder je contactgegevens en medische geschiedenis. Dit zijn de tests die onze vertegenwoordiger je vraagt te delen via WhatsApp of e-mail:

 1. CBC (Volledig bloedbeeld)
 2. Coagulatietesten
 3. BMP (Basis Metabolisch Panel)

Stap 2: Reizen naar Turkije en ziekenhuisopname

Zodra onze artsen tevreden zijn met je testresultaten, helpen we je met het regelen van je vlucht naar Turkije en je reisroute.

Het maakt niet uit op welke luchthaven je landt, wij zullen er zijn om je op te halen en naar het hotel te brengen.

We regelen ook je hoteltransfers om ervoor te zorgen dat je tijdens je hele reis goed gesorteerd bent.

Stap 3: Controle vóór de operatie

Zodra je aankomt in het hotel, verwelkomen onze artsen je en bereiden ze je voor op bepaalde tests.

Hoewel we je al eerder om bepaalde tests hebben gevraagd, voeren onze artsen voor de zekerheid nog een aantal tests uit.

De volgende tests worden voor de operatie uitgevoerd:

 1. Complete Blood Count (CBC)
 2. ECG Test
 3. Coagulation test
 4. EKG (Electrocardiogram)
 5. Blood sugar test

Stap 4: Chirurgie

Als de artsen tevreden zijn met je testresultaten, bereiden ze je voor op de operatie.

Op de dag van de operatie word je naar het ziekenhuis gebracht en verwelkomd door het ziekenhuispersoneel.

Stap 5: Herstel

Na de operatie moet je misschien een tijdje in het ziekenhuis blijven zodat de artsen je toestand kunnen controleren.

Dit is gewoon een preventieve stap om er zeker van te zijn dat je goed herstelt.

Mogelijk moet je na een paar dagen terugkomen voor een vervolgafspraak met de arts.

Welke diensten zijn inbegrepen in onze pakketten?

Hier is een volledige lijst van diensten die ons behandelpakket omvat:

 1. Voorbereidende tests
 2. Anesthesieonderzoek
 3. Eerste onderzoek
 4. Haar PRP-procedure
 5. Postprocedure Examens
 6. Ziekenhuisverblijf na de operatie (indien nodig)
 7. VIP-hotel- en ziekenhuistransfers
 8. Hotelaccommodatie

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van PRP?

PRP haarbehandelingen is een niet-chirurgische procedure en het heeft geen belangrijke of ernstige bijwerkingen. De risico’s of bijwerkingen van PRP haarbehandelingen zijn onder andere:

 1. Infecties
 2. Bloeding uit het behandelde gebied
 3. Zwellingen en roodheid
 4. Ernstige pijn in de hoofdhuid die langer dan een week aanhoudt
 5. Zenuwletsel
 6. Kneuzingen
 7. Hoge koorts of duizeligheid

Hoe verzorg je je haar na PRP?

Hoe goed je je haar verzorgt na PRP bepaalt de resultaten. Hier zijn een paar tips over hoe je je haar moet verzorgen na een PRP-behandeling:

 1. Probeer je haar de eerste 48 uur niet te wassen. Het geeft PRP de mogelijkheid om dieper in de hoofdhuid door te dringen en zijn magie te doen.
 2. Gebruik zachte haarproducten zoals sulfaatvrije shampoos en conditioners.
 3. Styleer je haar minstens een week niet om beschadiging van je haar te voorkomen.
 4. Eet gezond en voedzaam voedsel om je haar van voeding te voorzien.
 5. Last but not least: rust uit en zorg voor een goede nachtrust voor merkbare resultaten.

Waarom PRP na een haartransplantatie?

PRP kan nuttig zijn na een haartransplantatie om het haargroeiproces te versnellen.

Waarom is PRP goed voor het haar?

Platelet-rich Plasma of PRP bevat groeifactoren en proteïnen die de haarzakjes voeden en aanvullen.

doctor patient FAQ dixi health

FAQs PRP Haarbehandeling

Hier vindt u de meest gestelde vragen over PRP haarbehandeling:

Het typische PRP (Plateletrich Plasma) is de beste techniek voor haargroei en verbeterde haardichtheid.

Onderzoek toont aan dat onderhuidse injecties met PRP waarschijnlijk haaruitval verminderen en de diameter en dichtheid van het haar doen toenemen bij androgene alopecia (kaalheidspatroon).

PRP-resultaten zijn niet permanent en er zijn elke maand sessies nodig om de effecten te behouden. Het reactiveert echter je haarzakje en versnelt het haargroeiproces.

Het is mogelijk om PRP voor gezicht en haar samen te krijgen omdat het geen erg langdurige procedure is.

Zwangere vrouwen mogen geen PRP krijgen zonder overleg met hun arts.

There is no ideal age for PRP but you should be at least 18 years of age.

Een gekwalificeerde en gediplomeerde dermatoloog voert een PRP-procedure uit.

PRP Hair Treatment turkey istanbul
Haar Mesotherapie istanbul turkije
DHI Haartransplantatie
Baardtransplantatie Turkije