dixi health logo n
plastic surgery price and cost
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Mommy Makeover in Turkije

Een bevalling kan een levensveranderende ervaring zijn voor een vrouw en haar lichaam. Gezonde gewoonten maken een verschil, maar slechts tot op zekere hoogte. Mommy Makeover combineert verschillende behandelingen om de veel voorkomende gevolgen van de zwangerschap aan te pakken, zoals verslapte borsten, los buikvet, striae, enz. Het omvat chirurgische en niet-chirurgische cosmetische ingrepen of een combinatie van beide. Een gediplomeerd arts moet je eerst beoordelen om er zeker van te zijn dat je in aanmerking komt voor de operatie. Vrouwen met een matige tot extreme verzakking in de buik, borsten en onderlichaam komen in aanmerking voor deze operatie. De meest voorkomende operaties bij een mommy makeover zijn buikwandcorrectie, buikwandcorrectie, borstlift, facelift en vaginale verjonging. Niet-chirurgische behandelingen zijn onder andere huidverstrakking, botox en fillers.

Zwangerschapsesthetiek is een populaire keuze onder vrouwen om hun lichaam van voor de zwangerschap te herstellen. Volgens de International Society of Aesthetic Plastic Surgery werden in 2021 1.903.063 liposuctie-, 781.404 en 80.000 vaginale verjongingsprocedures uitgevoerd. De afgelopen tien jaar is er wereldwijd een aanzienlijke stijging van meer dan 50% te zien in Mommy Makeover-procedures. Volgens het ISAPS 2021 rapport werden er in 2021 ongeveer 60.000 liposuctie, 27.794 buikwandcorrecties, 50.000 borstvergrotingen, 31.629 borstliften en 1.898 vaginale verjongingsprocedures uitgevoerd. De meest uitgevoerde lichaamsvormende ingrepen in 2021 in Turkije zijn borstlift, borstvergroting en liposuctie.

Maternity Aesthetics of Mommy Makeover omvat een reeks behandelingen om het lichaam na de zwangerschap te verstevigen. De ingreep richt zich op verschillende delen van het vrouwenlichaam die door de bevalling en borstvoeding zijn aangetast. De gebieden die het meest zijn aangetast door de zwangerschap zijn de buik, de borsten en het onderlichaam. Een Mommy Makeover herstelt en verjongt het uiterlijk van deze lichaamsdelen. De operatie bestaat uit het verwijderen van extra vet en huid uit deze gebieden om ze te verstevigen en vorm te geven.

Postnatale verjonging, ook bekend als postzwangerschapscorrectie, wordt steeds populairder bij vrouwen die hun lichaam van voor de zwangerschap willen herstellen. Deze transformerende procedure is meestal een combinatie van een buikwandcorrectie en een borstvergroting, waarbij veelvoorkomende problemen zoals verslapte borsten, gesepareerde buikspieren, overtollige huid en hardnekkige vetophopingen worden aangepakt.

Voordat je een maternale transformatie ondergaat, is het belangrijk om een consult te hebben met een door de raad van bestuur gecertificeerde plastisch chirurg. Tijdens deze afspraak beoordeelt de chirurg je individuele behoeften, bespreekt hij de betrokken mommy makeover-procedures en geeft hij informatie over de verwachte hersteltijd van de mommy makeover.

De kosten van een mamamatransformatie kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de ervaring van de chirurg, de geografische locatie en de specifieke procedures die worden uitgevoerd. Het is aan te raden om tijdens je consultatie te informeren naar de kosten van een mommy makeover, omdat dit je kan helpen bij het plannen en budgetteren van de procedure.

Een van de belangrijkste voordelen van een mommy makeover is de allesomvattende aanpak. Door meerdere procedures in één chirurgische ingreep te combineren, kunnen vrouwen de gewenste resultaten behalen met minder uitvaltijd dan wanneer ze elke procedure afzonderlijk zouden ondergaan. Dit zorgt voor een efficiënter herstel en een snellere terugkeer naar de dagelijkse activiteiten.

Zoals bij elke operatie zijn er risico’s en complicaties verbonden aan een mommy makeover. Dit kunnen infecties, bloedingen, littekens, asymmetrie, veranderingen in tepelgevoel en de noodzaak voor een revisieoperatie zijn. Het is belangrijk om deze mogelijke risico’s met je chirurg te bespreken en zijn aanbevelingen op te volgen om complicaties tot een minimum te beperken.

Niet elke vrouw is geschikt voor een mommy makeover. Ideale kandidaten zijn meestal vrouwen die hun zwangerschap achter de rug hebben, in goede algemene gezondheid verkeren, een stabiel gewicht hebben en realistische verwachtingen hebben over het resultaat van de ingreep. Een grondige evaluatie door een gekwalificeerde plastisch chirurg is nodig om te bepalen of je een geschikte kandidaat bent voor een mommy makeover.

Hoewel een postnatale make-over een populaire keuze is, zijn er ook alternatieven die je kunt overwegen. Niet-chirurgische opties, zoals laserbehandelingen of injectables, kunnen op specifieke gebieden voor enige verbetering zorgen. Maar voor grotere veranderingen aan de lichaamscontouren zijn meestal chirurgische ingrepen nodig.

Het kiezen van het beste moment voor een mommy makeover is een persoonlijke beslissing. Veel vrouwen kiezen ervoor om de ingreep te ondergaan als ze geen kinderen meer hebben en geen borstvoeding meer geven. Het is belangrijk om je individuele omstandigheden en wensen met je chirurg te bespreken om de meest geschikte timing voor je mommy makeover te bepalen.

Tijdens een postnatale make-over worden de incisies strategisch gemaakt om zichtbare littekens te minimaliseren. Welke incisies precies worden gemaakt, hangt af van de specifieke procedures die worden uitgevoerd, maar de chirurg zal ernaar streven om ze waar mogelijk op onopvallende plaatsen aan te brengen.

Voor een vlot herstel is het essentieel om de postoperatieve instructies van je chirurg op te volgen. Dit kan het dragen van compressiekleding inhouden, het vermijden van inspannende activiteiten, het innemen van voorgeschreven medicijnen en het bijwonen van vervolgafspraken. Als je deze richtlijnen volgt, kun je de resultaten van je mommy makeover optimaliseren en het risico op complicaties verkleinen.

Naast chirurgische opties zijn er ook niet-chirurgische mommy makeover alternatieven beschikbaar. Dit kunnen niet-invasieve lichaamscontourbehandelingen zijn, zoals radiofrequentie- of ultrageluidtherapie, die kunnen helpen om losse huid strak te trekken en hardnekkige vetophopingen te verminderen. Hoewel deze niet-chirurgische opties enige verbetering kunnen geven, zijn de resultaten meestal subtieler dan bij een chirurgische ingreep.

Voor vrouwen die meerdere zwangerschappen hebben gehad, kan een mommy makeover bijzonder nuttig zijn om de lichamelijke veranderingen aan te pakken die bij elke zwangerschap optreden. Door procedures te combineren die zijn afgestemd op de behoeften van het individu, kan een mommy makeover het lichaam van een vrouw herstellen en haar zelfvertrouwen een boost geven na meerdere zwangerschappen.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s van een mommy makeover. Het is een grote chirurgische ingreep die de gebruikelijke risico’s van anesthesie, infectie, bloeding en littekens met zich meebrengt. Het kiezen van een bekwame en ervaren plastisch chirurg, het opvolgen van zijn aanbevelingen en het maken van vervolgafspraken kunnen deze risico’s tot een minimum beperken.

Vervolgafspraken na een mommy makeover zijn cruciaal om het genezingsproces in de gaten te houden en een optimaal resultaat te garanderen. Tijdens deze afspraken beoordeelt je chirurg je vooruitgang, gaat hij in op eventuele zorgen of vragen die je hebt en geeft hij richtlijnen voor postoperatieve zorg om je te helpen het best mogelijke resultaat te bereiken.

Veel vrouwen die een mommy makeover hebben ondergaan zijn tevreden met hun resultaten en delen hun ervaringen door middel van getuigenissen. Deze getuigenissen kunnen inzicht geven in de transformerende effecten van de ingreep en geven anderen die een mammamakeover overwegen een beter begrip van wat ze kunnen verwachten.

Kortom, een mommy makeover biedt een allesomvattende oplossing voor vrouwen die hun lichaam willen herstellen na een zwangerschap en bevalling. Door een combinatie van chirurgische ingrepen op maat van de individuele behoeften kunnen vrouwen de gewenste resultaten behalen en hun zelfvertrouwen herwinnen. Het is belangrijk om een gekwalificeerd plastisch chirurg te raadplegen om de voordelen, risico’s en alternatieven van een mammatransformatie te bespreken, evenals de beste timing voor de ingreep. Door alle factoren zorgvuldig te overwegen en de postoperatieve verzorgingsinstructies op te volgen, kunnen vrouwen hun lichaam na de zwangerschap verbeteren en hun algehele welzijn vergroten.

Om te beslissen of een mommy makeover de moeite waard is, moet je een door de raad van bestuur erkende plastisch chirurg raadplegen die al je vragen kan beantwoorden. Een plastisch chirurg kan je helpen om de mogelijke voordelen en risico’s van de operatie te begrijpen. Met de hulp van je arts kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Voor veel vrouwen leiden de lichamelijke veranderingen als gevolg van een zwangerschap tot minder zelfvertrouwen en problemen met hun lichaamsbeeld. Een mommy makeover biedt moeders de kans om deze problemen aan te pakken en een jeugdiger en verjongd uiterlijk te krijgen. Het heeft een positieve invloed op hun leven en leidt tot fysiek en emotioneel welzijn.

Elke medische ingreep, dus ook een Mommy Makeover, brengt risico’s met zich mee. Elk aspect van een mamma make-over heeft zijn eigen potentiële risico’s en daarom moet de patiënt zich er bewust van zijn. Het selecteren van een gekwalificeerde, ervaren en gediplomeerde chirurg is van het grootste belang om veiligheidsmaatregelen te garanderen. Hieronder vindt u de criteria en expertise die u moet zoeken in een chirurg voor een mammacorrectie:

 1. Boardcertificering (American Board of Plastic Surgery)
 2. Validatie door gezondheidsautoriteiten
 3. Specialisatie binnen het vakgebied
 4. Grondige medische evaluatie
 5. Online feedback en evaluaties
 6. Uitgebreide professionele ervaring
 7. Genommeerde referenties
 8. Uitgebreid patiëntenoverleg

De kosten van een Mommy Makeover verschillen van land tot land. Volgens de American Society of Plastic Surgeons kost een typische Mommy Makeover ongeveer $20.000, inclusief ziekenhuis- en medicijnkosten. Een mommy makeover wordt niet vergoed door de verzekering omdat het geen medisch noodzakelijke ingreep is. De kosten van een mamamatransformatie in Turkije liggen 50% tot 60% lager dan in andere landen. De gemiddelde kosten van een mammamakeover in Turkije bedragen 5000 tot 10.000 dollar. Dit omvat alles, van de procedure tot vluchtreserveringen en accommodatie. Voor meer details zijn we er om al je vragen over een bezoek aan Turkije te beantwoorden.

Mommy makeover istanbul turkije
art face
genital surgery beforegenital surgery for women after

Wat is inbegrepen in de Mommy Makeover?

Mommy Makeover is een aanpasbare procedure voor moeders van alle leeftijden. De behandeling kan worden aangepast aan de behoeften van de moeder. Gewoonlijk omvat de procedure de volgende behandelingen:

 1. Buikwandcorrectie in Mommy Makeover
 2. Borstvergroting bij Mommy Makeover
 3. Borstlift tijdens Mommy Makeover
 4. Borstlift tijdens Mommy Makeover
 5. Liposuctie bij Mommy Makeover
 6. Vaginale verjongingsoperatie tijdens Mommy Makeover

Een buikwandcorrectie, ook wel buikwandcorrectie genoemd, is een chirurgische ingreep om overtollige huid en vet van de buik te verwijderen. Het komt vaker voor bij moeders die een keizersnede hebben ondergaan. Het is vaak een belangrijk onderdeel van een mommy makeover om vrouwen te helpen hun lichaam van voor de zwangerschap te herstellen en hun zelfvertrouwen terug te krijgen.

Een borstvergroting is een gebruikelijke ingreep bij een mommy makeover om de contouren van de borsten te verbeteren en opnieuw vorm te geven. Borstvergroting heeft tot doel de grootte en vorm van de borsten te herstellen zodat ze er evenredig en evenwichtig uitzien. Het verbetert de contouren van je bovenlichaam voor een verbeterde en aantrekkelijke lichaamsesthetiek.

Een borstlift, ook bekend als mastopexie, is een ander veelvoorkomend onderdeel van een mommy makeover. Deze ingreep is bedoeld om verslapte of hangende borsten als gevolg van meerdere zwangerschappen en borstvoeding te liften. De chirurg hervormt en lift de borsten voor vollere en mooiere borsten. Vrouwen die last hebben van veranderingen in de vorm en positie van hun borsten als gevolg van zwangerschap en borstvoeding nemen vaak een borstlift op in hun mommy make-over.

Een Mommy Makeover omvat vaak liposuctie om hardnekkig vet te verwijderen op bepaalde plekken die niet reageren op een dieet en lichaamsbeweging. Liposuctie is een procedure om extra vetophopingen te verwijderen voor aantrekkelijke lichaamscontouren en -verhoudingen. Liposuctie kan worden gebruikt voor specifieke gebieden zoals de buik, heupen, billen, dijen en armen. In combinatie met een buikwandcorrectie of borstvergroting kan liposuctie helpen om een meer geproportioneerd lichaam te krijgen.

Vaginale verjonging, ook bekend als vaginale aanscherping of vaginoplastiek, is een procedure om het uiterlijk en de functie van een vagina te verbeteren. Veel vrouwen nemen vaginale verjonging op als onderdeel van hun mammie make-over.

Een vaginale verjongingsoperatie pakt problemen aan zoals vaginale laksheid en zwakke vaginale spieren als gevolg van een bevalling. Deze ingreep maakt het vaginale gebied strakker en verbetert het seksleven van de vrouw na de zwangerschap.

Mommy Makeover istanbul turkey
Thigh Lift Surgery Cost in Istanbul

Wat is de prijsklasse voor een mamma transformatie?

Volgens de American Society of Plastic Surgeons bedragen de gemiddelde kosten voor een dijlift ongeveer 5.355 dollar. Dit bedrag weerspiegelt echter alleen de kosten van de ingreep, met talrijke bijkomende kosten.

Het totale pakket omvat kosten voor anesthesie, ziekenhuiskosten, medische onderzoeken, honoraria van de chirurg en nog veel meer. Als je een uitgebreide schatting van de behandeling wilt, moet je rekening houden met een stijging van de totale kosten met 40% tot 50%.

De voordelen van Turkije voor Mommy Makeover: Wat maakt het bijzonder?

Op het gebied van medische behandelingen heeft Turkije talloze voordelen die het onderscheiden van andere landen. Dit is wat Turkije een favoriete bestemming maakt voor medische procedures:

 1. Visumvrije toegang voor EU-burgers: Reizen naar Turkije voor medische doeleinden is probleemloos, vooral voor Europeanen die het land zonder visum kunnen binnenkomen en alleen een geldige identiteitskaart nodig hebben. Dit elimineert de noodzaak om in lange visumwachtrijen te wachten, waardoor een naadloze reisplanningservaring mogelijk is.
 2. BTW-vrijstelling: Buitenlanders die medische behandeling zoeken in Turkije genieten van BTW-vrijstelling, een beleid dat in 2018 door het Turkse Ministerie van Volksgezondheid is geïmplementeerd om medisch toerisme te bevorderen en het gemak voor internationale patiënten te vergemakkelijken. Dit betekent dat medische behandelingen voor buitenlandse bezoekers belastingvrij zijn.
 1. Goed ontwikkelde sector voor medisch toerisme: Turkije beschikt over een bloeiende sector voor medisch toerisme, bestaande uit ziekenhuizen, klinieken en instanties die elk aspect van de reis van patiënten nauwgezet organiseren. Pakketten voor medisch toerisme omvatten alles, van accommodatiearrangementen tot luchthaven- en ziekenhuistransfers, waardoor een soepele ervaring voor patiënten wordt gegarandeerd. In 2023 verwelkomde Turkije ongeveer 746.290 medische toeristen, wat een totale omzet van $1.033.942 voor de sector genereerde, met verwachtingen van aanhoudende groei.
 2. Efficiënt afsprakensysteem: In Turkije hoeven patiënten niet lang te wachten op afspraken. Ondanks de grote toestroom van patiënten zorgt het systeem ervoor dat elke patiënt snel aandacht en zorg krijgt, waardoor het afspraakproces snel en probleemloos verloopt.
 3. Toeristische aantrekkingskracht: Met ruim 1,2 miljoen Europese toeristen die jaarlijks Turkije bezoeken voor toeristische doeleinden, biedt het land niet alleen eersteklas medische zorg, maar ook de mogelijkheid om een nieuwe bestemming te verkennen. Bovendien zijn medische procedures in Turkije aanzienlijk goedkoper en kosten ze vaak tot 80% minder dan in andere landen.
 4. Strategische locatie: Turkije ligt in Istanbul, een bekende metropool en een belangrijk doorvoerknooppunt, en biedt handige vliegverbindingen naar verschillende bestemmingen over de hele wereld. De meeste vluchten vanuit Europese landen naar Istanbul zijn relatief kort, gemiddeld zo’n 3 uur, waardoor reizen van en naar Turkije gemakkelijk en toegankelijk is.

Zwangerschaps-esthetiek in Istanbul

health travel to istanbul turkey with dixi health

Gids voor het plannen van uw Mommy Makeover Afspraak in Turkije

Als je Turkije op het oog hebt voor een Mommy Makeover-operatie, is hier een gedetailleerde gids voor het maken van een afspraak voor de ingreep:

Stap 1: Neem contact op met onze vertegenwoordiger en verstrek je gegevens

Om de procedure te starten, neem je contact met ons op en geef je ons je gegevens.

Een lid van ons team verzamelt je gegevens, waaronder contactgegevens en medische achtergrond.

Via WhatsApp of e-mail wordt je gevraagd de volgende tests aan onze vertegenwoordiger te verstrekken:

 1. Coagulatiebeoordelingen
 2. Uitgebreid bloedprofiel
 3. Zwangerschapsonderzoek
 4. Basis Metabolisch Panel (BMP)

Stap 2: Reis naar Turkije en verblijf in het ziekenhuis

Zodra onze medische experts groen licht geven voor de testresultaten, helpen we bij het coördineren van je reis naar Turkije en het uitstippelen van je reisroute.

Op welke luchthaven u ook landt, wij heten u van harte welkom en regelen uw vervoer naar uw verblijfplaats.

Bovendien regelen we je hoteltransfers om een soepele reis van begin tot eind te garanderen.

Stap 3: Voorafgaande gezondheidscontrole

Bij aankomst in je hotel zal ons medisch team je verwelkomen en extra onderzoeken uitvoeren om je welzijn te garanderen.

Ook al zijn bepaalde tests van tevoren aangevraagd, onze artsen voeren uit voorzorg nog een aantal onderzoeken uit.

Voorafgaand aan de chirurgische ingreep worden de volgende tests uitgevoerd:

 1. Volledig bloedbeeld (FBC)
 2. Elektrocardiogram (ECG)
 3. Evaluatie van de stolling

Stap 4: Chirurgische ingreep

Zodra je testresultaten zijn goedgekeurd door het medische team, beginnen de voorbereidingen voor de operatie.

Op de dag van de operatie word je naar het ziekenhuis vervoerd en welkom geheten door het ziekenhuispersoneel.

Stap 5: Herstelproces

Na de operatie kan een kort verblijf in het ziekenhuis nodig zijn voor medische observatie.

Deze voorzorgsmaatregel is bedoeld om een soepel herstel te garanderen.

Een paar dagen later kan een vervolgafspraak met de arts worden gepland.

Stap 6: Vervoer naar het hotel

Na toestemming van je arts wordt vervoer naar het aangewezen hotel geregeld.

Het hotel biedt verschillende voorzieningen en comfort om je verblijf nog aangenamer te maken.

Wat is inbegrepen in onze pakketten?

Hieronder vindt u een uitgebreid overzicht van de diensten die zijn inbegrepen in onze pakketten:

 1. Eerste evaluaties
 2. Anesthesiebeoordeling
 3. Eerste medische controle
 4. Procedure voor het etsen van de vrouwelijke buik
 5. Keuze uit algemene of plaatselijke anesthesie
 6. Postoperatieve vervolgonderzoeken
 7. Ziekenhuisaccommodatie na de operatie
 8. VIP-vervoersdiensten tussen hotel en ziekenhuis
 9. 3-5 dagen hotelaccommodatie

Wat is de typische herstelperiode voor een Mommy Makeover?

Na een mommy makeover-operatie is het van cruciaal belang om de richtlijnen van de arts op te volgen voor een vlot herstelproces. De duur van het herstel is afhankelijk van factoren zoals leeftijd, gezondheidstoestand en levensstijl. Meestal varieert het herstel van 4 weken tot 6 maanden. Hier volgt een uitsplitsing van wat je per week kunt verwachten, samen met essentiële do’s en don’ts:

Week 1: De eerste week is cruciaal voor het herstel van elke patiënt. Aanpassen aan de noodzakelijke veranderingen kan een uitdaging zijn. Patiënten moeten de eerste 2-3 dagen vaak alleen een vloeibaar dieet volgen.

Hoewel lichte beweging in huis is toegestaan, moeten inspannende activiteiten worden vermeden. Dagelijkse wondverzorging, inclusief verbandwisselingen, is essentieel. Roken en alcoholgebruik moeten worden vermeden, omdat deze de genezing kunnen belemmeren. Daarnaast helpt het dragen van compressiekleding bij het minimaliseren van zwelling en het beschermen van incisies.

Week 2: Tijdens deze fase neemt de zwelling aanzienlijk af. Patiënten kunnen geleidelijk weer vast voedsel in hun dieet opnemen en kiezen voor licht verteerbare opties zoals gepureerde groenten, rijst en pasta.

In de tweede week wordt een vervolgafspraak met de arts gemaakt, meestal om indien nodig hechtingen te verwijderen. Het werk kan worden hervat en de meeste routineactiviteiten kunnen geleidelijk worden hervat. Alle ongewone symptomen moeten onmiddellijk aan de arts worden gemeld.

Week 3: Tegen de derde week wordt een aanzienlijke vermindering van de zwelling waargenomen. Patiënten kunnen hun gebruikelijke activiteiten hervatten, waaronder werken en autorijden.

Week 4: De zwelling en het ongemak verminderen meestal tegen die tijd. Patiënten kunnen hun normale routines hervatten en met toestemming van de arts beginnen met sporten. Regelmatige communicatie met de arts is essentieel om mogelijke complicaties aan te pakken.

Herstel op lange termijn: Het volledige resultaat van de operatie wordt duidelijk binnen 4 tot 5 maanden, waarbij de meeste patiënten volledig hersteld zijn in de zesde maand. Het handhaven van een stabiel gewicht is cruciaal voor het verlengen van de resultaten van de Mommy Makeover-operatie.

doctor patient FAQ dixi health

FAQ’s Mommy Makeover Behandeling

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen over mommy makeover procedures:

 

Dat hangt af van hoeveel behandelingen je volgens je arts nodig hebt. Meestal duurt een Mommy Makeover-operatie een uur tot 3 uur.

Gemiddeld kun je 2-3 kledingmaten kleiner worden na een mommy makeover operatie.

Het is belangrijk om een plaats te kiezen waar gekwalificeerde en gediplomeerde artsen beschikbaar zijn voor de operatie.

De beste chirurg voor een Mommy Makeover is een gediplomeerd plastisch chirurg met jarenlange ervaring op dit gebied.

Bij een mammatransformatie wordt meestal geen BBL uitgevoerd. Patiënten kunnen er echter wel om vragen en met de arts bespreken of het voor hen geschikt is.

Mommy Makeover is een aanpasbare operatie om het lichaam te verstevigen na de zwangerschap en bevalling.

Idealiter ben je ouder dan 18 jaar en ben je bevallen. Het is echter belangrijk om een gediplomeerd plastisch chirurg te raadplegen om er zeker van te zijn dat je geschikt bent voor de operatie.

Buikwandcorrectie Buikcorrectie Behandeling in Turkije
halslift behandeling istanbul turkije
Female Abdominal Etching Cost in Turkey
Braziliaanse Billift