dixi health logo n
obesity surgery cost and price
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Maagbypass in Turkije (Roux-en-Y)

Ook bekend als ‘Roux-en-Y’-chirurgie, is Maagbypass een obesitas chirurgie en metabole chirurgie. Naast obesitas helpt het ook bij het behandelen of verlichten van obesitas gerelateerde problemen zoals diabetes, hyperglykemie, hypertensie, gastro-oesofageale reflux, slaapapneu, enzovoort.

De procedure houdt in dat de maag wordt verkleind, zodat er minder calorieën worden geconsumeerd en er minder vetopname in het lichaam plaatsvindt. Mensen die worstelen met obesitas en obesitas-geïnduceerde aandoeningen zoals diabetes, slaapapneu of hoge bloeddruk kunnen een volledige gewichtsverlies transformatie ondergaan met deze procedure

“Roux-en-Y” of Gastric Bypass is een van de meest voorkomende soorten afslankoperaties. Deze procedure wordt uitgevoerd om morbide obesitas en veel obesitasgerelateerde problemen te behandelen. Het helpt ook bij de behandeling van een verscheidenheid aan andere levensbedreigende medische problemen, waaronder diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, enz. Het doel van de operatie is om de voedselinname te beperken en de vetopname in het lichaam te beperken. Restrictief eten en malabsorptie van voedsel leiden tot extreem gewichtsverlies gedurende enkele weken of maanden na de operatie.

De Roux-en-Y maag-bypass-procedure, ook wel laparoscopische maag-bypass-operatie genoemd, is een populaire chirurgische ingreep voor gewichtsverlies. Deze procedure omvat het maken van een klein maagzakje en het omleiden van de dunne darm om het grootste deel van de maag en het bovenste deel van de dunne darm te omzeilen.

Gewichtsverlies met een maag-bypassoperatie kan aanzienlijk zijn, wat leidt tot een betere algehele gezondheid en kwaliteit van leven. De kleinere maagomvang en de nieuwe route van het spijsverteringsstelsel bevorderen gezondere eetgewoonten en helpen patiënten duurzaam gewichtsverlies te bereiken.

Hoewel er voordelen zijn aan een maag-bypass-operatie, zijn er ook risico’s aan verbonden. Enkele potentiële risico’s zijn onder meer het wegglijden van de band, infectie, darmobstructie en de noodzaak van extra operaties. Patiënten moeten de voordelen en risico’s zorgvuldig afwegen voordat ze voor deze procedure kiezen.

De kosten van een maag-bypass-operatie variëren afhankelijk van factoren zoals de geografische locatie en de gekozen zorginstelling. Patiënten moeten informeren naar de totale kosten, inclusief pre- en postoperatieve zorg, en financieringsopties of verzekeringsdekking onderzoeken om een ​​weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

Na een maagbypassoperatie moeten patiënten gezonde eetgewoonten aannemen en veranderingen in hun levensstijl aanbrengen om gewichtsverlies te ondersteunen. Dit omvat portiecontrole, voedingsrijke maaltijdkeuzes, regelmatige lichaamsbeweging en voortdurende ondersteuning van beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.

Het beheersen van complicaties en bijwerkingen van een maag-bypassoperatie is van cruciaal belang voor het welzijn van de patiënt. Deze kunnen bloedingen, infecties en darmobstructie omvatten. Een snelle identificatie en beheer van deze problemen zijn essentieel voor optimale resultaten.

Kandidaten voor een maag-bypass-operatie zijn doorgaans personen met een Body Mass Index (BMI) boven een bepaalde drempel en een geschiedenis van mislukte pogingen tot gewichtsverlies. Bij de geschiktheidscriteria kan ook rekening worden gehouden met de algehele gezondheidstoestand en de afwezigheid van contra-indicaties voor een operatie.

Psychologische ondersteuning speelt een cruciale rol in het succes van een maag-bypassoperatie. Patiënten kunnen baat hebben bij counseling en steungroepen om emotionele uitdagingen, zorgen over het lichaamsbeeld en het omgaan met veranderingen in levensstijl die verband houden met gewichtsverlies aan te pakken.

Een maagbypassoperatie heeft veelbelovende resultaten opgeleverd bij de behandeling van type 2-diabetes. Gewichtsverlies en verbeterde metabolische controle kunnen de behoefte aan diabetesmedicatie verminderen en de algehele glykemische controle verbeteren.

In sommige gevallen kan een maag-bypass-operatie worden gecombineerd met andere behandelingen voor gewichtsverlies, zoals medicatie of gedragstherapie. Deze alomvattende aanpak kan de resultaten van gewichtsverlies optimaliseren en individuen helpen hun doelen te bereiken.

Er zijn talloze succesverhalen van personen die een maag-bypassoperatie hebben ondergaan en aanzienlijk gewichtsverlies hebben bereikt. Deze verhalen dienen als inspiratie en motivatie voor anderen die deze procedure overwegen.

Lopend onderzoek en klinische onderzoeken dragen bij aan de vooruitgang op het gebied van maag-bypass-chirurgie. Deze onderzoeken zijn gericht op het verfijnen van chirurgische technieken, het verbeteren van de patiëntresultaten en het uitbreiden van de criteria om in aanmerking te komen voor deze interventie voor gewichtsverlies.

Er zijn verschillende soorten maag-bypass-procedures beschikbaar, waaronder de traditionele Roux-en-Y-maag-bypass, mini-gastric-bypass en maag-bypass met enkele anastomose. Elk type heeft unieke kenmerken en voordelen, en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg kunnen helpen bij het bepalen van de meest geschikte optie voor individuele patiënten.

Het kiezen van een geaccrediteerd bariatrisch centrum is essentieel voor optimale chirurgische resultaten en uitgebreide postoperatieve zorg. Geaccrediteerde centra houden zich aan specifieke normen en garanderen de patiëntveiligheid en kwaliteit van de zorg.

Kortom, een maagbypassoperatie biedt een haalbare oplossing voor mensen die op zoek zijn naar aanzienlijk en duurzaam gewichtsverlies.

Door inzicht te krijgen in de procedure zelf, de voordelen en risico’s, de kosten en financieringsopties, de nazorg, de resultaten op de lange termijn, de vergelijking met andere bariatrische operaties, de criteria voor kandidaatstelling, psychologische ondersteuning, veranderingen in voeding en levensstijl, het beheer van complicaties en bijwerkingen, de rol bij diabetesmanagement, de combinatie met andere behandelingen, succesverhalen van patiënten, lopend onderzoek, verschillende soorten procedures en het belang van het kiezen van geaccrediteerde bariatrische centra, kunnen patiënten weloverwogen beslissingen nemen en aan een succesvol traject van gewichtsverlies beginnen.

Met de juiste ondersteuning van zorgverleners en persoonlijke inzet kan een maagbypassoperatie een levensveranderende optie zijn voor mensen die worstelen met obesitas.

Er worden drie soorten bariatrische operaties uitgevoerd om obesitas en andere aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen tegen te gaan. Elk ervan richt zich op het beperken van de voedselinname en het aanpassen van de maag om gewichtsverlies te bereiken. De drie bariatrische operaties voor gewichtsverlies omvatten:

Met meer dan 50 jaar ervaring op medisch gebied wordt maagbypass nu beschouwd als een “gouden standaard”-procedure. Sinds 1993 wordt de operatie laparoscopisch onder narcose uitgevoerd door het maken van 5 tot 6 kleine incisies in de buik. De chirurg maakt een klein zakje uit de maag door de bovenbuik te nieten. Het zakje wordt vervolgens rechtstreeks verbonden met het deel van de dunne darm dat de “Roux-ledemaat” wordt genoemd.

Dankzij het kleine zakje kunnen patiënten slechts een fractie eten van de hoeveelheid die ze vroeger aten. De bypass zorgt er ook voor dat het lichaam de fase van de opname van voedingsstoffen kan overslaan, met een snelle spijsvertering en minder vetproductie. Een maagbypass kan helpen om meer dan 100 kilo overtollig gewicht kwijt te raken en het risico op bepaalde hartaandoeningen te verlagen.

Maagbypass chirurgie istanbul turkije
art face
gastric bypass cost in turkey before aftergastric bypass price in turkey before after

Mouw Gastrectomie

Bij deze operatie, die ook bekend staat als Verticale Mouw Gastrectomie, wordt de maag in tweeën gedeeld. Ongeveer 75% tot 80% van de maag wordt eerst gescheiden en de overige 20% dient als nieuwe maag.

Het belangrijkste doel van deze operatie is het verkleinen van de maag zodat er minder voedsel wordt opgenomen en minder vet wordt geabsorbeerd. Mensen kunnen door deze operatie ongeveer 60% tot 70% van hun overgewicht verliezen.

Roux-en-Y Maagbypass in Turkije

Wat is een RYGBP-operatie?

“Roux-en-Y is de alternatieve Franse naam voor  maagbypass chirurgie. Bij deze operatie wordt een klein maagzakje gemaakt dat direct aan de dunne darm vastzit. Een groter deel van de maag wordt vastgeniet om te voorkomen dat het voedsel naar de dikke darm gaat, waardoor een bypass wordt gecreëerd. Als het voedsel niet naar de dikke darm gaat, worden de voedingsstoffen niet volledig door het lichaam opgenomen. Daarom eet je minder en wordt er minder vet geproduceerd in het lichaam.

Hoewel een maagbypass een gewichtsverlies- en voedingsoperatie is, is niet iedereen geschikt voor deze procedure. Het wordt uitgevoerd om ernstige obesitas te behandelen en is geschikt voor mensen die medisch ziek zijn door hun overgewicht. Artsen adviseren een  maagbypass als iemand morbide obesitas heeft met een Body Mass Index (BMI) van meer dan 40. Het is ook aan te raden als je BMI hoger is dan 40. Het is ook aan te raden als je BMI tussen 35 en 40 ligt en je kampt met slaapapneu, hartaandoeningen, diabetes type 2, hoge bloeddruk, enz.

Een chirurgische ingreep om gewicht te verliezen is een geschikte optie voor mensen die op de lange termijn voor hun gezondheid willen zorgen. Mensen die worstelen met drugsmisbruik en alcoholisme zijn niet de beste kandidaten voor deze operatie. Rokers zijn ook niet de beste kandidaten voor een maagbypass vanwege de grotere kans op complicaties.

Een Maagbypass of Roux-en-Y past je maag aan, zodat het minstens een week of langer duurt voordat alles weer normaal is. Het kan zijn dat de patiënt 2 tot 3 dagen in het ziekenhuis moet blijven om er zeker van te zijn dat er geen complicaties optreden. De eerste 1 tot 2 weken na de operatie wordt je gevraagd om strikt vloeibaar te eten.

Na een week of twee kun je overschakelen op vast voedsel, maar alleen zacht voedsel zoals havermout, pap, gepureerde groenten, fruit, enz. In de eerste paar dagen is het normaal om vermoeidheid, misselijkheid, overgeven, slaapproblemen, verminderde eetlust, winderigheid, diarree en stemmingswisselingen te ervaren. Deze duren maar een week of twee, maar als ze langer aanhouden, is het aan te raden om meteen naar je arts te gaan.

Als je herstel normaal verloopt zonder complicaties, kun je na een maand weer gewoon gaan eten. De operatie kan voedingstekorten veroorzaken door malabsorptie van voedsel in het lichaam.

Je arts zal je waarschijnlijk vitamine- en mineralensupplementen voorschrijven om aan je dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen. Supplementen die na de operatie worden voorgeschreven zijn onder andere dagelijkse multivitaminen, calcium, vitamine B-12, vitamine D en ijzer. Elke 6 maanden wordt bloedonderzoek geadviseerd omdat er bepaalde voedingstekorten kunnen optreden.

Een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging helpen de effecten van de operatie te verlengen en je gewicht te behouden. Het wordt sterk aangeraden om regelmatig een diëtist te bezoeken die je kan helpen om aan je voedingsbehoeften te voldoen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het een complete verandering van levensstijl is, dus psychologische hulp kan je ook helpen.

 

Roux-en-Y Gastric bypass in Istanbul Turkey
Mini Gastric Bypass Procedure in Istanbul Turkey

Mini Gastric Bypass Operatie in Turkije

Wat is een mini Gastric Bypass operatie?

Een vorm van bariatrische chirurgie die veel lijkt op Gastric Sleeve Chirurgie, maar minder ingrijpend is en minder tijd in beslag neemt. Een klein deel van de maag wordt gescheiden en een klein zakje met een bypassbuisje wordt rechtstreeks verbonden met het onderste deel van de dunne darm. Het is een omkeerbare procedure omdat er geen deel van de maag volledig wordt verwijderd. Omkering van de mini gastric bypass wordt echter niet aanbevolen vanwege de mogelijkheid van ernstige complicaties. Je kunt verwachten dat je ongeveer 60% tot 70% van je overtollige gewicht verliest in de periode van 2 jaar na de operatie. Met behulp van gezonde eetgewoonten en dagelijkse lichaamsbeweging kun je na de operatie blijvend gewicht verliezen.

Bariatrische operaties zijn beter geschikt voor mensen met obesitas dan voor mensen met licht overgewicht. Alleen mensen met een BMI boven de 40 komen in aanmerking voor deze operatie met ten minste één aan obesitas gerelateerde aandoening. Mensen met overgewicht (meer dan 180 kg), ernstige diabetes of hartaandoeningen zijn perfecte kandidaten voor een mini-bypassoperatie. Er moet echter een volledige anamnese van de patiënt worden geëvalueerd om te bepalen of ze in aanmerking komen voor de operatie.

Een mini gastric bypass operatie wordt onder narcose uitgevoerd, dus het duurt even voordat het lichaam is hersteld. De herstelperiode duurt minstens 3 weken tot 6 weken of in sommige gevallen een maand. Tijdens deze periode wordt extra voorzichtigheid geadviseerd met betrekking tot lichamelijke activiteit. Gedurende de eerste week raden artsen patiënten aan om een vloeibaar dieet te gebruiken om het lichaam niet te zwaar te belasten. Het is normaal om de eerste weken veel gewicht te verliezen, maar houd uw arts op de hoogte van de veranderingen in uw lichaam. Het is belangrijk om de postoperatieve voedingsinstructies van uw arts op te volgen om veilig te herstellen.

Biliopancreatische omleiding in Istanbul

Wat is een BPD/DS-operatie?

Biliopancreatic Duodenum Switch is een gewichtsverliesoperatie waarbij de maag wordt verkleind en een aanzienlijk deel van de dunne darm wordt omzeild. Het combineert restrictieve en malabsorptieve processen voor mensen met obesitas om gewicht te verliezen. De omleiding van het spijsverteringskanaal vermindert de opname van voedingsstoffen, wat leidt tot aanzienlijk gewichtsverlies.

De BPD/DS-operatie wordt meestal aanbevolen voor mensen met een Body Mass Index (BMI) van 40 of meer. Het is een meer geschikte procedure voor mensen die niet op een niet-chirurgische manier kunnen afvallen. Zorgverleners houden rekening met iemands leeftijd en algemene gezondheidstoestand om te bepalen of iemand geschikt is voor een operatie. Personen die ouder zijn of aandoeningen hebben, hebben mogelijk een uitgebreidere evaluatie nodig. Mensen met levensbedreigende aandoeningen zoals diabetes en hoge bloeddruk kunnen ook voor deze operatie kiezen.

Na het ondergaan van een BPD/DS-operatie is de postoperatieve periode cruciaal voor een gezond herstel en het behouden van het gewicht. Na de operatie blijft u een paar dagen in het ziekenhuis, zodat de artsen uw onmiddellijke herstel kunnen controleren. De eerste paar weken krijgt u een vloeibaar dieet en gaat u geleidelijk over op een zacht dieet. Postoperatieve voeding is een belangrijk onderdeel van uw herstel na de operatie.

Vanwege malabsorptie krijg je multivitaminesupplementen voorgeschreven, waaronder calcium, ijzer, vitamine D en B12. Gewichtsverlies treedt meestal op tussen de eerste 12 en 18 maanden als patiënten consequent gezond eten en bewegen.

Maagbypass Chirurgie in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Wat zijn de stappen van de Maagbypass?

Overweeg je een Maagbypass operatie in Istanbul? Hier is wat je moet weten over het proces….

Stap 1: Contact opnemen met de patiëntenvertegenwoordiger voor informatie

U kunt contact opnemen met onze patiëntenadviseur voor hulp bij:

 1. Bereken uw Body Mass Index (BMI)
 2. Informatie verzamelen over uw gezondheidsgeschiedenis
 3. U kunt gedetailleerde informatie krijgen over operaties voor obesitas, met name een maagbypass, en bepalen wat de meest geschikte optie voor u is.

Zodra je gezondheidsgeschiedenis nauwkeurig is gecontroleerd door onze ervaren artsen en je bent goedgekeurd voor de operatie, kun je doorgaan met de volgende fasen van je behandeling.

Wij zijn er om je de beste gezondheidszorg te bieden.

Stap 2 – Luchthavenontvangst en ziekenhuisopname

Bij aankomst in Istanbul wacht ons welkomstteam je op op de luchthaven. Onze VIP-transfer brengt je naar het ziekenhuis, dat op slechts 5 minuten rijden ligt.

We zorgen voor alle details zoals ziekenhuisopname en operatieprocedures die in het ziekenhuis gedaan moeten worden.

We zullen ook bij je zijn om de benodigde documenten met betrekking tot je operatie te ondertekenen.

Jouw gezondheid is onze prioriteit en wij zijn er voor jou.

Stap 3 – Onderzoeken en overleg met uw arts

We voeren de volgende onderzoeken uit om er zeker van te zijn dat je klaar bent voor de operatie:

 1. Longröntgenfoto
 2. Longfunctietest
 3. Bloedtest
 4. Elektrocardiografie
 5. Echografie
 6. Berekening van de body mass index

Na je onderzoeken word je geïnterviewd door psychiaters, internisten en anesthesisten.

Stap 4 – Endoscopie en Maagbypass operatie

Na alle nodige onderzoeken ben je klaar voor de operatie. Een  Maagbypass operatie is een gewichtsverlies procedure die je helpt gewicht te verliezen door de manier waarop je maag en dunne darm het voedsel dat je eet verwerken te veranderen. Dit is wat er tijdens de operatie gebeurt:

 1. Tijdens de procedure krijgt u algemene anesthesie, waardoor u in slaap valt en pijnvrij blijft.
 2. De chirurg zal verschillende kleine sneetjes in uw buik maken en een laparoscoop (een dunne, verlichte buis met daarin een camera) en andere chirurgische instrumenten inbrengen.
 3. De chirurg zal deze instrumenten vervolgens gebruiken om een kleine snee bovenaan uw maag te maken, waar ongeveer een ons voedsel in kan. Dit vermindert de hoeveelheid voedsel die u eet en zorgt ervoor dat u zich sneller vol voelt.
 4. De chirurg zal vervolgens uw dunne darm doorsnijden en deze verbinden met het nieuw aangemaakte maagzakje. Hierdoor kan voedsel een deel van uw dunne darm omzeilen, waardoor de hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen die uw lichaam opneemt, afneemt.

De operatie duurt meestal ongeveer 2-3 uur en de meeste patiënten blijven 3-4 dagen in het ziekenhuis om te herstellen na de operatie. Gedurende deze tijd wordt u verzorgd door onze ervaren medische staf en wordt u nauwlettend in de gaten gehouden op tekenen van complicaties.

Stap 5 – Ontslag in het ziekenhuis

Nadat je operatie is voltooid, blijf je een paar dagen in ons ziekenhuis om te herstellen. Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis gebeurt het volgende:

 1. U krijgt pijnmedicatie om eventuele ongemakken of pijn na de operatie te verlichten.
 2. Ons medisch personeel controleert uw vitale functies en zorgt ervoor dat u normaal herstelt.
 3. U wordt aangemoedigd om op te staan en te bewegen om bloedstolsels te voorkomen en de bloedsomloop te verbeteren.
 4. Onze bariatrische diëtist geeft u voedingsadvies en helpt u bij de overgang naar een nieuw dieet.

Stap 6 – Verblijf in ons gecontracteerde hotel

Ons gecontracteerde hotel biedt:

 1. 5-sterrencomfort en servicekwaliteit en een comfortabel verblijf.
 2. 24/7 roomservice en internettoegang.
 3. Spa-, fitness- en recreatiefaciliteiten om u te helpen lichamelijk en geestelijk te herstellen.

Een maagbypassoperatie in Istanbul is een veilige en effectieve manier om uw gezondheid te verbeteren en de deuren te openen naar een gezonder leven.

Wij staan u graag bij terwijl u uw eerste stap naar een gezonder leven zet.

Dixi Travel kijk ernaar uit u van dienst te zijn.

Welke Cchirurgische Methode Wordt Gebruikt Bij een Maagbypass Operatie?

De meeste bariatrische operaties, waaronder een maagbypass, worden laparoscopisch uitgevoerd. Een laparoscoop is een lang, dun en flexibel medisch instrument met een camera met hoge resolutie en een lampje op het uiteinde. Chirurgen gebruiken laparoscopen om procedures in de buik en het bekkengebied te visualiseren en uit te voeren zonder grote incisies te maken. Bij een laparoscopische maagbypass worden meerdere kleine incisies in de buik gemaakt om een gastric bypass uit te voeren.

Het is een meer minimaal invasieve benadering die minder weefselschade, minder pijn en een sneller herstel veroorzaakt in vergelijking met open chirurgie.  Maagbypass kan ook traditioneel worden uitgevoerd met een open chirurgische methode. Het is echter meer van toepassing in complexere gevallen wanneer er geen andere opties beschikbaar zijn.

Wat zijn de prijzen van een Maagbypass operatie?

De kosten van een  maagbypass operatie verschillen per regio. Op dit moment liggen de kosten van een gastric bypass in de VS ergens tussen $18.000 en $25.000. De gemiddelde kosten van deze operatie in de EU en Duitsland liggen rond de €8000 tot €10.000. De gemiddelde kosten van deze procedure in Turkije liggen tussen $3500 en $5000, wat redelijk is vergeleken met de rest van de wereld.

Een gezonde jij is een gelukkige jij! Istanbul staat voor je klaar om je gewichtsverliesdoelen te bereiken.

Je gezondheid is het grootste goed in je leven, dus investeren is het beste wat je kunt doen. Istanbul is de thuisbasis van een breed scala aan klinieken en ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in bariatrische chirurgie. Duizenden patiënten ondergaan elk jaar een bariatrische ingreep en verbeteren ondertussen hun gezondheid en uiterlijk. Als ook jij je gezondheid wilt transformeren en je zelfvertrouwen een boost wilt geven, dan is Istanbul een ideale locatie om aan je wensen te voldoen.

Is een  maagbypass operatie riskant?

Zoals elke chirurgische ingreep brengt ook een  maagbypass bepaalde risico’s en complicaties met zich mee. Hoewel dit zelden voorkomt, kunnen complicaties zoals infecties, bloedstolsels, bloedingen en lekkages optreden na de ingreep. Na een gastric bypass loop je het risico op ondervoeding als gevolg van onderabsorptie van voedsel in het lichaam. Er kunnen ernstige tekorten aan vitaminen en mineralen optreden, vooral calcium, ijzer en vitamine B. Het kan zijn dat je je hele leven multivitamine supplementen moet slikken om aan de dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen.

Stomale stenose is een ernstige aandoening die kan optreden na de operatie. Het gaat om een vernauwing en vernauwing van de nieuwe opening tussen de maag en de darm. Het gaat gepaard met braken kort na het eten of drinken en kan ook ernstige misselijkheid veroorzaken. Andere risico’s die kunnen optreden na de operatie zijn het pompsyndroom en Buikvliesontsteking.

doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde Vragen Over Maagbypass Chirurgie

Hier zijn de meest gestelde vragen over een maagbypass operatie:

Alcohol is een grote no-no voor mensen die een maagbypass operatie ondergaan. Er wordt geadviseerd om minstens 6 maanden na de operatie geen alcohol te drinken.

De duur van de maagbypass operatie hangt af van de chirurgische techniek en de complexiteit van de casus. Een laparoscopische  maagbypass duurt gemiddeld 2 tot 3 uur. Open chirurgie kan langer duren vanwege verschillende chirurgische complexiteiten.

Om in aanmerking te komen voor een maagbypass moet iemand voldoen aan de criteria die zijn opgesteld door gezondheidsprofessionals. De Body Mass Index (BMI) is een primaire factor die bepaalt of iemand in aanmerking komt. Een BMI boven de 40 is het standaardcriterium voor een maagbypass, maar een BMI van 35 tot 39 kan ook worden overwogen als iemand kampt met ernstige aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Mensen ouder dan 60 moeten uitgebreid worden onderzocht om ernstige medische aandoeningen uit te sluiten om complicaties te voorkomen. Over het algemeen is de procedure geschikt voor mensen met obesitas die niet op een niet-chirurgische manier kunnen afvallen en kampen met ernstige medische problemen.

Maagbypass is een medische procedure voor gewichtsverlies waarbij het spijsverteringsstelsel wordt aangepast om overgewicht te verliezen. Het proces omvat het verkleinen van de maag en het omzeilen van de dunne darm voor malabsorptie. Artsen voeren deze operatie laparoscopisch uit en traditioneel met een open lichaamstechniek. De laparoscopische methode is nu gebruikelijker waarbij kleine incisies worden gemaakt, wat leidt tot sneller herstel en minder pijn.

Het verschilt van persoon tot persoon, maar je kunt 50% tot 60% van je overgewicht verliezen met een maagbypass operatie. Het meeste gewicht gaat verloren in de eerste 10 tot 12 maanden als de patiënt gezond eet en beweegt na de operatie. Je kunt tot 3 jaar lang gewicht blijven verliezen.

Er zijn talloze voordelen van een maagbypass voor mensen die kampen met obesitas en andere ernstige gezondheids problemen. Je kunt niet alleen al het overgewicht kwijtraken, maar ook andere aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk, hartaandoeningen en slaapapneu verbeteren drastisch. Er zijn ook veel psychologische voordelen van deze operatie. Zaken als zelfvertrouwen, zelfbeeld, angst en depressie kunnen drastisch verbeteren als de patiënt gewicht verliest.

Bariatrische chirurgie, Maagoperatie en  Maagbypass zijn de meest voorkomende procedures voor gewichtsverlies in de moderne geneeskunde. Ze worden vaak gezien als alternatieven en een van de twee wordt geadviseerd op basis van de medische toestand en leeftijd van de patiënt.

Over het algemeen is een gastric bypass een complexere procedure, terwijl een gastric sleeve een eenvoudige procedure in één stap is. Maagbypass leidt echter tot een sneller en significanter gewichtsverlies, terwijl gastric sleeve gematigde resultaten oplevert en een lagere impact heeft op het metabolisme.

Maagbypass veroorzaakt meer significante hormonale veranderingen in het lichaam door wijziging van het leptinegehalte en het hormoon ghreline. Beide beïnvloeden het lichaamsgewicht en de eetlust.

Gastric sleeve is een meer eenvoudige procedure met minder complicaties, terwijl een maagbypass een reeks complicaties kan veroorzaken. Je arts moet echter het laatste woord hebben, want hij of zij kan je gezondheid het beste analyseren.

Ja, dat kan inderdaad. Een maagbypass kan de ziekte verbeteren of in veel gevallen elimineren door patiënten overmatig gewicht te laten verliezen. Artsen raden bariatrische operaties aan voor mensen met diabetes type 2 en een body mass index van meer dan 40. De operatie verandert je hongerhormonen en beïnvloedt het insulineniveau in je lichaam. De operatie verandert de hongerhormonen die het insulineniveau in het lichaam beïnvloeden. Het verbetert de insulineresistentie drastisch en verlaagt de bloedsuikerspiegel in het lichaam.

Een van de grootste zorgen die mensen vaak hebben is waarom een bariatrische operatie in Istanbul. Turkije en vooral Istanbul is een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld. Het staat ook in de top 10 van meest erkende centra voor medisch toerisme ter wereld. Bijna 1,2 miljoen Europeanen komen naar Istanbul en andere steden voor verschillende medische diensten. De kosten van medische procedures zijn ook ongeveer 80% lager dan in andere landen in de wereld.

De strategische ligging van Istanbul tussen Europa en Azië biedt gemakkelijke vliegverbindingen. Er is een groot aantal transitvluchten vanaf de luchthaven van Istanbul, dus het is gemakkelijk om vluchten heen en terug te vinden. Bovendien is het minder dan 3 uur vliegen van de meeste Europese landen.

De stad biedt ook een robuuste en gevestigde medisch-toeristische sector met klinieken en bureaus die de hele procedure voor je plannen. Van hotel boekingen tot luchthaventransfers, ziekenhuistransfers en vertalers, alles is inbegrepen in de aangeboden pakketten. Tot slot is Istanbul een ideale vakantie bestemming met een rijke culturele geschiedenis en talloze toeristische activiteiten.

Turkije staat op de 8e plaats in Europa voor gezondheidstoerisme volgens de World Medical Tourism Index. Het Turkse ministerie van Volksgezondheid reguleert gezondheidsorganisaties om de kwaliteit en veiligheid van de gezondheidszorg te garanderen. Medische procedures kosten ongeveer 70% minder dan die in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De bekendste ziekenhuizen voor gastric bypass zijn Acibadem Group, Memorial Hospital, Medicana, Florence Nightingale, Liv Hospital, Hisar Intercontinental Hospital en Medistanbul Hospital.

Maagbypass chirurgie is een effectieve procedure voor de behandeling van obesitas en veel andere obesitasgerelateerde problemen. Naast het verliezen van overgewicht helpt de operatie ook bij het verlichten en verminderen van ernstige aandoeningen zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, obstructieve slaapapneu en hartaandoeningen.

Een gastric bypass is een vrij gebruikelijke en relatief veilige procedure om gewicht te verliezen. Zoals bij elke operatie kunnen er echter een paar complicaties na bariatrische chirurgie optreden. Enkele van de mogelijke risico’s zijn infecties, bloedingen, bloedstolsels, anastomotisch lekken, dumpingsyndroom en buikvliesontsteking (inwendige ontsteking).

De kosten van een maagbypass operatie verschillen van regio tot regio. In Turkije kost het bijna 70% minder dan in het VK of de VS.

roux en y gastric bypass surgery
Mini-maagomleiding istanbul turkije
Liposuctie Chirurgie istanbul turkije
Biliopancreatische Omleiding