dixi health logo n
plastic surgery price and cost
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Borstvergroting in Turkije

Populair bekend als een borstoperatie, borstvergroting is een chirurgische ingreep voor borstvergroting. Het is een van de meest voorkomende lichaamsesthetische ingrepen om de esthetiek van uw borsten te verbeteren. Borstvergroting kan worden uitgevoerd door vetoverdracht of borstimplantaten in een borstvergrotingsprocedure. Vrouwen met van nature te kleine of hangende borsten als gevolg van gewichtsverlies of zwangerschap zijn uitstekende kandidaten voor deze ingreep. Het is een door de FDA goedgekeurde operatie voor borstvergroting voor reconstructie na borstkanker of om van nature kleine borsten te corrigeren.

Volgens de International Society of Aesthetic Plastic Surgery werden wereldwijd 1.685.471 borstvergrotingsprocedures uitgevoerd. Borstvergroting is de op een na meest uitgevoerde operatie ter wereld na liposuctie. Volgens hetzelfde rapport werd een toename van 3,8% gezien in borstvergrotingsprocedures wereldwijd. Turkije is een van de top 10 meest bekende bestemmingen voor esthetische ingrepen. Borstvergroting is de op twee na meest voorkomende operatie in Turkije, met meer dan 50.000 operaties die elk jaar worden uitgevoerd.

Wat is Breast Augmentatie

Augmentatie Mammoplastiek of Borstvergrotingen is een esthetische chirurgische ingreep om borsten te vergroten. Vrouwen met kleine of hangende borsten als gevolg van genetica, gewichtsverlies of zwangerschap hebben het meeste baat bij deze ingreep. Ook wel bekend als borstoperaties, vergroot borstvergroting de borstomvang door middel van vetoverdracht of implantaten. Het geeft volume en definitie aan uw borsten voor een meer evenredige lichaamsvorm. Borstvergroting is vaker voor esthetische verbetering, maar wordt ook uitgevoerd voor borstreconstructie na borstkankeroperaties.

Borstvergrotingschirurgie, ook bekend als augmentatie mammoplastiek, is een populaire cosmetische ingreep gericht op het vergroten van de grootte en vorm van de borsten. Met vooruitgang in chirurgische technieken hebben personen die borstvergroting zoeken een scala aan opties beschikbaar om hun gewenste borstgrootte en verhoudingen te bereiken.

Een veelvoorkomende methode voor borstvergroting is de borstimplantatieprocedure. Deze techniek houdt in dat er siliconen- of zoutoplossing-implantaten in het borstweefsel worden ingebracht om het volume te vergroten en het algehele uiterlijk van de borsten te verbeteren. De beschikbaarheid van verschillende implantatietypes, -groottes en -vormen maakt gepersonaliseerde aanpassing mogelijk, zodat elke patiënt zijn gewenste cosmetische borstverbetering bereikt.

Borstvergroting met implantaten biedt een veelzijdige benadering om de borstgrootte te vergroten. Door implantaten boven of onder de borstspieren te plaatsen, kunnen chirurgen de gewenste volheid en projectie creëren. Deze techniek stelt patiënten in staat om natuurlijk ogende resultaten te bereiken en tegelijkertijd aan hun esthetische voorkeuren te voldoen.

Borstimplantatiechirurgie omvat een uitgebreide reeks technieken die worden toegepast tijdens borstvergrotingsprocedures. Van het kiezen van het juiste implantatietype en -grootte tot het bepalen van de incisieplaats, passen chirurgen de procedure zorgvuldig aan om aan de individuele behoeften van elke patiënt te voldoen. Door nauwkeurige planning en precieze uitvoering levert borstimplantatiechirurgie optimale resultaten en verbetert het zelfbeeld van de patiënt.

Technieken voor borstvergrotingslittekens blijven evolueren, waardoor patiënten meer opties en verbeterde resultaten krijgen. Innovaties zoals cohesieve gelimplantaten, traanvormige implantaten en vettransfertechnieken bieden extra mogelijkheden om gewenste borstaesthetiek te bereiken. Chirurgen passen deze technieken toe om specifieke zorgen aan te pakken, zodat elke patiënt gepersonaliseerde zorg krijgt en zijn gewenste borstgrootte en -vorm bereikt.

Mammoplastiek voor borstverbetering omvat een reeks chirurgische ingrepen die zijn ontworpen om de borstgrootte, -vorm en -symmetrie te verbeteren. Chirurgen maken gebruik van technieken zoals plaatsing van borstimplantaten, vettransplantatie of een combinatie van beide om het gewenste resultaat te bereiken. Door de chirurgische aanpak af te stemmen op de unieke behoeften van elke patiënt, biedt mammoplastiek een op maat gemaakte oplossing voor het vergroten van de borstgrootte.

Chirurgie voor vergroting van de borstgrootte heeft tot doel te voldoen aan de wensen van individuen voor grotere borsten en om problemen met betrekking tot kleine of asymmetrische borsten aan te pakken. Door het gebruik van implantaten, vettransplantatie of een combinatie van technieken kunnen chirurgen resultaten creëren die er natuurlijk uitzien en het algehele lichaamsbouw van de patiënt verbeteren en het zelfvertrouwen vergroten. Chirurgie voor vergroting van de borstgrootte biedt een transformerende ervaring en stelt individuen in staat om hun lichaam te omarmen.

Tot slot bieden geavanceerde borstvergrotingsprocedures individuen de mogelijkheid om hun borstgrootte en -verhoudingen te verbeteren, resulterend in verbeterd zelfvertrouwen en lichaamsbeeld. Met technieken zoals borstimplantatiechirurgie, augmentatie mammoplastiek en cosmetische borstverbetering kunnen patiënten hun gewenste borstaesthetiek bereiken. Door gebruik te maken van chirurgische expertise en vooruitgang helpen plastisch chirurgen individuen om hun gewenste borstcontouren te omarmen en hun algehele welzijn te verbeteren.

Borstvergroting
art face
breast surgery beforebreast surgery after

Hoe Wordt Borstvergroting Uitgevoerd?

Borstvergroting omvat twee technieken voor het vergroten van de borsten. Chirurgen kunnen ofwel borstvergroting met vettransplantatie of met een implantaat aanbevelen, afhankelijk van uw situatie en doelen.

Vergroting van de borsten kan worden uitgevoerd met vettransplantatie. Bij deze procedure verplaatsen chirurgen ongewenst vetweefsel van bepaalde gebieden (meestal de onderbuik, heupen of dijen). Dit proces staat ook bekend als vetoverplanting of liposuctie voor borstvergroting. De getransplanteerde vetcellen blijven voor altijd in uw borsten.

Borstvergroting is ook mogelijk met verschillende soorten implantaten. De meest voorkomende typen implantaten zijn gevuld met zoutoplossing en siliconen. Chirurgen plaatsen de implantaten onder het borstweefsel of borstspieren.

Wat zijn de kosten van borstvergroting in Turkije?

Turkije behoort tot de top 5 van meest populaire bestemmingen voor esthetische ingrepen. Naast andere specialiteiten is Turkije ook gunstig wat betreft prijzen. De prijzen van medische ingrepen liggen aanzienlijk lager, tot bijna 70% tot 80% in vergelijking met andere landen. De gemiddelde kosten van borstvergroting in Turkije bedragen $3000 tot $6000, inclusief ziekenhuiskosten en reiskosten. De prijsrange van een borstvergrotingsprocedure in de VS of het VK bedraagt $8000 tot $15.000, exclusief ziekenhuiskosten en reiskosten.

Borstoperaties VS VKTurkije
Borstvergroting$6000 – $12,000$5000 – $10,000 $3000 – $5000
Borstlift$8000 – $15,000 $7000 – $14,000 $2,500 – $4000
Borstverkleining$5000 – $15,000 $7000 – $14,000$2,500 – $5000
Borstreconstructie$15,000 -$30,000 $12,000 – $30,000 $6000 – $12,000
Borstamputatie$10,000 – $20,000 $12,000 – $25,000 $3,500 – $10,500
lumpectomie$10,000 – 20,000 $12,000 – $22,000 $6000 – $12,000
Breast Lift Surgery in Istanbul Turkey

Waarom Kiezen voor Turkije voor BorstvergrotingsOperatie?

Turkije is een van ’s werelds meest prominente medische toerismehubs. Hier zijn de top 5 redenen waarom u Turkije zou moeten kiezen voor uw medische behoeften:

Internationaal opgeleide artsen: Chirurgen in Turkije ondergaan rigoureuze training om zich te specialiseren in verschillende medische vakgebieden. De meerderheid van hen is internationaal opgeleid en gecertificeerd door internationale medische verenigingen.

Geavanceerde gezondheidszorgfaciliteiten: Turkije beschikt over een robuuste en goed gevestigde gezondheidszorginfrastructuur. Er zijn internationale standaard technologieën en apparatuur aanwezig om de veiligheid en het welzijn van de patiënten te waarborgen.

Economische prijzen: De kosten van medische ingrepen liggen in Turkije aanzienlijk lager, tot wel 80%, vergeleken met die in andere landen. Patiënten ontvangen internationale standaard medische hulp gedurende hun behandeling tegen een economische kostenstructuur.

Vakantiebestemming: Turkije is een ideale bestemming voor reisliefhebbers, met een schat aan cultureel erfgoed en een breed scala aan toeristische activiteiten. U ontvangt niet alleen eersteklas medische faciliteiten, maar krijgt ook de kans om een nieuw land te verkennen.

Samenwerkend personeel: Medisch toerisme is een van de specialiteiten van Turkije en elk jaar bezoeken duizenden buitenlanders het land voor medische diensten. Het personeel in de medische sector is getraind om patiënten een comfortabele en probleemloze ervaring te bieden gedurende hun verblijf.

Is Istanbul Veilig Voor Borstvergroting?

Istanbul staat bekend als een van ’s werelds meest gevestigde medische toerismecentra. De sector houdt zich aan strenge veiligheidsvoorschriften en wettelijke kaders om de veiligheid en het welzijn van patiënten te waarborgen. De veiligheid van patiënten is een van de belangrijkste aspecten voor Turkije en er worden dienovereenkomstig maatregelen genomen. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom Turkije als veilig wordt beschouwd voor cosmetische ingrepen:

Veiligheid wordt zeer geprioriteerd en gecontroleerd door het Turkse Ministerie van Gezondheid. Ziekenhuizen en klinieken moeten zich houden aan de voorschriften die door het ministerie zijn vastgesteld voor het uitvoeren van medisch toerisme diensten. Voor meer details kunt u de officiële website van het ministerie bezoeken.

Turkije is een van de weinige landen met een robuuste gezondheidszorginfrastructuur die speciaal is ontworpen voor medisch toerisme. Er wordt zwaar geïnvesteerd in geavanceerde en nieuwste apparatuur om ervoor te zorgen dat buitenlanders de beste medische zorg ontvangen.

Chirurgen in Turkije moeten voldoen aan de strikte criteria die zijn vastgesteld door het Ministerie van Gezondheid om legaal te mogen opereren. Specialisatie en certificeringen op medisch gebied zijn noodzakelijk voordat ze een medisch bedrijf starten. Daarom ondergaan artsen rigoureuze training en behalen ze meerdere certificeringen voordat ze hun diensten in het vakgebied aanbieden.

Borstvergroting in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Hoe kunt u naar Turkije komen voor een borstvergrotingsprocedure?

Als u overweegt een borstvergrotingsprocedure in Turkije te ondergaan, hier is hoe u een afspraak met ons kunt maken:

Stap 1: Neem contact op met onze Vertegenwoordiger en deel uw Gegevens

De eerste stap om het proces te starten is om contact met ons op te nemen en uw informatie te delen.

Een van onze vertegenwoordigers zal uw gegevens noteren, inclusief uw medische geschiedenis en uw contactgegevens.

Hier zijn de tests waar onze artsen u om zullen vragen:

 1. Een compleet bloedprofiel
 2. Volledig medisch onderzoek
 3. Röntgenfoto van de thorax
 4. Mammografie (indien nodig)

Stap 2: Reizen naar Turkije en ziekenhuisopname

Zodra u de medische keuring door onze artsen heeft doorstaan, kunnen we uw vlucht naar Turkije en uw reisplan regelen.

Het maakt niet uit op welke luchthaven u landt, wij zullen er zijn om u op te halen en naar het hotel te begeleiden.

We zullen ook uw hoteltransfers regelen om ervoor te zorgen dat alles geregeld is tijdens uw reis.

Stap 3: Vooroperatieve controle

Zodra u in het hotel aankomt, zullen onze artsen u verwelkomen en voorbereiden op bepaalde tests.

De volgende tests zullen worden uitgevoerd vóór de operatie:

 1. Volledig bloedbeeld (CBC)
 2. ECG-test
 3. Röntgenfoto’s van de borst
 4. Mammografie (indien nodig)
 5. Coagulatiestudies (PT/PTT)

Stap 4: Chirurgie

Nadat de artsen tevreden zijn met uw testresultaten, wordt de datum van uw operatie definitief vastgesteld.

Op de dag van de operatie wordt u overgebracht naar het ziekenhuis en verwelkomd door het personeel van het ziekenhuis.

Stap 5: Herstel

Na de operatie moet u mogelijk enkele dagen in het ziekenhuis blijven zodat de artsen uw toestand kunnen monitoren.

Dit is slechts een preventieve maatregel om ervoor te zorgen dat u goed herstelt.

Mogelijk moet u na enkele dagen terugkomen voor een vervolgafspraak met de arts.

Stap 6: Hotel Transfer

Zodra u groen licht heeft gekregen van uw arts, zullen we u overbrengen naar het door u aangewezen hotel. Het hotel biedt een breed scala aan voorzieningen en luxe om ervoor te zorgen dat u zich comfortabel voelt tijdens uw verblijf.

Welke diensten zijn inbegrepen in onze pakketten?

Hier zijn de diensten die zijn inbegrepen in onze all-inclusive pakketten:

 1. Voorbereidende tests
 2. Anesthesieonderzoek
 3. Eerste onderzoek
 4. Borstliftoperatie
 5. Algemene anesthesie of lokale anesthesie
 6. Onderzoeken na de operatie
 7. Ziekenhuisverblijf na de operatie
 8. VIP-hotel- en ziekenhuistransfers
 9. 5-7 dagen hotelaccommodatie

Wat zijn de voordelen van naar Turkije komen voor borstvergroting?

Een bezoek aan Turkije voor medische ingrepen brengt een breed scala aan voordelen en extra’s met zich mee. Hier zijn er een paar die Turkije een voorsprong geven op andere landen:

Bloeiend Medisch Toerisme: Turkije biedt een goed gevestigde sector voor medisch toerisme die gedijt dankzij een netwerk van ziekenhuizen, klinieken en agentschappen die elk aspect van uw reis zorgvuldig plannen. Reispakketten voor medisch toerisme dekken alles, van hotelreserveringen tot luchthaventransfers, ziekenhuisvervoer en andere belangrijke aspecten. Tot nu toe in 2023 hebben al ongeveer 7,46,290 mensen Turkije gekozen als hun medische bestemming. De totale inkomsten uit borstvergrotingen tot nu toe dit jaar bedragen $1,033,942.

Sneller Afspraaksysteem: Een ander voordeel van naar Turkije komen is dat u niet maanden of jaren hoeft te wachten op uw afspraak. Ondanks het ontvangen van honderden en duizenden patiënten elk seizoen, krijgt elke patiënt hetzelfde niveau van aandacht en zorg.

Toeristische Bestemming: Een verbazingwekkende 1,2 miljoen Europeanen bezoeken Turkije voor verschillende medische procedures. De kosten van medische ingrepen hier liggen aanzienlijk lager, vaak tot 80% minder, dan in andere landen.

Transit Hub: Het gerenommeerde metropool Istanbul van Turkije is een wereldwijde hub voor transitvluchten. Het is handig om vluchtverbindingen vanuit Istanbul naar bijna overal ter wereld te vinden. Bovendien duren de meeste vluchten van Europese landen naar Istanbul slechts 3 uur. Daarom kunt u een gevoel van gemak vinden bij het reizen naar Turkije.

Voor wie is borstvergroting geschikt?

Een borstvergroting is een cosmetische ingreep en wordt voornamelijk uitgevoerd om esthetische redenen. Soms wordt het ook uitgevoerd voor medische doeleinden, zoals bij borstreconstructie bij patiënten met borstkanker. U kunt een geschikte kandidaat zijn voor borstvergroting als een of meer van de onderstaande punten op u van toepassing zijn:

 1. Je bent lichamelijk gezond en lijdt niet aan ernstige medische aandoeningen zoals diabetes of hypertensie.
 2. Uw verwachtingen zijn realistisch en u verwacht niet dat een borstvergroting uw lichaam volledig zal transformeren.
 3. Je bent ouder dan 18 jaar.
 4. Je bent niet zwanger of geeft geen borstvoeding.
 5. Je bovenlichaam lijkt vormeloos vanwege kleine borsten.
 6. Kleine borsten beïnvloeden de kromming van je lichaam.
 7. Je borsten zijn klein en asymmetrisch.
 8. Kleine borsten beïnvloeden je zelfrespect en veroorzaken problemen met je lichaamsbeeld.
doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde vragen over Borstvergroting

Hier zijn een paar veelgestelde vragen over borstvergroting:

Artsen brengen u onder algehele of lokale verdoving, afhankelijk van uw voorkeur en pijndrempel.

Vetoverdracht borstvergroting is geschikt voor een kleine vergroting, terwijl u met een implantaat kunt verwachten dat u een cupmaat of meer groter wordt.

Borstvergroting is een esthetische ingreep, dus de verzekering dekt het mogelijk niet, tenzij het medisch noodzakelijk is.

Post-borstvergroting ziekte verwijst naar symptomen of aandoeningen die optreden na de operatie. Deze omvatten pijn in de borst, verlies van sensatie in de borst en tepels, implantaatruptuur of lekkage, infecties, enz. 

Borstvergroting zonder operatie is niet mogelijk als u op zoek bent naar zichtbare en ingrijpende veranderingen aan de borsten.

De zwelling na borstvergroting begint af te nemen na 48 uur. De zwelling is minder opvallend na twee weken.

Het hangt af van de kwaliteit van uw implantaten. Gemiddeld gaan ze ongeveer 10-20 jaar mee.

Borstvergroting is voor het vergroten van de borsten, terwijl een borstlift bedoeld is om hun positie en vorm te verbeteren. Soms worden beide gecombineerd voor een grotere omvang en gelijkmatige vorm.

Borstvergroting is een poliklinische ingreep die 1-2 uur duurt. Patiënten kunnen kiezen tussen lokale en algehele verdoving, afhankelijk van hun comfortniveau. Hier is een stapsgewijze handleiding voor de procedure van borstvergroting:

 1. Anesthesie: Voordat het proces begint, dient de chirurg lokale of algemene anesthesie toe en wacht tot deze in werking treedt.
 2. Markering en incisie: Zodra de anesthesie volledig in werking is, markeert de chirurg de gebieden op elke borst voor incisies. Er zijn verschillende incisietechnieken voor een borstvergroting. Welke incisie het beste bij u past, wordt in onderling overleg tussen u en uw arts bepaald. Soorten incisies voor een borstvergroting zijn onder meer de tepelincisie (peri-areolaire incisie), de plooi onder de borst (inframammaire plooi) en de oksel (okselincisie). Incisies verschillen afhankelijk van het type borstimplantaat, de mate van vergroting en het lichaamstype.
 3. Plaatsing van het implantaat/vetoverdracht: Na de incisies bereiden de chirurgen het implantaat voor en plaatsen het onder het borstweefsel of de borstspier.
 4. Sluiting van de wond: Na plaatsing van het implantaat sluit de chirurg de incisies met hechtingen en laat ze genezen.

Hoewel borstvergroting een veelvoorkomende esthetische ingreep is, is het niet zonder bepaalde risico’s en complicaties. Hier zijn de risico’s die gepaard gaan met borstvergroting:

 1. Implantaatverplaatsing of lekkage
 2. Infecties
 3. hevig bloeden tijdens of na de operatie
 4. Ernstige pijn in de borsten
 5. Verlies van gevoel in de borst en tepel
 6. Littekens
 7. Anesthesierisico
 8. Implantaatgeassocieerd anaplastisch grootcellig lymfoom (BIA-ALCL)

Houd er rekening mee dat deze risico’s zelden voorkomen en het succespercentage van vergrotingsprocedures 98% is. Volgens een enquête uitgevoerd door de American Society of Plastic Surgeons was 98% van de vrouwen die een borstvergroting ondergingen tevreden met het resultaat. Velen zeiden zelfs dat het hun verwachtingen overtrof.

De eerste twee tot drie weken zijn cruciaal voor het herstel na een borstvergroting. Om een soepel en stabiel herstel te garanderen, is het belangrijk om de onderstaande nazorgtips voor borstvergroting op te volgen:

 1. Reinig de operatieplaats: Zorg ervoor dat u uw verband elke dag verwisselt om de kans op infectie te minimaliseren. Uw arts zal u waarschijnlijk specifieke richtlijnen geven die u moet volgen bij een verbandwissel. Je kunt een vriend of familielid vragen om je te helpen, of het zelf doen als je je daar prettig bij voelt.
 2. Vermijd douchen de eerste 48 uur: Patiënten moeten ten minste de eerste 48 uur vermijden te douchen of het verband nat te maken. Artsen adviseren patiënten om weg te blijven van bubbelbaden, zwembaden of andere watersportactiviteiten. Patiënten mogen ook geen deodorants, lotions of crèmes gebruiken zonder dit aan hun arts te vragen.
 3. Beperkingen van fysieke activiteit: Een van de belangrijkste nazorg voor een borstvergroting is het zich onthouden van inspannende fysieke activiteit. Het idee is om elke lichaamsbeweging te vermijden die de borstspieren overbelast.
 4. Pijnbehandeling: Een lichte pijn en zwelling zijn normaal in de eerste paar dagen na de operatie. Uw arts zal u de eerste paar dagen antibiotica voorschrijven om het risico op infectie te verkleinen. Uw arts kan u ook pijnstillers voorschrijven, zodat u de pijnklachten thuis onder controle kunt houden.

Borstvergroting is wereldwijd een veelvoorkomende esthetische ingreep. Vrouwen kiezen overal ter wereld voor deze operatie om stevigere en vollere borsten te krijgen. Hoewel borstvergroting een door de FDA goedgekeurde operatie is, brengt het bepaalde risico’s en complicaties met zich mee. Het is cruciaal om alles gedetailleerd te bespreken met uw arts om eventuele misverstanden in de toekomst te voorkomen. Als veiligheid u in het bijzonder zorgen baart, is het van essentieel belang om de veiligheidsprotocollen van de medische faciliteit te bespreken en door te nemen. Zorg ervoor dat uw medische faciliteit een uitgebreid gezondheidsplan biedt voor de nazorg van borstvergroting voor een stabiel herstel.

Gynaecomastie chirurgie Borstverkleining Mannen

Borstverkleining Mannen (Gynaecomastie) in TurkijeOok bekend als “mannen borsten”, Gynaecomastie is een goedaardige overgroei van borstweefsel bij mannen. Het ontstaat door onbalans in testosteron en oestrogeen. De borsten lijken ongewoon groot met opvallende zwelling in deze toestand. Het kan

Read More »
breast surgeries

Gezichtsesthetiek Ooglid Operatie Neus-esthetiek Borstbehandeling Kont-esthetiek Kickstart uw gezondheidsreis in Istanbul!..Borst Operatie in Turkije Borstbehandeling in Turkije Borst operatie of behandelingen verwijzen naar de cosmetische verbetering en reconstructie van de borsten. De meest voorkomende borstbehandelingen omvatten borstvergroting, borstlift, borstverkleining, gynaecomastie, borstreconstructie, enz. Borstvergroting is de op een na meest uitgevoerde

Read More »
Borstverkleining Turkije

Gezichtsesthetiek Ooglid Operatie Neus-esthetiek Borstbehandeling Kont-esthetiek Kickstart uw gezondheidsreis in Istanbul!..Borstverkleining in TurkijeOok bekend als reductiemammoplastiek, is borstverkleining een operatie om grote borsten te verkleinen. Bij deze ingreep verwijderen artsen overtollige huid en weefsel om de omvang van de borsten te verminderen. De procedure omvat ook het hervormen van de

Read More »
Borstliftchirurgie Borstliftoperatie

Borstliftchirurgie in TurkijeIn medische termen bekend als Mastopexie, zijn borstlifts bedoeld om u stevigere en gevormde borsten te geven. Met de leeftijd en levensveranderende situaties zoals zwangerschap, verandert uw lichaam en verliezen borsten hun elasticiteit. Als gevolg daarvan zien

Read More »