dixi health logo n
plastic surgery price and cost
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Borstverkleining Mannen in Turkije

Ook bekend als “mannen borsten”, Gynaecomastie is een goedaardige overgroei van borstweefsel bij mannen. Het ontstaat door onbalans in testosteron en oestrogeen. De borsten lijken ongewoon groot met opvallende zwelling in deze toestand. Het kan voorkomen bij mannen van alle leeftijden op elk moment in het leven, maar meestal wordt het gezien tijdens de kindertijd, puberteit en ouderdom. De weefselovergroei kan voorkomen in één of beide borsten. Gynaecomastie verdwijnt meestal vanzelf, maar in veel gevallen gebeurt dit niet en kan een operatie of medicatie nodig zijn.

Vanwege de groei van borstweefsel zijn mannen vaak beschaamd en minder zelfverzekerd over hun lichaam. Gynaecomastie chirurgie is een behandeling om het overtollige borstweefsel en de huid te verwijderen om de borstkas terug te brengen naar zijn normale positie. De International Society of Aesthetic Plastic Surgery rapporteerde 282.997 Gynaecomastie operaties in 2021. Er werd een algehele toename van 34% gezien in Gynaecomastie operaties tussen 2020 en 2021. Turkije staat op de 3e plaats als meest productieve land op het gebied van gezondheidsinfrastructuur en medisch toerisme. Jaarlijks worden er meer dan 20.000 Gynaecomastie operaties uitgevoerd in Turkije door gecertificeerde en zeer gekwalificeerde chirurgen. Hier volgt een inzicht in de behandeling zelf en hoe u Turkije kunt bezoeken voor een Gynaecomastie operatie:

Gynaecomastie is een aandoening waarbij de mannelijke borsten vergroten als gevolg van een goedaardige groei van borstweefsel. Gynaecomastiechirurgie is een procedure om het overtollige borstweefsel te verwijderen en de borstkas plat te maken.

In ernstige gevallen veroorzaakt overtollig borstweefsel doorzakken en rekt de areola (donkere huid rond de tepels) uit. Gynaecomastiechirurgie is bedoeld voor het liften van de areola en het verwijderen van het teveel aan huid. Het hoofddoel is om de borstkas plat te maken en terug te brengen naar zijn normale positie.

Man Borstverkleiningsoperatie: Gynaecomastie Behandelingsopties

Gynaecomastie, de vergroting van mannelijk borstweefsel, treft naar schatting 40 tot 60 procent van de mannen wereldwijd. Deze aandoening kan fysiek ongemak, emotionele stress en zelfbewustzijn veroorzaken, waardoor veel mannen op zoek gaan naar behandelingsmogelijkheden zoals gynaecomastie chirurgie.

Gynaecomastie chirurgie, ook bekend als mannelijke borstverkleiningsoperatie, is een cosmetische ingreep die overtollig klierweefsel of vet uit het borstgebied verwijdert. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden beschikbaar, afhankelijk van het unieke geval van de persoon, waaronder pseudogynaecomastie chirurgie, liposuctie voor gynaecomastie en mannelijke borstcontouring chirurgie.

Pseudogynaecomastie chirurgie houdt in dat overtollig vetweefsel uit het borstgebied wordt verwijderd. Deze behandelingsmogelijkheid is geschikt voor personen wiens vergrote borsten voornamelijk te wijten zijn aan overtollig vet in plaats van klierweefsel.

Liposuctie voor gynaecomastie is een andere optie voor degenen met overtollig vet in het borstgebied. Bij deze ingreep wordt een dunne buis, genaamd een canule, gebruikt om het overtollige vet weg te zuigen, wat resulteert in een plattere borst.

Mannelijke borstcontouring chirurgie is bedoeld om een meer mannelijke borstuitstraling te creëren door overtollig klierweefsel en vet te verwijderen. Deze procedure omvat een combinatie van liposuctie en klierverwijdering, resulterend in een gladdere, stevigere borst.

Wanneer u gynaecomastie chirurgie overweegt, is het essentieel om rekening te houden met de kosten, mogelijke complicaties en hersteltijd. De kosten van gynaecomastie chirurgie variëren afhankelijk van de gekozen procedure, de ervaring van de chirurg en de locatie. De hersteltijd varieert, maar de meeste patiënten kunnen binnen een week of twee na de operatie weer aan het werk.

Voor- en na-foto’s en getuigenissen van vorige patiënten kunnen inzicht bieden in wat u kunt verwachten van gynaecomastie chirurgie. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat individuele resultaten kunnen variëren.

Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn complicaties mogelijk. Risico’s van gynaecomastie chirurgie zijn onder meer infectie, bloeding, asymmetrie en littekenvorming. Het kiezen van een gekwalificeerde chirurg die ervaring heeft met gynaecomastie chirurgie kan helpen het risico op complicaties te verminderen.

In sommige gevallen kunnen hormonale onevenwichtigheden gynaecomastie veroorzaken. In deze gevallen kan hormoontherapie of medicatie worden aanbevolen in plaats van een operatie.

Niet-chirurgische opties voor gynaecomastie omvatten gewichtsverlies, lichaamsbeweging en compressiekleding. Deze opties kunnen geschikt zijn voor personen met milde gynaecomastie of degenen die liever een operatie vermijden.

Als u een gynaecomastie operatie overweegt, is het essentieel om een consultatie te plannen met een gekwalificeerde chirurg om uw opties te bespreken en het beste behandelplan voor uw individuele geval te bepalen. Met een goede voorbereiding, onderzoek en nazorg kan gynaecomastie chirurgie helpen om het zelfvertrouwen te herstellen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Gynaecomastie Chirurgie Kosten Turkije: Een Uitgebreid Overzicht

Inleiding: Gynaecomastie, een aandoening gekenmerkt door de vergroting van mannelijk borstweefsel, kan aanzienlijke zorgen veroorzaken en het zelfvertrouwen van een persoon beïnvloeden. Voor degenen die een oplossing zoeken, is gynaecomastie chirurgie naar voren gekomen als een effectieve en populaire optie. Dit artikel heeft tot doel een uitgebreid overzicht te bieden van de kosten van gynaecomastie chirurgie in Turkije, een gerenommeerde bestemming voor medisch toerisme.

Het begrijpen van Gynaecomastie: Voordat we ingaan op de financiële aspecten, is het belangrijk om gynaecomastie en de oorzaken ervan te begrijpen. Gynaecomastie kan optreden als gevolg van hormonale onevenwichtigheden, obesitas, bepaalde medicijnen of onderliggende medische aandoeningen. Hoewel levensstijlveranderingen en medicatie in sommige gevallen kunnen helpen, is chirurgisch ingrijpen vaak noodzakelijk om ernstige of aanhoudende gynaecomastie aan te pakken.

Waarom kiezen voor Turkije voor Borstverkleining Mannen Chirurgie?

Turkije heeft erkenning gekregen als een topbestemming voor medisch toerisme, met hoogwaardige gezondheidszorgdiensten tegen concurrerende prijzen. Het land beschikt over een goed ontwikkelde gezondheidszorginfrastructuur, bekwame chirurgen en state-of-the-art faciliteiten. Bovendien dient de strategische ligging van Turkije als een brug tussen Europa en Azië, waardoor het patiënten uit verschillende delen van de wereld aantrekt.

Kostenoverwegingen: De kosten voor gynaecomastie chirurgie in Turkije liggen aanzienlijk lager in vergelijking met veel westerse landen. Factoren die van invloed zijn op de kosten zijn onder andere de omvang van de ingreep, de complexiteit van de zaak, de expertise van de chirurg, de gekozen kliniek of ziekenhuis, en aanvullende diensten die worden afgenomen. Het is van cruciaal belang op te merken dat de kosten kunnen variëren tussen verschillende steden en klinieken in Turkije.

Gemiddeld liggen de kosten voor gynaecomastie chirurgie in Turkije tussen de $2.500 en $5.000, afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Dit bedrag dekt doorgaans de chirurgische ingreep zelf, de kosten voor de verdoving, postoperatieve zorg en follow-up bezoeken. Accommodatie, transport en andere bijkomende kosten moeten ook in overweging worden genomen bij het plannen van de operatie.

Het kiezen van een chirurg en kliniek: Bij het overwegen van gynaecomastie chirurgie in Turkije is het essentieel om onderzoek te doen en een gerenommeerde chirurg en kliniek te selecteren. Zoek naar certificeringen, kwalificaties en ervaring van de chirurg, evenals beoordelingen en getuigenissen van patiënten. Een grondige communicatie met de gekozen chirurg voorafgaand aan de ingreep kan geruststelling bieden en helpen bij het beheren van verwachtingen.

Medisch Toerisme Ondersteuning: Patiënten die naar Turkije reizen voor gynaecomastie chirurgie profiteren vaak van de diensten van medisch toerisme facilitators. Deze professionals helpen bij het regelen van afspraken, accommodatie, transport en eventuele aanvullende vereisten. Ze fungeren als een brug tussen patiënten en zorgverleners, waardoor een soepele en probleemloze ervaring wordt gegarandeerd.

Conclusie: Gynaecomastie chirurgie in Turkije biedt een betaalbare en betrouwbare oplossing voor individuen die deze aandoening willen aanpakken en hun zelfvertrouwen willen herstellen. Met concurrerende prijzen, bekwame chirurgen en eersteklas gezondheidszorgfaciliteiten is Turkije uitgegroeid tot een voorkeursbestemming voor medisch toerisme. Het is echter van cruciaal belang om grondig onderzoek te doen, een gerenommeerde chirurg en kliniek te kiezen, en alle bijkomende kosten in overweging te nemen bij het plannen van gynaecomastie chirurgie in het buitenland.

De diagnose van gynaecomastie is niet mogelijk zonder een grondig onderzoek door een arts. Bepaalde fysieke symptomen kunnen de kans op de aandoening vergroten:

 1. Je ziet een gezwel ter grootte van een knoop onder de tepel, dat lijkt op een knobbeltje in de borst.
 2. Het borstweefsel beweegt gemakkelijk in de borst en voelt zacht aan.
 3. Je borst ziet er onregelmatig uit vanwege overgroei in een van de borsten.
 4. Merkbare zwelling in de borsten, soms gepaard gaand met pijn bij adolescenten.
 5. Tepelgevoeligheid

Gynecomastie is een poliklinische ingreep en de patiënt kan dezelfde dag naar huis. Gemiddeld duurt de operatie ongeveer 3-4 uur. Meestal wordt deze uitgevoerd onder algehele verdoving of plaatselijke verdoving. De procedure omvat liposuctie en verwijdering van overtollige huid. Voor matige verwijdering van borstweefsel zijn kleine incisies nodig, terwijl er diepere en grotere incisies worden gemaakt als er sprake is van extreme groei van borstweefsel.

Hoewel het tegenwoordig een veelvoorkomende ingreep is, is het niet voor iedereen geschikt. Een grondig onderzoek bij uw arts is nodig voor een definitieve diagnose. Hier zijn situaties waarin gynaecomastiechirurgie voor u zou kunnen werken:

 1. Je borsten zien er groot uit in vergelijking met andere delen van je lichaam.
 2. Uw lichamelijke gezondheid is stabiel en u lijdt niet aan ernstige medische aandoeningen zoals diabetes of hoge bloeddruk.
 3. Je hebt mannelijke borsten en je hebt elke niet-chirurgische manier geprobeerd om er vanaf te komen.
 4. Je bent niet tevreden met je lichaam en het schaadt je zelfvertrouwen.
 5. Je borst doet af en toe pijn als je traint of bepaalde stoffen draagt.
Gynaecomastie chirurgie Borstverkleining Mannen
art face
Gynecomastia surgery beforeGynecomastia surgery after

Overgroei van de borst bij mannen kan om verschillende redenen op verschillende levensfasen voorkomen. Hier zijn alle mogelijke oorzaken van Gynecomastia:

Gynecomastie komt vaker voor door een natuurlijk hormonaal onevenwicht tussen testosteron en oestrogeen. Veel tieners worden gediagnosticeerd met Gynecomastie vanwege hoge niveaus van oestrogeen en lagere niveaus van testosteron. Gynecomastie wordt ook gezien bij pasgeborenen en peuters als gevolg van de effecten van oestrogeen die door hun moeders zijn doorgegeven. Het overtollige borstweefsel verdwijnt in dergelijke gevallen vanzelf.

Gynecomastie treedt ook op als gevolg van verschillende medische aandoeningen. De meest voorkomende oorzaak van gynecomastie is levercirrose, een leverziekte in een vergevorderd stadium. Andere medische aandoeningen die gynecomastie veroorzaken zijn nierfalen, hyperthyreoïdie, hypogonadisme en kanker.

Gynecomastie is ook mogelijk als de persoon te zwaar is. Overgewicht of obesitas veroorzaakt overgroei van borstweefsel. In dergelijke situaties kan gynecomastie vanzelf verdwijnen als de persoon afvalt door gezond te eten en te sporten.

Gynecomastie komt soms ook vaak voor bij mannen van middelbare tot oudere leeftijd. Het treedt op als gevolg van snelle schommelingen in testosteron en oestrogeen. Het is vaker voorkomend bij oudere mannen die te zwaar zijn.

Substantiemisbruik

Bij sommige gevallen kan gynecomastie het gevolg zijn van het gebruik of overmatig gebruik van bepaalde medicijnen en stoffen. Gynecomastie kan optreden als bijwerking van bepaalde medicijnen zoals angst/depressie medicatie, medicatie voor mannelijke onvruchtbaarheid en medicatie tegen brandend maagzuur. Overmatig gebruik van drugs en stoffen zoals marihuana, heroïne, methamfetamine en alcohol kan ook gynecomastie veroorzaken.

Kruidenproducten

Overmatig gebruik van bepaalde kruidenproducten zoals tea tree- of lavendelolie is ook een mogelijke oorzaak van gynecomastie. Onderzoek suggereert dat langdurig gebruik van deze kruidenproducten de oestrogeenactiviteit in het lichaam verhoogt.

Wat is de kostprijs van Gynecomastia-operatie in Turkije?

Gynecomastie chirurgie kan een kostbare ingreep zijn, net als de meeste cosmetische procedures. Volgens de American Society of Plastic Surgeons bedraagt de gemiddelde kosten van een gynecomastie procedure meer dan $4000 in de VS. Dit is echter alleen de procedurekosten en de behandeling omvat ook diverse ziekenhuiskosten zoals de kosten voor anesthesie, medische tests, chirurgenhonoraria, enz. U kunt verwachten dat de prijs met nog eens $3000 of meer stijgt voor de gehele behandeling. De gemiddelde prijs van Gynecomastie in Turkije varieert van $2500 tot $5500, inclusief ziekenhuiskosten.

Borstoperaties VS VKTurkije
Breast Augmentation$6000 – $12,000 $5000 – $10,000 $3000 – $5000
Borstlift$8000 – $15,000 $7000 – $14,000$2,500 – $4000
Borstverkleining$5000 – $15,000 $7000 – $14,000$2,500 – $5000
Borstreconstructie$15,000 -$30,000 $12,000 – $30,000$6000 – $12,000
Mastectomie$10,000 – $20,000 $12,000 – $25,000$3,500 – $10,500
Lumpectomie$10,000 – 20,000 $12,000 –$22,000$6000 – $12,000
Gynecomastia surgery turkey istanbul
Borstbehandelingen Turkije

Waarom kiezen voor Turkije voor borstbehandeling?

Turkije is een van ’s werelds meest vooraanstaande medische toerismehubs. Hier zijn de top 5 redenen waarom u Turkije zou moeten kiezen voor uw medische behoeften:

Internationaal opgeleide artsen: Chirurgen in Turkije ondergaan rigoureuze training om zich te specialiseren in verschillende medische vakgebieden. De meerderheid van hen is internationaal opgeleid en gecertificeerd door internationale medische raden.

Geavanceerde Gezondheidszorg Faciliteiten: Turkije beschikt over een robuuste en goed gevestigde gezondheidszorginfrastructuur. Internationale standaard technologie en apparatuur zijn aanwezig om de veiligheid en het welzijn van de patiënt te waarborgen.

Economische Prijzen: De kosten van medische ingrepen liggen in Turkije aanzienlijk lager, tot wel 80%, vergeleken met die in andere landen. Patiënten ontvangen internationale standaard medische hulp gedurende hun behandeling tegen een economische kostprijs.

Vakantiebestemming: Turkije is een ideale bestemming voor reisliefhebbers, met een rijke culturele erfgoed en een breed scala aan toeristische activiteiten. U ontvangt niet alleen eersteklas medische faciliteiten, maar krijgt ook de kans om een nieuw land te verkennen.

Coöperatief Personeel: Medisch toerisme is een van de specialiteiten van Turkije en elk jaar bezoeken duizenden buitenlanders het land voor medische diensten. Het personeel in de medische sector is getraind om patiënten een comfortabele en probleemloze ervaring te bieden gedurende hun verblijf.

Waarom kiezen voor Istanbul / Turkije voor uw Borstverkleining Mannen Chirurgie?

Istanbul / Turkije biedt een breed scala aan voordelen en extra’s, met name als u voor medisch toerisme komt. Hier zijn een paar factoren die Turkije een voorsprong geven op andere landen voor medische behandelingen:

Istanbul biedt een goed gevestigde medisch toerisme sector die floreert dankzij een netwerk van ziekenhuizen, klinieken en bureaus die elk aspect van uw reis zorgvuldig plannen. Reispakketten voor medisch toerisme omvatten alles, van hotelreserveringen tot luchthaventransfers, ziekenhuisvervoer en andere belangrijke aspecten. Tot nu toe in 2023 hebben al ongeveer 746.290 mensen Turkije gekozen als hun medische bestemming. De totale inkomsten tot nu toe dit jaar bedragen $1.033.942.

Nog een voordeel van naar Turkije komen is dat u niet maanden of jaren hoeft te wachten op uw afspraak. Ondanks het feit dat er elk seizoen honderden en duizenden patiënten worden ontvangen, krijgt elke patiënt dezelfde mate van aandacht en zorg.

Maar liefst 1,2 miljoen Europeanen bezoeken Turkije voor diverse medische ingrepen. De kosten van medische ingrepen zijn hier aanzienlijk lager, vaak tot wel 80% minder dan in andere landen.

De beroemde metropool van Turkije, Istanbul, is een wereldwijd knooppunt voor doorreisvluchten. Het is handig om vluchtverbindingen naar bijna overal ter wereld vanuit Istanbul te vinden. Bovendien duren de meeste vluchten van Europese landen naar Istanbul slechts 3 uur. Daarom kunt u met een gerust gevoel naar Turkije reizen.

Gynecomastia Surgery in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Hoe kunt u naar Turkije komen voor Borstverkleining Mannen?

Als u Turkije overweegt voor uw borstverkleining mannen, hier is een stapsgewijs proces van hoe u een afspraak kunt maken voor uw behandeling:

Stap 1: Neem contact op met onze Vertegenwoordiger en Deel uw Gegevens

De eerste stap om het proces te starten is contact met ons opnemen en uw informatie delen.

Een van onze teamleden zal uw gegevens noteren, inclusief uw contactgegevens en medische geschiedenis.

Dit zijn de tests waar onze vertegenwoordiger u om zal vragen om deze met hen te delen via WhatsApp of e-mail:

 1. Een compleet bloedprofiel
 2. Volledig medisch onderzoek
 3. Röntgenfoto van de thorax
 4. Mammografie (indien nodig)

Stap 2: Reizen naar Turkije en ziekenhuisopname

Nadat u de medische keuring door onze artsen heeft doorstaan, kunnen we uw vlucht naar Turkije en reisplan regelen.

Het maakt niet uit op welke luchthaven u landt, wij zullen er zijn om u op te halen en u naar het hotel te begeleiden.

We regelen ook uw hoteltransfers om ervoor te zorgen dat alles tijdens uw reis geregeld is.

Stap 3: Voorafgaande Chirurgische Controle

Nadat u in het hotel bent aangekomen, zullen onze artsen u verwelkomen en voorbereiden op bepaalde tests. Hoewel we u van tevoren om bepaalde tests hebben gevraagd, voeren onze artsen nog een reeks tests uit om zeker te zijn. De volgende tests zullen worden uitgevoerd vóór de operatie:

 • Volledig bloedbeeld (CBC)
 • ECG-test
 • Röntgenfoto’s van de borst
 • Coagulatiestudies (PT/PTT)
 • Mammografie (indien nodig)
 • Leverfunctietests
 • Urinetest

Stap 4: Chirurgie

Nadat de artsen tevreden zijn met uw testresultaten, wordt de datum van uw operatie definitief vastgesteld.

Op de dag van de operatie wordt u naar het ziekenhuis gebracht en verwelkomd door het personeel van het ziekenhuis.

Stap 5: Herstel

Na de operatie moet u mogelijk enkele dagen in het ziekenhuis blijven zodat de artsen uw conditie kunnen monitoren.

Dit is slechts een preventieve maatregel om ervoor te zorgen dat u goed herstelt.

Mogelijk moet u na enkele dagen terugkomen voor een vervolgafspraak met de arts.

Stap 6: Hotel Transfer

Nadat u groen licht heeft gekregen van uw arts, zullen we u overbrengen naar uw aangewezen hotel.

Het hotel biedt een breed scala aan voorzieningen en luxe om ervoor te zorgen dat u comfortabel bent tijdens uw verblijf.

Welke diensten zijn inbegrepen in onze pakketten?

Hier is een volledige lijst van diensten die zijn inbegrepen in onze pakketten:

 1. Voorbereidende tests
 2. Anesthesieonderzoek
 3. Eerste onderzoek
 4. Gynaecomastiechirurgie
 5. Algemene anesthesie of lokale anesthesie
 6. Onderzoeken na de operatie
 7. Ziekenhuisverblijf na de operatie
 8. VIP-hotel- en ziekenhuistransfers
 9. 3-5 dagen hotelaccommodatie

Herstel na Gynecomastia Chirurgie

Gynecomastia chirurgie is een poliklinische ingreep, wat betekent dat patiënten niet dagenlang in het ziekenhuis hoeven te blijven. Het duurt gemiddeld tussen de 4 weken en 6 maanden om volledig te herstellen. Hier is een week-tot-week uitsplitsing van het herstelproces:

Week 1: De eerste week is cruciaal omdat u net een operatie heeft ondergaan. Het kan moeilijk zijn om te wennen aan de veranderingen en aanpassingen die nodig zijn voor een stabiel herstel. Uw arts zal u waarschijnlijk gedurende 3-4 dagen op een vloeibaar dieet zetten om complicaties te vermijden. Hoewel u af en toe in huis kunt rondlopen, zijn drastische bewegingen verboden. U wordt ook gevraagd om de chirurgische site twee keer per dag schoon te maken, inclusief het verschonen van het verband en de pleisters. Roken en alcohol kunnen het genezingsproces vertragen, dus artsen vragen specifiek aan patiënten om daarvan weg te blijven.

Week 2: De zwelling neemt merkbaar af op dit punt van uw herstel. U kunt terugkeren naar normaal voedsel met halfvaste voedingsmiddelen zoals gepureerde groenten, rijst, pasta, enz. Uw vervolgafspraak met de arts staat gepland tijdens deze periode. Als uw hechtingen niet vanzelf oplossen, worden ze op dit punt verwijderd. Opnieuw moeten roken en alcohol worden vermeden. U kunt tegen die tijd weer aan het werk en de meeste van uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Week 3: Tegen de derde week kan er een drastische verbetering in de zwelling worden gezien. U kunt uw dagelijkse activiteiten hervatten, zoals naar het werk gaan en autorijden.

Week 4: Tegen die tijd nemen de zwelling en de pijn grotendeels af. U kunt terugkeren naar uw normale leven en mogelijk ook beginnen met sporten. Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u gaat sporten.

Lange-termijn Herstel: De volledige resultaten van de operatie beginnen zichtbaar te worden na 4 tot 5 maanden. Men verwacht dat het lichaam na 6 maanden volledig genezen is.

Gynecomastie chirurgie gevaarlijk?

Gynecomastie is tegenwoordig een van de meest voorkomende borstoperaties ter wereld. Het is volkomen veilig met een grotere kans op volledig herstel. Het is belangrijk om een gekwalificeerde en ervaren plastisch chirurg te vinden voor deze operatie.

doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde vragen over Borstverkleining Mannen Chirurgie

Hier zijn veelgestelde vragen over gynecomastie chirurgie:

Een gekwalificeerde en gecertificeerde plastisch chirurg met specialisatie in borstchirurgie voert gynaecomastie chirurgie uit om mannelijke gynaecomastie te behandelen.

De gynaecomastie procedure duurt gemiddeld 2-4 uur en de patiënt kan op dezelfde dag naar huis gaan. Hier zijn de verschillende stadia van de gynaecomastie procedure:

 1. Anesthesie: De chirurg begint de procedure door algemene of lokale anesthesie toe te dienen. Algemene anesthesie verdooft het hele lichaam, terwijl lokale anesthesie alleen het bovenlichaam verdooft. De chirurg wacht vervolgens tot de anesthesie volledig effectief is.
 2. Markering en incisie: Zodra de patiënt bewusteloos is, markeert de chirurg bepaalde gebieden op de borst voor incisies. Chirurgen maken kleine incisies als een kleine vetverwijdering nodig is, terwijl grotere incisies worden gemaakt voor complexere gevallen.
 3. Liposuctie: Chirurgen brengen een zuigslang door de incisie om het extra borstweefsel eruit te zuigen. Lipo helpt zoveel mogelijk vet weg te zuigen totdat de borstkas leeg en plat is.
 4. Steken: Chirurgen sluiten de incisie uiteindelijk met hechtingen.

Soms, vooral in de kinderjaren, verdwijnt gynaecomastie vanzelf. Echter, als het een genetisch probleem is, zal het niet vanzelf verdwijnen en kan er een operatie of medicatie nodig zijn.

De diagnose van gynaecomastie vereist bepaalde tests, waaronder bloedonderzoeken, leverprofiel, hormoonstudies, urinetests, mammogram en biopsie (indien nodig).

Als de oorzaak van gynaecomastie hormonaal is, is de enige manier om er vanaf te komen medicatie of een operatie.

Tussen de leeftijden van 18 en 65 kun je een gynaecomastie-operatie ondergaan.

Het is zeer onwaarschijnlijk, maar het kan terugkeren als je bepaalde medicijnen gebruikt of als gevolg van bepaalde medische aandoeningen zoals leverfalen.

Abnormaliteiten of beperkingen in de lever kunnen leiden tot hormonale onbalans. Dit beïnvloedt testosteron- en oestrogeenniveaus. Hogere oestrogeenniveaus kunnen leiden tot gynaecomastie. Leverziekte is een veelvoorkomende oorzaak van gynaecomastie.

breast surgeries
Borstverkleining Turkije
Borstliftchirurgie Borstliftoperatie
Borstvergroting