dixi health logo n
dental implant istanbul turkey cost
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Orthodontische Behandeling in Turkije

Orthodontische, een gespecialiseerde tak van de tandheelkunde, houdt zich bezig met het identificeren, voorkomen en corrigeren van problemen die te maken hebben met een verkeerde stand en onregelmatigheden van tanden en kaken. Orthodontisten, die gespecialiseerd zijn op dit gebied, houden zich voornamelijk bezig met malocclusies, wat afwijkingen zijn in de uitlijning van tanden en kaken. Ze maken gebruik van een reeks orthodontische hulpmiddelen, waaronder beugels, clear aligners en retainers, om zowel functionele als esthetisch mooie resultaten te behalen.

Het primaire doel van orthodontische is het bereiken van een correcte uitlijning van de tanden, een gebalanceerde beet en een verbeterde harmonie in het gezicht. Voor een orthodontische behandeling wordt het unieke gebit van elke patiënt zorgvuldig geëvalueerd en worden er individuele behandelplannen gemaakt om specifieke problemen aan te pakken, zoals overbeet, onderbeet, overvolle tanden of kloven.

Volgens het rapport van Fortune Business Insights wordt de waarde van de Turkse orthodontiemarkt geschat op USD 62,2 miljoen in 2021. De sector zou in 2029 qua omzet 358,9 miljoen dollar waard zijn en zal tijdens de prognoseperiode (2022-2029) groeien met een CAGR van 24,4%.

Orthodontie is de tak van tandheelkunde die verkeerde standen van tanden en kaken diagnosticeert en behandelt, ook wel malocclusie genoemd. Orthodontisten, die gespecialiseerd zijn in orthodontie, gebruiken verschillende technieken om deze onregelmatigheden te corrigeren. Beugels, clear aligners en retainers zijn enkele van de meest gebruikte orthodontische hulpmiddelen bij orthodontische behandelingen. Deze technieken helpen niet alleen om het uiterlijk van de glimlach te verbeteren, maar ze verminderen ook het risico op problemen zoals gaatjes en tandvleesaandoeningen die gepaard gaan met verkeerd uitgelijnde tanden. Over het algemeen resulteert orthodontie in een goed uitgelijnde, functionele en esthetisch mooie glimlach. Een goede lach geeft iemand zelfvertrouwen.

Orthodontische Behandeling: Een rechte en gezonde lach

Als je je glimlach wilt verbeteren en scheefstaande tanden wilt corrigeren, biedt een orthodontische behandeling verschillende opties om je te helpen een rechte en gezonde glimlach te krijgen. Een beugel, waaronder orthodontische beugels, Invisalign, clear aligners en andere technieken, kunnen onregelmatigheden in het gebit effectief aanpakken en zorgen voor langdurige resultaten.

Een orthodontische beugel is een populaire behandelingsoptie voor het corrigeren van scheefstand. Ze bestaan uit beugels, draden en banden die samenwerken om de tanden geleidelijk in de juiste stand te zetten. Traditionele beugels zijn zeer effectief en kunnen problemen zoals scheve tanden, overbeet, onderbeet, kruisbeet en nog veel meer verhelpen.

Voor wie op zoek is naar een meer discrete optie, zijn Invisalign en clear aligners uitstekende alternatieven. Deze transparante, verwijderbare aligners bieden een meer esthetische oplossing voor het rechtzetten van tanden. Invisalign bestaat uit een serie op maat gemaakte uitlijners die vrijwel onzichtbaar zijn wanneer je ze draagt. Clear aligners werken op dezelfde manier en zorgen voor een geleidelijke beweging van de tanden zonder dat een zichtbare beugel nodig is.

Een orthodontische behandeling biedt veel meer voordelen dan alleen cosmetische verbeteringen. Het rechtzetten van je tanden kan je algehele mondgezondheid verbeteren door een betere uitlijning van je gebit, minder kans op tandbederf en tandvleesaandoeningen en een betere mondhygiëne. Daarnaast kunnen goed uitgelijnde tanden problemen zoals spraakproblemen, kaakpijn en abnormale slijtage van tandoppervlakken verminderen.

De kosten van een orthodontische behandeling zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van de gebitsaandoening, het type behandeling en de geografische locatie. Het is belangrijk om een orthodontist te raadplegen om het meest geschikte behandelplan te bepalen en de bijbehorende kosten te bespreken. Veel tandartsverzekeringen vergoeden ook een deel van de kosten van een orthodontische behandeling.

Orthodontische behandeling is niet beperkt tot kinderen en tieners. Steeds meer volwassenen zoeken orthodontische correctie om hun glimlach en gebit te verbeteren. Orthodontie voor volwassenen wordt steeds populairder, met behandelingsopties die speciaal zijn ontworpen voor volwassen patiënten. Of het nu gaat om het corrigeren van kleine scheefstanden of meer complexe problemen, orthodontische specialisten kunnen behandelplannen op maat maken om aan de unieke behoeften van volwassen patiënten te voldoen.

Er zijn verschillende soorten beugels beschikbaar om aan individuele voorkeuren en behoeften te voldoen. Keramische beugels passen bijvoorbeeld goed bij de natuurlijke kleur van de tanden, waardoor ze minder opvallen dan traditionele metalen beugels. Linguale beugels worden aan de achterkant van de tanden bevestigd, wat een meer discrete behandelingsoptie is.

Na afloop van de orthodontische behandeling spelen beugels een cruciale rol bij het behouden van de behaalde resultaten. Retainers helpen voorkomen dat tanden en kiezen terugschuiven naar hun oorspronkelijke positie, waardoor succes op de lange termijn verzekerd is. Je orthodontist zal je uitleggen hoe vaak je een retainer moet dragen en hoe je er goed voor moet zorgen.

Het behandelproces en de tijdlijn voor orthodontische procedures variëren afhankelijk van de complexiteit van de casus en de gekozen behandelmethode. Over het algemeen bestaat een orthodontische behandeling uit verschillende fasen, waaronder het eerste consult, de planning van de behandeling, het plaatsen van de hulpstukken, de afspraken voor het aanpassen van de hulpstukken en de retentie na de behandeling. De duur van de behandeling kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van individuele factoren.

Kortom, een orthodontische behandeling biedt effectieve oplossingen voor het rechtzetten van tanden en het corrigeren van de beet. Of je nu kiest voor een traditionele beugel, Invisalign, clear aligners of andere opties, een orthodontische behandeling kan aanzienlijke voordelen bieden op het gebied van esthetiek en mondgezondheid. Overleg met een orthodontist helpt bij het bepalen van het meest geschikte behandelplan voor jouw specifieke behoeften, zodat je jarenlang verzekerd bent van een zelfverzekerde lach en een beter gebit.

Orthodontische behandeling wordt gebruikt voor mensen met scheve tanden, scheve kaken of een onregelmatige beet. Orthodontische behandeling is beschikbaar voor zowel kinderen als volwassenen en kan de mondfunctie verbeteren en esthetische problemen aanpakken.

Bij orthodontische behandelingen zijn er traditionele beugels met metalen beugels en draden, keramische beugels met doorzichtige beugels, linguale beugels die achter de tanden worden geplaatst en doorzichtige, uitneembare opties zoals invisalign.

Orthodontische behandeling istanbul turkije
art face
Orthodontic Treatment BeforeOrthodontic Treatment After

Wat zijn de stappen van een orthodontische behandeling?

Een orthodontische behandeling bestaat meestal uit de volgende stappen:

De orthodontist beoordeelt je mondgezondheid, maakt röntgenfoto’s en bepaalt de behandeldoelen.

Op basis van de evaluatie stelt de orthodontist een behandelplan op maat op, dat kan bestaan uit een beugel, aligners of andere hulpmiddelen.

Afhankelijk van de gekozen methode wordt er een beugel aan de tanden bevestigd of begin je met het dragen van doorzichtige uitlijners die je tanden geleidelijk in de gewenste stand zetten.

Tijdens de behandeling worden regelmatig vervolgafspraken gemaakt om de beugel strakker te zetten of nieuwe setjes uitlijners te plaatsen. Je wordt door de orthodontist gecontroleerd op regelmatige verbetering.

Als de tanden de gewenste stand hebben bereikt, wordt de beugel verwijderd. In sommige gevallen schakelen patiënten over op een retainer (beugel) om de resultaten te behouden.

Er worden periodieke follow-upbezoeken afgelegd om de stabiliteit van de resultaten te garanderen.

Wat zijn de methoden van orthodontische behandeling?

Traditionele metalen of moderne keramische beugels gebruiken beugels en draden om de tanden geleidelijk in de gewenste stand te zetten.

Heldere, uitneembare aligners zoals Invisalign bieden een discreet alternatief voor een beugel en zijn geschikt voor lichte tot matige afwijkingen.

Na een beugel- of alignerbehandeling helpen retainers de gecorrigeerde stand van de tanden te behouden en terugval te voorkomen.

Deze hulpmiddelen helpen ruimte te behouden voor blijvende tanden wanneer melktanden vroegtijdig verloren gaan.

Deze hulpmiddelen worden gebruikt voor kaakafwijkingen en helpen de kaak in de juiste stand te brengen.

Deze hulpmiddelen verbreden de bovenkaak om problemen zoals crowding of kruisbeet te corrigeren.

Uitwendige hulpmiddelen helpen de groei te controleren en passen de stand van de bovenkaak of kiezen aan.

orthodontisch istanbul turkije
orthodentic supllies cost

Hoeveel kost een orthodontische behandeling?

De kosten van een orthodontische behandeling kunnen sterk variëren, onder andere door de complexiteit van de behandeling, het type orthodontische apparatuur dat wordt gebruikt en de geografische locatie. Een traditionele metalen beugel kost gemiddeld tussen de $3.000 en $7.500, terwijl een doorzichtige beugel zoals Invisalign tussen de $4.000 en $9.000 kan kosten.

De gemiddelde kosten van een beugel in Turkije liggen echter tussen de $600 en $2500, wat aanzienlijk lager is dan in de Verenigde Staten of Europa. Natuurlijk kunnen deze prijzen stijgen afhankelijk van het type apparaat dat wordt gebruikt en de eisen van de behandeling. Echter, gezien de kwaliteit van de tandheelkundige diensten die beschikbaar zijn in Turkije en de rijkdom aan attracties die de steden van het land bieden, met name Istanbul, is een orthodontische behandeling in Turkije zeer betaalbaar.

Voordelen van orthodontie in Turkije

Ontdek de voordelen van het kiezen van Turkije voor tandheelkundige behandelingen:

Turkije beschikt over zeer ervaren en gediplomeerde kaakchirurgen die strenge evaluaties ondergaan. Toonaangevende ziekenhuizen zijn onder andere het Avicenna Ziekenhuis en het Memorial Ziekenhuis.

Buitenlanders, vooral Europeanen, kunnen Turkije binnenkomen voor een medische behandeling zonder lange wachtrijen voor een visum, gewoon met een geldige identiteitskaart.

Medische behandelingen in Turkije zijn vrijgesteld van btw voor buitenlanders, wat medisch toerisme aanmoedigt en aanzienlijke inkomsten genereert.

Turkije biedt een snel afsprakensysteem, zodat patiënten ondanks de grote vraag op tijd zorg krijgen.

Istanbul, een belangrijk doorvoercentrum, biedt gemakkelijke vliegverbindingen naar wereldwijde bestemmingen, met veel Europese vluchten die slechts 3 uur duren.

Medische ingrepen in Turkije zijn aanzienlijk goedkoper dan in landen als de VS of het VK, met uitgebreide pakketten voor medisch toerisme.

Orthodontische behandeling in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Ontdek Turkije Voor Orthodontische Zorg

Als Turkije jouw keuze is voor orthodontische behandelingen, is hier een handleiding voor het plannen van een afspraak:

Stap 1: Neem contact met ons op en deel

Uw informatie
Om het proces te starten, neem je contact met ons op en geef je ons je gegevens.

Ons teamlid zal je informatie noteren, inclusief contactgegevens en medische achtergrond.

Dit zijn de tests die we je vragen te delen via WhatsApp of e-mail:

 1. Uitgebreide tandheelkundige controle
 2. Willekeurige bloedsuikertest (indien nodig)
 3. Tandheelkundige röntgenfoto’s (indien nodig)

Stap 2: Reis naar Turkije en verblijf in het ziekenhuis

Nadat onze artsen je testresultaten hebben bekeken, helpen we je met het boeken van je vlucht en het plannen van je reisroute.

Ongeacht de luchthaven waar je aankomt, zullen we er zijn om je op te halen en naar je hotel te brengen.

We regelen ook je hoteltransfers om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Stap 3: Beoordeling vóór de operatie

Bij aankomst in het hotel begroeten onze artsen je en voeren ze extra tests uit voor de veiligheid.

Dit zijn de tests voor de operatie:

 1. Bloedsuikercontrole (indien nodig)
 2. Parodontaal onderzoek
 3. Profylactische antibiotica

Stap 4: Chirurgische ingreep

Als de artsen het goedkeuren, onderga je een operatie in het ziekenhuis, waar je hartelijk wordt ontvangen.

Stap 5: Herstel

Na de operatie kan een kort verblijf in het ziekenhuis nodig zijn ter observatie.

Dit is een voorzorgsmaatregel voor uw welzijn.

Mogelijk moet u een vervolgafspraak maken met de arts.

Stap 6: Ons pakket

Na goedkeuring door de arts brengen we je terug naar je hotel.

Het hotel biedt verschillende voorzieningen voor uw comfort.

Wat is inbegrepen in ons pakket?

Ons behandelingspakket omvat:

 1. Eerste tests
 2. Eerste examen
 3. Orthodontische behandeling
 4. Vervolgonderzoeken
 5. Ziekenhuisverblijf na de behandeling (indien nodig)
 6. VIP-transfers tussen hotel en ziekenhuis
 7. 2-3 dagen hotelaccommodatie

Wat zijn veelvoorkomende orthodontische problemen?

Veel voorkomende orthodontische problemen zijn onder andere:

 1. Druk: Tanden kunnen elkaar overlappen of scheef staan als gevolg van onvoldoende ruimte in de kaak.
 2. Spatiëring: verwijst naar gaten of gaten tussen de tanden als gevolg van overmatige ruimte in de kaak.
 3. Overbeet: Verwijst naar het slechte uiterlijk dat optreedt wanneer de bovenste voortanden de onderste voortanden overmatig overlappen.
 4. Onderbeet: De onderste voortanden steken voorbij de bovenste voortanden.
 5. Kruisbeet: Bij het bijten zitten sommige boventanden in de ondertanden.
 6. Open beet: Wanneer de tanden gesloten zijn, raken de boven- en ondertanden elkaar niet en zit er een opening tussen. Dit zorgt voor disfunctie tijdens het eten en slijtage van de achterste tanden.
 7. Onderbeet: wanneer de boven- en ondertanden sluiten, steken de ondertanden boven de boventanden uit, waardoor het probleem van onderbeet ontstaat. Het kan het gezichtsprofiel beïnvloeden en bijt- en kauwproblemen veroorzaken.
 8. Middellijnverschuiving tanden: Het midden van de bovenste voortanden is niet uitgelijnd met het midden van de onderste voortanden.
 9. Overjet (uitstekende voortanden): De bovenste voortanden steken te ver naar voren uit en bedekken de onderste tanden.
 10. Abnormale erosie: Abnormale eruptie is de onjuiste positionering van een tand die uit de tandvleesrand losbarst. Dit kan leiden tot problemen zoals impactie of ectopische uitbarsting. Oorzaken zijn onder meer genetica of onvoldoende kaakruimte.

Hoe verzorg je je tanden met een beugel?

De verzorging van je beugel is heel belangrijk voor het succes van je orthodontische behandeling. Volg deze richtlijnen:

Hoe zorg je voor je tanden met een beugel?

De verzorging van je beugel is heel belangrijk voor het succes van je orthodontische behandeling. Volg deze richtlijnen:

 1. Mondhygiëne: Poets je tanden na elke maaltijd en voordat je naar bed gaat. Gebruik een tandenborstel met zachte haren en fluoridetandpasta. Wees extra voorzichtig bij het schoonmaken rond beugels, draden en tussen uw tanden.
 2. Flossen: Flossen wordt moeilijker met een beugel, maar het is erg belangrijk. Gebruik een flossdraad om tussen je tanden en onder de draden schoon te maken. Uw tandarts kan ook een interdentale rager aanbevelen voor extra reiniging.
 3. Tandheelkundige controles: ga voor regelmatige tandheelkundige controles die uw orthodontist voor u heeft voorbereid.
 4. Dieetkeuzes: vermijd plakkerig en hard voedsel dat de beugel kan beschadigen. Beperk suikerhoudende snacks en drankjes om tandbederf te voorkomen.
 5. Orthodontisch harsen: Gebruik orthodontisch hars om het ongemak te verlichten dat wordt veroorzaakt door beugels die tegen de binnenkant van uw wangen of lippen wrijven.
 6. Volg de instructies van uw orthodontist: Volg de instructies van uw orthodontist zorgvuldig. Woon geplande aanpassingen bij en meld eventuele problemen of breuken onmiddellijk.
doctor patient FAQ dixi health

FAQs Orthodontische Behandeling

Orthodontische beugels kunnen ongemak veroorzaken, vooral in de eerste dagen na de aanpassing of plaatsing. Dit ongemak wordt vaak omschreven als een drukkend of pijnlijk gevoel en is tijdelijk. Het ongemak wordt over het algemeen minder naarmate je mond zich aanpast aan de beugel.

Na de behandeling wordt vaak een retainer aanbevolen om de resultaten te behouden. Een consequent gebruik van de retainer helpt voorkomen dat de tanden verschuiven.

Nee, orthodontie kan worden toegepast bij mensen van alle leeftijden, inclusief volwassenen.

Hoewel er een aanpassingsperiode is, zorgen moderne orthodontische opties voor een relatief normale levensstijl. Je kunt je normale leven gemakkelijk hervatten volgens de instructies van je orthodontist.

Ja, het is belangrijk om tijdens je beugel regelmatig naar je orthodontist te gaan. Regelmatige gebitscontroles zorgen ervoor dat je tanden en mond gezond blijven tijdens het beugelproces.

Tanden en de kaakbeenderen waaraan ze vastzitten zijn sterke en stabiele structuren, zodat de gewenste verandering langdurig een goed resultaat geeft.

Tandheelkundige implantaten zijn onderdelen die niet direct verplaatst kunnen worden, maar als de implantaten al in de juiste positie staan, kan een vaste draad of een duidelijk uitlijnsysteem (bijvoorbeeld Invisalign) gebruikt worden om de omliggende tanden te verplaatsen.

Orthodontische behandelingen zijn over het algemeen veilig en effectief, maar kunnen ook risico’s en mogelijke problemen met zich meebrengen.

 1. Tooth decay and gum problems
 2. Temporary mouth sores
 3. Root resorption (tooth roots may shorten)
 4. Jaw pain
 5. Speech difficulties
 6. Allergic reactions

Gemiddeld kan een orthodontische behandeling enkele maanden tot enkele jaren duren. De duur van een orthodontische behandeling hangt af van de orthodontische toestand van de persoon, de gekozen behandelmethode en de individuele respons. Traditionele beugels worden meestal 18 maanden tot 3 jaar gedragen, maar de duur kan variëren. Behandeling met clear aligners, zoals Invisalign, kan ongeveer 6 maanden tot 2 jaar duren, afhankelijk van het geval.

Periodontics istanbul turkey
Tandheelkundige Profylaxe
Dentale implantaten
Tandvulling