dixi health logo n
hair transplantation in istanbul turkey
Wilt u behandeldworden in Istanbul?

FUT Haartransplantatie in Turkije

Folliculaire Eenheid Transplantatie (FUT) of striphaartransplantatie is een chirurgische methode om haar te laten groeien in kale delen van het hoofd. Haaruitval, kaalheid en dunner wordend haar kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals veroudering, genetica en persoonlijke verwaarlozing. De FUT haartransplantatie is een relatief oudere techniek en chirurgisch invasiever dan de FUE haartransplantatie. Het staat bekend als de Strip techniek omdat er een gezonde haardragende huidstrook wordt verwijderd en de follikels in het kale gebied worden getransplanteerd.

De International Society of Hair Restoration Surgery voorspelt dat 1 op de 13 mannen wereldwijd een haartransplantatie nodig heeft. ISHRS meldt ook dat er in 2021 wereldwijd meer dan 703.000 haartransplantatieprocedures werden uitgevoerd. meer dan 2,2 miljoen patiënten werden behandeld in 2021 met een significante algemene stijging van 7% sinds 2019.

Volgens recente statistieken van ISHRS werd de totale marktomvang van de haartransplantatie-industrie geschat op USD 4,5 miljard in 2021. 87% van de operaties wereldwijd werd uitgevoerd bij mannen. Volgens de International Society of Aesthetic Plastic Surgery wordt meer dan 20% van de haartransplantatieoperaties ter wereld uitgevoerd in Turkije. Turkije is een centrum van vooruitgang en vooruitgang in haartransplantatiechirurgie en trekt jaarlijks meer dan 2 miljoen buitenlanders voor esthetische chirurgie, waaronder haartransplantatiechirurgie.

FUT (Folliculaire Haartransplantatie) is een chirurgische procedure voor hergroei van haar in kale gebieden of gebieden met ernstig haarverlies of dunner wordend haar. Het is een traditionele en meer invasieve techniek waarbij een huidstrook wordt geoogst uit gebieden met veel haar, zoals de rug of zijkanten. Elk haarzakje van het strookje wordt vervolgens getransplanteerd in het kale gebied. Het donorgebied van de hoofdhuid wordt weer op zijn plaats gehecht met hechtingen. De incisie is nauwelijks zichtbaar vanwege de haardichtheid in het gebied.

Natuurlijk Haarherstel Bereiken met FUT Haartransplantatie in Turkije

Follicular Unit Transplantation (FUT) is een populaire haartransplantatiemethode die mensen een betrouwbare oplossing biedt voor haarverlies en dunner wordend haar. In Turkije bieden gerenommeerde haartransplantatie chirurgen FUT haartransplantaties van hoge kwaliteit, met uitstekende resultaten tegen betaalbare kosten. In dit artikel bespreken we de FUT haartransplantatie procedure, de voordelen, succespercentages, kosten in Turkije, voor en na resultaten en het belang van het donor- en ontvangergebied.

De FUT Haartransplantatie Procedure Begrijpen

Bij een FUT haartransplantatie wordt een reep huid uit het donorgebied gehaald, meestal aan de achterkant van de hoofdhuid. Bekwame chirurgen ontleden deze strook vervolgens in afzonderlijke haarfollikels, die grafts worden genoemd. Het ontvangende gebied, waar haarherstel gewenst is, wordt voorbereid door kleine incisies te maken. De geoogste grafts worden vervolgens zorgvuldig in deze incisies geplaatst om een natuurlijke haargroei te verkrijgen.

Voordelen van FUT Haartransplantatie

Een FUT haartransplantatie biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere haartransplantatie methoden. Een belangrijk voordeel is de mogelijkheid om een groter aantal grafts in één enkele sessie te oogsten. Dit is vooral gunstig voor mensen met gevorderd haarverlies of mensen die een uitgebreide bedekking nodig hebben. Daarnaast kan de chirurg met FUT de gezondste grafts nauwkeurig selecteren en transplanteren, waardoor de kans op succesvolle haargroei wordt gemaximaliseerd.

Succespercentages en Haartransplantatie Resultaten

Het succespercentage van FUT haartransplantatieprocedures is over het algemeen hoog als ze worden uitgevoerd door ervaren chirurgen. De groei van het getransplanteerde haar begint meestal binnen een paar maanden en tegen de 12e maand kunnen patiënten een aanzienlijke verbetering in haardichtheid en bedekking verwachten. Het is belangrijk om te weten dat de resultaten van een haartransplantatie kunnen variëren, afhankelijk van individuele factoren zoals haarkwaliteit, leeftijd en algemene gezondheid.

Kosten van FUT Haartransplantatie in Turkije

De kosten van een FUT haartransplantatie in Turkije zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal benodigde grafts en de complexiteit van de procedure. Vergeleken met andere landen zijn de haartransplantatiekosten in Turkije echter over het algemeen betaalbaarder, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige maar kosteneffectieve oplossingen.

Belang van Donor- en Ontvangergebieden

Het donorgebied speelt een cruciale rol bij een FUT haartransplantatie omdat hier de haartransplantaten worden geoogst. De chirurg selecteert zorgvuldig een donorgebied dat voldoende gezonde haarfollikels heeft om een succesvolle transplantatie te garanderen. Net zo belangrijk is het ontvangende gebied, waar het getransplanteerde haar zal groeien. Een goede planning en vakkundige plaatsing van de grafts in het ontvangende gebied zijn essentieel voor het bereiken van natuurlijk ogende resultaten.

Conclusie:

FUT haartransplantatie in Turkije biedt een betrouwbare en kosteneffectieve oplossing voor mensen met haarverlies of dunner wordend haar. Met bekwame chirurgen, geavanceerde technieken en een focus op folliculaire eenheden van hoge kwaliteit levert de FUT haartransplantatie uitstekende resultaten. De kosten van de procedure variëren afhankelijk van de individuele behoeften, maar over het algemeen is het in Turkije betaalbaarder dan in andere landen. Door een betrouwbare haartransplantatiekliniek te kiezen, kunnen mensen een natuurlijke haargroei en een verbeterd zelfvertrouwen verwachten door middel van FUT haartransplantatie.

FUT of Folliculaire Eenheid Transplantatie is een iets complexere procedure dan een FUE haartransplantatie. Het neemt ook meer tijd in beslag omdat er een huidstrook van de achterkant of zijkanten van het hoofd moet worden verwijderd. De follikels worden uit de strook gehaald en geïmplanteerd in de kale delen van het hoofd. Chirurgen maken kleine incisies in het kale deel om de grafts één voor één te transplanteren. Chirurgen besteden speciale aandacht aan de hoek en positie van de grafts zodat het resultaat natuurlijk is en harmonieert met de rest van het haar.

FUT is een oude en meer invasieve procedure voor haartransplantatie. Nu er minder invasieve procedures beschikbaar zijn, is het beter om te kiezen voor procedures zoals FUE of DHI die snellere en nauwkeurigere resultaten geven. Lees hier meer over de FUE procedure en de resultaten. Het is natuurlijk belangrijk om je opties eerst met de arts te bespreken, want die kan je het beste advies geven.

Een FUT haartransplantatie is goedkoper dan een FUE haartransplantatie, maar het is een meer invasieve procedure. De gemiddelde kosten van een FUT haartransplantatie zijn $6000 tot $10.000, die kunnen oplopen als er uitgebreide werkzaamheden nodig zijn. FUT is geschikt als je meer dan 2000 grafts in één keer nodig hebt. De kosten per graft bij een FUT haartransplantatie zijn $4 tot $10. De kosten verschillen van land tot land, dus je kunt de prijzen vergelijken en op basis daarvan beslissen.

FUT Haartransplantatie istanbul turkije
fut hair transplant in istanbul turkey

FUT haartransplantatie vs. FUE haartransplantatie

FUT en FUE zijn twee verschillende haartransplantatieprocedures. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee procedures:

Chirurgische verschillen tussen FUT en FUE

 • FUT (Follicular Unit Transplant) is een invasievere procedure dan FUE, omdat hierbij een hele strook huid wordt verwijderd om de follikels te verzamelen.
 • FUT stelt chirurgen in staat meer dan 2000 grafts te verzamelen, terwijl een FUE-haartransplantatie slechts 2000 grafts toestaat.

Kostenverschil tussen FUT en FUE

 • Over het algemeen kost een FUE-haartransplantatie meer dan een FUT-techniek, omdat het een arbeidsintensievere procedure is.
 • De kosten per graft van FUE zijn ook hoger dan die van FUT.

Uitkomstverschillen tussen FUT en FUE

 • FUT veroorzaakt meer littekens dan de FUE-procedure, omdat tijdens de operatie een hele strook huid wordt verwijderd.
 • De hersteltijd van een FUT-haartransplantatie is langer dan die van FUE, omdat er grotere incisies en sluitingen met hechtingen nodig zijn.

FUT haartransplantatie in Turkije

FUT haartransplantatie wordt niet langer uitgevoerd in Turkije. Er zijn nu andere snellere, minder invasieve en meer geavanceerde procedures beschikbaar, zoals DHI en FUE. De FUT haartransplantatie is in Turkije stopgezet vanwege bepaalde veiligheidsrisico’s en de beschikbaarheid van alternatieve methoden. Patiënttevredenheid en veiligheid zijn de belangrijkste aandachtspunten voor de medische toerisme-industrie in Turkije.

FUT haartransplantatie in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs
Haartransplantatie voor vrouwen Turkije

Wij voeren ook haartransplantaties uit voor vrouwen

Haartransplantatie is een effectieve behandeling voor vrouwen die lijden aan vrouwelijk patroonkaalheid of alopecia. Vrouwelijk patroonkaalheid treedt meestal op als gevolg van veroudering, hormonen en genetica. Soms worden vrouwen door extreem haarverlies gedwongen om een haartransplantatie te ondergaan. Haarherstel voor vrouwen is een gespecialiseerde procedure die zich richt op het herstellen van haar op de gehele hoofdhuid.

FUT Haartransplantatie Resultaten: Wat kunt u verwachten?

Het eerste en cruciale onderdeel van het herstel na een haartransplantatie is geduld. U moet zich bewust zijn van de veranderingen die zullen plaatsvinden na de operatie, zodat u zich hierop kunt voorbereiden. Over het algemeen duurt het herstel van een FUT haartransplantatie langer dan van een FUE haartransplantatie omdat het iets invasiever is. Hier volgt een analyse van week tot week van wat er na de operatie gebeurt:

Eerste week: De eerste 5 dagen na de operatie zijn cruciaal en je moet er alles aan doen om de operatieplek te beschermen. Artsen adviseren patiënten meestal om een hoed te dragen om het getransplanteerde gebied te beschermen. Het is normaal als je last hebt van ontstekingen en irritatie op de hoofdhuid. Je arts zal je dienovereenkomstig medicijnen voorschrijven. Je mag minstens de eerste 5 dagen niet roken of douchen. Vermijd krabben en blootstelling aan de zon in de eerste week. Het is ook normaal om een lichte mate van pijn te ervaren vanwege de hechtingen. Meestal worden de hechtingen aan het einde van de week verwijderd.

2-3 weken: De roodheid en jeuk beginnen af te nemen. Tegen die tijd kun je je normale routineactiviteiten weer oppakken. Na 7-10 dagen kun je je haar wassen, maar raadpleeg eerst je arts. Je kunt je normale bezigheden weer oppakken, zoals autorijden en sporten. Tegen die tijd beginnen de korstjes los te laten en begint de haargroei. Probeer de korstjes niet zelf te verwijderen, want hierdoor kun je de follikels verliezen.

Na 3 weken: Je kunt een snelle haaruitval verwachten in het getransplanteerde gebied. Deze periode staat ook bekend als “schokverlies” en is volkomen normaal. De haargroei begint na 3 tot 6 maanden na de operatie. De echte resultaten van de haartransplantatie zijn zichtbaar na 3 maanden en u zult zien dat er kleine haartjes uit de grafts komen. Na verloop van tijd worden de haren dikker en sterker. Artsen schrijven ook topische producten voor om de genezing en haargroei te bevorderen. Van patiënten wordt verwacht dat ze waakzaam en consequent zijn in de nazorg.

3-6 maanden: De haargroei is op dit punt veel zichtbaarder en je kunt merken dat de kale plekken zich vullen met haar. De resultaten van de procedure zijn volledig zichtbaar na 6 maanden met voller en dikker haar.

doctor patient FAQ dixi health

FAQs FUT Haartransplantatie

Dit zijn de meest gestelde vragen over Buccale Vetverwijdering:

Het succespercentage voor FUT haartransplantaties ligt rond de 85% tot 90%. Over het algemeen is de kans op complicaties na een FUT haartransplantatie groter gezien de invasieve aard.

FUT (Follicular Unit Transplant) is een invasieve procedure en brengt meer risico’s met zich mee dan de FUE procedure. De risico’s van een FUT haartransplantatie zijn onder andere:

 • Infectie
 • Extreme pijn of zwelling in het operatiegebied
 • Folliculitis (zwelling van de follikels)
 • Slechte genezing van de hechtingen
 • Bloeding uit het operatiegebied
 • Verdoofd gevoel in het operatiegebied
 • Het kaal worden en dunner worden stopt niet na de operatie
 • Ongelijkmatige haargroei op de hoofdhuid
 • Bloedstolling

Als je klaar bent om een afspraak bij ons te boeken, is hier een stap-voor-stap handleiding die je kunt volgen. Wij zorgen voor elk aspect van je reis, van de doktersafspraak tot je reisroute en accommodatie.

FUT haartransplantaties zijn zogenaamd beter voor vrouwen omdat er voldoende transplantaten beschikbaar zijn en omdat scheren niet nodig is.

meer dan 2000 grafts zijn mogelijk bij een FUT haartransplantatie.

Dat hangt af van het type haartransplantatie dat je kiest. Een FUE haartransplantatie veroorzaakt meer littekens dan een FUE haartransplantatie vanwege de invasieve aard.

Patiënten wordt geadviseerd om niet te roken in de week voor de operatie en ten minste 10 dagen na de operatie.

Snor Transplantatie istanbul turkije
FUT Haartransplantatie istanbul turkije
DHI Haartransplantatie
Baardtransplantatie Turkije