dixi health logo n
dental implant istanbul turkey cost
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Endodontie in Turkije

Endodontie, een van de takken van de tandheelkunde, houdt zich over het algemeen bezig met de identificatie en behandeling van tandpijn, tandziekten en infecties. De betekenis van het woord komt uit het Grieks. “Endo” betekent binnenin en “odont” betekent tand. Dit toont aan dat endodontologie gaat over het binnenste van de tand. Endodontologie onderzoekt, behandelt en beschermt het zachte weefsel binnenin de tand, de “tandpulpa”.

Met endodontische behandelingen worden de wortelkanalen die de tandpulpa bevatten gereinigd en gedesinfecteerd met behulp van speciale instrumenten en oplossingen. Het proces wordt vervolgens voltooid door te vullen met een speciaal vulmateriaal. Deze procedures worden meestal uitgevoerd onder lokale verdoving en dankzij geavanceerde technologieën wordt een comfortabele toepassing gerealiseerd.

Volgens marktgegevens van Global Market Insights bereikte de marktomvang van endodontie meer dan USD 1,1 miljard in 2022 en wordt verwacht dat deze tussen 2023 en 2032 zal groeien met een samengestelde jaarlijkse groeipercentage (CAGR) van 4%. Dankzij verbeteringen en reguleringen in de gezondheidssector sinds 2008 is Turkije een van de meest gewilde bestemmingen geworden voor tandheelkundige behandelingen en tandheelkundige operaties.

Volgens de Turkse tandheelkundige vereniging (TDB) komen er jaarlijks tussen de 150.000 en 250.000 buitenlandse patiënten naar Turkije, waardoor het een van de meest populaire bestemmingen voor tandheelkundig toerisme ter wereld is, samen met Hongarije, Thailand en Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

De pulpa, die het interessegebied van endodontologie is en waarin de tand zich bevindt, kan beschadigd raken door impacts, infecties of verschillende redenen. Endodontie neemt de behandeling van aandoeningen zoals infectie, pijn of wonden die optreden in de pulpa op zich. De behandelmethoden die door endodontie worden toegepast, zijn gericht op het beschermen van de tand en het elimineren van de negatieve omstandigheden die zich voordoen in de tandwortel.

Verkenning van Endodontische Behandeling en Wortel kanaal procedures

Wanneer men geconfronteerd wordt met tandheelkundige problemen zoals tandpijn, infecties of ontsteking van de tandpulpa, is het zoeken naar passende behandeling cruciaal. Endodontische behandeling, die procedures omvat zoals wortelkanaalbehandeling en tandpulptherapie, richt zich op het behouden van de natuurlijke tand door problemen met betrekking tot de tandpulpa aan te pakken. In dit artikel zullen we ingaan op verschillende aspecten van endodontie , waarbij we de procedures, specialisten, nabehandelingsmogelijkheden en meer belichten.

Procedures voor Endodontie

 1. Wortel kanaal behandeling: Een wortelkanaalbehandeling omvat het verwijderen van geïnfecteerde of beschadigde tandpulp uit het wortelkanaalsysteem van de tand. De procedure is bedoeld om pijn te verlichten, infecties te elimineren en de natuurlijke tand te behoeden voor extractie.
 2. Tandpulptherapie: Tandpulptherapie wordt uitgevoerd op tanden met gewonde of geïnfecteerde tandpulpa. Er kunnen verschillende benaderingen nodig zijn, zoals pulpotomie (gedeeltelijke verwijdering van de pulpa) of pulpectomie (volledige verwijdering van de pulpa), afhankelijk van de ernst van de aandoening.
 3. Endodontische chirurgie: In bepaalde gevallen waarin traditionele wortelkanaalbehandeling onvoldoende is, kan endodontische chirurgie, zoals een apicoectomie, noodzakelijk zijn. Deze procedure omvat het verwijderen van de punt van de tandwortel en het afdichten ervan om verdere infectie te voorkomen.

Endodontie Specialisten en Eersteklas Endodontie

Endodontische specialisten, ook bekend als endodontologen, zijn tandartsen die zich specialiseren in het diagnosticeren en behandelen van problemen gerelateerd aan het tandheelkundige pulp. Ze ondergaan extra jaren van geavanceerde training om experts te worden in endodontische therapie. Eersteklas endodontie verwijst naar hoogwaardige endodontische zorg verleend door ervaren specialisten, die patiënten gespecialiseerde expertise bieden bij de behandeling van complexe gevallen.

Endodontie Herbehandeling Opties

Soms kan een eerder behandelde tand nieuwe problemen ontwikkelen of niet goed genezen. In dergelijke gevallen kan endodontische herbehandeling worden aanbevolen. Dit proces omvat het heropenen van de tand, het verwijderen van het vorige vulmateriaal en het opnieuw reinigen en afdichten van het kanaal om eventuele terugkerende infectie of ontsteking aan te pakken.

Behandeling van Tandabcessen en Gebarsten Tandbehandeling

Endodontische behandeling speelt een vitale rol bij de behandeling van tandabcessen door de onderliggende oorzaak van de geïnfecteerde tand aan te pakken. Bovendien kan de behandeling van een gebarsten tand endodontische therapie omvatten, afhankelijk van de mate van de breuk en mogelijke schade aan het tandheelkundige pulp.

Endodontie Instrumenten en Microscoop

Endodontologen maken gebruik van gespecialiseerde instrumenten tijdens wortelkanaalprocedures. Deze instrumenten omvatten vijlen, ruimers en irrigatie-oplossingen om de wortelkanalen effectief te reinigen en vorm te geven. Bovendien bieden endodontische microscopen verbeterd zicht, wat helpt bij een nauwkeurige diagnose en behandeling.

Endodontie Noodgevallen en Diagnose

Endodontische noodgevallen, zoals ernstige tandpijn of trauma, vereisen onmiddellijke aandacht. Het zoeken naar tijdige tandheelkundige zorg kan helpen om de tand te behouden en verdere complicaties te voorkomen. Endodontische diagnose omvat een uitgebreid onderzoek, dat röntgenfoto’s of andere beeldvormingstechnieken kan omvatten, om de onderliggende problemen te bepalen en een passend behandelplan op te stellen.

Pijnbeheer en Endodontie Therapie

Endodontische behandeling heeft tot doel tandpijn veroorzaakt door infecties of ontstekingen te verlichten. Naast lokale verdoving tijdens procedures kunnen endodontologen pijnbeheertechnieken of medicatie voorschrijven om het comfort van de patiënt gedurende het behandelingstraject te waarborgen.

Conclusie: Endodontische behandeling, inclusief wortelkanaalprocedures en tandheelkundige pulptherapie, biedt effectieve oplossingen voor het behouden van natuurlijke tanden die worden aangetast door infecties, ontstekingen of trauma. Met de expertise van endodontische specialisten en toegang tot eersteklas endodontische zorg kunnen patiënten hoogwaardige behandeling krijgen die is afgestemd op hun specifieke behoeften. Door de verschillende aspecten van endodontische therapie te begrijpen, kunnen individuen geïnformeerde beslissingen nemen over hun tandheelkundige gezondheid en verlichting vinden van tandgerelateerde kwalen door middel van deze geavanceerde procedures.

Tandartsen die gespecialiseerd zijn in endodontie worden endodontologen genoemd, en endodontologen voeren behandelingen uit om de tand in de mond te behouden en te beschermen. Wortelkanaalbehandeling is een van de basisbehandelingen van de endodontologie.

Endodontische behandeling, algemeen bekend als wortelkanaaltherapie, wordt meestal aanbevolen voor personen die problemen hebben met het tandheelkundige pulp, dat het zachte weefsel binnen de tand is. U kunt endodontische behandeling krijgen als de binnenkant van de tand aangetast is door tandbederf, geïnfecteerd is of na een onsuccesvolle behandeling.

Endodontics istanbul turkey
art face
Endodontics beforeEndodontics after

Welke zijn de soorten Endodontische Behandelingen?

Endodontische behandeling wordt meestal aangeduid als ‘wortelkanaalbehandeling’ en omvat de behandeling van de zachte weefsels binnenin de tand, namelijk het tandheelkundig pulp. Echter, naast wortelkanaalbehandeling, kunnen ook tandabcesdrainage, apicotomie, pulpotomie en revascularisatie worden gerekend tot de methoden van endodontische behandeling.

Wortelkanaalbehandeling is de meest voorkomende endodontische behandeling. Bij deze behandeling wordt het ontstoken, geïnfecteerde of beschadigde tandpulp verwijderd en worden de wortelkanalen van de tand gereinigd. De gereinigde kanalen worden gevuld met een speciaal vulmateriaal en afgesloten. Wortelkanaalbehandeling elimineert tandvleespijn en infectie.

Infecties en ontstekingen kunnen optreden in het tandheelkundig pulp als gevolg van tandbederf, tandvleesaandoeningen, stoten en openingen in het tandglazuur. Deze ontstekingen in het tandheelkundig pulp worden tandabcessen genoemd en worden behandeld door dit gebied schoon te maken dankzij tandabcesdrainage, een methode van endodontie.

Een onsuccesvolle wortelkanaalbehandeling kan ontsteking van de tandwortel veroorzaken. In dit geval worden infecties aan het uiteinde van de tandwortel geëlimineerd door apicale resectie, wat ook wel wortelpuntchirurgie wordt genoemd.

De revascularisatiemethode wordt meestal in plaats van een wortelkanaalbehandeling gebruikt voor jonge tanden. Omdat jonge tanden hun ontwikkeling nog niet hebben voltooid, worden de levende stamcellen hier geactiveerd en wordt een natuurlijk ontwikkelingsproces gestart in tandheelkundige behandeling.

Endodontische behandeling, algemeen bekend als een wortelkanaalprocedure, wordt vakkundig uitgevoerd door een tandarts of een endodontoloog en omvat een reeks stappen om de restauratie en behoud van de aangetaste tand te waarborgen:

Beginnend met een grondig onderzoek van de aangetaste tand, duikt de tandarts in de tandheelkundige geschiedenis van de patiënt. Het gebruik van röntgenfoto’s of geavanceerde beeldvormingstechnieken helpt bij een nauwkeurige beoordeling van de wortelkanalen van de tand en de aangrenzende structuren.

Voorafgaand aan het begin van de procedure dient de tandarts lokale verdoving toe om het comfort van de patiënt en een pijnvrije ervaring te garanderen.

Een beschermend rubberen lapje wordt strategisch geplaatst rond de tand, zodat er tijdens de procedure een droge en speekselvrije omgeving ontstaat, waardoor besmetting van de wortelkanalen effectief wordt voorkomen.

Met behulp van een tandheelkundige boor wordt een kleine opening zorgvuldig gemaakt in de kroon van de tand, waardoor toegang wordt verkregen tot de pulpkamer en de wortelkanalen.

De tandarts maakt gebruik van gespecialiseerde instrumenten, zoals vijlen, om de geïnfecteerde of ontstoken tandpulp zorgvuldig te verwijderen. Vervolgens worden de wortelkanalen gereinigd en gevormd om de daaropvolgende plaatsing van het vulmateriaal te vergemakkelijken.

De binnenkant van de tand, inclusief de ingewikkelde wortelkanalen, ondergaat een zorgvuldig reinigings- en vormgevingsproces om eventueel achtergebleven tandpulptissue, vuil en bacteriën te verwijderen. Antimicrobiële oplossingen worden gebruikt voor irrigatie, om ervoor te zorgen dat de kanalen grondig worden gedesinfecteerd.

De gereinigde en gevormde kanalen worden gevuld met guttapercha, een biocompatibel materiaal, om de ruimte zorgvuldig af te dichten en eventuele mogelijke heropflakkering van infectie te voorkomen.

Afdichting van de Toegangsopening

De toegangsopening die in de kroon van de tand is gemaakt, wordt stevig afgesloten met behulp van een tijdelijk of permanent vulmateriaal, waardoor de tand effectief wordt gesloten en het risico op herinfectie wordt verminderd.

Radiografie na de Procedure

Na voltooiing van de wortelkanaalbehandeling worden extra röntgenfoto’s genomen om de juiste plaatsing van het vulmateriaal te verifiëren en eventuele mogelijke tekenen van infectie of complicaties op te sporen.

Optionele Restauratie met een Kroon

In gevallen waarin de tand aanzienlijk is verzwakt, kan de tandarts aanbevelen om een kroon te plaatsen om de kracht te herstellen en de tand te beschermen tegen mogelijke beschadiging.

Endodontics material
Endodontics

Hoeveel kost endodontie?

Wortelkanaalbehandelingskosten variëren afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren omvatten de locatie van de tand, de expertise van de behandelende arts, de urgentie van de behandeling, de noodzaak van kronen, verzekeringsdekking, waar je woont en het type tand. Wortelkanaalbehandeling aan voortanden is meestal goedkoper, terwijl behandelingen aan kiezen meestal duurder zijn. Gemiddeld kost een wortelkanaalbehandeling aan een voortand ongeveer $1.000, terwijl behandelingen aan kiezen meestal variëren van $1.300 tot $1.600. In Turkije zijn de kosten van endodontische behandelingen zeer betaalbaar.

Turkije is een zeer voordelige bestemming voor wortelkanaalbehandelingen, die meestal beginnen vanaf 135 dollar. Afhankelijk van het type behandeling dat u nodig heeft, kan deze prijs oplopen tot maximaal 2.000 dollar. Bovendien kunt u als u naar Turkije komt voor een wortelkanaalbehandeling profiteren van volledige rondleidingen inclusief verschillende reisplannen en een prettige gezondheidservaring hebben.

Endodontie  in Turkije: Wat zijn de voordelen en voordelen?

Turkije biedt veel voordelen en voordelen aan buitenlanders die voor medische behandelingen komen. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom Turkije een goede keuze is voor tandheelkundige behandelingen en andere medische behandelingen:

Turkije onderscheidt zich in het aantrekken van duizenden buitenlanders voor tandheelkundige behandelingen. De tandheelkundige chirurgen in het vakgebied zijn gecertificeerd door de raad en zeer ervaren. Ze ondergaan rigoureuze evaluaties via tal van beoordelingstests voordat ze aan de branche gaan deelnemen. Enkele bekende ziekenhuizen voor tandheelkundige behandelingen in Turkije zijn Avicenna Hospital, Memorial Hospital, Medical Park Hospital, Liv Hospital, en anderen.

Een van de voordelen van naar Turkije komen voor medische behandeling is dat je niet te maken krijgt met lange visumrijen. De meeste buitenlanders, vooral Europeanen, kunnen Turkije visumvrij betreden met alleen een geldige identiteitskaart. Dit bespaart u veel tijd en stelt u in staat uw reis met minder gedoe te plannen.

In 2018, the Ministry of Health announced a VAT exemption for foreigners visiting Turkey for medical treatment, aiming to enhance medical tourism in the country and offer convenience to international patients. As a result, medical services provided to foreign patients are exempt from VAT. This exemption has contributed significantly to the growth of the medical tourism sector in Turkey.

It’s important to note that the figure you mentioned, $1,033,942, likely represents the total revenue or profit generated by the medical tourism sector within a specific period. This revenue reflects the positive impact and success of medical tourism initiatives in Turkey, making it an attractive destination for foreigners seeking quality medical care.

Een opmerkelijk voordeel van kiezen voor Turkije is het snelle afspraaksysteem, waardoor je de beproeving van het wachten voor maanden of zelfs jaren bespaard blijft. Ondanks dat er elk seizoen honderden en duizenden patiënten worden behandeld, ontvangt elke individu consistente aandacht en zorg. De afspraakprocedures zijn gestroomlijnd, wat zorgt voor een snelle en probleemloze ervaring.

Istanbul, de bruisende metropool van Turkije, fungeert als een belangrijk knooppunt met talloze dagelijkse vluchten. Het verkrijgen van vluchtverbindingen naar vrijwel elke wereldwijde bestemming vanuit Istanboel is opmerkelijk handig. Bovendien hebben de meeste vluchten van Europese landen naar Istanboel een duur van slechts 3 uur. Als gevolg hiervan kunnen internationale bezoekers genieten van de naadloze toegankelijkheid van reizen naar Turkije.

Betaalbaarheids factor: Een belangrijk voordeel van het kiezen van Turkije voor medische behandelingen ligt in de kostenefficiëntie ervan. Medische procedures in Turkije zijn geprijsd op ongeveer 70% tot 80% lager dan die in andere landen zoals de VS of het VK. Bovendien kunnen geïnteresseerden uitgebreide medische toerismepakketten verkennen die alles omvatten, van vluchten tot behandeling en accommodatie, waardoor de algehele betaalbaarheid wordt verbeterd.

Endodontie in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Hoe Turkije te bezoeken voor Endodontische Behandeling?

Als u Turkije overweegt voor endodontische behandeling, hier is het proces voor het maken van een afspraak voor uw behandeling. Het proces verloopt als volgt:

Stap 1: Neem contact op met onze vertegenwoordiger en deel uw gegevens.

De eerste belangrijke stap om het proces te starten, is contact met ons opnemen en uw informatie delen.

Eén van onze teamleden zal uw gegevens noteren, inclusief uw contactgegevens en medische voorgeschiedenis.

Hier zijn de tests waar onze vertegenwoordiger u om zal vragen via WhatsApp of e-mail:

 1. Full dental examination
 2. Random blood sugar (if needed)
 3. Dental X-rays (if necessary)

Stap 2: Reizen naar Turkije en ziekenhuisopname

Zodra onze artsen tevreden zijn met uw testresultaten, zullen we u helpen bij het regelen van uw vlucht naar Turkije en uw reisschema.

Het maakt niet uit op welke luchthaven u landt, wij zullen er zijn om u op te halen en naar het hotel te brengen.

We zullen ook uw hotellansfers regelen om ervoor te zorgen dat alles geregeld is tijdens uw reis.

Stap 3: Vooronderzoek vóór de operatie

Zodra u bij het hotel aankomt, zullen onze artsen u verwelkomen en voorbereiden op bepaalde tests.

Hoewel we u eerder hebben gevraagd om bepaalde tests, voeren onze artsen nog een reeks tests uit om zeker te zijn.

De volgende tests zullen vóór de operatie worden uitgevoerd:

 1. Tandheelkundige röntgenfoto’s
 2. Bloedsuikertest (indien nodig)
 3. Tandheelkundig onderzoek

Stap 4: Operatie

Als de artsen tevreden zijn met uw testresultaten, bereiden ze u voor op de operatie.

Op de dag van de operatie wordt u naar het ziekenhuis gebracht en verwelkomd door het personeel van het ziekenhuis.

Stap 5: Herstel

Na de operatie moet u mogelijk nog een korte tijd in het ziekenhuis blijven zodat de artsen uw toestand kunnen controleren.

Dit is slechts een preventieve stap om ervoor te zorgen dat u goed herstelt.

U moet mogelijk na een paar dagen terugkomen voor een vervolgafspraak met de arts.

Zodra uw arts groen licht geeft, zullen we u overbrengen naar uw aangewezen hotel.

Het hotel biedt een breed scala aan voorzieningen en luxe om ervoor te zorgen dat u zich tijdens uw verblijf comfortabel voelt.

Welke services zijn inbegrepen in ons pakket?

Hier is een volledige lijst van services die zijn inbegrepen in ons behandelpakket:

 1. Preliminary Tests
 2. Initial Examination
 3. Endodontic Treatment Procedure
 4. Post procedure Examinations
 5. Post-procedure clinic stay (if needed)
 6. VIP hotel and hospital transfers
 7. 2-3 days hotel accommodation

Hoe lang duurt het om te herstellen van endodontie behandeling?

De hersteltijd na endodontische behandeling varieert van persoon tot persoon. Meestal duurt het ongeveer zeven tot tien dagen voordat de tanden en het tandvlees goed genezen zijn. Tijdens deze periode kunt u milde ongemakken ervaren, maar pijnmedicatie kan helpen dit te verlichten.

Hoe zorgt u voor uw tanden na een wortelkanaalbehandeling?

Het juist verzorgen van uw tanden na een wortelkanaalbehandeling is belangrijk om het succes van de behandeling te waarborgen en de gezondheid van de behandelde tand te behouden. Hier is het antwoord op de vraag hoe u voor uw tanden moet zorgen na een wortelkanaalbehandeling:

Volg de instructies na de behandeling:

Volg de specifieke instructies na de behandeling die zijn gegeven door uw tandarts of endodontoloog.

Praktijk goede mondhygiëne:

Poets uw tanden minstens twee keer per dag met fluoride tandpasta en gebruik tandzijde tussen de tanden. Wees voorzichtig bij het poetsen van het behandelde gebied.

Eet geen warme, koude of harde voedingsmiddelen:

Eet niet onmiddellijk na de behandeling warme, koude of harde voedingsmiddelen. Roken kan ook een negatieve invloed hebben op uw herstel.

Vermijd harde en plakkerige voedingsmiddelen:

Vermijd harde en plakkerige voedingsmiddelen die de behandelde tand of tijdelijke vulling kunnen beschadigen.

Woon regelmatige tandheelkundige controles bij:

Houd de follow-up afspraken die zijn gepland door uw tandarts of endodontoloog. In veel gevallen kan een wortelkanaaltand een permanente restauratie, zoals een tandkroon, vereisen. Volg de aanbevelingen van uw tandarts op en woon eventuele aanvullende behandelingen bij die nodig zijn om de tand te beschermen en te versterken.

Meld ongebruikelijke symptomen:

Als u aanhoudende pijn, zwelling of andere ongebruikelijke symptomen ervaart na een wortelkanaalbehandeling, neem dan onmiddellijk contact op met uw tandarts.

doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde vragen over Endodontie

Hier zijn de veelvoorkomende vragen die we ontvangen over endodontie:

De wortelkanaalbehandeling is de meest voorkomende behandelingsmethode op het gebied van endodontie. Mensen die gespecialiseerd zijn in endodontische behandelingen zoals wortelkanalen worden endodontisten genoemd.

Als u een infectie heeft of ernstige schade aan uw tand heeft, zal het kiezen van een endodontist u op de lange termijn geld besparen. Bovendien is een endodontist gespecialiseerd in wortelkanaalbehandeling, wat u vertrouwen zal geven in uw behandeling.

Als uw tand pijn doet wanneer u warme of koude voedingsmiddelen consumeert, kan uw tandheelkundige pulp geïnfecteerd en beschadigd zijn. Als de beschadigde tandpulp ontstoken raakt, heeft u mogelijk een wortelkanaalbehandeling nodig.

Een wortelkanaalbehandeling is een veelvoorkomende procedure bij moderne tandheelkundige behandelingen. Dit betekent dat alleen het ontstoken deel van de tand met een infectie of abces wordt verwijderd zonder extractie. De problematische delen binnenin de tand worden gereinigd en er wordt een vullingsmateriaal in de holte geplaatst.

Een wortelkanaalbehandeling is niet zo pijnlijk als men zou denken. De pijn van een wortelkanaalbehandeling wordt verminderd met verschillende pijnstillers en oplossingen. Het is ook een veel gezondere en besparende manier in plaats van uw tand volledig te laten trekken.

Parodontologie en endodontie zijn twee afzonderlijke takken van de tandheelkunde. Parodontologie richt zich voornamelijk op de gezondheid van de ondersteunende structuren rondom de tanden, waaronder het tandvlees en bot. Parodontologen zijn gespecialiseerd in het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van tandvleesaandoeningen, evenals het uitvoeren van procedures zoals tandvleestransplantaties en tandheelkundige implantaten. Endodontie behandelt de interne structuren van de tanden, met name het tandmerg en de wortelkanalen. Endodontologen zijn bekwaam in het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen om problemen zoals infecties of schade aan het tandmerg aan te pakken.

It is normal to feel tenderness for the first few days after a root canal, but not significant pain. This is alleviated with prescription or over-the-counter painkillers. In most cases, the side effects subside within one to two weeks.

Tandheelkundige Facings
Dentale implantaten
Tandvulling