dixi health logo n
plastic surgery price and cost
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Buikcorrectie Behandeling in Turkije

Een buikcorrectie, ook bekend als abdominoplastie, spant zwakke buikspieren aan en verwijdert overtollige huid. Buikwandcorrecties komen het meest voor bij vrouwen die een keizersnede hebben ondergaan voor de bevalling. Een keizersnede kan de buikspieren verzwakken en een aandoening veroorzaken die Diastasis Recti wordt genoemd. Deze aandoening veroorzaakt een buidel op de onderbuik die bestaat uit overtollige huid en vet. Een buikwandcorrectie verwijdert overtollig buikvet en huid voor een strakkere en plattere buik. Het komt ook vaak voor bij mannen en vrouwen die veel afvallen of een operatie ondergaan.

Volgens de International Society of Aesthetic Plastic Surgery was buikwandcorrectie de 5e meest uitgevoerde cosmetische ingreep wereldwijd in 2021. Na 2021 werd een jaarlijkse toename van 30% gezien in buikwandcorrecties. In Turkije worden jaarlijks ongeveer 30.000 buikwandcorrecties uitgevoerd. De wijdverspreide en robuuste infrastructuur voor gezondheidszorg in Turkije geeft het een voorsprong op andere landen voor medisch toerisme.

Abdominoplastie of buikwandcorrectie is een operatie om overtollige huid en vet uit de buikstreek te verwijderen. Het proces omvat ook het aanspannen van zwakke buikspieren als gevolg van keizersnedes of extreem gewichtsverlies. Een buikwandcorrectie werkt het beste bij mensen die overtollige buikhuid en vet niet kunnen verliezen met niet-chirurgische middelen. Het doel is om je een platte en strakke buik te geven door de onderliggende buikspieren op te tillen.

Buikwandcorrectie in Turkije: Bereik een gevormde buik door middel van cosmetische procedures

Inleiding:

Voor mensen die een plattere en strakkere buik willen, biedt buikwandcorrectie, ook bekend als abdominoplastie, een uitgebreide oplossing. Dit artikel gaat in op de verschillende aspecten van buikwandcorrectiechirurgie in Turkije, waaronder de voordelen, de kosten, het herstelproces en de groeiende trend van medisch toerisme.

Buikwandcorrectie begrijpen

Buikwandcorrectie is een cosmetische ingreep waarbij overtollige huid en vet uit de buikstreek worden verwijderd en de onderliggende spieren worden aangespannen. Het is een effectieve optie voor mensen die aanzienlijk zijn afgevallen of die veranderingen in hun buik hebben ondergaan als gevolg van zwangerschap of veroudering. Deze procedure helpt bij het creëren van een gladder, meer gerond uiterlijk.

Soorten buikwandcorrecties

Er zijn verschillende soorten buikwandcorrecties mogelijk, afhankelijk van de mate van correctie. Bij een volledige buikwandcorrectie wordt het hele buikgebied aangepakt, inclusief de boven- en onderbuik. Aan de andere kant richt een mini-buikwandcorrectie zich op de onderbuik onder de navel. De keuze van de procedure hangt af van de individuele behoeften en doelen, die kunnen worden besproken met een gekwalificeerde plastisch chirurg.

De buikwandcorrectie en het herstel

Een buikwandcorrectie wordt meestal uitgevoerd onder algehele narcose en kan enkele uren in beslag nemen. Tijdens de ingreep worden overtollige huid en vet verwijderd en de buikspieren aangespannen. De incisies worden strategisch geplaatst, vaak verborgen in de bikinilijn of rond de navel, waardoor de zichtbare littekens minimaal zijn.

Na de operatie is een herstelperiode noodzakelijk. Patiënten wordt geadviseerd om de postoperatieve instructies van hun chirurg op te volgen, waaronder het dragen van compressiekleding, het innemen van voorgeschreven medicijnen en het vermijden van inspannende activiteiten. Het genezingsproces verschilt van persoon tot persoon, maar de meeste mensen kunnen verwachten dat ze binnen 4-6 weken hun normale activiteiten weer kunnen oppakken.

Voordelen van buikwandcorrectie in Turkije

Turkije heeft erkenning gekregen als een populaire bestemming voor medisch toerisme en biedt hoogwaardige gezondheidszorg tegen concurrerende prijzen. Veel mensen kiezen ervoor om naar Turkije te reizen voor een buikwandcorrectie vanwege de betaalbaarheid, de expertise van de plastisch chirurgen en de mogelijkheid om de ingreep te combineren met een ontspannen vakantie. Vooral Istanbul staat bekend om zijn gerenommeerde klinieken en ervaren medische professionals.

Overwegingen en kosten

Wanneer je een buikwandcorrectie in Turkije overweegt, is het van cruciaal belang om een gekwalificeerde plastisch chirurg te raadplegen en de individuele verwachtingen en zorgen te bespreken. De kosten van de ingreep kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de mate van correctie die nodig is, de reputatie van de kliniek en de extra diensten die inbegrepen zijn. Gemiddeld variëren de kosten voor een buikwandcorrectie in Turkije van $3000 tot $6000, waardoor het een kosteneffectieve optie is in vergelijking met veel andere landen.

Behoud van resultaten en een gezonde levensstijl

Een buikwandcorrectie geeft langdurige resultaten, maar om deze te behouden is een gezonde levensstijl nodig. Het is belangrijk om een evenwichtig dieet te volgen, regelmatig te sporten en gezonde gewoonten aan te nemen om het verbeterde uiterlijk van de buik dat door de operatie is bereikt, te behouden.

Conclusie:

Buikwandcorrectie in Turkije biedt mensen de mogelijkheid om een strakkere buik te krijgen en weer vertrouwen te krijgen in hun uiterlijk. Met ervaren plastisch chirurgen, betaalbare prijzen en de voordelen van medisch toerisme is Turkije een gewilde bestemming geworden voor buikwandcorrecties. Door grondig onderzoek te doen naar gerenommeerde klinieken, de procedure te begrijpen en zich te houden aan de postoperatieve richtlijnen, kunnen mensen beginnen aan een transformerende reis naar een strakkere en verjongde buik.

Buikwandcorrecties zijn ideaal voor bepaalde personen met specifieke cosmetische problemen. Een buikcorrectie is geschikt in de volgende situaties:

 1. Als u een grote keizersnede heeft ondergaan, waarbij er veel losse huid in het midden van uw buik is achtergebleven.
 2. Je hebt alle niet-chirurgische manieren geprobeerd om het overtollige vet op je buik kwijt te raken, maar niets werkte.
 3. Je bent onlangs veel afgevallen en er hangt nu overtollige huid rond de buik.
 4. Je hebt geen overgewicht en hebt een stabiele BMI.
 5. Je bent niet tevreden met hoe je buik eruit ziet en dit heeft invloed op je zelfvertrouwen.

Buikwandcorrecties behoren tot de populairste en meest voorkomende esthetische operaties ter wereld. Om de kans op complicaties te verkleinen, moet je je arts verstandig kiezen. Hier zijn de kwalificaties en kwaliteiten die je moet zoeken in een plastisch chirurg:

 1. Boardcertificering (American Board of Plastic Surgery)
 2. Certificering van het ministerie van Volksgezondheid
 3. Veldspecialisatie
 4. Online beoordelingen en recensies
 5. Langdurige ervaring in het veld
 6. Referenties
 7. Diepgaande patiëntenconsultaties

Volgens de American Society of Plastic Surgeons bedragen de gemiddelde kosten van een buikwandcorrectie meer dan 6000 dollar. Deze kosten zijn alleen de kosten van de ingreep en zijn exclusief ziekenhuis- en medicijnkosten. De kosten kunnen ook verschillen afhankelijk van de ervaring van de arts en de locatie van de praktijk.

Turkije is een van de weinige plaatsen ter wereld waar medische zorg betaalbaar is. Honderdduizenden buitenlanders bezoeken het land voor esthetische ingrepen. In Turkije worden jaarlijks meer dan 30.000 buikwandcorrecties uitgevoerd. Een buikwandcorrectie kost ongeveer $4000 tot $8000, inclusief ziekenhuis- en medicatiekosten.

Buikwandcorrectie Buikcorrectie Behandeling in Turkije
art face
tummy tuck beforetummy tuck after

Hoe wordt een buikwandcorrectie uitgevoerd?

Een buikwandcorrectie is een poliklinische ingreep en patiënten hoeven niet dagenlang in het ziekenhuis te blijven. Binnen een paar dagen kunnen ze hun normale routine weer oppakken. Hieronder wordt uitgelegd hoe een buikwandcorrectie door een chirurg wordt uitgevoerd:

De chirurg begint de procedure met het toedienen van algehele anesthesie of IV sedatie. De patiënt kan kiezen op basis van zijn comfortniveau.

Een buikwandcorrectie is een horizontale incisie tussen je schaamhaarlijn (heupbot tot heupbot) en navel. De vorm en lengte van de incisie zijn afhankelijk van de mate van correctie die je nodig hebt. De chirurg verwijdert de overtollige vetophopingen in de onderliggende buikwand. De buikspieren spannen zich hierdoor aan en maken de buik platter. De huid wordt vervolgens naar beneden getrokken waardoor de huidelasticiteit toeneemt en de buik er strakker uitziet. Overtollige huid wordt verwijderd en de buikhuid wordt weer op zijn plaats gehecht.

In de laatste stap sluit de chirurg de incisies met behulp van hechtingen. De hechtingen moeten een week genezen of lossen na verloop van tijd op als ze oplosbaar zijn.

Waarom Turkije voor een buikwandcorrectie?

Turkije biedt een breed scala aan voordelen en extraatjes, vooral als je komt voor medisch toerisme. Hier zijn een paar factoren die Turkije een voorsprong geven op andere landen voor medische behandelingen:

Turkije heeft een gevestigde medisch-toeristische sector die bloeit dankzij een netwerk van ziekenhuizen, klinieken en instanties die elk aspect van uw reis nauwkeurig plannen. Reispakketten voor medisch toerisme omvatten alles, van hotelreserveringen tot luchthaventransfers, ziekenhuistransfers en andere belangrijke aspecten. In 2023 hebben al ongeveer 7.46.290 mensen Turkije gekozen als hun medische bestemming. De totale winst die de medisch-toeristische sector in Turkije tot nu toe in 2023 heeft gemaakt, is $1.033.942.

Een ander voordeel van naar Turkije komen is dat je niet maanden of jaren op je afspraak hoeft te wachten. Ondanks het feit dat we elk seizoen honderdduizenden patiënten ontvangen, krijgt elke patiënt hetzelfde niveau van aandacht en zorg. Het afspraakproces is snel en probleemloos.

Maar liefst 1,2 miljoen Europeanen bezoeken Turkije voor medische ingrepen en om een nieuwe vakantiebestemming te ontdekken. De kosten van medische ingrepen zijn hier aanzienlijk lager, vaak tot 80% lager, dan in andere landen.

Istanbul, de beroemde metropool van Turkije, is een populaire doorreisbestemming. Het is gemakkelijk om vanuit Istanbul vliegverbindingen te vinden naar bijna overal ter wereld. Bovendien duren de meeste vluchten van Europese landen naar Istanbul maar 3 uur. Daarom kun je met een gerust hart naar Turkije reizen omdat je gemakkelijk een vlucht terug naar huis kunt vinden.

tummy tuck in turkey istanbul turkey
Tummy Tuck Surgery Cost in Istanbul Turkey

Waarom Turkije kiezen voor een buikwandcorrectie?

Turkije is een van ’s werelds meest prominente centra voor medisch toerisme. Hier zijn de top 5 redenen waarom u Turkije zou moeten kiezen voor uw medische behoeften:

Internationaal opgeleide artsen: Chirurgen in Turkije volgen een strenge opleiding om zich te specialiseren in verschillende medische gebieden. De meerderheid van hen is internationaal opgeleid en gecertificeerd door internationale medische commissies.

Geavanceerde gezondheidszorgfaciliteiten: Turkije is de thuisbasis van een robuuste en goed gevestigde infrastructuur voor de gezondheidszorg. Technologie en apparatuur van internationale standaard zijn aanwezig om de veiligheid en het welzijn van patiënten te garanderen.

Voordelige prijzen: De kosten van medische procedures zijn in Turkije tot 80% lager dan in andere landen. Patiënten krijgen internationale standaard medische hulp tijdens hun behandeling tegen een voordelige kostenstructuur.

Vakantiebestemming: Turkije is een ideale bestemming voor reisliefhebbers, met een rijk cultureel erfgoed en een breed scala aan toeristische activiteiten. Je krijgt niet alleen eersteklas medische faciliteiten, maar je kunt ook een nieuw land ontdekken.

Samenwerkend personeel: Medisch toerisme is een van de topspecialisaties van Turkije en elk jaar komen er duizenden buitenlanders voor medische diensten. Het personeel in de medische sector is opgeleid om patiënten een comfortabele en probleemloze ervaring te geven tijdens hun verblijf.

Waarom kiezen voor Istanbul / Turkije voor uw buikwandcorrectie?

Istanbul / Turkije biedt een breed scala aan voordelen en extraatjes, vooral als je voor medisch toerisme komt. Hier zijn een paar factoren die Turkije een voorsprong geven op andere landen voor medische behandelingen:

Istanbul biedt een gevestigde medisch-toeristische sector die floreert dankzij een web van ziekenhuizen, klinieken en instanties die elk aspect van je reis nauwkeurig plannen. Reispakketten voor medisch toerisme omvatten alles, van hotelreserveringen tot luchthaventransfers, ziekenhuistransfers en andere belangrijke aspecten. Tot nu toe hebben in 2023 al ongeveer 7.46.290 mensen Turkije gekozen als hun medische bestemming. De totale inkomsten tot nu toe dit jaar zijn $1.033.942.

Een ander voordeel van naar Turkije komen is dat je niet maanden of jaren op je afspraak hoeft te wachten. Ondanks het feit dat we elk seizoen honderdduizenden patiënten ontvangen, krijgt elke patiënt hetzelfde niveau van aandacht en zorg.

Maar liefst 1,2 miljoen Europeanen bezoeken Turkije voor verschillende medische ingrepen. De kosten van medische ingrepen zijn hier aanzienlijk lager, vaak tot 80% lager, dan in andere landen.

Istanbul, de beroemde metropool van Turkije, is een wereldwijde hub voor transitvluchten. Het is gemakkelijk om vanuit Istanbul vliegverbindingen te vinden naar bijna overal ter wereld. Bovendien duren de meeste vluchten van Europese landen naar Istanbul maar 3 uur. Daarom kun je met een gerust hart naar Turkije reizen.

Buikwandcorrectie in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Hoe kun je naar Turkije komen voor een buikwandcorrectie?

Als je Turkije overweegt voor een buikwandcorrectie, is hier een stapsgewijze gids voor hoe je een afspraak kunt maken voor de behandeling van je keuze:

Stap 1: Neem contact op met onze vertegenwoordiger en deel je gegevens

De eerste stap om het proces te starten is contact met ons opnemen en je informatie delen.

Een van onze teamleden zal je gegevens noteren, inclusief je contactgegevens en medische geschiedenis.

Dit zijn de tests die onze vertegenwoordiger je vraagt te delen via WhatsApp of e-mail:

 1. Een compleet bloedprofiel
 2. Röntgenfoto van de thorax
 3. Coagulatietests
 4. BMP (Basis Metabolisch Panel)
 5. TSH, T3, T4 (schildklier)
 6. BHcG (zwangerschapstest)

Stap 2: Reizen naar Turkije en ziekenhuisopname

Zodra onze artsen tevreden zijn met je testresultaten, helpen we je met het regelen van je vlucht naar Turkije en je reisroute.

Het maakt niet uit op welke luchthaven je landt, wij zullen er zijn om je op te halen en naar het hotel te brengen.

We regelen ook je hoteltransfers om ervoor te zorgen dat je tijdens je hele reis goed gesorteerd bent.

Stap 3: Controle vóór de operatie

Zodra je aankomt in het hotel, verwelkomen onze artsen je en bereiden ze je voor op bepaalde tests. Hoewel we je al eerder om bepaalde tests hebben gevraagd, voeren onze artsen voor de zekerheid nog een aantal tests uit. De volgende tests worden voor de operatie uitgevoerd:

 1. Volledig bloedbeeld (CBC)
 2. ECG-test
 3. Röntgenfoto’s van de borst
 4. Coagulatiestudies (PT/PTT)
 5. BHcG (zwangerschapstest)

Stap 4: Chirurgie

Als de artsen tevreden zijn met je testresultaten, bereiden ze je voor op de operatie.

Op de dag van de operatie word je naar het ziekenhuis gebracht en verwelkomd door het ziekenhuispersoneel.

Stap 5: Herstel

Na de operatie moet je misschien een tijdje in het ziekenhuis blijven zodat de artsen je toestand kunnen controleren.

Dit is gewoon een preventieve stap om er zeker van te zijn dat je goed herstelt.

Mogelijk moet je na een paar dagen terugkomen voor een vervolgafspraak met de arts.

Stap 6: Vervoer naar het hotel

Zodra je toestemming hebt van je arts, brengen we je naar je hotel.

Het hotel biedt een breed scala aan voorzieningen en luxe om ervoor te zorgen dat je comfortabel bent tijdens je verblijf.

Welke diensten zijn inbegrepen in onze pakketten?

Hier is een volledige lijst van diensten die onze pakketten omvatten:

 1. Voorbereidende tests
 2. Anesthesieonderzoek
 3. Eerste onderzoek
 4. Armliftoperatie
 5. Algemene anesthesie of lokale anesthesie
 6. Onderzoeken na de operatie
 7. Ziekenhuisverblijf na de operatie
 8. VIP-hotel- en ziekenhuistransfers
 9. 3-5 dagen hotelaccommodatie

Nazorg en herstel van buikwandcorrectie

Patiënten moeten de instructies van de arts voor de nazorg van de buikwandcorrectie volgen. De hersteltijd verschilt van patiënt tot patiënt, afhankelijk van leeftijd, gezondheid en levensstijl.

Week 1: De eerste week is cruciaal omdat u net een operatie heeft ondergaan. U vindt het misschien moeilijk om te wennen aan de veranderingen en aanpassingen die nodig zijn voor een stabiel herstel. Je arts zal je waarschijnlijk 3-4 dagen op een volledig vloeibaar dieet zetten om complicaties te voorkomen. Hoewel je af en toe in huis mag rondlopen, zijn drastische bewegingen verboden. De patiënt moet de eerste paar weken een speciale buikwandcorrectiecompressiekleding dragen. Het kledingstuk helpt de buikspieren op hun plaats te blijven. Het is normaal om een paar dagen scherpe pijn, een opgeblazen gevoel en zwelling in de buikstreek te voelen.

Je wordt ook gevraagd om de operatieplek twee keer per dag schoon te maken en het verband te verwisselen. Roken en alcohol kunnen de genezing vertragen, dus artsen vragen patiënten nadrukkelijk om hier in ieder geval de eerste 2 weken vanaf te blijven.

Week 2: De zwelling neemt merkbaar af op dit punt in je hersteltraject. Je kunt normaal voedsel gaan eten met halfvast voedsel zoals gepureerde groenten, rijst, pasta, enz. Het is beter om je dieet licht en verteerbaar te houden op dit moment. De arts vraagt je om langs te komen voor een vervolgafspraak. Je hechtingen worden dan verwijderd als ze niet oplosbaar zijn. Nogmaals, roken en alcohol moeten worden vermeden. Tegen die tijd kun je weer aan het werk en de meeste van je dagelijkse routineactiviteiten hervatten.

Week 3: Drastische verbetering van de zwelling kan worden gezien tegen de derde week. U kunt uw dagelijkse activiteiten hervatten, zoals naar het werk gaan en autorijden.

Week 4: Eventuele zwelling en pijn verdwijnen tegen die tijd. Je kunt je gewone leven weer oppakken en eventueel beginnen met sporten. Het is wel belangrijk om je arts te raadplegen voordat je gaat sporten om ongelukken te voorkomen.

Herstel op lange termijn: De volledige resultaten van de operatie worden na 4 tot 5 maanden zichtbaar. Van de meeste patiënten wordt verwacht dat ze na de 6e maand volledig hersteld zijn.

doctor patient FAQ dixi health

FAQs Buikwandcorrectie

Hier vindt u veelgestelde vragen over de buikwandcorrectie:

Plastisch chirurgen met een bevoegdheid op het gebied van buikwandcorrectie zijn de beste buikwandcorrectoren.

Een buikwandcorrectie kan alleen striae verwijderen op de plaats waar de overtollige huid op de buik is verwijderd.

Een buikwandcorrectie is een veel voorkomende esthetische ingreep, maar er zijn wel een paar risico’s aan verbonden. Hier volgen de risico’s die vaak gepaard gaan met buikwandcorrecties:

 1. Bloedstolling die de bloedstroom in uw lichaam kan belemmeren en een hartaanval kan veroorzaken.
 2. Verdovingsrisico’s zoals ademhalingsproblemen of problemen met de spijsvertering.
 3. Infectie en gele afscheiding.
 4. Bloedverlies tijdens of na de operatie
 5. Vochtophoping onder de huid (seroom).
 6. Zichtbare littekens
 7. Slechte genezing van de wonden.
 8. Buikkrampen en aanhoudende maagpijn
 9. Verdoofd gevoel in de maagstreek

Buikwandcorrecties versterken de kern door de buikspieren aan te spannen. Een sterke romp leidt tot pijn in de onderrug.

Een buikwandcorrectie voorkomt niet dat je zwanger wordt. Het is een cosmetische ingreep en dient alleen cosmetische doeleinden.

Artsen adviseren patiënten om een compressiekledingstuk te dragen na een buikwandcorrectie. Het is een rekbaar kledingstuk dat je rond het midden van de buik draagt om de buikspieren op hun plaats te houden.

De zwelling na een buikwandcorrectie kan 2 tot 3 weken aanhouden.

Een buikwandcorrectie is een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed door de verzekering omdat het geen medisch noodzakelijke ingreep is.

Een buikwandcorrectie pakt alleen cosmetische problemen op de buik aan en helpt niet bij het afvallen.

Het hangt af van je situatie, maar over het algemeen geeft een volledige buikwandcorrectie de meest zichtbare en ingrijpende resultaten.

Dijbeen Lift Chirurgie istanbul turkije
halslift behandeling istanbul turkije
Been Verlenging Operatie beenverlenging istanbul turkije
Arm Lift Chirurgie Istanbul Turkije