dixi health logo n
plastic surgery price and cost
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Borstverkleining in Turkije

Ook bekend als reductiemammoplastiek, is borstverkleining een operatie om grote borsten te verkleinen. Bij deze ingreep verwijderen artsen overtollige huid en weefsel om de omvang van de borsten te verminderen. De procedure omvat ook het hervormen van de borsten en het corrigeren van hun positie voor een kleiner en steviger uiterlijk. Zeer grote borsten kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken en fysieke activiteiten beperken. Houdingsproblemen, lage en bovenste rugpijn en hoofdpijn zijn veelvoorkomende klachten van vrouwen met grote borsten. Borstverkleining wordt ook uitgevoerd om cosmetische redenen als de patiënt niet tevreden is met de grootte van haar borsten of als deze niet bij haar lichaam past.

Volgens de International Society of Aesthetic Plastic Surgery zijn er in 2021 meer dan 500.000 borstverkleiningsoperaties uitgevoerd. In 2021 werd een toename van 19% gezien in borstverkleiningsoperaties in vergelijking met het voorgaande jaar. Turkije staat in de top 5 van meest gevestigde landen in de medische toerismesector. Jaarlijks worden er in Turkije meer dan 30.000 borstverkleiningsoperaties uitgevoerd door gecertificeerde plastisch chirurgen. Hier is een gedetailleerde gids over borstverkleiningsoperaties en hoe u Turkije kunt bezoeken voor uw behandeling

Reductiemammoplastiek of borstverkleining is een chirurgische ingreep om de grootte van de borsten te verkleinen. De procedure houdt in dat overtollig vet en huid verwijderd worden om de grootte van elke borst te verminderen. Het verkleint niet alleen de grootte van de borsten, maar geeft ze ook een rondere en meer verbeterde uitstraling. Borstverkleining is ook een levensvatbare oplossing voor veel gezondheidsproblemen zoals nek- en rugpijn, hoofdpijn, schouderpijn en chronische infecties onder de borsten. Bovendien, als u klaagt over overmatig zweten onder uw borsten of niet kunt sporten vanwege grote borsten, is borstverkleining de juiste behandeling voor u.

Comfort en vertrouwen vinden: Het verkennen van Borstverkleinings Procedures

Reductiemammoplastiek, algemeen bekend als borstverkleiningsoperatie, is een transformerende ingreep die is ontworpen om de grootte van de borsten te verminderen en fysiek en emotioneel ongemak te verlichten. Met de vooruitgang in chirurgische technieken hebben mensen die te maken hebben met grote of onevenredig gevormde borsten verschillende opties om hun gewenste borstcontouren te bereiken.

Borstverkleiningsoperatie heeft als doel de grootte van de borsten te verkleinen door overtollig borstweefsel, vet en huid te verwijderen. Deze ingreep verbetert niet alleen het algehele uiterlijk, maar biedt ook verlichting van fysieke symptomen zoals rug-, nek- en schouderpijn. Door de borsten te hervormen en te proportioneren, verbetert borstverkleiningsoperatie de lichaamssymmetrie en herstelt het zelfvertrouwen.

Borstverkleiningsprocedures bieden een op maat gemaakte aanpak om specifieke zorgen met betrekking tot overmatig grote borsten aan te pakken. Chirurgen maken gebruik van verschillende technieken om optimale resultaten te behalen, zoals de anker- of lollypop-incisies, die het verwijderen van overtollig weefsel en het hervormen van de borst mogelijk maken. Door het chirurgische plan aan te passen aan de unieke behoeften van elke patiënt, leveren borstverkleiningsprocedures natuurlijk ogende en harmonieuze resultaten.

Een borstlift en -verkleining combineert borstverkleining met borstlifttechnieken, waardoor individuen niet alleen hun borstgrootte kunnen verkleinen, maar ook een meer gelift en jeugdig uiterlijk kunnen bereiken. Door overtollig weefsel te verwijderen en de tepel te herpositioneren, kunnen chirurgen een stevigere en esthetisch aantrekkelijkere borstcontour creëren. Deze allesomvattende benadering biedt individuen zowel functionele als cosmetische voordelen.

Borsthervormingsoperatie omvat een scala aan technieken gericht op het verkleinen van de borstgrootte en het verbeteren van de esthetiek van de borsten. Chirurgen maken gebruik van diverse methoden, waaronder liposuctie, weefselresectie en tepelherpositionering, om het gewenste resultaat te bereiken. Door de chirurgische aanpak af te stemmen op de unieke behoeften van elke patiënt, biedt borsthervormingsoperatie een gepersonaliseerde oplossing voor het verkleinen van de borstgrootte.

Tepelherpositioneringsoperatie wordt vaak uitgevoerd in combinatie met borstverkleining om evenwichtige en proportionele borstesthetiek te bereiken. Deze ingreep omvat het herpositioneren van de tepel naar een hogere en esthetisch meer aangename locatie op de borst. Door tepelherpositionering te combineren met andere borstverkleiningstechnieken kunnen chirurgen optimale resultaten behalen en de algehele symmetrie van de borsten verbeteren.

Borstverkleining om medische redenen richt zich op het fysieke en emotionele ongemak dat gepaard gaat met overmatig grote borsten. Deze chirurgische ingreep heeft tot doel pijn te verlichten, de houding te verbeteren en een meer evenwichtige lichaamssilhouet te herstellen. Door de borstgrootte te verminderen, kunnen individuen een verbetering van hun kwaliteit van leven ervaren en hun zelfvertrouwen terugkrijgen.

Een borstverkleining bij grote borsten biedt individuen een alomvattende oplossing voor het aanpakken van de uitdagingen die worden gesteld door overmatig grote borsten. Chirurgen maken gebruik van gespecialiseerde technieken om overtollig borstweefsel te verwijderen, de borsten te hervormen en een meer evenredige en esthetisch aangename contour te creëren. Een borstverkleining bij grote borsten verbetert niet alleen fysieke symptomen, maar verbetert ook het lichaamsbeeld en zelfrespect.

Chirurgische borstverkleiningsprocedures bieden individuen de mogelijkheid om hun gewenste borstcontouren te bereiken terwijl ze fysiek ongemak aanpakken. Door verschillende chirurgische technieken toe te passen, zoals weefselresectie en liposuctie, passen chirurgen de procedure aan om te voldoen aan de unieke behoeften en doelen van elke patiënt. Chirurgische borstverkleining garandeert een gepersonaliseerde aanpak en optimale resultaten.

Borstverkleining littekens zijn een onvermijdelijk onderdeel van het chirurgische proces; echter, bekwame chirurgen hanteren technieken om hun zichtbaarheid te minimaliseren. Incisies worden strategisch geplaatst en zorgvuldig gesloten om ervoor te zorgen dat littekens in de loop van de tijd vervagen en minder opvallend worden. Hoewel er mogelijk wat littekens zichtbaar blijven, wegen de voordelen van borstverkleiningschirurgie vaak op tegen eventuele zorgen over littekens.

Borstverkleining kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de expertise van de chirurg, locatie en specifieke chirurgische technieken die worden toegepast. Het is essentieel om een gekwalificeerde plastisch chirurg te raadplegen om de kosten van de ingreep te bespreken, evenals eventuele financieringsopties of verzekeringsdekking die beschikbaar kunnen zijn.

In conclusie bieden borstverkleiningsprocedures individuen de mogelijkheid om comfort te vinden, fysieke symptomen te verlichten en zelfvertrouwen te vergroten. Met technieken zoals reductiemammoplastiek, borstvormende chirurgie, tepelherpositionering en borstlift en -verkleining, kunnen individuen hun gewenste borstcontouren bereiken. Door gebruik te maken van chirurgische expertise en vooruitgang, helpen plastisch chirurgen individuen hun kwaliteit van leven te heroveren en een meer evenredige en gebalanceerde lichaamssilhouet te omarmen.

Reductiemammoplastiek is een veelvoorkomende esthetische ingreep, maar het is niet voor iedereen bedoeld. Het bespreken van elk detail van uw medische voorgeschiedenis is belangrijk om te bepalen of u in aanmerking komt voor borstverkleining. Hier zijn de algemene vereisten om in aanmerking te komen voor deze ingreep:

 1. Uw lichamelijke gezondheid is stabiel en u heeft geen ernstige medische aandoeningen zoals diabetes of hypertensie.
 2. Je borsten zijn te groot en veroorzaken lichamelijk ongemak.
 3. Je kunt niet sporten of hardlopen omdat je last hebt van je borsten.
 4. Je borsten veroorzaken een onbalans in je houding en geven je chronische nek- en rugpijn.
 5. Je ziet er te zwaar uit vanwege je te grote borsten.
 6. De grootte van uw borsten is een bron van een laag zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld voor u.

Borstverkleining dient bepaalde cosmetische en medische doeleinden. Borstverkleining is medisch noodzakelijk wanneer uw borsten u gezondheidsproblemen bezorgen, zoals chronische nek- en rugpijn. Het behandelt ook wervelkolomproblemen als gevolg van grote borsten en chronische uitslag en infecties onder de borsten. Kortom, borstverkleining is medisch noodzakelijk wanneer de grootte van uw borsten een negatieve invloed begint te hebben op uw gezondheid en levensstijl.

Er zijn drie technieken voor borstverkleining. Chirurgen bepalen de beste techniek voor u op basis van de grootte van uw borsten.

Liposuctie voor Borstverkleining

Liposuctie maakt een snelle verwijdering van overtollig vet en huid mogelijk voor borstverkleining. Het biedt blijvende resultaten met minimale littekens. Het is een goede optie voor vrouwen die matige veranderingen nodig hebben en waarvan het meeste borstweefsel uit vetweefsel bestaat met voldoende huidelasticiteit. Een van de grootste nadelen van liposuctie voor borstverkleining is dat het niet in staat is om de borsten te hervormen en de positie van de tepels te corrigeren.

Verticale (Lollipop) Borstverkleining

De lolly of verticale borstverkleiningstechniek vereist twee incisies. Eén bevindt zich op de bovenrand van de areola en de andere loopt van de onderkant naar de vouw van de borst. Hoewel het meer littekens achterlaat dan liposuctie, zijn de littekens nauwelijks zichtbaar vanwege hun strategische positie. Deze techniek is geschikt voor vrouwen die matige verkleining en hervorming nodig hebben. De borst en areola worden na de ingreep opnieuw aangepast voor stevigere borsten bij deze techniek.

Anker (Omgekeerde T) borstverkleining

De anker of omgekeerde T-techniek is voor uitgebreide borstverkleining. Het omvat dezelfde twee incisies, maar één extra op de plooi onder de borst. Deze techniek maakt een grotere verwijdering van weefsel en aanzienlijke hervorming mogelijk. Het is ideaal voor vrouwen met overmatig doorzakken of die aanzienlijke verkleining nodig hebben. De hersteltijd voor deze techniek is echter ook het langst.

Borstverkleining Turkije
art face
breast reduction turkey cost before afterbreabreast reduction turkey price before afterst reduction after

Hoe wordt Borstverkleinings Chirurgie Uitgevoerd?

Borstverkleining is een poliklinische ingreep en de patiënt mag dezelfde dag naar huis. Gewoonlijk wordt het onder algehele verdoving uitgevoerd, maar veel chirurgen geven de voorkeur aan plaatselijke verdoving, zolang de patiënt zich daar prettig bij voelt. De ingreep kan tot 3-4 uur duren. Zo wordt typisch een borstverkleiningsoperatie uitgevoerd:

De eerste stap in de procedure omvat het toedienen van lokale of algehele verdoving aan de patiënt. De chirurg wacht tot de verdoving volledig effect heeft voordat hij met de operatie begint.

Nadat de verdoving volledig effect heeft, markeert de chirurg de gebieden op elke borst voor incisies. Bij een typische borstverkleining maakt de chirurg drie incisies. De eerste incisie is rond de areola (het donkere gebied rond de tepels), de tweede bevindt zich op het onderste gedeelte van de borst en de derde ligt in de natuurlijke plooi onder elke borst.

De chirurg verwijdert overtollig vet, huid en klierweefsel voldoende om de grootte van elke borst te verminderen. De tepel en areola worden omhoog getrokken en tegelijkertijd strakker gemaakt. Dit zorgt voor kleinere en meer gevormde borsten.

Sluiting van incisies

De laatste stap omvat het sluiten van de incisies met hechtingen. Het duurt een week voordat de dokters de hechtingen verwijderen.

Wat Zijn de Kosten van Borstverkleining?

Mammareductie of borstverkleining chirurgie is een kostbare esthetische ingreep over de hele wereld. De gemiddelde kosten van borstverkleining in de VS beginnen vanaf $10.000 tot $18.000. De startprijs van borstverkleining in het VK en andere delen van Europa is $12.000 en kan oplopen tot $20.000. Turkije daarentegen biedt budgetvriendelijke en betaalbare prijzen voor borstverkleining en andere borstoperaties. De gemiddelde prijs van borstverkleining is $4000 tot $6000, inclusief ziekenhuiskosten.

Hoeveel kost een BorstverkleiningsOperatie?

Borstchirurgieën VS VKTurkije
Borstvergroting $6000 – $12,000  $5000 – $10,000  $3000 – $5000
Borstlift $8000 – $15,000  $7000 – $14,000  $2,500 – $4000
Borstverkleining $5000 – $15,000  $7000 – $14,000  $2,500 – $5000
Borstreconstructie $15,000 -$30,000  $12,000 – $30,000  $6000 – $12,000
Mastectomie $10,000 – $20,000 $12,000 – $25,000  $3,500 – $10,500
Lumpectomie $10,000 – 20,000  $12,000 –$22,000  $6000 – $12,000
Breast Reduction Istanbul Turkey
Borstbehandelingen Turkije

Waarom Kiezen voor Turkije voor BorstverkleiningsOperatie?

Turkije is een van ’s werelds meest prominente medische toerismehubs. Hier zijn de top 5 redenen waarom u Turkije zou moeten kiezen voor uw medische behoeften:

Internationaal Opgeleide Artsen: Chirurgen in Turkije ondergaan rigoureuze training om zich te specialiseren in verschillende medische vakgebieden. De meerderheid van hen is internationaal opgeleid en gecertificeerd door internationale medische instanties.

Gevorderde Gezondheidszorgfaciliteiten: Turkije beschikt over een robuuste en goed ontwikkelde gezondheidszorginfrastructuur. Internationale standaardtechnologie en apparatuur zijn aanwezig om de veiligheid en het welzijn van patiënten te waarborgen.

Economische Prijzen: De kosten van medische ingrepen zijn aanzienlijk lager in Turkije, tot wel 80%, vergeleken met die in andere landen. Patiënten ontvangen gedurende hun behandeling internationale standaard medische hulp binnen een economische kostprijsstructuur.

Vakantiebestemming: Turkije is een ideale bestemming voor reisliefhebbers, met een schat aan cultureel erfgoed en een breed scala aan toeristische activiteiten. Je ontvangt niet alleen eersteklas medische faciliteiten, maar je krijgt ook de mogelijkheid om een nieuw land te verkennen.

Samenwerkend Personeel: Medisch toerisme is een van de top specialiteiten van Turkije en elk jaar bezoeken duizenden buitenlanders het land voor medische diensten. Het personeel in de medische sector is getraind om patiënten een comfortabele en probleemloze ervaring te bieden gedurende hun verblijf.

Is Istanbul veilig voor Borstverkleining?

Istanbul staat bekend als een van ’s werelds meest gevestigde medische toerismecentra. De sector houdt zich aan strikte veiligheidsvoorschriften en wettelijke kaders om de veiligheid en het welzijn van patiënten te waarborgen. Patiëntveiligheid is een van de belangrijkste aspecten voor Turkije en er worden dienovereenkomstig maatregelen genomen. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom Turkije als veilig wordt beschouwd voor cosmetische ingrepen:

Het veiligheidsaspect krijgt hoge prioriteit en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door het Turkse ministerie van Volksgezondheid. Ziekenhuizen en klinieken moeten zich houden aan de voorschriften van het ministerie voor het uitvoeren van medisch-toeristische diensten. Voor meer details kunt u de officiële website van het ministerie bezoeken.

Turkije is een van de weinige landen met een robuuste gezondheidszorg infrastructuur die speciaal is ontworpen voor medisch toerisme. Er worden zware investeringen gedaan in geavanceerde en nieuwste apparatuur om ervoor te zorgen dat buitenlanders de beste medische zorg ontvangen.

Chirurgen in Turkije moeten voldoen aan de strenge criteria die zijn vastgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid om legaal te mogen opereren. Specialisatie en certificeringen op medisch gebied zijn noodzakelijk voordat men een medische praktijk mag beginnen. Daarom ondergaan artsen grondige training en behalen zij meerdere certificeringen voordat zij hun diensten op dit gebied aanbieden.

borstverkleining in IstanbuL

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Hoe kunt u naar Turkije komen voor een borstverkleinings procedure?

Als u overweegt om een borstverkleiningsoperatie in Turkije te ondergaan, is hier het proces voor het maken van een afspraak voor uw behandeling:

Stap 1: Neem contact op met onze vertegenwoordiger en deel uw gegevens

De eerste stap om het proces te starten, is contact met ons opnemen en uw informatie delen.

Een van onze vertegenwoordigers zal uw gegevens noteren, inclusief uw medische geschiedenis en uw contactgegevens.

Hier zijn de tests waar onze artsen om zullen vragen:

 1. Een compleet bloedprofiel
 2. Volledig medisch onderzoek
 3. Röntgenfoto van de thorax
 4. Mammografie (indien nodig)

Stap 2: Reizen naar Turkije en ziekenhuisopname

Nadat u de medische keuring van onze artsen heeft doorstaan, kunnen we uw vlucht naar Turkije en reisroute regelen.

Het maakt niet uit op welke luchthaven u landt, wij zullen er zijn om u op te halen en naar het hotel te begeleiden.

We regelen ook uw hoteltransfers om ervoor te zorgen dat alles geregeld is tijdens uw reis.

Stap 3: Voorafgaande chirurgische controle

Nadat u in het hotel bent aangekomen, zullen onze artsen u verwelkomen en voorbereiden op bepaalde tests.

De volgende tests zullen worden uitgevoerd vóór de operatie:

 1. Volledig bloedbeeld (CBC)
 2. ECG-test
 3. Röntgenfoto’s van de borst
 4. Mammografie (indien nodig)
 5. Coagulatiestudies (PT/PTT)

Stap 4: Operatie

Nadat de artsen tevreden zijn met uw testresultaten, wordt de datum van uw operatie vastgesteld.

Op de dag van de operatie wordt u naar het ziekenhuis overgebracht en verwelkomd door het personeel van het ziekenhuis.

.

Stap 5: Herstel

Na de operatie moet u mogelijk enkele dagen in het ziekenhuis blijven zodat de artsen uw toestand kunnen monitoren.

Dit is slechts een preventieve maatregel om ervoor te zorgen dat u goed herstelt.

Mogelijk moet u na enkele dagen terugkomen voor een vervolgafspraak met de arts.

Stap 6: Hotel Transfer

Zodra uw arts groen licht geeft, zullen wij u overbrengen naar het aangewezen hotel. Het hotel biedt een breed scala aan voorzieningen en luxe om ervoor te zorgen dat u zich comfortabel voelt tijdens uw verblijf.

Welke diensten zijn inbegrepen in onze pakketten?

Hier zijn de diensten die zijn inbegrepen in onze all-inclusive pakketten:

 1. Voorbereidende tests
 2. Anesthesieonderzoek
 3. Eerste onderzoek
 4. Borstliftoperatie
 5. Algemene anesthesie of lokale anesthesie
 6. Onderzoeken na de operatie
 7. Ziekenhuisverblijf na de operatie
 8. VIP-hotel- en ziekenhuistransfers
 9. 5-7 dagen hotelaccommodatie

Herstel na borstverkleining: Wat te doen en wat niet te doen

 Herstel na een borstverkleining kan ergens tussen de 6 weken en 6   maanden duren. Elke patiënt herstelt in zijn eigen tempo, maar het is   belangrijk om op de hoogte te zijn van bepaalde do’s en don’ts voor een   stabiel herstel:

  De Do’s

 1. Consumeer alleen vloeistoffen in de eerste 2-3 dagen om complicaties te voorkomen.
 2. Slaap minimaal 2 weken op je rug.
 3. Zorg voor voldoende rust en slaap minimaal 7-8 uur.
 4. Draag zes tot acht weken een compressie-bh om de borsten op hun plaats te houden. Het verlaagt ook het risico op seroma.
 5. Investeer in een lichaamskussen om te voorkomen dat u op uw rug slaapt.
 6. Ontsmet de operatieplaats en verwissel het verband elke dag.
 7. Neem de antibiotica en pijnstillers die uw arts heeft voorgeschreven.

  De don’t’s

 1. Doe geen zware oefeningen of zwaar tillen om complicaties te voorkomen.
 2. In ieder geval de eerste twee weken niet roken of alcohol gebruiken, omdat deze stoffen de genezing vertragen.
 3. Bespreek met uw arts wanneer u mag autorijden of sporten.
 4. Slaap niet op uw zij of op uw buik om complicaties te voorkomen.
 5. Neem geen medicijnen zonder uw arts te raadplegen.

  Is Borstverkleining een Veilige Procedure?

 Hoewel borstverkleining wordt beschouwd als een veelvoorkomende en   veilige procedure, brengt het enkele risico’s met zich mee, net zoals alle   operaties dat doen. Het is een door de FDA goedgekeurde operatie met   meer dan 500.000 operaties sinds 2021. U moet voorafgaand aan de   operatie onderzoek doen en op de hoogte zijn van mogelijke risico’s en   complicaties. Een ander belangrijk aspect om de veiligheidsrisico’s te   minimaliseren is het verstandig kiezen van een arts met de juiste   referenties. Zorg ervoor dat de arts gecertificeerd is door het bestuur en   dat het ziekenhuis/kliniek is goedgekeurd door het ministerie van   Volksgezondheid of gezondheidsautoriteiten.

doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde Vragen over Borstverkleining

Hier zijn een paar veelvoorkomende vragen die mensen stellen over borstverkleining:

Volgens de NHS is een borstverkleining een grote operatie die permanent de grootte van uw borsten vermindert.

Reductiemammoplastiek of borstverkleining is een operatie om permanent de grootte van uw borsten te verminderen. Hoewel uiterst zeldzaam, kan het vet in de borsten toenemen bij extreme gewichtstoename, maar artsen adviseren patiënten altijd om hun dieet en levensstijl te monitoren.

De beste plek voor een borstverkleining is degene die het beste bij u past wat betreft budget en andere belangrijke factoren. Turkije biedt een geweldige mix van betaalbare prijzen en ongeëvenaarde professionele expertise in esthetische ingrepen.

Je verliest een beetje gewicht omdat je vet verliest uit een van de delen van je lichaam. De hoeveelheid gewicht die je verliest, hangt af van de hoeveelheid vet die uit je lichaam wordt verwijderd tijdens de borstverkleining.

Borstverkleining kan van invloed zijn op borstvoeding omdat de melkkanalen verstoord kunnen raken. Daarom raden artsen borstverkleining aan na de zwangerschap en borstvoeding, of wanneer u geen baby plant.

Borstverkleining is een veelvoorkomende ingreep bij mannen om overtollig borstvet en huid te verwijderen. De procedure staat bekend als Gynaecomastie.

Borstverkleining verlicht rugpijn, houdingsproblemen, schouderpijn, nekspanning en chronische infecties onder de borsten.

Het hangt af van uw herstelperiode, maar over het algemeen kunnen patiënten na 6 weken weer beginnen met sporten.

Het hangt af van verschillende factoren zoals de voorbehandelingsgrootte van de borsten, het type incisie en de doelen van de patiënt. Typisch gezien gaan patiënten met een borstverkleiningsoperatie minstens 1 of 2 cupmaten omlaag.

Borstverkleining wordt beschouwd als een cosmetische ingreep, dus zorgverzekering dekt het niet. Echter, als de patiënt kan aantonen dat de operatie om legitieme gezondheidsredenen wordt uitgevoerd, kan vergoeding door de verzekering mogelijk zijn na grondig onderzoek.

Female Abdominal Etching Cost in Turkey
Gynaecomastie chirurgie Borstverkleining Mannen
Borstliftchirurgie Borstliftoperatie
Borstvergroting