dixi health logo n
obesity surgery cost and price
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Roux en Y Gastric Bypass Chirurgie in Turkije

De Roux-en-Y bypassoperatie werd ontdekt door de Zwitserse chirurg Cesar Roux en werd aanvankelijk gebruikt voor het verwijderen van abcessen in de maag en alvleeskliercysten. De chirurgische methode veranderde in de jaren 1960 echter in een gewichtsverliesoperatie.

Vandaag de dag wordt de Roux-en-Y operatie of gastric bypass-chirurgie beschouwd als een gouden standaard bariatrische chirurgie voor gewichtsverlies en een algehele verbetering van de gezondheid. Volgens wereldwijd onderzoek worden er in de VS jaarlijks ongeveer 17.000 tot 20.000 Roux-en-Y-operaties uitgevoerd.

In 2018 werden in de VS ongeveer 2.52.000 Roux-en-Y-operaties uitgevoerd, zoals gerapporteerd door de American Society for Metabolic and Bariatric Surgery. Tussen 2006 en 2014 werden in Turkije ongeveer 484 bariatrische procedures uitgevoerd, waarvan 97% (471 operaties) Roux-en-Y-operaties waren. De vraag naar Roux-en-Y procedures in Turkije is de afgelopen 5 jaar met 30% tot 40% gestegen.

Een gastric bypass of Roux en Y bypass is een gewichtsverliesoperatie waarbij de maag kleiner wordt gemaakt. Het verandert ook de manier waarop het lichaam voedsel verteert en opneemt. Het is erkend als een gouden standaard procedure voor gewichtsverlies door de American Society for Metabolic and Bariatric Surgery. Bij Roux-en-Y chirurgie wordt een restrictieve-malabsorptieve benadering toegepast om de voedselinname te beperken en worden de darmen omgeleid om de voedselabsorptie te beperken.

Maag-bypass operatie: Een levensveranderende optie voor gewichtsverlies

Voor mensen die worstelen met obesitas is het vinden van een effectieve oplossing voor gewichtsverlies cruciaal voor hun algehele gezondheid en welzijn. Eén zo’n optie is een gastric bypass operatie, een bariatrische procedure die veel succes heeft bij het helpen van patiënten om gewichtsverlies op de lange termijn te bereiken.

Bij een gastric bypass operatie, ook bekend als een Roux-en-Y gastric bypass, wordt een klein maagreservoir gecreëerd en wordt de darm omgelegd om een deel van het spijsverteringskanaal te omzeilen. Deze procedure biedt verschillende voordelen, waaronder aanzienlijk gewichtsverlies, verbeterde levenskwaliteit en het oplossen van aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen.

Een van de belangrijkste voordelen van een Roux-en-Y gastric bypass is de effectiviteit bij het bevorderen van gewichtsverlies. Studies hebben aangetoond dat patiënten tot 60-80% van hun overgewicht kunnen verliezen binnen het eerste jaar na de operatie. Dit gewichtsverlies verbetert niet alleen het uiterlijk, maar heeft ook talloze positieve effecten op de algehele gezondheid.

Laparoscopische Roux-en-Y chirurgie is een minimaal invasieve techniek die verschillende voordelen biedt ten opzichte van de traditionele open chirurgie. Er worden kleine incisies gemaakt en een kleine camera wordt gebruikt om de chirurg tijdens de ingreep te begeleiden. Laparoscopische chirurgie resulteert over het algemeen in kortere hersteltijden, minder pijn en minimale littekens.

Hoewel Roux-en-Y chirurgie zeer succesvol is gebleken, is het essentieel om rekening te houden met de langetermijneffecten en mogelijke risico’s van de ingreep. Bij sommige patiënten kunnen complicaties optreden zoals dumpingsyndroom, tekorten aan voedingsstoffen of galstenen. Met de juiste preoperatieve en postoperatieve zorg kunnen deze risico’s echter tot een minimum worden beperkt.

Het kiezen van de juiste chirurg voor een Roux-en-Y operatie is cruciaal voor een succesvol resultaat. Ga op zoek naar ervaren chirurgen die gespecialiseerd zijn in bariatrische procedures en een staat van dienst hebben met positieve resultaten voor patiënten. Onderzoek naar succesverhalen van patiënten met een Roux-en-Y operatie kan een waardevol inzicht geven in de effectiviteit van de procedure.

Roux-en-Y chirurgie heeft opmerkelijke voordelen laten zien die verder gaan dan gewichtsverlies. Het is bewezen dat het diabetes type 2 en andere stofwisselingsstoornissen effectief behandelt. Veel patiënten ervaren een remissie of aanzienlijke verbetering van hun diabetessymptomen na de operatie.

Bovendien speelt Roux-en-Y chirurgie een cruciale rol in de aanpak van aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk, slaapapneu en gewrichtsproblemen. Door aanzienlijk gewichtsverlies te bevorderen, kan deze procedure de druk op vitale organen verlichten en de algehele gezondheidsresultaten verbeteren.

De hersteltijd na een Roux-en-Y operatie varieert van patiënt tot patiënt. Terwijl sommige mensen hun normale activiteiten binnen een paar weken kunnen hervatten, kan voor anderen een langere herstelperiode nodig zijn. Het volgen van postoperatieve richtlijnen en het maken van de nodige veranderingen in levensstijl zijn essentieel voor een soepel herstel en succes op de lange termijn.

Het is belangrijk om te weten dat Roux-en-Y chirurgie, zoals elke chirurgische ingreep, mogelijke bijwerkingen heeft. Deze kunnen bestaan uit kortdurend ongemak, voedingstekorten of complicaties die verband houden met de operatieplaats. Het volgen van de aanbevolen veranderingen in dieet en levensstijl kan deze bijwerkingen helpen verminderen.

Bij het overwegen van opties voor bariatrische chirurgie is het de moeite waard om Roux-en-Y chirurgie te vergelijken met andere procedures zoals gastric sleeve of maagbanding. Elke ingreep heeft zijn eigen voordelen en overwegingen, dus overleg met een bariatrisch specialist kan helpen bij het bepalen van de meest geschikte optie op basis van individuele omstandigheden.

De kosten en verzekeringsdekking voor Roux-en-Y chirurgie variëren afhankelijk van factoren zoals locatie en verzekeringsmaatschappij. Contact opnemen met verzekeringsmaatschappijen en de dekkingsopties bespreken is een belangrijke stap in het begrijpen van de financiële implicaties van de procedure.

Het leven na een Roux-en-Y-operatie vereist toewijding aan veranderingen in levensstijl op de lange termijn. Patiënten moeten gezonde eetgewoonten aannemen, regelmatig bewegen en follow-up afspraken bijwonen om blijvend succes en gewichtsbeheersing te garanderen.

Voedingsoverwegingen na een Roux-en-Y-operatie zijn cruciaal voor het behoud van een optimale gezondheid. Patiënten moeten specifieke voedingsrichtlijnen volgen, waaronder het nuttigen van een uitgebalanceerd dieet, het nemen van vitamine- en mineralensupplementen en goed gehydrateerd blijven.

Samengevat biedt een Roux-en-Y gastric bypass operatie een levensveranderende oplossing voor mensen die worstelen met obesitas en aanverwante gezondheidsproblemen. Door de juiste chirurg te kiezen, de voordelen en risico’s van de ingreep te begrijpen en zich te houden aan de postoperatieve zorg, kunnen patiënten een aanzienlijk gewichtsverlies bereiken en hun algehele kwaliteit van leven verbeteren.

Het is een vorm van bariatrische chirurgie die meestal laparoscopisch of robotisch wordt uitgevoerd. In zeldzame gevallen wordt het ook met de open chirurgiemethode uitgevoerd. Een laparoscopische Roux-en-Y operatie is veel korter en minder invasief in vergelijking met een open operatie. Een laparoscoop is een chirurgisch instrument met een camera op de punt waarmee de arts kan opereren zonder het lichaam te openen. Er worden kleine incisies in de buik gemaakt van waaruit het chirurgische apparaat wordt ingebracht.

De procedure is relatief kort in vergelijking met een open operatie. Gemiddeld duurt een Roux-en-Y operatie 2 tot 3 uur en de ingreep wordt onder narcose uitgevoerd. De duur van de procedure kan per patiënt verschillen, dus er is geen vaste regel.

De beste of meest geschikte kandidaat voor een Roux en Y gastric bypass is iemand met ernstige obesitas met een Body Mass Index (BMI) van meer dan 40. De Roux en Y wordt gebruikt voor de behandeling van obesitas en een reeks ernstige aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk, slaapapneu, hartaandoeningen en beroertes.

gastric surgery
art face
roux en y beforeroux en y after

Wat zijn de stappen voor een Roux-en-Y operatie?

Er zijn twee stappen in een Roux-en-Y of gastric bypass operatie. Hier wordt uitgelegd hoe chirurgen deze operatie uitvoeren:

 1. Maag krimpen: In het eerste deel van de procedure maken chirurgen kleine incisies in de buik. Er wordt een laparoscoop ingebracht en de maag wordt verdeeld in kleine en grotere porties. Het kleine maaggedeelte wordt vervolgens geniet en het andere grotere gedeelte wordt gesloten.
 2. Bypass-fase: nadat de nieuwe maag is geniet, wordt het onderste deel van de dunne darm ermee verbonden. Het spijsverteringskanaal wordt ook omgeleid, zodat gal en spijsverteringssappen in de dunne darm kunnen stromen.

Wat zijn de voordelen van Roux-en-Y chirurgie?

De Roux-en-Y procedure wordt gebruikt om veel gezondheidsproblemen te behandelen. Het biedt verlichting voor zwaarlijvige mensen die niet in staat zijn om gewicht te verliezen met niet-chirurgische middelen. Tegelijkertijd helpt het om veel ernstige aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk, hartaandoeningen, slaapapneu, enz. te verbeteren of soms zelfs uit te bannen.

Je gezondheid is een van je belangrijkste bezittingen en het is cruciaal om daar goed voor te zorgen. Istanbul beschikt over een groot aantal klinieken en ziekenhuizen die populair zijn om hun expertise in chirurgie voor gewichtsverlies. Een groot aantal mensen kiest Istanbul als bestemming voor hun bariatrische ingrepen en ervaart een opmerkelijke verbetering van zowel hun gezondheid als hun uiterlijk. Als ook jij je welzijn en uiterlijk wilt verbeteren, dan is Istanbul de ideale bestemming om je gezondheid te transformeren.

Een goede gezondheid en schoonheid zijn twee zeer belangrijke facetten van je persoonlijkheid. Istanbul is de thuisbasis van een breed scala aan klinieken en ziekenhuizen die uitblinken in bariatrische chirurgie. Duizenden patiënten ondergaan deze procedures om hun gezondheid te verbeteren. Als jij ook je gezondheid wilt verjongen en je zelfvertrouwen een boost wilt geven, dan staat Istanbul klaar om je te helpen met je transformatie naar gewichtsverlies.

roux en y gastric bypass surgery
roux en y surgery in istanbul turkey

Waar kan ik het beste een gastric sleeve laten doen in Turkije?

De beste en meest gekwalificeerde plaatsen voor een gastric bypass operatie in Turkije zijn Istanbul, Antalya, Bursa, Ankara en Izmir. De meest gerenommeerde ziekenhuizen voor Roux-en-Y procedures zijn onder andere Acibadem Hospital, Memorial Hospital, Liv Hospital Ankara, Florence Nightingale Hospitals, Anadolu Medical Center, enz.

Gastric bypass chirurgie is een van de meest effectieve bariatrische chirurgiemethoden ter wereld voor gewichtsverlies. In de VS worden jaarlijks meer dan 20.000 operaties uitgevoerd. Veel patiënten over de hele wereld zijn succesvol afgevallen met een gastric bypass en leven een gezond leven.

De kosten van Roux-en-Y variëren van regio tot regio. Bariatrische operaties zijn het duurst in de VS en het VK met kosten die variëren tussen $12.000 en $25.000. Turkije behoort tot de minst dure plaatsen voor een gastric bypass met een gemiddelde prijsklasse tussen $3000 en $8000.

Istanbul is de bekendste stad van Turkije en staat bekend om zijn bloeiende en robuuste medisch-toeristische sector. Duizenden toeristen van over de hele wereld bezoeken Istanbul voor verschillende medische ingrepen, met name bariatrische behandelingen.

De stad staat bekend om zijn ultramoderne medische faciliteiten, gekwalificeerde artsen en betaalbare kosten. Volgens een onderzoek bezoeken elk jaar ongeveer 1,2 miljoen Europese toeristen Turkije en Istanbul voor een medische behandeling. De meeste patiënten uit Europa komen uit het Verenigd Koninkrijk en zij kiezen consequent Istanbul als hun medische bestemming.

De unieke en toegankelijke ligging van Istanbul tussen Azië en Europa maakt het een aantrekkelijke keuze voor reizigers. Istanbul is een van de drukste bestemmingen voor tussenlandingen met vliegverbindingen naar bijna elke bestemming ter wereld. De wachttijd voor afspraken is ook veel korter dan in andere landen waar patiënten maandenlang moeten wachten. Bovendien zorgen de rijke geschiedenis en unieke cultuur van Istanbul voor een perfecte minivakantie tijdens je verblijf voor de behandeling.

Waarom Istanbul voor Roux en Y maagchirurgie?

Istanbul is de bekendste stad van Turkije en staat bekend om zijn bloeiende en robuuste medisch-toeristische sector. Duizenden toeristen van over de hele wereld bezoeken Istanbul voor diverse medische ingrepen, met name bariatrische behandelingen. De stad staat bekend om zijn ultramoderne medische faciliteiten, gekwalificeerde artsen en betaalbare kosten. Volgens een onderzoek bezoeken elk jaar ongeveer 1,2 miljoen Europese toeristen Turkije en Istanbul voor een medische behandeling. De meeste patiënten uit Europa komen uit het Verenigd Koninkrijk en zij kiezen consequent Istanbul als hun medische bestemming.

De unieke en toegankelijke ligging van Istanbul tussen Azië en Europa maakt het een aantrekkelijke keuze voor reizigers. Istanbul is een van de drukste bestemmingen voor tussenlandingen met vliegverbindingen naar bijna elke bestemming ter wereld. De wachttijd voor afspraken is ook veel korter dan in andere landen waar patiënten maandenlang moeten wachten. Bovendien zorgen de rijke geschiedenis en unieke cultuur van Istanbul voor een perfecte minivakantie tijdens je verblijf voor de behandeling.

Roux en Y Surgery in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Wat zijn de stappen van de Roux en Y procedure?

Overweeg je een Roux en Y operatie in Istanbul?

Dit is wat je moet weten over het proces…

Stap 1: Contact opnemen met de patiëntenvertegenwoordiger voor informatie

U kunt contact opnemen met onze patiëntenadviseur voor hulp bij:

 1. Bereken uw Body Mass Index (BMI)
 2. Informatie verzamelen over uw gezondheidsgeschiedenis
 3. U kunt gedetailleerde informatie krijgen over operaties voor obesitas, met name een maagbypass, en bepalen wat de meest geschikte optie voor u is.

Zodra je gezondheidsgeschiedenis nauwkeurig is gecontroleerd door onze ervaren artsen en je bent goedgekeurd voor de operatie, kun je doorgaan met de volgende fasen van je behandeling.

Wij zijn er om je de beste gezondheidszorg te bieden.

Stap 2 – Luchthavenontvangst en ziekenhuisopname

Bij aankomst in Istanbul wacht ons welkomstteam je op op de luchthaven. Onze VIP-transfer brengt je naar het ziekenhuis, dat op slechts 5 minuten rijden ligt. We zorgen voor alle details zoals ziekenhuisopname en operatieprocedures die in het ziekenhuis gedaan moeten worden. We zullen ook bij je zijn om de benodigde documenten met betrekking tot je operatie te ondertekenen. Jouw gezondheid is onze prioriteit en wij zijn er voor jou.

Stap 3 – Onderzoeken en overleg met uw arts

We voeren de volgende onderzoeken uit om er zeker van te zijn dat je klaar bent voor de operatie:

 • Longröntgenfoto
 • Longfunctietest
 • Bloedtest
 • Elektrocardiografie
 • Echografie
 • Berekening van de body mass index

Na je onderzoeken word je geïnterviewd door psychiaters, internisten en anesthesisten.

Stap 4 – Endoscopie en Roux en Y operatie

Na alle noodzakelijke onderzoeken ben je klaar voor de operatie. Een Roux en Y operatie is een gewichtsverliesprocedure die je helpt gewicht te verliezen door de manier te veranderen waarop je maag en dunne darm het voedsel dat je eet verwerken. Dit is wat er tijdens de operatie gebeurt:

 • Tijdens de procedure krijgt u algemene anesthesie, waardoor u in slaap valt en pijnvrij blijft.
 • De chirurg zal verschillende kleine sneetjes in uw buik maken en een laparoscoop (een dunne, verlichte buis met daarin een camera) en andere chirurgische instrumenten inbrengen.
 • De chirurg zal deze instrumenten vervolgens gebruiken om een ​​kleine snee bovenaan uw maag te maken, waar ongeveer een ons voedsel in kan. Dit vermindert de hoeveelheid voedsel die u eet en zorgt ervoor dat u zich sneller vol voelt.
 • De chirurg zal vervolgens uw dunne darm doorsnijden en deze verbinden met het nieuw aangemaakte maagzakje. Hierdoor kan voedsel een deel van uw dunne darm omzeilen, waardoor de hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen die uw lichaam opneemt, afneemt.

De operatie duurt meestal ongeveer 2-3 uur en de meeste patiënten blijven 3-4 dagen in het ziekenhuis om te herstellen na de operatie. Gedurende deze tijd wordt u verzorgd door onze ervaren medische staf en wordt u nauwlettend in de gaten gehouden op tekenen van complicaties.

Stap 5 – Ontslag in het ziekenhuis

Nadat je operatie is voltooid, blijf je een paar dagen in ons ziekenhuis om te herstellen. Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis gebeurt het volgende:

 • U krijgt pijnmedicatie om eventuele ongemakken of pijn na de operatie te verlichten.
 • Ons medisch personeel controleert uw vitale functies en zorgt ervoor dat u normaal herstelt.
 • U wordt aangemoedigd om op te staan ​​en te bewegen om bloedstolsels te voorkomen en de bloedsomloop te verbeteren.
 • Onze bariatrische diëtist geeft u voedingsadvies en helpt u bij de overgang naar een nieuw dieet.

Stap 6 – Verblijf in ons gecontracteerde hotel

Ons gecontracteerde hotel biedt:

 • 5-sterrencomfort en servicekwaliteit en een comfortabel verblijf.
 • 24/7 roomservice en internettoegang.
 • Spa-, fitness- en recreatiefaciliteiten om u te helpen lichamelijk en geestelijk te herstellen.

Roux en Y chirurgie in Istanbul is een veilige en effectieve manier om je gezondheid te verbeteren en de deuren te openen naar een gezonder leven. We staan je graag bij als je de eerste stap zet naar een gezonder leven.

Dixi Travel kijkt ernaar uit u van dienst te zijn.

Hoeveel gewichtsverlies wordt verwacht met Roux-en-Y chirurgie?

De Roux-en-Y gastric bypass-techniek leidt meestal tot gewichtsverlies op de lange termijn. De eerste 6 maanden zijn cruciaal en patiënten hebben de neiging om tijdens deze maanden het meeste gewicht te verliezen. Patiënten kunnen tot meer dan 2 jaar na de operatie doorgaan met afvallen. De belangrijkste vereisten om gewicht te blijven verliezen zijn een gezond dieet en een actieve levensstijl.

Wat is het verschil tussen een Roux-en-Y en een mini gastric bypass?

Er wordt veel gediscussieerd over het onderwerp “Is een mini-bypass beter dan een Roux en Y? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven omdat het van verschillende factoren afhangt. Ten eerste is een Roux-en-Y of gastric bypass operatie effectiever voor gewichtsverlies op de lange termijn, terwijl de resultaten van een mini bypass niet zo langdurig zijn.

Een minibypass is veel goedkoper dan een traditionele RYGB-procedure en brengt minder risico’s met zich mee. Een minibypass is ook een kortere, minder invasieve procedure dan een Roux-en-Y of gastric bypass.

doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde Vragen Roux en Y-operaties

Volgens onderzoek heeft Roux en Y een algemeen succespercentage van 70% tot 80%, waarbij de meeste patiënten 60% tot 80% van hun gewicht verliezen binnen 2 tot 3 jaar.

Roux-en-Y chirurgie is relatief een veilige procedure, maar er kunnen bepaalde complicaties op korte en lange termijn optreden. De meest voorkomende complicaties en risico’s van Roux-en-Y chirurgie zijn onder andere:

 1. Infecties
 2. Bloedstolsels (diepe veneuze trombose of longembolie)
 3. Barmoede en osteoporose
 4. Peritonitis (lek in de buikholte)
 5. Dumpingsyndroom

Het is een omkeerbare operatie voor gewichtsverlies, maar het terugdraaien van een Roux-en-Y gastric bypass kan bepaalde complicaties veroorzaken. Omkering van een gastric bypass operatie kan GERD (gastro-oesofageale refluxziekte, of chronische zure reflux), gewichtstoename en verschillende buikinfecties en lekkages veroorzaken.

Het wordt ten strengste aangeraden om minstens 6 maanden na de operatie geen alcohol te drinken. Roux-en-y chirurgie en alcohol gaan gewoon niet samen.

Als je arts je toestemming geeft om alcohol te drinken, is het beter om alcoholische dranken met weinig suiker te drinken, zoals droge witte en rode wijn. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat zelfs een kleine hoeveelheid alcohol vergiftiging en een lage bloedsuikerspiegel kan veroorzaken.

Onderzoeken tonen aan dat Roux en Y het risico op maagkanker vermindert. Een gastric bypass operatie leidt tot gewichtsverlies dat het risico op veel levensbedreigende ziekten, waaronder kanker, vermindert.

Roux en Y chirurgie is een effectieve bariatrische operatie voor chronische galreflux. Dit verwijst naar de vloeistof uit de dunne darm die in de maag stroomt. De gastric bypass procedure voorkomt dat gal in het maagreservoir stroomt en terugvloeit in de slokdarm.

Bariatrische chirurgie is een van de meest effectieve medische ingrepen om gewicht te verliezen. Onze gespecialiseerde diensten zijn ontworpen om u te helpen bij het vinden van de beste bariatrische chirurgen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw reis naar een gezondere, gerevitaliseerde u te beginnen!

Mensen discussiëren vaak tussen Roux-en-Y vs. gastric sleeve. Het korte antwoord is dat het afhangt van wat je arts voorstelt, rekening houdend met je medische situatie. Beiden helpen je om ongeveer 80% van je gewicht te verliezen, maar hebben verschillende bijwerkingen. Een veel voorkomende klacht die mensen hebben na een Gastric sleeve operatie is GERD (Gastroesophageal Reflux Disease).

Mini-maagomleiding istanbul turkije
Laparoskopische Chirurgie istanbul turkije
gastric band surgery turkey
Biliopancreatische Omleiding