dixi health logo n
eye laser banner 2
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

PRK Ooglaserbehandeling in Turkije

PRK, of Fotorefractieve Keratectomie, is een ooglaserbehandeling voor het corrigeren van refractiefouten zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme. Tijdens de procedure beeldhouwt een excimer laser nauwkeurig het hoornvliesoppervlak om de focus van het licht op het netvlies te verbeteren, wat uiteindelijk de visuele helderheid verbetert. Deze operatie biedt een oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een blijvende zichtcorrectie zonder bril of contactlenzen.

PRK laserchirurgie, uitgevonden door Dr. Stephen Trokel in 1987, is sindsdien de oplossing voor de problemen van veel patiënten. Met zijn succesvolle staat van dienst is PRK voor veel mensen de optie bij uitstek geworden om de kwaliteit van hun zicht te verbeteren.

Het succespercentage van PRK ooglaserbehandelingen in Turkije is tot 95%. Turkije heeft ook het potentieel om uw chirurgische reis veel aangenamer en onvergetelijker te maken met de culturele activiteiten die het biedt.

PRK ooglaseren is een gespecialiseerde oogcorrectietechniek op maat voor personen die bijziend, verziend of astigmatisme hebben. Bij deze procedure wordt het hoornvlies nauwkeurig hervormd met behulp van een excimer laser. Deze innovatieve aanpak biedt een effectieve oplossing voor mensen die hun gezichtsscherpte willen verbeteren, waardoor ze niet langer afhankelijk zijn van corrigerende brillen en een helderder en comfortabeler zicht krijgen.

PRK ooglaserbehandeling: Wat u moet weten

PRK ooglaseren, ook bekend als fotorefractieve keratectomie, is een populaire oogcorrectieprocedure waarbij een laser wordt gebruikt om het hoornvlies te vervormen en de gezichtsscherpte te verbeteren. Deze innovatieve techniek heeft miljoenen mensen geholpen om een helder zicht te krijgen zonder bril of contactlenzen. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over PRK ooglaserbehandelingen, van de voordelen en risico’s tot het herstelproces en de vereisten voor geschiktheid.

PRK ooglasercorrectie: Hoe het werkt

PRK ooglaseren is een type refractieve chirurgie die veelvoorkomende zichtproblemen corrigeert, zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme. Bij de procedure wordt de buitenste laag van het hoornvlies, het epitheel, verwijderd met een speciale laser. Nadat het epitheel is verwijderd, wordt het onderliggende hoornvlies opnieuw gevormd met een excimer laser. De hele procedure duurt meestal minder dan 30 minuten per oog.

PRK vs LASIK: Wat is beter?

PRK en LASIK zijn beide populaire oogcorrectieprocedures, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Terwijl bij LASIK een flapje in het hoornvlies wordt gemaakt, is bij PRK geen flapje nodig. In plaats daarvan wordt de buitenste laag van het hoornvlies volledig verwijderd. Hierdoor is PRK een betere optie voor mensen met dunne hoornvliezen of andere hoornvliesafwijkingen. Bovendien wordt PRK in verband gebracht met een lager risico op flapcomplicaties en droge-ogensyndroom.

Kosten van PRK chirurgie: Wat u kunt verwachten

De kosten van PRK chirurgie kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de locatie, de kliniek en het specifieke behandelplan. Over het algemeen is PRK chirurgie betaalbaarder dan LASIK. De gemiddelde kosten van PRK chirurgie in de Verenigde Staten liggen rond de $2.000 tot $3.000 per oog. De verzekering kan sommige of alle kosten van PRK dekken, afhankelijk van de dekking van de persoon.

PRK risico’s en complicaties: Waarop letten

Net als elke medische procedure brengt een PRK ooglaserbehandeling potentiële risico’s en complicaties met zich mee. Sommige mensen kunnen tijdelijke bijwerkingen ervaren zoals droge ogen, schitteringen of halo’s rond lampen. In zeldzame gevallen kunnen ernstigere complicaties optreden, zoals infectie of verlies van het gezichtsvermogen. Het is belangrijk om de mogelijke risico’s en complicaties met uw zorgverlener te bespreken voordat u overgaat tot PRK chirurgie.

PRK procedure stappen: Wat u kunt verwachten tijdens de operatie

De PRK procedure bestaat meestal uit een paar eenvoudige stappen. Eerst wordt het oog verdoofd met verdovingsdruppels. Vervolgens wordt de buitenste laag van het hoornvlies verwijderd met een speciale laser. Zodra het hoornvlies opnieuw gevormd is, wordt er een contactlens over het oog geplaatst om het te beschermen tijdens het genezingsproces. De hele procedure duurt meestal minder dan 30 minuten per oog.

PRK postoperatieve zorg: hoe te herstellen na de operatie

Na de PRK operatie is het essentieel om de instructies van uw arts voor postoperatieve zorg op te volgen. Dit kan het gebruik van voorgeschreven oogdruppels inhouden, het vermijden van inspannende activiteiten gedurende een paar dagen en het dragen van een beschermend oogkapje tijdens het slapen. De meeste mensen kunnen binnen een week of twee na de PRK operatie hun normale activiteiten hervatten.

PRK Kandidaat Vereisten: Wie is een goede kandidaat?

Om als een goede kandidaat voor een PRK ooglaserbehandeling beschouwd te worden, moeten personen aan bepaalde criteria voldoen. Hiertoe behoren een stabiel gezichtsvermogen gedurende ten minste één jaar, een leeftijd van ten minste 18 jaar en gezonde ogen die vrij zijn van bepaalde oogaandoeningen zoals glaucoom of staar. Een grondig consult met een gekwalificeerde oogchirurg zal helpen om te bepalen of PRK voor u geschikt is.

PRK succespercentages: Hoe effectief is PRK chirurgie?

PRK ooglaseren heeft een hoog succespercentage, waarbij de meerderheid van de mensen een helder zicht krijgt zonder bril of contactlenzen. Volgens de American Society of Cataract and Refractive Surgery (Amerikaanse vereniging voor cataract- en refractiechirurgie) bereiken 85% tot 95% van de personen die een PRK-laserbehandeling ondergaan een gezichtsvermogen van 20/40 of beter.

Voordelen van PRK chirurgie: Waarom kiezen voor PRK ooglaserchirurgie?

PRK ooglaseren biedt talloze voordelen ten opzichte van andere opties voor oogcorrectie. Het is een veilige en effectieve procedure die veel voorkomende zichtproblemen zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme kan corrigeren. Bovendien wordt PRK in vergelijking met LASIK geassocieerd met een lager risico op flapcomplicaties en droge-ogensyndroom.

Aangepaste PRK-chirurgie: Het verschil met standaard PRK

Bij PRK chirurgie op maat, ook wel bekend als wavefront-geleide PRK, wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technologie om een persoonlijk behandelplan op te stellen op basis van de unieke oogstructuur en visuele behoeften van de patiënt. Dit resulteert in een preciezer en nauwkeuriger resultaat in vergelijking met traditionele PRK chirurgie.

PRK chirurgie voor astigmatisme, bijziendheid en verziendheid

Een PRK ooglaserbehandeling kan veelvoorkomende zichtproblemen zoals astigmatisme, bijziendheid en verziendheid effectief corrigeren. De procedure vervormt het hoornvlies om de gezichtsscherpte te verbeteren en de behoefte aan een bril of contactlenzen te verminderen.

Consultatie voor PRK-chirurgie: Wat u kunt verwachten

Een grondig consult met een gekwalificeerde oogchirurg is essentieel om te bepalen of een PRK ooglaserbehandeling geschikt voor u is. Tijdens het consult zal de chirurg de gezondheid van uw ogen evalueren, uw behandelopties bespreken en u een nauwkeurige kostenraming geven.

Hersteltips voor PRK chirurgie: Hoe zorgt u voor een soepel herstel?

Voor een soepel en succesvol herstel na een PRK operatie is het belangrijk om de instructies van uw zorgverlener voor postoperatieve zorg op te volgen. Dit kan het gebruik van voorgeschreven oogdruppels inhouden, het vermijden van inspannende activiteiten en het dragen van een beschermend oogkapje tijdens het slapen.

PRK chirurgie complicaties en bijwerkingen: Waarop letten

Hoewel een PRK ooglaserbehandeling over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen sommige personen tijdelijke bijwerkingen ervaren zoals droge ogen, schittering of halo’s rond lampen. In zeldzame gevallen kunnen ernstigere complicaties optreden, zoals infectie of verlies van het gezichtsvermogen. Het is belangrijk om de mogelijke risico’s en complicaties met uw arts te bespreken voordat u overgaat tot PRK chirurgie.

Alternatieven voor PRK-chirurgie: Andere opties voor visuscorrectie

PRK ooglaseren is slechts een van de vele beschikbare opties voor oogcorrectie. Andere opties zijn LASIK, SMILE en implanteerbare contactlenzen. Overleg met een gekwalificeerde oogchirurg om te bepalen welke behandelingsoptie het beste voor u is.

PRK Chirurgie Getuigenissen: Wat patiënten zeggen

Veel mensen die een PRK ooglaserbehandeling hebben ondergaan melden een hoge mate van tevredenheid over de procedure. Ze noemen vaak een verbeterd gezichtsvermogen, vrijheid van brillen of contactlenzen en een verbeterde levenskwaliteit als redenen waarom ze voor PRK hebben gekozen.

Kortom, PRK ooglaseren is een veilige en effectieve oogcorrectieprocedure die de gezichtsscherpte kan verbeteren en de behoefte aan een bril of contactlenzen kan verminderen. Inzicht in de voordelen, risico’s en het herstelproces van PRK helpt u een weloverwogen beslissing te nemen en de potentiële voordelen van deze innovatieve techniek te verkennen.

PRK en LASIK zijn populaire ooglaseropties voor het corrigeren van refractieafwijkingen, maar de benaderingen verschillen. Bij PRK wordt het epitheel van het hoornvlies volledig verwijderd voordat het opnieuw wordt gevormd met de laser, terwijl bij LASIK een hoornvliesflap wordt gemaakt. Dit fundamentele verschil heeft invloed op de hersteltijd, waarbij PRK een langere hersteltijd vereist. LASIK zorgt meestal voor een sneller herstel en minder postoperatief ongemak. De keuze tussen PRK en LASIK hangt af van factoren zoals de dikte van het hoornvlies en individuele voorkeuren. Het is belangrijk om een grondig consult met een oogarts te hebben om de meest geschikte procedure voor elke patiënt te bepalen.

PRK (Fotorefractieve Keratectomie) is geschikt voor mensen met veel voorkomende refractieafwijkingen zoals bijziendheid (myopie), verziendheid (hypermetropie) en astigmatisme. Potentiële kandidaten voor PRK moeten aan bepaalde criteria voldoen, waaronder:

 • Stabiel recept
 • Individuen ouder dan 18 jaar
 • Mensen van wie de dikte van het hoornvlies geschikt is voor de PRK-methode
 • Ongeschikt voor LASIK: Mensen met een dunner hoornvlies of die activiteiten ondernemen die een risico kunnen vormen voor de hoornvliesflap, zoals contactsporten, zijn mogelijk betere kandidaten voor PRK dan LASIK.
 • Degenen zonder systematische ziekte
 • Mensen zonder oogdruk- of hoornafwijkingen
 • Zwanger en geeft geen borstvoeding
 • Mensen met droge ogen
prk oogchirurgie istanbul turkije
art face
prk laser eye surgery turkey cost beforeprk laser eye surgery turkey price before after

Wat is de PRK procedure?

 1. Verdovende oogdruppels: Verdovende oogdruppels kunnen worden gebruikt om comfort te bieden tijdens de procedure.
 2. Ooglidhouder: Op elk oog wordt een ooglidhouder geplaatst om knipperen te voorkomen.
 3. Epitheelverwijdering: Zachte verwijdering of loslating van de buitenste laag van het hoornvlies (epitheel).
 4. Laserhervorming: Een excimeerlaser wordt gebruikt om het hoornvlies nauwkeurig te hervormen en refracties te corrigeren die zichtfouten veroorzaken.
 1. Postoperatieve zorg: Er worden een ongenummerde contactlens en verbandmiddelen geplaatst om het epitheel te helpen genezen. Dit voorkomt mogelijke infecties.
 2. Herstel: De eerste visuele verbetering begint binnen een paar dagen en optimale resultaten worden binnen een paar weken bereikt.

Hoe lang duurt het om te herstellen van een PRK-operatie?

Gedurende 2 of 3 dagen na de PRK-operatie kun je pijn en sensaties zoals water, jeuk en steken voelen. De contactlens die na de operatie wordt geplaatst, kan na 4 of 5 dagen worden verwijderd, afhankelijk van de genezing van het hoornvlies. Ten minste 1 week na de PRK ooglaserbehandeling is het zicht helder. Tegen de 3e maand is het zicht volledig helder en patiënten hebben in deze periode geen problemen om hun normale leven voort te zetten.

Hoewel de PRK-methode een pijnlijk en langdurig genezingsproces lijkt te hebben, is het de eerste ooglaserbehandeling die wordt uitgevoerd en daarom een van de meest betrouwbare methoden. Mensen met een dun hoornvlies dat niet geschikt is voor LASIK of ReLEx SMILE kunnen worden doorverwezen naar de PRK methode.

relex smile istanbul turkey costs

Waarom Istanbul kiezen voor PRK ooglaserbehandeling?

Istanbul is om verschillende redenen een populaire bestemming voor PRK (Photorefractive Keratectomy) ooglaserbehandelingen. Hier zijn enkele factoren om te overwegen:

 1. Ervaren chirurgen: Istanbul heeft een grote pool van bekwame en ervaren oogchirurgen die gespecialiseerd zijn in refractieve operaties zoals PRK. Veel van deze chirurgen hebben een internationale opleiding genoten en zijn goed op de hoogte van de nieuwste technieken en technologieën.
 2. Geavanceerde medische faciliteiten: Istanbul beschikt over ultramoderne medische faciliteiten die zijn uitgerust met de nieuwste technologieën voor PRK-chirurgie. Deze faciliteiten voldoen aan internationale normen en voorschriften en garanderen hoogwaardige zorg en veiligheid.
 1. Kosteneffectieve opties: PRK-chirurgie in Istanbul kan kosteneffectiever zijn in vergelijking met landen met hogere gezondheidszorgkosten, zoals de Verenigde Staten en West-Europa. Dit kostenvoordeel kan Istanbul een aantrekkelijke optie maken voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare PRK-chirurgie zonder concessies te doen aan de kwaliteit.
 2. Robuuste medisch-toeristische industrie: Istanbul heeft een sterke medisch-toeristische industrie ontwikkeld, met gespecialiseerde instanties die het hele proces voor internationale patiënten faciliteren. Deze bureaus helpen met reisarrangementen, accommodatie en coördinatie met medische voorzieningen, waardoor de ervaring handiger en comfortabeler wordt.
 3. Gemakkelijke bereikbaarheid: Istanbul heeft goede verbindingen met de rest van de wereld via twee grote internationale luchthavens en biedt talloze vluchtmogelijkheden. Deze toegankelijkheid maakt het gemakkelijk voor personen die vanuit verschillende locaties reizen voor een PRK-operatie.
 4. Culturele en historische bezienswaardigheden: Istanbul is een levendige stad met een rijk cultureel erfgoed en talloze bezienswaardigheden. Patiënten kunnen profiteren van hun bezoek om iconische bezienswaardigheden zoals de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis of de Grote Bazaar te verkennen, waardoor een unieke culturele ervaring aan hun medische reis wordt toegevoegd.

Het is echter essentieel om op te merken dat het kiezen van een bestemming voor PRK-chirurgie niet alleen gebaseerd moet zijn op gemak of kosten. Het is cruciaal om grondig onderzoek te doen en een gerenommeerde kliniek te selecteren met ervaren chirurgen en een succesvolle staat van dienst. Geef prioriteit aan je veiligheid en welzijn door alle mogelijke risico’s, voordelen en alternatieven met je chirurg te bespreken voordat je een beslissing neemt.

PRK ooglaserbehandeling in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Wat zijn de bijwerkingen van een PRK ooglaserbehandeling?

Het succespercentage van PRK ooglaseren is vrij hoog en patiënten ervaren meestal resultaten op de lange termijn. Zoals bij elke operatie kunnen er echter ook bij PRK ooglaserbehandelingen bijwerkingen of risico’s optreden:

 1. Water geven, steken, jeuk (verdwijnt meestal een week na de operatie)
 2. Dubbele visie
 3. Verblinding in nachtzicht
 4. Verminderde effectiviteit bij ouderen

Wat moet ik doen na een PRK-oogoperatie?

Hier volgen tips voor de nazorg na PRK,

 1. Ga direct na PRK naar huis en rust een paar uur uit met gesloten ogen.
 2. Vermijd het aanraken of wrijven van uw ogen; dep indien nodig zachtjes onder de ogen.
 3. Een week lang geen oogmake-up of crèmes gebruiken.
 4. Vermijd zwemmen, bubbelbaden, tuinieren en stoffige omgevingen gedurende twee weken.
 5. Een dag na de operatie kunt u douchen, maar zorg ervoor dat er geen water rechtstreeks in uw ogen komt.
 6. Gebruik een meegeleverde zonnebril vanwege de lichtgevoeligheid.
 7. Reinig indien nodig de korstjes op de oogleden en wimpers met een wattenstaafje gedrenkt in warm water.

Hoeveel jaar blijft PRK zitten?

PRK (Photorefractive Keratectomy) is een permanente ingreep en de effecten duren doorgaans een leven lang. Als het hoornvlies eenmaal is hervormd door middel van PRK, worden de veranderingen die zijn aangebracht om refractieafwijkingen te corrigeren als blijvend beschouwd. Het is echter belangrijk om te weten dat leeftijdsgerelateerde veranderingen in het gezichtsvermogen, zoals presbyopie (moeite met scherpstellen op dichtbije objecten naarmate je ouder wordt), na verloop van tijd nog steeds kunnen optreden en aanvullende maatregelen voor oogcorrectie kunnen vereisen. Regelmatige oogcontroles worden aanbevolen om de gezondheid van de ogen te controleren en eventuele veranderingen in het gezichtsvermogen aan te pakken.

doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde vragen PRK Ooglaseren

Tijdens de PRK operatie voel je geen pijn. Een PRK-operatie kan wat ongemak veroorzaken, vooral de eerste dagen. Patiënten kunnen matige pijn, een zanderig gevoel en lichtgevoeligheid ervaren tijdens de eerste herstelperiode. Dit ongemak is echter tijdelijk en wordt meestal behandeld met voorgeschreven pijnstillers en oogdruppels.

Ja, PRK (Photorefractive Keratectomy) kan op beide ogen worden uitgevoerd tijdens dezelfde chirurgische sessie. Het gelijktijdig uitvoeren van PRK op beide ogen is een gebruikelijke en efficiënte praktijk, die een gunstigere herstelperiode mogelijk maakt.

Als u lijdt aan astigmatisme, myopie of hypermotropie, kan PRK ooglaseren het antwoord zijn op uw probleem en uw zicht verbeteren. 95% van de patiënten is 95% tevreden 3 maanden na de operatie.

Nee, PRK is niet inherent risicovoller dan LASIK. Hoewel de hersteltijd bij PRK langer is dan bij LASIK, kunnen er minder complicaties optreden. Beide procedures hebben risico’s en voordelen, maar de keuze tussen PRK en LASIK hangt af van individuele factoren en voorkeuren.

Beide operaties hebben hun voordelen. Als je echter een zeer actief leven hebt, extreem droge ogen en hoornvliezen die te dun zijn voor LASIK, kan PRK voor jou de juiste keuze zijn. Bij PRK wordt er namelijk geen flapje in je hoornvlies gesneden zoals bij LASIK en soortgelijke operaties. Als u een zeer actief persoon bent, kunt u per ongeluk een hoornvliesflapje losmaken en problemen veroorzaken.

Een week na de PRK-operatie zijn effecten zoals branden, prikken of jeuken in je ogen voorbij. Je kunt dus na ongeveer 5-7 dagen je normale routine weer oppakken.

De volledige PRK-procedure duurt ongeveer 15 minuten en de excimer laserbehandeling, waarbij het hoornvlies opnieuw wordt gevormd, duurt ongeveer 5 minuten.

PRK-operaties hebben een succespercentage van 95% en patiënten hoeven na een PRK-operatie meestal geen bril of contactlenzen meer te dragen. Bij ongeveer 2 procent van de patiënten kan de operatie echter niet leiden tot optimale gezichtsscherpte. In dergelijke gevallen raden oogartsen een vervolgoperatie aan om maximale effectiviteit te garanderen.

relex smile turkey istanbul costs
prk oogchirurgie istanbul turkije
Lens implantatie operaties istanbul turkije
LASIK-oogchirurgie istanbul turkije