dixi health logo n
dental implant istanbul turkey cost
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Pedodontie Behandeling in Turkije

Pedodontie is de tak van tandheelkunde die zich bezighoudt met kinderen. Pedodontie is het specialisme dat de mond- en tandgezondheid van kinderen onderzoekt, diagnosticeert, preventieve maatregelen neemt en behandelt.

Pedodontisten zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van tanden, kaakstructuren en andere mondgezondheidsproblemen die specifiek zijn voor kinderen. Pedodontische tandheelkunde helpt kinderen ook de juiste tandheelkundige gewoonten te ontwikkelen en een gezonde mondverzorgingsroutine op te bouwen.

Volgens Global View Research zal de wereldwijde markt voor pediatrische tandheelkunde naar verwachting 14,13 miljard dollar bedragen in 2028. Deze markt zal van 2021 tot 2028 naar verwachting groeien met een CAGR van 5,5%. Volgens TechSci Research zal de Turkse markt voor tandheelkundige diensten naar verwachting groeien met een CAGR van 7-8% tussen 2023 en 2027.

Tandartstoerisme in Turkije biedt veel voordelen voor patiënten, waaronder een betere mondgezondheid en een mooier uiterlijk, geld- en tijdsbesparing en de mogelijkheid om vakantie te vieren in een prachtig en cultureel rijk land.

Pedodontie, ook bekend als pediatrische tandheelkunde, is een gespecialiseerd vakgebied dat zich richt op de mondgezondheid van kinderen. Kindertandheelkunde richt zich meestal op de tandheelkundige behoeften en mondgezondheid van baby’s, kinderen en adolescenten van 0-13 jaar.

Pedodontische specialisten worden pedodontisten genoemd. Het doel van pedodontisten is het creëren van een positieve ontwikkeling van het gebit bij kinderen door het aanpakken van problemen zoals de ontwikkeling van tanden, tandbederf en tandvleesaandoeningen.

Pedodontisten werken aan het aanleren van gezonde mondhygiënegewoonten door middel van gespecialiseerde behandelingen en communicatiestrategieën om kinderen op hun gemak te stellen tijdens tandartsbezoeken. Door de nadruk te leggen op preventieve zorg en vroegtijdige opsporing geeft pedodontie de jongere generatie een positief gevoel over gebitsgezondheid en mondverzorging.

Pedodontisten creëren een vriendelijke omgeving om tandartsfobieën te verminderen en behandelingen om te zetten in leuke activiteiten. Pedodontisten beoordelen het cariësrisico van het kind en ontwerpen preventieve programma’s voor hen. Het informeren van zowel het kind als het gezin over mondverzorging, het reguleren van voedingsgewoonten en het implementeren van preventieve maatregelen vormen een integraal onderdeel van hun praktijk.

Ze behandelen een verscheidenheid aan tandheelkundige behoeften, van restauratieve behandelingen zoals vullingen tot endodontische procedures. Pedodontisten volgen de ontwikkeling van kaken en tanden, bieden preventieve orthodontische zorg en pakken gewoonten aan zoals duimzuigen. Pedodontisten kunnen ook tandextracties uitvoeren, retainers plaatsen en zo nodig een kunstgebit maken.

In tegenstelling tot algemene tandartsen krijgen pediatrische tandartsen extra training om mondgezondheidsproblemen aan te pakken die specifiek zijn voor baby’s, kinderen en tieners. Ze creëren een kindvriendelijke omgeving, benadrukken preventieve zorg en zijn experts in het omgaan met tandartsangst bij jonge patiënten.

Een gezond gebit is belangrijk voor iedereen, maar het is vooral belangrijk voor kinderen. Een goede verzorging van het melkgebit kan gaatjes en andere mondgezondheidsproblemen helpen voorkomen die de ontwikkeling en het welzijn van een kind kunnen beïnvloeden. Hier komt de kindertandheelkunde om de hoek kijken.

Kindertandheelkunde is een gespecialiseerde tak van de tandheelkunde die zich richt op de mondgezondheid van kinderen vanaf de babytijd tot aan de adolescentie. Kindertandartsen bieden een scala aan diensten, van routinecontroles en poetsbeurten tot complexere procedures zoals vullingen, extracties en orthodontische behandelingen.

Een van de belangrijkste principes van de kindertandheelkunde is preventie. Regelmatige gebitscontroles en -reinigingen zijn cruciaal voor het behouden van een goede mondgezondheid en het vroegtijdig opsporen van mogelijke problemen. Daarnaast geven kindertandartsen advies over de mondhygiëne van kinderen, zoals de juiste tandenpoets- en flostechniek.

Kindertandartsen bieden ook behandelingen die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld, zoals sealants om tanden tegen tandbederf te beschermen en fluoridebehandelingen om het tandglazuur te versterken. Ze zijn ook opgeleid om te werken met kinderen die speciale behoeften hebben of angstig zijn voor tandartsbezoeken. Deze kindvriendelijke aanpak helpt ervoor te zorgen dat kinderen de zorg krijgen die ze nodig hebben in een comfortabele en ondersteunende omgeving.

In Turkije zijn er veel pedodontisten en tandheelkundige klinieken die gespecialiseerd zijn in tandheelkunde voor kinderen. Deze professionals bieden een scala aan diensten, van routinecontroles en poetsbeurten tot complexere procedures zoals orthodontische behandelingen en spoedeisende hulp. Turkse kindertandartsspecialisten zijn toegewijd aan het bieden van uitgebreide zorg voor het gebit van kinderen en ze werken nauw samen met ouders om voor elk kind een persoonlijk behandelplan te ontwikkelen.

Enkele veel voorkomende tandheelkundige behandelingen voor kinderen zijn vullingen, extracties en orthodontische behandelingen zoals beugels. Mondhygiëne bij kinderen is ook een belangrijk aandachtspunt, waarbij kindertandartsen begeleiding geven bij het tandenpoetsen en flossen. Tandartscontroles voor kinderen worden elke zes maanden aanbevolen om ervoor te zorgen dat eventuele problemen in een vroeg stadium worden opgemerkt.

Tandheelkundige zorg voor jonge kinderen is vooral belangrijk omdat melktanden een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Mondhygiëne bij baby’s is ook van cruciaal belang, omdat goede gewoonten die op jonge leeftijd worden aangeleerd problemen met de mondhygiëne op latere leeftijd kunnen helpen voorkomen. Het voorkomen van tandbederf bij kinderen is een belangrijk aspect van de kindertandheelkunde, waarbij behandelingen zoals sealants en fluoride helpen om tanden te beschermen tegen tandbederf.

Tandheelkundige noodgevallen bij kinderen kunnen ook voorkomen en het is belangrijk om toegang te hebben tot een vertrouwde pedodontische partner in geval van een dringend tandheelkundig probleem. Verdovingstandheelkunde voor kinderen kan in sommige gevallen nodig zijn, vooral als een kind angstig is of een complexere procedure nodig heeft.

Gedragsmanagement in de pediatrische tandheelkunde is een ander belangrijk aspect van de zorg. Kindertandartsen zijn opgeleid om te werken met kinderen die angstig zijn of speciale behoeften hebben. Ze gebruiken technieken zoals afleiding en positieve bekrachtiging om kinderen te helpen zich op hun gemak en veilig te voelen tijdens tandartsbezoeken.

Samengevat is kindertandheelkunde een gespecialiseerde tak van de tandheelkunde die uitgebreide zorg biedt voor het gebit van kinderen. Van routinecontroles en poetsbeurten tot complexere procedures en spoedeisende hulp, kindertandartsen bieden een scala aan diensten die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. In Turkije zijn er veel ervaren pedodontisten en tandheelkundige klinieken die gespecialiseerd zijn in kindertandheelkunde en kindvriendelijke zorg en persoonlijke behandelplannen bieden om ervoor te zorgen dat elk kind de zorg krijgt die het nodig heeft.

Kindertandheelkunde, ook bekend als tandheelkunde voor kinderen, speelt een cruciale rol bij het bevorderen van de mondgezondheid van jonge mensen. In Turkije wordt sterk de nadruk gelegd op het bieden van gespecialiseerde tandheelkundige zorg voor kinderen, zodat aan hun tandheelkundige behoeften wordt voldaan in een kindvriendelijke en ondersteunende omgeving.

Pediatrische tandheelkundige zorg in Turkije omvat een breed scala aan diensten gericht op het onderhouden en verbeteren van de gebitsgezondheid van kinderen. Turkse pedodontisten, die gespecialiseerd zijn in het behandelen van kinderen, zijn goed opgeleide professionals die zich toeleggen op het bieden van uitgebreide zorg voor de tandheelkundige behoeften van kinderen.

Een van de belangrijkste aspecten van pediatrische tandheelkunde is het opleiden van ouders en verzorgers over mondhygiëne voor kinderen. Mondhygiëne voor kinderen begint al in de babytijd, met melktanden die de juiste zorg en aandacht nodig hebben. Turkse pediatrische tandheelkundigen begeleiden ouders bij de verzorging van het melkgebit van hun kind en benadrukken het belang van preventieve tandheelkunde voor kinderen.

Regelmatige tandartscontroles zijn essentieel om de groei en ontwikkeling van het gebit van een kind in de gaten te houden. Klinieken voor kindertandheelkunde in Turkije bieden een comfortabele en gastvrije omgeving voor kinderen, waardoor eventuele angst voor tandartsbezoek wordt verminderd. Kindvriendelijke tandartsen in Turkije gebruiken technieken om van een bezoek aan de tandarts een positieve ervaring te maken, waardoor een levenslange toewijding aan een gezond gebit wordt gestimuleerd.

Preventieve tandheelkunde speelt een belangrijke rol in de tandheelkundige zorg voor kinderen. De Turkse kinderorthodontie richt zich op preventieve maatregelen zoals sealants en fluoridebehandelingen om de tanden van kinderen te beschermen tegen tandbederf. Door het aanbrengen van sealants, dunne beschermende laagjes, wordt de kans op gaatjes aanzienlijk verkleind. Fluoridebehandelingen daarentegen versterken het tandglazuur, waardoor het beter bestand is tegen zuuraanvallen.

Turkse kindertandartsen zijn goed voorbereid op eventuele tandheelkundige noodgevallen. Ze begrijpen dat er ongelukken kunnen gebeuren en dat spoedeisende hulp in zulke situaties essentieel is. Of het nu gaat om een doorgebroken tand of hevige kiespijn, kindertandartsspecialisten in Turkije kunnen een snelle en effectieve behandeling bieden.

In sommige gevallen hebben kinderen sedatie nodig om een tandheelkundige ingreep comfortabel te kunnen ondergaan. Verdovingstechnieken worden gebruikt om angst te verlichten en de veiligheid van het kind te garanderen tijdens complexere behandelingen. Turkse pedodontisten zijn ervaren in het gebruik van sedatiemethoden die zijn afgestemd op de unieke behoeften van kinderen, zodat hun tandartservaring zo comfortabel mogelijk is.

Gedragsmanagement is een ander cruciaal aspect van pediatrische tandheelkunde in Turkije. Kindertandartsen maken gebruik van verschillende gedragsmanagementtechnieken om een positieve en ondersteunende sfeer voor kinderen te creëren. Door gebruik te maken van technieken als afleiding, positieve bekrachtiging en leeftijdsgerichte uitleg kunnen tandartsen kinderen helpen zich op hun gemak te voelen tijdens hun bezoek.

Tot slot streeft de kindertandheelkunde in Turkije ernaar uitgebreide en gespecialiseerde tandheelkundige zorg te bieden aan kinderen. Met een focus op preventieve tandheelkunde, kindvriendelijke omgevingen en ervaren pediatrische tandheelkundige specialisten zet Turkije zich in om de mondgezondheid van kinderen te bevorderen. Door regelmatige controles, tandheelkundige zorg voor jonge kinderen en preventieve maatregelen spelen Turkse pedodontisten een vitale rol in het waarborgen van het gebit van jonge mensen in het hele land.

Pedodontie istanbul turkije
art face
Orthodontic Treatment BeforeOrthodontic Treatment After

Wanneer moet een baby voor het eerst naar de tandarts?

Het eerste bezoek aan de tandarts kan plaatsvinden op de leeftijd van 12 maanden of binnen 6 maanden nadat het eerste tandje doorkomt. U kunt ook naar de kinderarts gaan zodra uw baby zijn eerste tandje krijgt. Zo houdt u de mond- en tandgezondheid van uw baby vanaf het allereerste moment goed.

Hoe vaak moeten kinderen naar de tandarts?

Regelmatige tandartscontroles worden meestal om de zes maanden aanbevolen om de ontwikkeling van de tanden te volgen, problemen in een vroeg stadium aan te pakken en preventieve behandelingen te bieden. Het wordt ook aanbevolen dat kinderen elke 6 maanden of minstens één keer per jaar naar de tandarts gaan.

Wat kan ik gebruiken om de tanden van mijn baby schoon te maken?

Om de tanden van je baby te reinigen, kun je een zachte tandenborstel of een doekje gebruiken. Het is aan te raden om te beginnen met het reinigen van het tandvlees van je baby met een zacht doekje nog voordat het eerste tandje doorkomt.

Naarmate er meer tandjes komen, kun je een klein beetje fluoridetandpasta (ongeveer zo groot als een rijstkorrel) gebruiken en tweemaal per dag voorzichtig de tanden poetsen. Zorg ervoor dat de tandpasta veilig is voor baby’s en goedgekeurd is door tandartsen.

pedodontics in turkey
kindertandartspraktijk

Hoeveel kost een pediatrische tandheelkundige behandeling in Turkije?

Controles, poetsbeurten, fluoridebehandelingen en sealants kunnen tussen de 50 en 200 dollar of meer per bezoek kosten. Prijzen voor uitgebreidere, complexe behandelingen waarbij tanden geëxtraheerd moeten worden kunnen variëren van een paar honderd tot duizend dollar.

De prijs van tandvullingen kan variëren van 30 tot 60 dollar per tand. Als een aanvullende orthodontische behandeling nodig is, kan de prijs oplopen tot duizend dollar of meer.

Hoe bezoek je Turkije voor pedodontische behandelingen?

Als je overweegt om naar Turkije te gaan voor pededontische diensten, is dit het proces voor het boeken van een afspraak voor je behandeling. Het proces verloopt als volgt:

Stap 1: Neem contact op met onze vertegenwoordiger en deel je gegevens

De eerste stap om het proces te starten is contact met ons opnemen en je informatie delen.

Een van onze teamleden zal je gegevens noteren, waaronder je contactgegevens en medische geschiedenis.

Dit zijn de tests die onze vertegenwoordiger je vraagt te delen via WhatsApp of e-mail:

 1. Volledig tandheelkundig onderzoek
 2. Willekeurige bloedsuikerspiegel (indien nodig)
 3. Tandheelkundige röntgenfoto’s (indien nodig)

Stap 2: Reizen naar Turkije en ziekenhuisopname

Zodra onze artsen tevreden zijn met je testresultaten, helpen we je met het regelen van je vlucht naar Turkije en je reisroute.

Het maakt niet uit op welke luchthaven je landt, wij zullen er zijn om je op te halen en naar het hotel te brengen.

We regelen ook je hoteltransfers om ervoor te zorgen dat je tijdens je hele reis goed gesorteerd bent.

Stap 3: Controle vóór de operatie

Zodra je aankomt in het hotel, verwelkomen onze artsen je en bereiden ze je voor op bepaalde tests.

Hoewel we je al eerder om bepaalde tests hebben gevraagd, voeren onze artsen voor de zekerheid nog een aantal tests uit.

De volgende tests worden voor de operatie uitgevoerd:

 1. Bloedsuikertest (indien nodig)
 2. Parodontaal onderzoek
 3. Profylactische antibiotica

Stap 4: Chirurgie

Als de artsen tevreden zijn met je testresultaten, bereiden ze je voor op de operatie.

Op de dag van de operatie word je naar het ziekenhuis gebracht en verwelkomd door het ziekenhuispersoneel.

Stap 5: Herstel

Na de operatie moet je misschien een tijdje in het ziekenhuis blijven zodat de artsen je toestand kunnen controleren.

Dit is gewoon een preventieve stap om er zeker van te zijn dat je goed herstelt.

You may have to revisit after a few days for a follow-up appointment with the doctor.

Zodra je arts groen licht geeft, brengen we je naar je hotel.

Het hotel biedt een breed scala aan voorzieningen en luxe om ervoor te zorgen dat je comfortabel bent tijdens je verblijf.

Welke diensten zijn inbegrepen in ons pakket?

Hier is een volledige lijst van diensten die ons behandelingspakket omvat:

 1. Voorbereidende tests
 2. Eerste onderzoek
 3. Examens na de procedure
 4. Kliniekverblijf na de procedure (indien nodig)
 5. VIP-hotel- en ziekenhuistransfers
 6. 2-3 dagen hotelaccommodatie

Wat zijn de meest voorkomende gebitsproblemen bij kinderen?

De meest voorkomende gebitsproblemen bij kinderen zijn de volgende:

Gaatjes (tandbederf): Het meest voorkomende tandprobleem bij kinderen is tandbederf. Tandbederf komt vaak voor bij kinderen door een suikerrijk dieet en een slechte mondhygiëne. Regelmatige gebitscontroles, fluoridebehandelingen en sealants kunnen worden gebruikt om gaatjes te voorkomen.

Pediatrische gingivitis en tandvleesaandoeningen: Er zijn tandvleesproblemen die ook bij kinderen kunnen voorkomen. Een slechte mondhygiëne kan leiden tot gingivitis, wat rood en gezwollen tandvlees veroorzaakt. Regelmatige bezoeken aan de tandarts en het aanleren van goed poetsen en flossen helpen om het tandvlees gezond te houden.

Malocclusie (slechte beet): Malocclusie verwijst naar een verkeerde uitlijning van de tanden of een onjuiste ontwikkeling van de kaak. Dit probleem kan worden gecorrigeerd met orthodontische onderzoeken en behandelingen in een vroeg stadium.

Duimzuigen en speengebruik: Langdurig duimzuigen of het gebruik van een fopspeen kan de uitlijning van de tanden en de ontwikkeling van de kaak beïnvloeden. Kindertandartsen kunnen begeleiden bij het doorbreken van deze gewoonten.

Duimzuigen en het gebruik van fopspenen: Langdurig duimzuigen of fopspeengebruik kan de tandstand en de ontwikkeling van de kaak beïnvloeden. Een kindertandarts kan u helpen deze gewoonten te doorbreken.

Problemen met het doorkomen van tanden: Problemen met het doorkomen van blijvende tanden kunnen optreden tijdens de ontwikkelingsfase van het gebit bij kinderen. Regelmatige tandartscontroles bewaken dit proces en kunnen vroegtijdig ingrijpen bij problemen met het doorkomen van de tanden.

Tandtrauma: Ongelukken of verwondingen kunnen een gebitstrauma veroorzaken, zoals gebroken tanden.

Gevoeligheid van de tanden: Aandoeningen zoals gaatjes, orthodontische aandoeningen, breuken en tanderosie kunnen gevoelige tanden veroorzaken bij zowel kinderen als volwassenen. Je pedodontoloog kan je helpen om de oorzaak van gevoelige tanden bij je kind vast te stellen en te behandelen.

Tandartsangst en -angst: Tandartsangst komt vaak voor bij kinderen. Kindertandartsen gebruiken kindvriendelijke benaderingen om een positieve ervaring te creëren, angst te verminderen en regelmatige tandartsbezoeken aan te moedigen.

Knarsen: Een aandoening die voorkomt bij kinderen in de periode dat de blijvende tanden de plaats van de melktanden beginnen in te nemen, is tandenknarsen. Kinderen die met hun tanden knarsen, kunnen gevoelige tanden krijgen en last krijgen van tandbederf.

Slechte adem: Een slechte adem, ook wel halitose genoemd, is een gebitsaandoening waar mensen van alle leeftijden last van kunnen hebben. Chronische slechte adem kan duiden op grotere problemen. Tandbederf, sinusitis, diabetes, spijsverteringsproblemen zijn enkele van de oorzaken van een slechte adem.

doctor patient FAQ dixi health

FAQs Pediatrische Tandartsen

Tijdens een normaal bezoek aan de kindertandarts kunt u verwachten dat de tandarts de mondgezondheid van uw kind grondig onderzoekt en controleert op tekenen van tandbederf of ontwikkelingsproblemen.

Ja, melktanden zijn erg belangrijk omdat ze de voorlopers zijn van de juiste plaatsing van blijvende tanden, ze helpen bij het goed kauwen en de spraakontwikkeling. Een vroeg verlies van melktanden kan orthodontische problemen veroorzaken.

Complicaties bij pediatrische tandheelkunde zijn over het algemeen zeldzaam, maar ze kunnen voorkomen. Enkele mogelijke complicaties zijn:

 1. Sedatierisico’s (zeer minimaal)
 2. Allergische reacties
 3. Infectie (minimaal)
 4. Tandgevoeligheid
 5. Gedragsproblemen (angst voor de tandarts)

De mond- en tandgezondheid van je kind is veilig bij pedodontisten die getraind en gespecialiseerd zijn om de beste oplossingen te bieden voor de gebitsgezondheid van kinderen. De tandarts kan kinderen het besef bijbrengen dat dit proces natuurlijk en noodzakelijk is in plaats van angsten zoals tandheelkundige behandelingen.

Fluoridebehandelingen voor kinderen versterken de zich ontwikkelende tanden en zijn bedoeld om tandbederf te voorkomen.

Kinderen kunnen beginnen met het gebruik van fluoridetandpasta als ze het kunnen uitspugen, meestal rond de leeftijd van twee jaar. Het is belangrijk om een kleine hoeveelheid tandpasta te gebruiken.

Röntgenstralen voor kinderen laten geen straling achter in het lichaam.

Om uw kind te helpen thuis een goede mondhygiëne te houden, kunt u een tweemaal daags poets- en flosritueel met hem of haar afspreken. U kunt minder suikerhoudende snacks eten die hun tanden kunnen beschadigen. Regelmatige gebitscontroles spelen ook een zeer belangrijke rol bij preventieve zorg.

Fluoridetherapie: Bij fluoridebehandelingen wordt fluoride aangebracht om het tandglazuur te versterken, waardoor tandbederf en gaatjes worden voorkomen.

Cariësvullingen: Cariësvullingen verwijzen naar de restauratie van tanden die zijn aangetast door gaatjes of cariës, meestal met behulp van tandvullingen om de beschadigde structuur te herstellen.

Extracties van melktanden: In bepaalde gevallen kan het nodig zijn om melktanden te verwijderen, bijvoorbeeld bij ernstig tandbederf of om de eruptie van blijvende tanden te vergemakkelijken.

Fissuurverzegeling: Fissuursealants zijn dunne beschermende coatings die op de kauwvlakken van kiezen worden aangebracht om de ophoping van bacteriën en tandplak in de spleten te voorkomen.

Roestvrijstalen kronen (SSC’s): Roestvrijstalen kronen zijn duurzame, geprefabriceerde kronen die worden gebruikt voor het herstellen van ernstig rotte of beschadigde melktanden.

Mondbeschermers: Op maat gemaakte gebitsbeschermers beschermen sportactiviteiten en voorkomen verwondingen en trauma’s aan het gebit.

Plaatshouders: Plaatshouders of plaatshouders zijn hulpmiddelen die worden gebruikt om ruimte vrij te houden voor blijvende tanden wanneer melktanden vroegtijdig verloren gaan.

Orthodontische behandelingen: Pediatrische orthodontische behandelingen pakken problemen met de uitlijning en beet bij kinderen aan, met als doel een goede ontwikkeling van de kaak en de tanden te begeleiden.

Amputatiebehandeling: Dit is een behandeling die wordt toegepast op het rotte deel van melk- of levende tanden. Dit wordt gedaan als het tandbederf is doorgedrongen tot het levende weefsel, maar niet als er een infectie in de tandwortels zit.

Wortelkanaalbehandeling: Hierbij wordt de geïnfecteerde pulpa uit de tand verwijderd, het kanaal gereinigd en afgedicht om een rotte of beschadigde tand te redden.

Orthodontische behandeling istanbul turkije
Tandheelkundige Profylaxe
Dentale implantaten
Tandvulling