dixi health logo n
obesity surgery cost and price

Maagballon Behandeling in Turkije

Een Gastric Balloon, ook bekend als Intragastric Balloon, is een gewichtsverliesprocedure voor mensen met obesitas of overgewicht. Het is een niet-chirurgische procedure waarbij een zachte ballon van siliconenrubber in de maag wordt geplaatst. Een leeggelopen ballon wordt via de mond in de maag ingebracht en later opgeblazen. De ballon verkleint de capaciteit van de maag voor beperkte voedselinname.

Het belangrijkste doel van een Gastric Balloon procedure is om de maag gedeeltelijk te vullen zodat er minder ruimte overblijft voor voedsel. Het is de bedoeling om het aantal calorieën dat je consumeert te beperken om gemakkelijk gewicht te verliezen. Beperkt eten en een tekort aan calorieën als gevolg van een kleinere maag leidt tot sneller en duidelijker gewichtsverlies. Hier zijn andere belangrijke details over deze bariatrische procedure:

Het is een procedure voor gewichtsverlies waarbij een opblaasbare siliconenballon in de maag wordt geplaatst. Het is een korte en niet-invasieve bariatrische procedure die minder ruimte voor voedsel in de maag laat.

Door de beperkte voedselinname kan onmiddellijk gewichtsverlies worden bereikt op de korte en lange termijn met consistentie.

Uitgebreide gids voor maagballonnen voor gewichtsverlies

Inleiding: In de afgelopen jaren hebben niet-chirurgische procedures voor gewichtsverlies aan populariteit gewonnen als effectieve opties voor mensen die een obesitasoperatie willen ondergaan en een aanzienlijke gewichtsvermindering willen bereiken.

Een van deze procedures, de intragastrische ballonbehandeling, ook bekend als maagballontherapie, heeft zich ontpopt als een minimaal invasieve en omkeerbare ingreep met veelbelovende resultaten. In deze uitgebreide gids worden verschillende aspecten van de behandeling met een maagballon besproken, waaronder het inbrengproces, de duur, de kosten, de voordelen, de risico’s, de zorg na de behandeling, de criteria voor geschiktheid, het werkingsmechanisme, de resultaten op de lange termijn, het omgaan met bijwerkingen, alternatieve behandelingen, psychologische ondersteuning en lopend onderzoek en klinische studies.

  1. De intragastrische ballon begrijpen: een niet-chirurgische oplossing voor gewichtsverlies De intragastrische ballon, of maagballon, is een niet-chirurgische procedure voor gewichtsverlies die is ontworpen om individuen te helpen bij het bereiken van een betekenisvolle gewichtsvermindering. Het omvat het inbrengen van een zachte, uitzetbare ballon in de maag, waar deze ruimte inneemt en een gevoel van volheid creëert, waardoor een verminderde voedselinname wordt bevorderd en wordt geholpen bij het beheersen van obesitas.
  2. Het inbrengproces van de maagballon: minimaal invasief en goed verdragen. Het inbrengen van de maagballon wordt doorgaans endoscopisch uitgevoerd, onder verdoving, en vereist geen chirurgische incisies. De hele procedure, van plaatsing tot opblazen, is relatief snel en wordt over het algemeen goed verdragen door patiënten. Het minimaal invasieve karakter van het proces draagt bij aan een sneller herstel en een verminderd risico op complicaties.
  3. Duur van de maagballonbehandeling en bijbehorende kosten Een maagballonbehandeling is tijdelijk en duurt gewoonlijk zes maanden. De kosten van de procedure kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals geografische locatie, zorginstelling en aanvullende geleverde diensten. Patiënten worden aangemoedigd om te informeren naar de totale kosten en mogelijke financieringsopties om de betaalbaarheid van maagballontherapie te beoordelen.
  4. Voordelen en risico’s van maagballontherapie voor de behandeling van obesitas De voordelen van maagballontherapie omvatten een aanzienlijke gewichtsvermindering, verbetering van aan obesitas gerelateerde comorbiditeiten en een potentiële verbetering van de algehele gezondheid en het welzijn. Het is echter belangrijk om de daarmee samenhangende risico’s te onderkennen, waaronder misselijkheid, braken, maagklachten, ballonmigratie en zeldzame maar ernstige complicaties. Patiënten moeten goed worden geïnformeerd over zowel de voordelen als de risico’s voordat ze de procedure ondergaan.
  5. Veranderingen in dieet en levensstijl na de ballonvaart: essentieel voor succes op de lange termijn Na het inbrengen van een maagballon wordt patiënten geadviseerd zich te houden aan specifieke voedingsrichtlijnen en gezonde levensstijlgewoonten aan te nemen om de resultaten van het gewichtsverlies te maximaliseren. Dit omvat controle over de porties, voedselrijke maaltijdkeuzes, regelmatige lichaamsbeweging en voortdurende ondersteuning van professionals in de gezondheidszorg om duurzame veranderingen in levensstijl mogelijk te maken.
  6. Verwijdering en nazorg van de maagballon: Overgang naar de volgende fase Aan het einde van de behandelingsperiode wordt de maagballon leeggelaten en endoscopisch verwijderd. Na de verwijdering krijgen patiënten begeleiding bij de overgang naar een onderhoudsfase en het voortzetten van hun gewichtsbeheersingstraject. Regelmatige vervolgafspraken met zorgverleners zijn essentieel om de voortgang te monitoren en voortdurende ondersteuning te bieden.
  7. Kandidaten voor een maagballon en geschiktheidscriteria: Wie kan profiteren van de procedure Kandidaten voor een maagballonbehandeling omvatten doorgaans personen met een body mass index (BMI) binnen een specifiek bereik en degenen die moeite hebben om dit te bereiken gewichtsverlies via conventionele methoden. Bij de geschiktheidscriteria kan ook rekening worden gehouden met de algemene gezondheidstoestand, de inzet voor veranderingen in levensstijl en de afwezigheid van contra-indicaties voor de procedure.
  8. Werkingsmechanisme: hoe de maagballon werkt om gewichtsverlies te bevorderen De maagballon oefent zijn invloed uit op gewichtsverlies door ruimte in de maag in te nemen, waardoor een gevoel van volheid wordt opgewekt en de capaciteit voor voedsel wordt verminderd inname. Bovendien kan de aanwezigheid van de ballon honger- en verzadigingssignalen beïnvloeden, wat mogelijk kan bijdragen aan een betere controle van de eetlust en eetgedrag.
  9. Langetermijnresultaten en behoud van gewichtsverlies met maagballontherapie Hoewel een maagballonbehandeling een aanzienlijk aanvankelijk gewichtsverlies kan opleveren, vereist het behouden van resultaten op de lange termijn een voortdurende toewijding aan gezonde eetpatronen, fysieke activiteit en gedragsveranderingen. Patiënten worden aangemoedigd om nauw samen te werken met beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg om hun vooruitgang ook na de behandelingsperiode vast te houden.
  10. Omgaan met bijwerkingen en het overwegen van alternatieve behandelingen voor gewichtsverlies Patiënten die maagballontherapie ondergaan, moeten zich bewust zijn van mogelijke bijwerkingen en strategieën om deze te behandelen. Bovendien kan het onderzoeken van alternatieve behandelingen voor gewichtsverlies, zoals levensstijlinterventies, medicatieondersteunde benaderingen en chirurgische opties, individuen een uitgebreid inzicht geven in de beschikbare keuzes.
  11. Psychologische ondersteuning en welzijn tijdens een maagballonbehandeling Het onderkennen van de psychologische impact van interventies voor gewichtsverlies, inclusief maagballontherapie, is essentieel. Patiënten kunnen profiteren van toegang tot counseling, steungroepen en hulpmiddelen die zich bezighouden met emotioneel welzijn, zorgen over het lichaamsbeeld en de psychologische aspecten van levensstijlveranderingen die verband houden met gewichtsbeheersing.

Conclusie: De behandeling met een intragastrische ballon, als een niet-chirurgische benadering van gewichtsverlies, is veelbelovend voor mensen die op zoek zijn naar effectieve oplossingen voor de behandeling van obesitas. Door uitgebreid inzicht te krijgen in het inbrengproces, de duur van de behandeling, de kosten, de voordelen, de risico’s, de zorg na de behandeling, de geschiktheidscriteria, het werkingsmechanisme, de resultaten op de lange termijn, de behandeling van bijwerkingen, alternatieve behandelingen, psychologische ondersteuning en lopend onderzoek kunnen patiënten en zorgverleners samenwerken om weloverwogen beslissingen te nemen en duurzaam gewichtsverlies te ondersteunen.

Door een holistische benadering die medische, voedings-, gedrags- en psychologische dimensies omvat, blijft maagballontherapie bijdragen aan het veelzijdige landschap van gewichtsbeheersing en algeheel welzijn.

Hoewel Gastric Balloon bekend staat als een procedure om af te vallen, is het geen chirurgische procedure. Het is een niet-invasieve en niet-chirurgische methode om gewichtsverlies te bereiken door een siliconen ballon in de maag te plaatsen. Er zijn geen incisies nodig omdat een opblaasbare ballon via een endoscoop in de mond wordt ingebracht. Gastric Balloon procedures worden meestal uitgevoerd in endoscopische centra over de hele wereld.

Een maagballon is een eenvoudige en korte procedure voor gewichtsverlies die gemiddeld slechts 15-25 minuten duurt. Het is ook een niet-chirurgische procedure, dus er zijn geen incisies nodig en de hersteltijd is ook minimaal.

De criteria voor een Gastric Balloon zijn veel eenvoudiger dan andere procedures. Niet alleen mensen met obesitas, maar ook mensen met licht overgewicht die kampen met ernstige medische aandoeningen kunnen ervoor kiezen. Een goede kandidaat voor een Gastric Balloon is iemand met een Body Mass Index (BMI) ergens tussen 30 en 40. De procedure is geschikt voor iemand die gemotiveerd is om voor zichzelf te zorgen. De procedure past goed bij iemand die gemotiveerd is om op de lange termijn voor zijn gezondheid te zorgen. Je komt niet in aanmerking voor deze procedure als je al eerder bent geopereerd aan gewichtsverlies of slokdarm.

Niet iedereen is echter geschikt voor deze ingreep, dus er is een volledige medische screening nodig om te bepalen of je in aanmerking komt.

Maagballon istanbul turkije
art face
gastric ballon beforegastric ballon after

Wat zijn de stappen van een Maagballoon Procedure?

Er zijn twee eenvoudige stappen bij een Gastric Balloon procedure. De procedure wordt uitgevoerd met behulp van een endoscoop (een lange flexibele buis).

Endoscopische maaginspectie: Voor de procedure krijgt de patiënt een licht kalmerend middel toegediend. De endoscopie wordt via de mond ingebracht en de maag wordt geïnspecteerd op eventuele verstoppingen, zweren of tumoren.

Ballon inbrengen en opblazen: Na de inspectie wordt een ballon van siliconenrubber met een endoscoop door de mond van de patiënt ingebracht. Als de ballon eenmaal in de maag zit, wordt hij opgeblazen met gas of zout water. Gasballonnen zijn veel comfortabeler, maar minder effectief voor gewichtsverlies. De ballon wordt verzegeld om er zeker van te zijn dat er geen lekken zijn.

Gemiddeld kan een normaal gezond persoon verwachten 10 tot 15% van het gewicht te verliezen binnen 6 maanden. De ballon moet na elke 6 tot 8 maanden worden verwijderd. Je kunt blijven afvallen door de ballon te vernieuwen. De kans op succesvol gewichtsverlies en -beheersing is veel groter als je gezond eet en dagelijks beweegt.

Een Gastric Balloon is een niet-invasieve en veilige procedure voor gewichtsverlies. Geen enkele medische procedure is echter volledig vrij van risico’s en complicaties. De meest voorkomende risico’s van een Gastric Balloon zijn ernstige misselijkheid, buikpijn, verstopping door leeglopen, maagzweren, acute pancreatitis, overmatige opblazing van de ballon en zure reflux. Het is belangrijk om voor deze procedure een gekwalificeerde en ervaren bariatrisch chirurg te kiezen om ongelukken te voorkomen. Het is aan te raden om een gedetailleerd gesprek met je arts te hebben over de mogelijke risico’s en bijwerkingen.

Er zijn voor- en nadelen aan elke bariatrische ingreep, inclusief de maagballon voor gewichtsverlies. Hier zijn enkele van de voor- en nadelen van de maagballon:

Pros of Gastric Balloon:

 1. Korte operatie- en hersteltijd
 2. Niet-invasief
 3. Verwijderbaar
 4. Veel betaalbaarder dan andere procedures
 5. Ook geschikt voor mensen met licht overgewicht

Nadelen of nadelen van een maagballon:

 1. Tijdelijk
 2. Verlenging nodig
 3. Lager gewichtsverliespercentage
 4. Gewichtstoename na de procedure
 5. Weinig tot geen verbetering bij ernstige medische aandoeningen zoals diabetes en hypertensie.

Met zoveel opties in de medische industrie is het normaal dat men moet kiezen. Tussen Gastric Balloon en Gastric Sleeve is het beter om er een te kiezen op basis van je doelen voor gewichtsverlies. Een Gastric Sleeve is een chirurgische ingreep voor meer dramatisch gewichtsverlies, terwijl een maagballon effectiever is voor beperkt gewichtsverlies (slechts ongeveer 10-15 kg).

Turkije staat bekend om zijn bloeiende en robuuste medische toerismesector ter wereld. Alleen al uit Europa bezoeken ongeveer 1,2 miljoen toeristen Turkije voor verschillende medische ingrepen. De beste steden in Turkije voor maagballonprocedures zijn Istanbul, Izmir, Antalya en Ankara.

De maagballonprocedure is veel betaalbaarder dan andere gewichtsverliesprocedures. De gemiddelde kosten van deze procedure in het Westen, zoals de VS, zijn ongeveer $10.000 tot $15.000. De kosten zijn veel betaalbaarder in Turkije in vergelijking met andere landen. De gemiddelde kosten van een maagballon liggen rond de $2.500 tot $5.000 (2000 EURO-3000 EURO).

gastric ballon treatment
gastric balloon treatment in turkey istanbul

Welke plaats is het beste voor Maagballonnen in Turkije?

Turkije staat bekend om zijn bloeiende en robuuste medische toerismesector ter wereld. Alleen al uit Europa bezoeken ongeveer 1,2 miljoen toeristen Turkije voor verschillende medische ingrepen. De beste steden in Turkije voor maagballon procedures zijn Istanbul, Izmir, Antalya en Ankara.

De maagballon procedure is veel betaalbaarder dan andere gewichtsverlies procedures. De gemiddelde kosten van deze procedure in het Westen, zoals de Verenigde Staten, liggen rond de $10.000 tot $15.000. De kosten zijn veel betaalbaarder in Istanbul, Turkije in vergelijking met andere landen. De gemiddelde kosten van een maagballon liggen rond de $2.500 tot $5.000 (2000 EURO-3000 EURO).

Waarom een Maagballon Behandeling Krijgen in Istanbul?

Istanbul is niet alleen een wereldwijd bekende toeristische bestemming, maar staat ook in de top 10 van medische toerismehubs wereldwijd. Een verbluffend aantal van 1,2 miljoen Europeanen kiezen Istanbul en andere Turkse steden voor een scala aan medische diensten, voornamelijk vanwege kostenbesparingen tot wel 80% in vergelijking met andere landen.

Het geografische voordeel van Istanbul, precies in het midden van Europa en Azië, zorgt voor naadloze vluchtverbindingen. De luchthaven van Istanbul fungeert als een belangrijk knooppunt voor transit, waardoor gemakkelijke toegang mogelijk is tot tal van vluchten naar bijna alle bestemmingen ter wereld. Bovendien ligt Istanbul op slechts 3 uur vliegen van de meeste Europese landen.

Wat Istanbul onderscheidt, is de goed ontwikkelde medische toerisme-infrastructuur met een uitgebreid netwerk van klinieken en agentschappen. Uitgebreide diensten zoals hotelreserveringen, luchthaventransfers, ziekenhuisvervoer en tolken worden aan patiënten verstrekt.

Ten slotte gaat het bij Istanbul niet alleen om medische ingrepen; het is ook een boeiende vakantieplek met een rijke geschiedenis en unieke cultuur. Door te kiezen voor Istanbul voor bariatrische chirurgie, bent u niet alleen verzekerd van eersteklas medische zorg, maar ook van een verrijkende reiservaring.

Maagballon behandeling in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Wat zijn de stappen van de Maagballon Behandeling

Denkt u eraan om een Maagballon Behandeling in Istanbul te ondergaan? Hier is wat u moet weten over het proces…

Stap 1: Contact opnemen met de patiëntenvertegenwoordiger voor informatie

U kunt contact opnemen met onze patiëntadviseur voor hulp bij:

 1. Bereken uw Body Mass Index (BMI)
 2. Informatie verzamelen over uw gezondheidsgeschiedenis
 3. U kunt gedetailleerde informatie krijgen over operaties voor obesitas, met name een maagbypass, en bepalen wat de meest geschikte optie voor u is.

Zodra uw gezondheidsgeschiedenis zorgvuldig is gecontroleerd door onze ervaren artsen en u bent goedgekeurd voor de operatie, kunt u doorgaan naar de volgende stadia van uw behandeling.

Wij zijn hier om u de beste gezondheidszorg te bieden.

Stap 2 – Luchthavenontvangst en ziekenhuisopname

Bij aankomst in Istanbul zal ons welkomstteam op u wachten op de luchthaven. Ons VIP-overdrachtsvoertuig brengt u naar het ziekenhuis, dat slechts 5 minuten rijden is. We zullen zorgen voor alle details zoals ziekenhuisopname en chirurgische procedures die in het ziekenhuis moeten worden uitgevoerd. We zullen ook bij u zijn om de nodige documenten met betrekking tot uw operatie te ondertekenen. Uw gezondheid is onze prioriteit en we zijn er voor u.

Stap 3 – Tests en consultatie met uw arts

We zullen de volgende onderzoeken uitvoeren om ervoor te zorgen dat u klaar bent voor de operatie:

 1. Longröntgenfoto
 2. Longfunctietest
 3. Bloedtest
 4. Elektrocardiografie
 5. Echografie
 6. Berekening van de body mass index

Na uw onderzoeken zult u worden geïnterviewd door psychiaters, internisten en anesthesiologen.

Stap 4 – Endoscopie en Biliopancreatische Omleiding

Na alle noodzakelijke tests bent u klaar voor de operatie. Maagballoon is een gewichtsverlies procedure die u helpt gewicht te verliezen door de manier te veranderen waarop uw maag en dunne darm het voedsel verwerken dat u eet. Dit is wat er gebeurt tijdens de operatie:

 1. Tijdens de procedure krijgt u algemene anesthesie, waardoor u in slaap valt en pijnvrij blijft.
 2. De chirurg zal verschillende kleine sneetjes in uw buik maken en een laparoscoop (een dunne, verlichte buis met daarin een camera) en andere chirurgische instrumenten inbrengen.
 3. De chirurg zal deze instrumenten vervolgens gebruiken om een kleine snee bovenaan uw maag te maken, waar ongeveer een ons voedsel in kan. Dit vermindert de hoeveelheid voedsel die u eet en zorgt ervoor dat u zich sneller vol voelt.
 4. De chirurg zal vervolgens uw dunne darm doorsnijden en deze verbinden met het nieuw aangemaakte maagzakje. Hierdoor kan voedsel een deel van uw dunne darm omzeilen, waardoor de hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen die uw lichaam opneemt, afneemt.

De operatie duurt meestal ongeveer 2-3 uur en de meeste patiënten blijven na de operatie 3-4 dagen in het ziekenhuis om te herstellen. Gedurende deze tijd wordt u verzorgd door ons ervaren medisch personeel en nauwlettend gecontroleerd op tekenen van complicaties.

Stap 5: Ziekenhuisontslag

Nadat uw operatie is voltooid, zult u enkele dagen in ons ziekenhuis verblijven om te herstellen. Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis zal het volgende gebeuren:

 1. U krijgt pijnmedicatie om eventuele ongemakken of pijn na de operatie te verlichten.
 2. Ons medisch personeel controleert uw vitale functies en zorgt ervoor dat u normaal herstelt.
 3. U wordt aangemoedigd om op te staan en te bewegen om bloedstolsels te voorkomen en de bloedsomloop te verbeteren.
 4. Onze bariatrische diëtist geeft u voedingsadvies en helpt u bij de overgang naar een nieuw dieet.

Stap 6 – Accommodatie in ons gecontracteerde hotel

Ons gecontracteerde hotel biedt:

 1. 5-sterrencomfort en servicekwaliteit en een comfortabel verblijf.
 2. 24/7 roomservice en internettoegang.
 3. Spa-, fitness- en recreatiefaciliteiten om u te helpen lichamelijk en geestelijk te herstellen.

Maagballon chirurgie is een veilige en effectieve manier om uw gezondheid te verbeteren en de deuren te openen naar een gezonder leven. Wij staan u graag bij als u uw eerste stap naar een gezonder leven zet.

Dixi Travel kijk ernaar uit u van dienst te zijn.

Komt al het gewicht terug na een maagballon?

Aangezien de maagballon een tijdelijke behandeling is, is het ook mogelijk dat de resultaten niet lang duren. De ballon wordt om de 6 maanden verwijderd en de maag wordt weer normaal. De patiënt kan al het gewicht of minstens de helft ervan terugkrijgen als hij niet gezond eet en beweegt. U kunt de maximale hoeveelheid gewicht behouden door gezond te eten en consequent te sporten.

Is een maagballon pijnlijk?

Omdat een maagballon een niet-chirurgische en niet-invasieve procedure is, is deze slechts licht pijnlijk. Je kunt een lichte pijn voelen als je slokdarm of maag wordt doorboord tijdens het inbrengen van de maagballon. Je kunt ook een licht ongemak voelen tijdens het opblazen van de maag. Het is echter de minst pijnlijke procedure voor gewichtsverlies met de kortste herstelperiode.

Hoe lang na een maagballonprocedure mag ik alcohol drinken?

Alcohol is een calorierijke drank die het herstelproces na een medische ingreep vertraagt. Het wordt aanbevolen om minstens 6 maanden na een maagballon geen alcohol te drinken. Matig gebruik van alcohol heeft meestal geen invloed op de ballon, maar kan wel zure reflux veroorzaken.

Wat moet ik eten de eerste week na een maagballon?

De eerste week is cruciaal voor het herstel en het is belangrijk om de richtlijnen van je arts te volgen. Patiënten mogen in de eerste week alleen vloeistoffen en zacht voedsel consumeren. Ze mogen in de eerste week geen vast en complex voedsel consumeren omdat de ballon zich nog in de maag instelt. Over het algemeen wordt aanbevolen om de eerste 2 tot 3 weken caloriearm en licht voedsel te eten om te voorkomen dat je maag overbelast raakt.

De reis naar gewichtsverlies begint nu

Prioriteit geven aan je welzijn is het beste wat je kunt doen voor je gezondheid. Elk jaar beginnen duizenden patiënten hun reis naar gewichtsverlies in Istanbul, en ze vertrekken met een gevoel van vertrouwen en voldoening. De stad is de thuisbasis van een breed scala aan ziekenhuizen die topkwaliteit bariatrische medische diensten en internationaal gecertificeerde chirurgen bieden. We raden je aan niet langer te wachten en te beginnen aan je reis naar een gezondere en mooiere jij!

Kies vandaag nog voor uw gezondheid en welzijn met Dixi Health!

Bariatrische chirurgie wint snel aan populariteit als effectieve behandeling voor obesitas en andere ernstige aandoeningen zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Bij Dixi Health zijn we toegewijd om u in contact te brengen met Turkije’s toonaangevende gewichtsverlies chirurgen en ziekenhuizen. Begin je weg naar een gezondere jij door vandaag nog contact met ons op te nemen!

doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde Vragen Over Maagballon

Hier zijn de meest gestelde vragen over Maagballon:

Typisch blijft een maagballon gedurende 6 maanden in de maag en wordt het daarna verwijderd.

Een maagballon is de moeite waard als je ongeveer 10 tot 15 kg wilt verliezen binnen 6 maanden. Het is niet de moeite waard als je verwacht meer dan 30 tot 40 kg te verliezen.

Een maagballon is een tijdelijke procedure en de ballon moet elke 6 tot 8 maanden worden verwijderd. De ballon kan worden vernieuwd als iemand wil doorgaan met de behandeling voor gewichtsverlies.

De leeftijdsgrens voor een maagballon is 18 tot 65 jaar. Voor mensen ouder dan 60 is een goede en grondige medische screening vereist om te controleren op eventuele ernstige aandoeningen.

Er is geen concrete informatie over verzekeringsdekking omdat deze verschilt van regio tot regio. Een maagballon wordt meestal niet gedekt door de verzekering omdat het een aanvullende esthetische procedure is.

Ja, het is mogelijk om een maagballon te krijgen terwijl je zwanger bent, maar het wordt niet aangeraden om er een te krijgen. Het is riskant om een maagballon te krijgen terwijl je zwanger bent vanwege een tekort aan voedingsstoffen in het lichaam. Het kan de gezondheid van je baby in gevaar brengen, dus we raden het sterk af.

Met een gezond dieet en een consequente trainingsroutine kun je binnen een maand ongeveer 10-20 kilo afvallen. Je kunt gewicht blijven verliezen als je een goed dieet volgt en een goede trainingsroutine volgt.

Een maagballon is een veilige procedure met minder kans op bijwerkingen op korte en lange termijn. Enkele veel voorkomende maar volkomen normale bijwerkingen die mensen kunnen ervaren zijn misselijkheid, braken, diarree en buikpijn.

Een maagballon wordt uitgevoerd door een endoscopisch chirurg of een bariatrisch chirurg. Het is cruciaal dat de medische professional hoog opgeleid en ervaren is op dit gebied.

roux en y gastric bypass surgery
Mini-maagomleiding istanbul turkije
gastric band surgery turkey
Biliopancreatische Omleiding