dixi health logo n
obesity surgery cost and price
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Maagband Chirurgie in Turkije

Ook bekend als Lap Band, is maagband chirurgie een behandeling voor gewichtsverlies om mensen met obesitas of overgewicht te helpen afvallen. Het is een van de bariatrische procedures die zich richt op het beperken van de voedselinname om gewicht te verliezen. Hierbij wordt de grootte van de maag verkleind door het plaatsen van een opblaasbare siliconen band genaamd een Lap Band rondom de maag. De band is verbonden met een poort die onder de huid op de buikwand wordt geplaatst.

Maagband chirurgie is relatief een minder invasieve procedure omdat de maag wordt verkleind zonder deze permanent te verdelen. Deze behandeling voor gewichtsverlies wordt wereldwijd erkend en goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) in Amerika. De operatie helpt ook bij het behandelen en aanzienlijk verbeteren van verschillende obesitasgerelateerde comorbiditeiten zoals type 2 diabetes, hoog cholesterol, hypertensie, enzovoort. Hier vind je alles wat je moet weten over maagband chirurgie:

Maagband chirurgie is een soort gewichtsverlies procedure waarbij je maag wordt verkleind om gewicht te verliezen. Een opblaasbare siliconen band, bekend als een lapband, wordt rond de maag geplaatst om de voedselinname te beperken. De band creëert een kleine zak aan het begin van de maag om de ruimte voor voedsel te verkleinen. Het staat alleen een beperkte hoeveelheid voedsel toe om je maag binnen te gaan, wat leidt tot zichtbaar gewichtsverlies.

Uitgebreide gids voor Maagbandchirurgie voor Gewichtsverlies

Inleiding: Maagbandchirurgie, ook bekend als verstelbare maagbanding, is een populaire chirurgische ingreep voor gewichtsverlies. Het houdt de plaatsing van een verstelbare band rond het bovenste deel van de maag in, waardoor een kleine zak ontstaat die de hoeveelheid voedselinname beperkt en gewichtsverlies bevordert.

Deze uitgebreide gids behandelt verschillende aspecten van maagband chirurgie, waaronder de procedure zelf, voordelen en risico’s, kosten en financieringsopties, opvolgzorg, langetermijn resultaten, vergelijking met andere bariatrische chirurgieën, geschiktheidscriteria, psychologische ondersteuning, dieet- en levensstijlveranderingen, beheer van complicaties en bijwerkingen, de rol ervan in de behandeling van type 2 diabetes, combinatie met andere behandelingen voor gewichtsverlies, succesverhalen van patiënten, lopend onderzoek en klinische studies, verschillende soorten maagbanden en het belang van het kiezen van geaccrediteerde bariatrische centra.

Begrip van de Verstelbare Maagband Procedure

Laparoscopische benadering voor gewichtsverlies De verstelbare maagband procedure is een minimaal invasieve chirurgie die laparoscopisch wordt uitgevoerd. De chirurg plaatst een verstelbare band rond het bovenste deel van de maag om een kleinere zak te creëren. Dit beperkt de hoeveelheid voedsel die geconsumeerd kan worden, wat leidt tot gewichtsverlies.

Gewichtsverlies met Maagbanding

Een veilige en effectieve optie Maagbandchirurgie biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van gewichtsverlies, wat resulteert in verbeterde algehele gezondheid en kwaliteit van leven. Het helpt individuen duurzaam gewichtsverlies te bereiken door de voedselinname te verminderen en gezondere eetgewoonten te bevorderen.

Voordelen en risico’s van Maagband Chirurgie

De voordelen van maagband chirurgie zijn aanzienlijk gewichtsverlies, verbetering van gezondheids problemen gerelateerd aan obesitas en mogelijk vermindering van het risico op sterfte. Er zijn echter risico’s verbonden aan de procedure, zoals het verschuiven van de band, infectie, erosie van de band en de noodzaak van aanvullende operaties. Patiënten moeten de voordelen en risico’s zorgvuldig overwegen voordat ze voor deze procedure kiezen.

Kosten van Maagband Chirurgie en Financierings Opties

De kosten van maagbandchirurgie variëren afhankelijk van factoren zoals de geografische locatie en de gekozen zorginstelling. Aan patiënten wordt aanbevolen om te informeren naar de totale kosten, inclusief pre- en postoperatieve zorg, en financieringsopties of verzekeringsdekking te verkennen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Aanpassing van de Maagband en Opvolgzorg

Het aanpassen van de maagband is een essentieel onderdeel van het nazorgproces. Regelmatige follow-up bezoeken bij zorgverleners zijn nodig om het gewichtsverlies te monitoren en aanpassingen aan de band te maken indien nodig. Dit zorgt voor optimale resultaten en langetermijn succes.

Langdurige Resultaten van Maagband Chirurgie

Behoud van gewichtsverlies Maagbandchirurgie kan leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies op de lange termijn. Het behouden van het gewichtsverlies vereist echter naleving van dieetrichtlijnen, regelmatige lichaamsbeweging en voortdurende ondersteuning van zorgverleners. Langetermijntoewijding is cruciaal voor blijvend succes.

Maagband Versus Andere Bariatrische Chirurgie

Het begrijpen van de verschillen Maagbandchirurgie is een van de verschillende bariatrische chirurgische opties die beschikbaar zijn. Vergelijkingen met andere procedures zoals gastric bypass en sleeve gastrectomie kunnen patiënten helpen de voor- en nadelen van elke aanpak te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen.

Voorbereiding op Maagband Chirurgie

Stappen die moeten worden genomen Voordat ze maagbandchirurgie ondergaan, moeten patiënten een grondige evaluatie ondergaan door zorgverleners. Dit omvat medische beoordelingen, voedingsbegeleiding en psychologische evaluaties om de voorbereiding op de procedure en de veranderingen in de levensstijl na de operatie te waarborgen.

Verwijdering en Herziening Van Maagband

In sommige gevallen kan het nodig zijn om maagbanden te verwijderen of te herzien vanwege complicaties of onvoldoende gewichtsverlies. Herzieningsopties, zoals het converteren naar een andere bariatrieke procedure, kunnen worden overwogen na een grondige evaluatie door zorgverleners.

Kandidaten voor Maagband Chirurgie en Criteria Voor Geschiktheid

Kandidaten voor maagband chirurgie zijn meestal mensen met een body mass index (BMI) boven een bepaalde drempel en een geschiedenis van onsuccesvolle pogingen tot gewichtsverlies. Criteria voor geschiktheid kunnen ook rekening houden met de algehele gezondheidstoestand en het ontbreken van contra-indicaties voor de operatie.

Psychologische Ondersteuning Voor en na Maagband Chirurgie

Psychologische ondersteuning speelt een cruciale rol in het succes van maagbandchirurgie. Patiënten kunnen baat hebben bij counseling en steungroepen om emotionele uitdagingen, lichaamsbeeldzorgen en het omgaan met levensstijlveranderingen in verband met gewichtsverlies aan te pakken.

Dieet- en Levensstijlveranderingen bij Maagband Chirurgie

Sleutels tot succes Na maagband chirurgie moeten patiënten gezonde eetgewoonten aannemen en levensstijlveranderingen maken om gewichtsverlies te ondersteunen. Dit omvat portiecontrole, voedingsstoffenrijke maaltijdkeuzes, regelmatige lichaamsbeweging en voortdurende ondersteuning van gezondheidswerkers.

Beheer van Complicaties en Bijwerkingen van Maagband Chirurgie

Hoewel maagband chirurgie over het algemeen veilig is, kunnen complicaties en bijwerkingen optreden. Deze kunnen bandverschuiving, brandend maagzuur, braken of slikproblemen omvatten. Een snelle identificatie en beheer van deze problemen zijn cruciaal voor het welzijn van de patiënt.

Maagband Chirurgie Voor de Behandeling Van Type 2 Diabetes

Maagband chirurgie heeft veelbelovende resultaten getoond bij de behandeling van type 2 diabetes. Gewichtsverlies en verbeterde metabole controle kunnen de behoefte aan diabetesmedicatie verminderen en de algehele glycemische controle verbeteren.

Combinatie van Maagband Chirurgie met Andere Behandelingen Voor Gewichtsverlies

In sommige gevallen kan maagband chirurgie worden gecombineerd met andere behandelingen voor gewichtsverlies, zoals medicatie of gedragstherapie. Deze allesomvattende aanpak kan de resultaten van gewichtsverlies optimaliseren en individuen helpen hun doelen te bereiken.

Succesverhalen van Patiënten met Maagband Chirurgie

Er zijn talloze succesverhalen van personen die maagband chirurgie hebben ondergaan en aanzienlijk gewichtsverlies hebben bereikt. Deze verhalen dienen als inspiratie en motivatie voor anderen die deze procedure overwegen.

Onderzoek en Klinische Proeven van Maagband Chirurgie

Ontwikkelingen in het veld Ongoing onderzoek en klinische proeven dragen bij aan ontwikkelingen in maagbandchirurgie. Deze studies streven naar verfijning van chirurgische technieken, verbetering van de resultaten van de patiënt en uitbreiding van de criteria voor geschiktheid voor deze interventie voor gewichtsverlies.

Verschillende Soorten Maagbanden Beschikbaar

Er zijn verschillende soorten maagbanden beschikbaar, waaronder verstelbare en niet-verstelbare opties. Elk type heeft unieke kenmerken en voordelen, en gezondheidswerkers kunnen helpen bij het bepalen van de meest geschikte optie voor individuele patiënten.

Maagband Chirurgie Bij Geaccrediteerde Bariatrische Centra

Belang van het kiezen van de juiste faciliteit Het kiezen van een geaccrediteerd bariatrisch centrum is essentieel voor optimale chirurgische resultaten en uitgebreide postoperatieve zorg. Geaccrediteerde centra houden zich aan specifieke normen en waarborgen de veiligheid en kwaliteit van zorg voor de patiënt.

Conclusie: Maagbandchirurgie biedt een haalbare oplossing voor personen die op zoek zijn naar significant en duurzaam gewichtsverlies. Door het begrijpen van de procedure zelf, voordelen en risico’s, kosten en financierings opties, follow-upzorg, langetermijn resultaten, vergelijking met andere bariatrische chirurgieën, geschiktheidscriteria, psychologische ondersteuning, dieet- en levensstijlveranderingen, beheer van complicaties en bijwerkingen, rol in diabetesbeheer, combinatie met andere behandelingen, succesverhalen van patiënten, lopend onderzoek, verschillende soorten bands en het belang van het kiezen van geaccrediteerde bariatrische centra, kunnen patiënten weloverwogen beslissingen nemen en een succesvolle reis voor gewichtsverlies starten.

Met de juiste ondersteuning van gezondheidswerkers en persoonlijke toewijding kan maagbandchirurgie een levensveranderende optie zijn voor mensen die worstelen met obesitas.

De laparoscopische verstelbare maagband is een sleutelgatprocedure die geen grote incisies op de buik vereist. Een laparoscoop is een lang en flexibel medisch instrument met een camera aan het uiteinde ervan. Het stelt chirurgen in staat om de binnenkant van de buikholte te controleren en gemakkelijk te opereren zonder het lichaam volledig te openen. Een opblaasbare siliconen band wordt ingebracht met behulp van een laparoscoop en rond de maag bevestigd.

De laparoscopische maagband procedure duurt gemiddeld 1 tot 2 uur onder algemene anesthesie. Omdat de procedure relatief minder invasief is, is ook de hersteltijd minimaal.

Een maagband is geschikt voor zwaarlijvige en overgewichtige mensen met een BMI tussen 30 en 40. Ook als u worstelt met ten minste één obesitasgerelateerde aandoening, zoals type 2 diabetes, hypertensie, enz., komt u in aanmerking voor deze operatie. Aangezien het een mild invasieve procedure is en ook omkeerbaar, kunnen mensen die enkele kilo’s willen verliezen ook hun opties bespreken met de arts.

Maagband Chirurgie istanbul turkije
art face
gastric band surgery cost in turkey before aftergastric band surgery price in turkey before after

Wat zijn de stappen bij een Maagband Operatie?

Er zijn twee stappen betrokken bij een maagbandprocedure. Er wordt een opblaasbare siliconen band rond het bovenste deel van de maag geplaatst. De band wordt na plaatsing aangepast en strakker gemaakt om de maag kleiner te maken.

 1. Bandplaatsing: De chirurg maakt eerst sleutelgatincisies in de buik en brengt de band in met een laparoscoop. De band wordt om de maag bevestigd en vormt een klein zakje om de capaciteit van de maag te beperken. De band wordt geleverd met een poort die onder de huid in de buikwand wordt geplaatst.

 2. Bandaanpassing: Na 3 tot 4 weken wordt de patiënt indien nodig opnieuw opgeroepen voor bandaanpassing. Het aanpassen of aanspannen van de maagband gebeurt door vloeistoffen in de poort te injecteren. Voor meer informatie over de procedure kunt u contact opnemen met uw arts.

Een persoon kan ongeveer 40% tot 50% van hun overtollige gewicht verliezen na een maagband. Geloof het of niet, het is mogelijk om binnen een jaar ongeveer 30 tot 40 lbs te verliezen met deze operatie. Het kan verschillen van persoon tot persoon afhankelijk van hun levensstijlgewoonten. Een caloriearm dieet en een consistente trainingsroutine zijn essentieel voor gewichtsverlies en -beheer.

Een maagband operatie is een van de minder gecompliceerde en veiligere procedures voor gewichtsverlies. Het is een door de FDA goedgekeurde procedure waarbij minder dan 0,5% sterftecijfers zijn gemeld.

Zoals de meeste bariatrische operaties heeft ook maagbanding bepaalde voor- en nadelen. Hier zijn enkele van de bekendere voordelen en nadelen in verband met de maagbanding procedure:

De voordelen van een maagband:

 • Kortere hersteltijd
 • Omkeerbare procedure
 • Aanpasbare procedure
 • 50% – 60% gewichtsverlies
 • Geen voedingstekorten

De nadelen van een maagband:

 • Beperkt en langzamer gewichtsverlies
 • Gewichtstoename
 • Zure reflux
 • Angst voor infecties

Gastric sleeve en  maagband zijn beide populaire keuzes voor gewichtsverlies. In vergelijking leidt een gastric sleeve tot sneller en meer significant gewichtsverlies dan bij een gastric band. Met een gastric sleeve kun je ongeveer 70% tot 80% in een jaar verliezen, terwijl het met een maagband ongeveer 50% tot 60% is. Aan de andere kant is maagband chirurgie minder invasief en omkeerbaar, terwijl maagomleiding chirurgie dat niet is.

Het robuuste gezondheidszorgsysteem van Turkije wordt zwaar gereguleerd door het Turkse Ministerie van Gezondheid. Het trackrecord van het land op het gebied van veiligheid van bariatrische chirurgie is voortreffelijk en toont minimale complicatieratio’s en een hoog slagingspercentage. Medisch toerisme is een belangrijk onderdeel van de toeristenindustrie van Turkije. De gezondheidssector is getraind om eersteklas zorg aan patiënten te bieden, hun welzijn en tevredenheid te garanderen.

gastric band surgery cost turkey
gastric band in turkey

Waar kun je in Turkije terecht voor een Maagband?

Turkije staat bekend om zijn dynamische en robuuste medische toerisme sector. State-of-the-art en moderne medische faciliteiten zijn beschikbaar in heel Turkije. De meest populaire steden voor maagband chirurgie zijn Istanbul, Izmir, Antalya en Ankara.

Hoeveel kost een maagband in Turkije?

Een van de voordelen van medische procedures in Turkije is betaalbare kosten. Een maagband is een veelvoorkomende gewichtsverlies procedure en de kosten van deze procedure bedragen gemiddeld rond de $3000 tot $6000. De kosten van een maagband in andere delen van de wereld zoals de VS bedragen gemiddeld $12.000 tot $15.000. Over het algemeen bespaar je rond de 50% tot 70% van de kosten als je ervoor kiest om naar Turkije te komen voor deze procedure.

Waarom Gewichtsverlies Chirurgie in Istanbul?

Istanbul is een van de meest prominente bestemmingen ter wereld voor medisch toerisme. Het behoort tot de top 5 van meest gewilde medische toerismehubs ter wereld. Istanbul en andere steden in Turkije trekken jaarlijks 1,2 miljoen bezoekers aan die verschillende medische diensten zoeken. De kosten van procedures liggen ook 80% lager dan in andere landen. Volgens het Turkse Ministerie van Gezondheid:

 1. In 2021 vlogen ongeveer 670.730 mensen naar Turkije voor verschillende medische ingrepen. Het totale inkomen behaald door de sector medisch toerisme bedroeg $1.726.973.
 2. In 2022 bezochten ongeveer 1.258.382 mensen Turkije om verschillende medische diensten te ontvangen. Het totale inkomen in hetzelfde jaar bedroeg $2.119.059.
 3. Tot nu toe hebben in 2023 al ongeveer 7.46.290 mensen Turkije als medische bestemming gekozen. Het totale inkomen dit jaar tot nu toe bedraagt $1.033.942.

Istanbul’s geografische ligging tussen Azië en Europa maakt het een gewenste bestemming voor velen. Istanbul Airport fungeert als belangrijk knooppunt en biedt talloze vluchtverbindingen naar bijna alle bestemmingen. Bovendien is het slechts een korte, minder dan drie uur durende vlucht van de meeste Europese landen.

Verbeter uw gezondheid en schoonheid in Istanbul

Uw gezondheid is een van uw meest waardevolle bezittingen en het is belangrijk om het prioriteit te geven. Istanbul is een perfecte bestemming, bekend om zijn talrijke klinieken en ziekenhuizen die bariatrische chirurgie aanbieden. Een aanzienlijk aantal mensen kiest voor Istanbul voor gewichtsverlies behandelingen en getuigt van opmerkelijke resultaten. Als u zich ook wilt inzetten om uw welzijn en schoonheid te verbeteren, biedt Istanbul de perfecte setting om uw gezondheid te verjongen.

Maagband Operatie in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Wat zijn de stappen van een Maagband in Istanbul?

Denkt u aan een Maagband Operatie in Istanbul? Hier is wat u moet weten over het proces…

Stap 1: Contact opnemen met de Patiëntenvertegenwoordiger voor Informatie

U kunt contact opnemen met onze patiëntadviseur voor hulp bij:

 1. Bereken uw Body Mass Index (BMI)
 2. Informatie verzamelen over uw gezondheidsgeschiedenis
 3. U kunt gedetailleerde informatie krijgen over operaties voor obesitas, met name een maagbypass, en bepalen wat de meest geschikte optie voor u is.

Nadat uw medische geschiedenis grondig is gecontroleerd door onze ervaren artsen en u bent goedgekeurd voor de operatie, kunt u doorgaan naar de volgende stappen van uw behandeling.

Stap 2 – Luchthavenontvangst en ziekenhuisopname

Bij aankomst in Istanbul staat ons ontvangstteam voor u klaar op de luchthaven. Ons VIP-transfervoertuig brengt u naar het ziekenhuis, dat slechts 5 minuten rijden is. Wij zorgen voor alle details, zoals ziekenhuisopname en de chirurgische procedures die in het ziekenhuis moeten worden uitgevoerd. We zullen ook bij u zijn om de noodzakelijke documenten met betrekking tot uw operatie te ondertekenen. Uw gezondheid is onze prioriteit en we staan voor u klaar.

Stap 3 – Testen en consultatie met uw arts

We zullen de volgende onderzoeken uitvoeren om ervoor te zorgen dat u klaar bent voor de operatie:

 1. Longröntgenfoto
 2. Longfunctietest
 3. Bloedtest
 4. Elektrocardiografie
 5. Echografie
 6. Berekening van de body mass index

Na uw onderzoeken zult u worden geïnterviewd door psychiaters, internisten en anesthesiologen.

Stap 4 – Endoscopie en Gastric Band Operatie

Na alle noodzakelijke tests bent u klaar voor de operatie. De Gastric Band-operatie is een procedure voor gewichtsverlies die u helpt om af te vallen door de manier te veranderen waarop uw maag en dunne darm het voedsel verwerken dat u eet. Dit is wat er gebeurt tijdens de operatie:

 1. Tijdens de procedure krijgt u algemene anesthesie, waardoor u in slaap valt en pijnvrij blijft.
 2. De chirurg zal verschillende kleine sneetjes in uw buik maken en een laparoscoop (een dunne, verlichte buis met daarin een camera) en andere chirurgische instrumenten inbrengen.
 3. De chirurg zal deze instrumenten vervolgens gebruiken om een kleine snee bovenaan uw maag te maken, waar ongeveer een ons voedsel in kan. Dit vermindert de hoeveelheid voedsel die u eet en zorgt ervoor dat u zich sneller vol voelt.
 4. De chirurg zal vervolgens uw dunne darm doorsnijden en deze verbinden met het nieuw aangemaakte maagzakje. Hierdoor kan voedsel een deel van uw dunne darm omzeilen, waardoor de hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen die uw lichaam opneemt, afneemt.

De operatie duurt meestal ongeveer 2-3 uur en de meeste patiënten verblijven na de operatie 3-4 dagen in het ziekenhuis om te herstellen. Gedurende deze tijd wordt u verzorgd door ons ervaren medisch personeel en nauwlettend gecontroleerd op eventuele tekenen van complicaties..

Stap 5 – Ziekenhuisontslag

Nadat uw operatie is voltooid, zult u enkele dagen in ons ziekenhuis verblijven om te herstellen. Tijdens uw ziekenhuisverblijf zal het volgende gebeuren:

 1. U krijgt pijnmedicatie om eventuele ongemakken of pijn na de operatie te verlichten.
 2. Ons medisch personeel controleert uw vitale functies en zorgt ervoor dat u normaal herstelt.
 3. U wordt aangemoedigd om op te staan en te bewegen om bloedstolsels te voorkomen en de bloedsomloop te verbeteren.
 4. Onze bariatrische diëtist geeft u voedingsadvies en helpt u bij de overgang naar een nieuw dieet.

Stap 6 – Accommodatie in ons gecontracteerde hotel

Ons gecontracteerde hotel biedt:

 1. 5-sterrencomfort en servicekwaliteit en een comfortabel verblijf.
 2. 24/7 roomservice en internettoegang.
 3. Spa-, fitness- en recreatiefaciliteiten om u te helpen lichamelijk en geestelijk te herstellen.

Waarom een Maagband Operatie?

Een laparoscopische verstelbare maagbandoperatie is een van de minder invasieve procedures voor gewichtsverlies. Het is een ideale behandeling voor iemand die te zwaar is en er niet in slaagt om op traditionele manieren af te vallen. Met een maagband kun je ongeveer 50% tot 70% van je overtollige gewicht verliezen. Als je een gezond dieet volgt en regelmatig blijft sporten, kun je tot 2 jaar lang blijven afvallen.

Waar Kan Men een Maagband Krijgen?

Maagband operaties zijn populair en door de FDA goedgekeurde ingrepen voor gewichtsverlies. Op dit moment bieden talloze landen deze medische procedure aan. Turkije behoort tot de top 10 bestemmingen die bekend staan om hun expertise in gewichtsverliesoperaties. Internationaal opgeleide en gecertificeerde bariatrische chirurgen voeren in Turkije bijna dagelijks maagband operaties uit. Turkije is ook een van de meest betaalbare plaatsen om een maagband te krijgen, met prijzen die 70% tot 80% lager liggen dan in andere delen van de wereld.

Werkt Maagband Hypnose?

Maagbandhypnose of virtuele hypno-band is een hypnotherapeutische behandeling voor gewichtsverlies. Het werkt door het onderbewustzijn te laten geloven dat er een maagband om de maag is geplaatst. Het idee is om de houding van mensen ten opzichte van voedsel te veranderen, zodat ze minder eten en hun eetlust afneemt. Hoewel het geen garantie biedt voor 100% succes bij gewichtsverlies, stimuleert het zelfbeheersing en positieve eetgewoonten.

Geef je gewichtsverliesreis een vliegende start met Dixi Health!

Bariatrische chirurgie is een van de meest effectieve medische ingrepen voor gewichtsverlies. Onze gespecialiseerde diensten richten zich op het verbinden van jou met hooggekwalificeerde chirurgen in Turkije die gespecialiseerd zijn in gewichtsverliesprocedures. Aarzel niet en geef vandaag nog een vliegende start aan je reis naar een gezonder en gelukkiger leven met Dixi Health!

Neem vandaag nog contact op met Dixi Health voor je gezondheidszorgen.

Heb je hulp nodig bij het vinden van de beste klinieken en ziekenhuizen? DixiTravel helpt je bij het vinden van de beste chirurgen en ziekenhuizen in verschillende steden in Turkije, waaronder Istanbul, Izmir, Antalya en Ankara. Het enige wat je hoeft te doen is ons bellen en wij regelen de rest.

doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde Vragen Over Maagband Operaties

Hier zijn de meest gestelde vragen over Maagband chirurgie:

De maagbandprocedure is minimaal invasief en kan op elk moment worden teruggedraaid als de patiënt dat wil. Het is gemakkelijker om een maagband terug te draaien omdat de maag niet operatief wordt verwijderd of gescheiden. Je arts kan je het beste begeleiden bij de omkering van de maagband en of het al dan niet voor jou zal werken.

De eerste maagband procedure werd uitgevonden door Wilkinson en Peloso in 1978. In de vroege jaren waren alleen niet-verstelbare maagbanden beschikbaar voor patiënten.

Een maagband gaat een leven lang mee, tenzij bepaalde complicaties optreden en de arts je adviseert om deze te laten verwijderen.

Er wordt geadviseerd dat patiënten gedurende ten minste 6 maanden wegblijven van alcohol. Het is echter het beste om dit te bevestigen bij je arts.

Een maagband vermindert in veel gevallen GERD (Gastro-oesofageale Refluxziekte) vanwege gewichtsverlies en een verminderde voedselinname.

Vetverliesoperaties staan erom bekend de vruchtbaarheid te verbeteren en de kans op zwangerschap te vergroten. Als je echter zwanger bent en een maagband wilt laten plaatsen, raden we je aan om contact op te nemen met je arts voor juiste informatie.

roux en y gastric bypass surgery
Mini-maagomleiding istanbul turkije
gastric band surgery turkey
Biliopancreatische Omleiding