dixi health logo n
eye laser banner 2
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Lens Implantatie Chirurgie in Turkije

Lens implantatie is het proces waarbij een kunstlens in het oog wordt geplaatst. Deze procedure wordt meestal uitgevoerd tijdens een staaroperatie of voor refractiechirurgie (correctie van het gebruik van een bril of contactlenzen). Deze geïmplanteerde lens is geen contactlens en gaat veel langer mee. De structuren waaruit ons oog bestaat zijn het hoornvlies, de lens en het netvlies. Met andere woorden, elk oog heeft een natuurlijke lens en deze neemt het grootste deel van het zichtproces voor zijn rekening.

Het beeld dat de ooglens bereikt, wordt doorgegeven aan het netvlies en vervolgens aan de hersenen om het gezichtsvermogen te leveren. Daarom stelt een gezonde lens ons in staat om goed te zien. Naarmate we ouder worden of om verschillende redenen, kunnen er echter veranderingen of problemen optreden in deze lens. Begrippen als staar, hypermetropie en bijziendheid vormen deze zichtproblemen. Met lens implantaties kunnen deze problemen worden opgelost.

Bijna 95% van de lens operaties geven succesvolle resultaten. De lens implantaties, die poliklinisch worden uitgevoerd, worden in zeer korte tijd uitgevoerd en de herstelperiode van de patiënten is ook zeer kort. Er worden veel lensoperaties per jaar uitgevoerd.

Cataractchirurgie is de meest voorkomende vorm van lens implantatie. Volgens een artikel gepubliceerd in de National Library of Medicine werden er in 2015 meer dan 20 miljoen operaties uitgevoerd. Uit deze cijfers blijkt wel hoe populair lens operaties zijn.

Oogoperaties hebben tegenwoordig veel aan populariteit gewonnen omdat hun succes- en tevredenheidspercentages vrij hoog zijn. Lens implantatie is een van de voorkeursmethoden voor de behandeling van patiënten met de belangrijkste refractieafwijkingen. Na gedetailleerd onderzoek door artsen kan de voorkeur worden gegeven aan lensimplantatie voor personen met refractieve afwijkingen zoals verziendheid, bijziendheid en staar. Tijdens deze operatie wordt een incisie van minder dan 3 mm in het oog gemaakt. Door deze incisie wordt het membraan van de lens verwijderd en wordt er een nieuwe lens geïmplanteerd. Deze lens is meestal gemaakt van acryl of siliconen. De nieuwe lens past zich in zeer korte tijd aan het oog aan.

Intraoculaire lens implantatie is een veelvoorkomende procedure die wordt gebruikt om verschillende zichtproblemen te behandelen. Bij deze procedure wordt een kunstlens in het oog geplaatst ter vervanging van de natuurlijke lens. Cataractchirurgie met lens implantatie is ook een vorm van intraoculaire lens implantatie die wordt gebruikt om staar te behandelen, een aandoening waarbij de natuurlijke lens troebel wordt en het zicht belemmert.

Refractieve lensvervanging is een andere vorm van intraoculaire lensimplantatie die wordt gebruikt om brekingsafwijkingen zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te corrigeren. Bij deze procedure wordt de natuurlijke lens vervangen door een kunstlens om het gezichtsvermogen te verbeteren.

Phakische intraoculaire lensimplantatie is een type lensimplantatie waarbij een kunstlens voor de natuurlijke lens wordt geplaatst om ernstige bijziendheid of verziendheid te corrigeren.

Multifocale lensimplantatie is een procedure waarbij een kunstlens wordt geplaatst die zowel dichtbij als veraf kan corrigeren. Torische lensimplantatie is een gespecialiseerd type intraoculaire lensimplantatie dat wordt gebruikt om astigmatisme te corrigeren.

Extractie van een heldere lens is een type intraoculaire lensimplantatie waarbij de natuurlijke lens wordt verwijderd en vervangen door een kunstlens. Deze procedure kan worden gebruikt wanneer andere methoden om het gezichtsvermogen te corrigeren niet effectief zijn.

De herstelperiode van een lensimplantatie is afhankelijk van het type ingreep. Over het algemeen kunnen patiënten binnen enkele dagen tot enkele weken na de operatie hun normale activiteiten hervatten.

Zoals bij elke chirurgische ingreep, zijn er aan lensimplantaten enkele potentiële risico’s en complicaties verbonden. Dit kunnen infecties, bloedingen, ontstekingen en problemen met het gezichtsvermogen zijn.

De kosten van lensimplantaten kunnen variëren afhankelijk van het type ingreep, de ervaring van de chirurg en de locatie van de kliniek. Het is belangrijk om met je chirurg te overleggen om een nauwkeurige schatting van de kosten te krijgen.

IOL (Intraoculaire Lens) implantatie is een veilige en effectieve methode om zichtproblemen te corrigeren en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren. Hoogwaardige lensimplantaten, zoals accommoderende lens implantatie, astigmatisme-corrigerende lens implantatie en presbyopie-corrigerende lens implantaten, bieden meer voordelen dan de traditionele intraoculaire lens implantatie.

Een lensruiloperatie is een type lens implantatie waarbij de natuurlijke lens wordt verwijderd en vervangen door een kunstlens. Deze procedure kan worden toegepast als de natuurlijke lens nog geen staar heeft ontwikkeld maar wel problemen met het gezichtsvermogen veroorzaakt.

De implantatie van een kunstlens wordt steeds populairder als methode om het gezichtsvermogen te corrigeren, omdat het veilig en effectief is. Het is echter belangrijk om goed na te denken over de mogelijke risico’s en complicaties van de ingreep voordat je deze ondergaat.

Naast lens implantatie zijn er ook alternatieve methoden voor gezichtscorrectie beschikbaar. Dit kunnen LASIK, PRK en andere vormen van ooglaseren zijn. Het is belangrijk om een gekwalificeerde oogarts te raadplegen om de beste methode voor visuscorrectie voor uw individuele behoeften te bepalen.

Kortom, lens implantatie zijn een veilige en effectieve methode om zichtproblemen te corrigeren en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren. Hoewel er mogelijke risico’s en complicaties verbonden zijn aan de procedure, wegen de voordelen in veel gevallen op tegen de risico’s. Het is belangrijk om een oogarts te raadplegen om te bepalen wat de beste methode is om zichtproblemen te corrigeren. Het is belangrijk om een gekwalificeerde chirurg te raadplegen en alle opties zorgvuldig te overwegen voordat u een vorm van oogcorrectie ondergaat.

Het wordt aanbevolen dat u 21 jaar of ouder bent voor een lensoperatie omdat de ontwikkeling van het oog tot deze leeftijd kan doorgaan. Je oogsterkte mag minstens 6 maanden voor de operatie niet zijn veranderd. De lens kan worden gebruikt voor bijziendheid groter dan 7 graden, verziendheid groter dan 3 graden en astigmatisme groter dan 3 graden. De beste beslissing wordt echter genomen in het bijzijn van een gespecialiseerde oogarts.

Lens implantatie en LASIK zijn beide visuscorrectieprocedures, maar er zijn belangrijke verschillen. Bij lensimplantaten wordt er operatief een kunstlens in het oog geplaatst, die vaak wordt gebruikt bij staaroperaties of voor refractieve doeleinden. Lens implantatie zijn meestal geschikt voor mensen met staar, grote refractieafwijkingen of ouderdomsverziendheid. Biedt een oplossing voor een breed scala aan zichtproblemen. Lasik is een ooglaserbehandeling die het hoornvlies vervormt om brekingsfouten zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te corrigeren. De keuze tussen lens implantatie en Lasik hangt af van individuele factoren zoals de conditie van het oog en het gewenste resultaat.

Lens implantatie operaties istanbul turkije
art face
prk laser eye surgery turkey cost beforeprk laser eye surgery turkey price before after

Wat zijn de verschillende soorten lens implantatie?

Er zijn verschillende soorten lens implantatie beschikbaar, waaronder:

 1. Torische lenzen: Deze lenzen zijn geschikt voor patiënten met astigmatisme. De torische lens is ontworpen om deze brekingsfout te corrigeren.
 2. Multifocale lenzen: Deze lenzen bewegen of veranderen van vorm in het oog, waardoor scherpstellen op verschillende afstanden mogelijk is.
 3. Accommoderende IOL’s: deze lenzen bewegen als reactie op het natuurlijke focusmechanisme van het oog en zorgen voor helder zicht op verschillende afstanden.
 • Phakic IOL’s: Deze lenzen worden vóór, in plaats van in plaats van, de natuurlijke lens geplaatst en hebben de voorkeur om hoge niveaus van bijziendheid te corrigeren.
 • Refractieve lensuitwisseling (RLE): bij deze procedure wordt de natuurlijke lens verwijderd en vervangen door een kunstlens om refractiefouten te corrigeren.
 • Presbyopiechirurgie: Deze operatie wordt gebruikt om leeftijdsgebonden presbyopie te corrigeren.

Wat is een lens implantatie procedure?

De stappen van een ooglensoperatie omvatten over het algemeen de volgende stappen:

 1. Voorlopige evaluatie en onderzoek: De oogarts beoordeelt de ooggezondheid van de patiënt en bepaalt of deze geschikt is voor een operatie.
 2. Voorbereiding van het oogoppervlak: Vóór de operatie wordt het oogoppervlak gereinigd met een steriele oplossing en wordt lokale anesthesie toegepast.
 1. Toegang tot de binnenkant van het oog: De oogchirurg krijgt toegang tot de binnenkant van het oog, meestal met behulp van een microchirurgische techniek.
 1. Verwijdering van de natuurlijke lens (optioneel): Bij cataractoperaties wordt de vertroebelde natuurlijke lens verwijderd.
 2. Plaatsing van de kunstlens: De IOL of ICL wordt op de plaats van de verwijderde natuurlijke lens geplaatst. Deze lens heeft tot doel een helder beeld te creëren door het licht in het oog te breken.
 1. Wondsluiting en genezing: Kleine incisies op het oogoppervlak worden gesloten en laten genezen, meestal zonder het gebruik van hechtingen.
relex smile istanbul turkey costs
laser behandeling istanbul turkije

Wat is de prijs van PRK ooglaseren?

In de Verenigde Staten worden de gemiddelde kosten voor een PRK-operatie geschat op ongeveer $2.300 per oog, in totaal $4.600 voor beide ogen. In het Verenigd Koninkrijk variëren de kosten van PRK chirurgie van £600 tot £3,500 per oog. In Turkije daarentegen is de prijs van PRK aanzienlijk lager, variërend tussen $1.500 en $3.500 voor beide ogen. Dit maakt Turkije tot een aantrekkelijke en budgetvriendelijke optie voor mensen die PRK chirurgie overwegen. Het biedt niet alleen concurrerende prijzen, maar ook de kans om zich tijdens de herstelfase onder te dompelen in een cultureel rijke en historisch belangrijke omgeving.

Turkije biedt veel voordelen aan buitenlanders die voor medische behandelingen komen. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom Turkije een goede vangst is voor ooglaser behandelingen en andere medische behandelingen:

Ervaren chirurgen: Turkije onderscheidt zich door het aantrekken van duizenden buitenlanders voor ooglaser behandelingen. De ooglaserchirurgen in het veld zijn gecertificeerd door het bestuur en zeer ervaren. Ze ondergaan strenge evaluaties door middel van talrijke beoordelingstests voordat ze toetreden tot de industrie. Bekende ziekenhuizen voor ooglaseroperaties in Turkije zijn onder andere het Avicenna Ziekenhuis, Memorial Ziekenhuis, Medical Park Ziekenhuis en Liv Ziekenhuis.

Visumvrije toegang tot EU-landen: Een van de voordelen van naar Turkije komen voor een medische behandeling is dat je niet te maken krijgt met lange wachtrijen voor visa. De meeste buitenlanders, vooral Europeanen, kunnen Turkije visumvrij binnenkomen met alleen een geldige identiteitskaart. Dit bespaart je veel tijd en stelt je in staat om je reis met minder gedoe te plannen.

Vrijstelling van btw (belasting toegevoegde waarde): Het ministerie van Volksgezondheid heeft de btw-vrijstelling aangekondigd voor buitenlanders die Turkije bezoeken voor een medische behandeling in 2018. Dit is een stimulans van de overheid om medisch toerisme in Turkije te stimuleren en gemak te bieden aan buitenlandse patiënten. Daarom zijn medische diensten vrijgesteld van btw als je als buitenlander naar Turkije komt voor een medische behandeling. De totale winst die de medisch-toeristische sector dit jaar tot nu toe heeft gegenereerd is $1.033.942.

Snel Afspraken Systeem: Een opmerkelijk voordeel van het kiezen voor Turkije is het snelle afspraken systeem, waardoor u maanden of zelfs jaren niet hoeft te wachten. Ondanks de honderden en duizenden patiënten per seizoen krijgt elk individu consistente aandacht en zorg. De afspraken procedures zijn gestroomlijnd, waardoor je verzekerd bent van een snelle en probleemloze ervaring.

Doorgangs hub: Istanbul, de bruisende metropool van Turkije, dient als een belangrijk doorvoercentrum met een groot aantal dagelijkse vluchten. Het is opmerkelijk gemakkelijk om vanuit Istanbul vliegverbindingen te krijgen naar vrijwel elke internationale bestemming. Bovendien duren de meeste vluchten van Europese landen naar Istanbul slechts 3 uur. Daarom kunnen internationale bezoekers genieten van de naadloze toegankelijkheid van reizen naar Turkije.

Betaalbaarheids factor: Een groot voordeel van het kiezen van Turkije voor medische behandelingen ligt in de kostenefficiëntie. Medische procedures in Turkije zijn ongeveer 70% tot 80% goedkoper dan die in andere landen zoals de VS of het VK. Bovendien kunnen geïnteresseerden uitgebreide pakketten voor medisch toerisme ontdekken die alles omvatten, van vluchten tot behandeling en accommodatie, wat de algehele betaalbaarheid vergroot.

Hoeveel kost een lens implantatie operatie?

De prijzen voor een lensvervangende operatie variëren van 1.195 euro tot 4.500 euro in Europa. Voor staaroperaties variëren de prijzen in de VS van 4 duizend dollar tot 7 duizend dollar. De prijzen voor een Phakic IOL variëren van 2.000 tot 5.000 dollar.

Turkije heeft zeer bekwame artsen en geavanceerde klinieken op het gebied van medische ingrepen. Een lens implantatie in Turkije is veel betaalbaarder en aantrekkelijker dan in plaatsen zoals Europa of de VS. Je kunt ook reizen naar de culturele hoogtepunten van het land toevoegen aan de medische diensten die je in Turkije kunt uitvoeren. Vooral in Istanbul vind je de mooiste bezienswaardigheden die je kunt zien na een lens implantatie operatie.

Lens Implantatie in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Een reis naar Turkije plannen voor Lens Implantatie

Als Turkije in aanmerking komt voor een lens implantatie operatie, vindt u hier een handleiding voor het plannen van een behandelafspraak. De stappen worden hieronder beschreven:

Stap 1: Neem contact op met onze vertegenwoordiger en verstrek je gegevens!

De eerste cruciale stap in het opstarten van het proces is contact met ons opnemen en je gegevens verstrekken.

Een van onze teamleden zal je informatie verzamelen, waaronder je contactgegevens en medische achtergrond.

Hieronder vind je de onderzoeken die onze vertegenwoordiger je zal vragen te delen via WhatsApp of e-mail:

 1. Oogbeoordeling en consultatie
 2. Beoordeling van de medische geschiedenis (indien nodig)
 3. Bespreking van verwachtingen

Stap 2: Reis naar Turkije en opname in het ziekenhuis

Nadat onze medische professionals uw testresultaten hebben goedgekeurd, helpen wij u bij het regelen van uw vlucht naar Turkije en het plannen van uw planning.

Op welke luchthaven u ook aankomt, wij staan klaar om u te begroeten en naar het hotel te brengen.

We organiseren ook uw hoteltransfers om uw comfort tijdens uw reis te garanderen.

Stap 3: Vooronderzoek voor de operatie

Bij aankomst in het hotel zal ons medisch team je begroeten en een aantal onderzoeken uitvoeren.

Ondanks eerdere verzoeken om specifieke onderzoeken, voeren onze artsen uit voorzorg een extra reeks onderzoeken uit.

De volgende onderzoeken worden voor de operatie uitgevoerd:

 1. Beoordeling van breking
 2. Meting van de dikte van het hoornvlies
 3. Onderzoek van het netvlies
 4. Testen van leerlingen
 5. Bloedsuikertest (indien nodig)

Stap 4: Chirurgische procedure

Zodra ons medisch team je testresultaten heeft goedgekeurd, maken ze je klaar voor de operatie.

Op de dag van de operatie word je naar het ziekenhuis vervoerd en begroet door het ziekenhuispersoneel.

Stap 5: Herstelfase

Na je operatie moet je misschien een korte tijd in het ziekenhuis blijven, zodat de artsen je toestand in de gaten kunnen houden.

Dit is slechts een voorzorgsmaatregel om ervoor te zorgen dat je herstel soepel verloopt.

Misschien moet je een paar dagen later terugkomen voor een vervolgafspraak met de arts.

Stap 6: Gezondheid en reispakket

Na goedkeuring van je arts regelen we je transfer naar het aangewezen hotel.

Het hotel biedt een scala aan voorzieningen en comfort om uw tevredenheid tijdens uw verblijf te garanderen.

Wat biedt ons pakket?

Hieronder vindt u een uitgebreide lijst van diensten die zijn inbegrepen in ons behandelingspakket:

 1. Eerste tests
 2. Primaire beoordeling
 3. Procedures voor lenschirurgie
 4. Mogelijk verblijf in de kliniek na de procedure
 5. VIP-transfers tussen hotel en ziekenhuis
 6. Accommodatie in een hotel voor 2-3 dagen

Hoe lang duurt het om te herstellen van een lens implantatie?

De hersteltijd na een lens implantatie operatie kan variëren afhankelijk van het type operatie, individuele gezondheidsfactoren en de specifieke procedure die is uitgevoerd.

Intraoculaire lens (IOL), Refractive Lens Exchange (RLE) en Phakic Implant Lens (ICL) operaties bieden meestal een snel herstel, waarbij de meeste patiënten binnen een paar dagen een aanzienlijke verbetering van het gezichtsvermogen ervaren. Een snel herstel wordt ook verwacht na een lensvervangende operatie, maar volledige stabilisatie kan enkele weken duren. De hersteltijd van elke procedure kan per persoon verschillen, dus de patiënt kan het herstelproces het beste begeleiden door de aanbevelingen van de chirurg op te volgen en regelmatig follow-up afspraken te maken.

Hoe lang gaan lensimplantatie mee?

Lensimplantaten, zoals intraoculaire lenzen (IOL’s), zijn ontworpen om na de operatie levenslang gedragen te worden. Omdat ze gemaakt zijn van biocompatibele materialen zoals acryl of siliconen, degraderen ze niet na verloop van tijd en zijn ze compatibel met het oog. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de ogen van de patiënt na verloop van tijd kunnen veranderen en dat revisieprocedures nodig kunnen zijn als er nieuwe zichtproblemen ontstaan.

Kan een lensimplantatie worden vervangen?

De meeste intraoculaire lensimplantaten kunnen indien nodig worden verwijderd en vervangen onder toezicht van een oogarts.

Hoe veilig is chirurgie met lens implantatie?

Zoals elke medische ingreep kunnen lensimplantaten een aantal risico’s of bijwerkingen hebben. Deze problemen, die slechts bij een klein deel van de patiënten voorkomen, verdwijnen echter meestal tijdens het genezingsproces van de operatie. Er kunnen met het ouder worden veranderingen in het gezichtsvermogen optreden, maar deze zijn niet gerelateerd aan de operatie.

doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde Vragen over Lens Implantatie Operaties

Binnen 3 dagen na de operatie kunt u uw normale routine weer oppakken. Deze periode kan zelfs veel korter zijn, zoals aangegeven door uw arts. Het kan tot 8 weken duren voordat je oog volledig genezen is. Maar zoals we al zeiden, kunt u uw normale leven leiden door tijdens deze periode gevoelig te zijn voor uw oog.

Na de operatie kun je een beschermende bril gebruiken om je ogen te beschermen tegen licht en stoten. Je hebt echter geen bril of contactlenzen meer nodig om te kunnen zien.

Ja, bepaalde lens implantaten, zoals multifocale IOL’s of accommoderende lenzen, kunnen ouderdomsverziendheid tegengaan en het zicht dichtbij en veraf verbeteren. Uw oogarts kan u de meest geschikte optie aanbevelen op basis van uw individuele behoeften.

De keuze hangt af van factoren zoals de gezondheid van uw ogen, refractieafwijkingen en specifieke behoeften op het gebied van gezichtsvermogen. Overleg met een oogchirurg is essentieel voor een uitgebreide evaluatie en een persoonlijke aanbeveling op basis van uw unieke omstandigheden.

De procedure zelf wordt meestal poliklinisch uitgevoerd en kan 10-15 minuten duren. Tijdens de ingreep kun je wat druk op je oog voelen, maar er is geen pijn.

Voor de IOL techniek kan het antwoord op deze vraag ja zijn. Staar is een vertroebeling van de natuurlijke lens in het oog, waardoor het gezichtsvermogen afneemt. Tijdens een staaroperatie wordt de troebele natuurlijke lens verwijderd en vervangen door een heldere kunstlens, een zogenaamde intraoculaire lens (IOL). De IOL kan een standaard monofocale lens of een multifocale lens zijn, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de patiënt.

Lensimplantaatprocedures zullen naar verwachting niet bij iedereen dezelfde bijwerkingen hebben. U kunt echter enkele van de volgende bijwerkingen ervaren in de onmiddellijke postoperatieve periode:

 • Wazig zicht
 • Halo’s en verblinding
 • Roodheid van de ogen

Korrelig gevoel in het oog: Na de operatie kunt u een gevoel hebben dat lijkt op zandstralen, omdat de nieuw geïmplanteerde lens zich probeert aan te passen aan uw oog.

relex smile turkey istanbul costs
prk oogchirurgie istanbul turkije
Lens implantatie operaties istanbul turkije
LASIK-oogchirurgie istanbul turkije