dixi health logo n
eye laser banner 2
Kickstart uwgezondheidsreis in Istanbul!..

Relex Smile in Turkije

ReLEx SMILE is een geavanceerde, state-of-the-art refractieve oogoperatie die wordt gebruikt om bijziendheid en astigmatisme te corrigeren. ReLEx SMILE is een refractieve methode waarbij gebruik wordt gemaakt van een laser. ReLEx SMILE is een minimaal invasieve operatie, wat betekent dat er een zeer kleine incisie wordt gemaakt.

Deze minimaal invasieve operatie wordt uitgevoerd met een femtosecond laser om een lenticule te creëren, een klein stukje weefsel op het hoornvlies van het oog. Deze lenticule wordt verwijderd en het hoornvlies wordt opnieuw gevormd, waardoor de visuele beperking in het oog verdwijnt. ReLEx SMILE is een procedure die mensen met bijziendheid en astigmatisme in staat stelt om comfortabel en goed te zien zonder een bril te dragen.

ReLEx SMILE chirurgie is sinds 2011 internationaal beschikbaar en volgens bronnen op internet zijn er tot nu toe tot 5 miljoen ReLEx SMILE operaties uitgevoerd (American Council of Refractive Surgery, National Library of Medicine, Stanford Medicine).

ReLEx SMILE chirurgie is zeer succesvol in Turkije, met een succespercentage van 96% tot 99%. De kosten van ReLEx SMILE chirurgie in Turkije zijn relatief lager vergeleken met de prijzen in de VS, het VK en Europa, waardoor het voor veel patiënten een aantrekkelijke optie is.

ReLEx SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) is een moderne en minimaal invasieve vorm van refractieve oogchirurgie ontworpen om zichtproblemen zoals bijziendheid en astigmatisme te corrigeren. Bij deze procedure wordt een femtosecond laser gebruikt om een kleine, precieze incisie in het hoornvlies te maken, waarbij een lenticule (een klein, lensvormig stukje weefsel) in het hoornvlies wordt gevormd. De chirurg verwijdert vervolgens deze lenticule door de incisie, waardoor de vorm van het hoornvlies verandert en de refractieafwijking effectief wordt gecorrigeerd. ReLEx SMILE staat bekend om zijn precisie, snelle hersteltijd en minder ongemak in vergelijking met sommige andere soorten ooglaseroperaties.

Relex Smile chirurgie in Turkije: Een uitgebreide gids voor ooglasercorrectie

Inleiding:

In de afgelopen jaren heeft de vooruitgang op het gebied van ooglaseren een revolutie teweeggebracht op het gebied van visuscorrectie. Relex Smile, ook wel bekend als Small Incision Lenticule Extraction, is een geavanceerde procedure die een minimaal invasief alternatief biedt voor traditionele methoden zoals LASIK. Dit artikel is een uitgebreide gids voor Relex Smile chirurgie in Turkije, waarin de voordelen, de kosten en de procedure worden besproken en vergeleken met LASIK.

Inzicht in ooglasercorrectie

Ooglaseren, met inbegrip van refractieve chirurgie en Relex Smile, is steeds populairder geworden als een veilige en effectieve oplossing voor verschillende oogproblemen. Deze procedures zijn gericht op het corrigeren van refractieve fouten zoals bijziendheid (myopie), verziendheid (hypermetropie) en astigmatisme, waardoor patiënten een beter gezichtsvermogen hebben en minder afhankelijk zijn van een bril of contactlenzen.

Relex Smile: De minimaal invasieve oplossing

Relex Smile is een geavanceerde ooglasertechniek waarbij een kleine incisie in het hoornvlies wordt gemaakt met behulp van femtosecond lasertechnologie. In tegenstelling tot LASIK hoeft er bij Relex Smile geen hoornvliesflap te worden gemaakt, waardoor het een minder invasieve optie is. De chirurg verwijdert een lenticule, een klein stukje weefsel, om het hoornvlies te vervormen en de refractieafwijking te corrigeren. Deze innovatieve aanpak biedt verschillende voordelen, zoals een snellere hersteltijd, minder risico op droge ogen en een grotere stabiliteit van het hoornvlies.

Turkije kiezen voor Relex Smile chirurgie

Turkije heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende bestemming voor medisch toerisme, met name voor visuscorrectieprocedures. Het land beschikt over ultramoderne faciliteiten, ervaren oogartsen en concurrerende prijzen. Relex Smile chirurgie in Turkije combineert betaalbaarheid met hoogwaardige gezondheidszorg en trekt patiënten van over de hele wereld aan die op zoek zijn naar betrouwbare en kosteneffectieve oplossingen voor hun visusbehoeften.

Procedure en kosten

Relex Smile chirurgie in Turkije begint meestal met een uitgebreid oogonderzoek om te bepalen of de patiënt in aanmerking komt voor de procedure. De operatie zelf wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt meestal ongeveer 15-20 minuten per oog. De kosten van Relex Smile chirurgie in Turkije kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de kliniek, de expertise van de chirurg en aanvullende diensten.

Hoewel specifieke prijsdetails kunnen variëren, variëren de gemiddelde kosten van Relex Smile chirurgie in Turkije van $1.000 tot $2.500 per oog. Deze kosten omvatten over het algemeen de chirurgische procedure, preoperatieve beoordelingen, postoperatieve zorg en follow-up bezoeken. Het is belangrijk om te weten dat accommodatie, vervoer en andere bijkomende kosten ook in overweging moeten worden genomen bij het plannen van de operatie.

Relex Smile vs. LASIK

Zowel Relex Smile als LASIK bieden effectieve oplossingen voor oogcorrectie. Er zijn echter enkele verschillen waar rekening mee moet worden gehouden. Terwijl bij LASIK een flapje wordt gemaakt van het hoornvlies, volgt Relex Smile een minimaal invasieve benadering zonder flapje. Dit maakt Relex Smile mogelijk geschikt voor patiënten met dunnere hoornvliezen of mensen die aan contactsport doen. Daarnaast heeft Relex Smile het voordeel van een sneller herstel en een verminderd risico op droge ogen.

Conclusie:

Relex Smile chirurgie in Turkije biedt mensen een geavanceerde en kosteneffectieve oplossing voor hun visuscorrectie. Met zijn minimaal invasieve aard, hoge slagingspercentages en kortere hersteltijden wint Relex Smile aan populariteit als alternatief voor traditionele LASIK-chirurgie. Door Turkije als bestemming te kiezen, hebben patiënten toegang tot uitstekende zorgfaciliteiten, ervaren chirurgen en concurrerende prijzen. Voordat u verder gaat met de operatie, is het essentieel om een gekwalificeerde oogarts te raadplegen en alle aspecten te overwegen, waaronder de kosten, details van de procedure en postoperatieve zorg.

ReLEx SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) en LASIK (Laser-Assisted In Situ Keratomileusis) zijn refractieve oogchirurgieprocedures om zichtproblemen zoals bijziendheid en astigmatisme te corrigeren. Beide procedures zijn zeer succesvol en hebben verschillende benaderingen. ReLEx SMILE is een nieuwere methode en is een technologie met een veel sneller genezingsproces dan LASIK.

Bij LASIK creëert de arts een dun flapje aan de voorkant van het oog, dat wordt geopend en de laser corrigeert de weefsels in het oog. Het flapje wordt vervolgens op zijn plaats gesloten.

Bij ReLEx SMILE wordt er geen flapje aan de binnenkant van het oog gemaakt. Met slechts een microscopisch sneetje verwijdert de laser een stukje weefsel binnen in het oog.

Met andere woorden, bij LASIK wordt het ooglid geopend en gesloten, bij ReLEx SMILE wordt er geen ooglid gecreëerd, er wordt alleen een klein sneetje gemaakt. ReLEx SMILE wordt daarom als minder invasief beschouwd.

relex smile turkey istanbul costs
art face
eye treatment beforeeye treatment after

Hoe werkt ReLEx SMILE?

Stap-voor-stap handleiding:

Voor de oogbehandeling zal uw arts uw ogen grondig onderzoeken om uw refractieafwijking vast te stellen.

Met behulp van een femtosecond laser wordt een klein stukje weefsel gecreëerd dat een “lenticule” wordt genoemd en zich precies in het midden van het hoornvlies bevindt.

De arts maakt een heel klein sneetje in je oog om bij de lenticule te komen.

Met behulp van een laser wordt de lenticule die door de incisie is ontstaan, verwijderd. Deze stap corrigeert je refractiefout door de vorm van je hoornvlies te veranderen.

Snel herstel

ReLEx SMILE maakt geen gebruik van een hoornvliesflap zoals bij LASIK, wat leidt tot snellere hersteltijden.

Wie is geschikt voor ReLEx SMILE?

Voor ReLEx SMILE chirurgie worden verschillende factoren in overweging genomen, waaronder de gezondheid van het oog, de medische voorgeschiedenis en de levensstijl van de patiënt:

 1. Kandidaten moeten vóór de operatie minimaal één jaar een stabiel recept hebben.
 2. Deze behandeling wordt over het algemeen aanbevolen voor personen die minstens 22 jaar oud zijn. Dit komt omdat jongere mensen nog steeds veranderingen in hun visie kunnen ervaren.
 1. Waarden voor bijziendheid moeten lager zijn dan -10,00 graden en waarden voor astigmatisme moeten lager zijn dan -5,00 graden.
 2. Mensen zonder aandoeningen zoals glaucoom, staar of hoornvliesaandoeningen.
 3. Niet-zwangere kandidaten en kandidaten die geen borstvoeding geven, voor vrouwen.
 4. De kandidaat moet de juiste dikte van het hoornvlies hebben.
 5. Individuen met bepaalde auto-immuunziekten zijn mogelijk geen geschikte kandidaten.
relex smile istanbul turkey costs
laser behandeling istanbul turkije

Hoeveel kost ReLEx SMILE?

ReLEx SMILE chirurgie is een nieuw opkomende ooglasertechniek en de apparatuur die voor de operatie wordt gebruikt is hoog in termen van hardware.

Hierdoor is het iets duurder dan andere ooglaserchirurgie. Als je je afvraagt hoeveel een ReLEx SMILE operatie in Turkije kost, varieert het antwoord van $1.250 tot $2.750.

Vergeleken met Europese prijzen zijn de kosten van ReLEx SMILE chirurgie in Turkije 3 tot 4 keer goedkoper. Oogartsen in Turkije zijn goed opgeleid en gespecialiseerd. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over een ReLEx SMILE operatie in Turkije.

Turkije biedt veel voordelen aan buitenlanders die voor medische behandelingen komen. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom Turkije een goede vangst is voor tandheelkundige behandelingen en andere medische behandelingen:

Turkije onderscheidt zich door duizenden buitenlanders aan te trekken voor oogbehandelingen. De oogchirurgen in het veld zijn gecertificeerd door het bestuur en zeer ervaren. Ze ondergaan strenge evaluaties door middel van talrijke beoordelingstests voordat ze toetreden tot de industrie. Bekende ziekenhuizen voor oogbehandelingen in Turkije zijn onder andere Dunya Goz, Avicenna Hospital, Memorial Hospital, Medical Park Hospital en Liv Hospital.

Een van de voordelen van naar Turkije komen voor een medische behandeling is dat je niet te maken krijgt met lange wachtrijen voor visa. De meeste buitenlanders, vooral Europeanen, kunnen Turkije visumvrij binnenkomen met alleen een geldige identiteitskaart. Dit bespaart je veel tijd en stelt je in staat om je reis met minder gedoe te plannen.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de btw-vrijstelling aangekondigd voor buitenlanders die Turkije bezoeken voor een medische behandeling in 2018. Dit is een stimulans van de overheid om medisch toerisme in Turkije te stimuleren en gemak te bieden aan buitenlandse patiënten. Daarom zijn medische diensten vrijgesteld van btw als je als buitenlander naar Turkije komt voor een medische behandeling. De totale winst die de medisch-toeristische sector dit jaar tot nu toe heeft gegenereerd is $1.033.942.

Een opmerkelijk voordeel van kiezen voor Turkije is het snelle afsprakenproces, zodat je niet maanden of zelfs jaren hoeft te wachten. Ondanks de honderden en duizenden patiënten per seizoen krijgt elk individu consistente aandacht en zorg. De afspraakprocedures zijn gestroomlijnd, waardoor je verzekerd bent van een snelle en probleemloze ervaring.

Istanbul, de bruisende metropool van Turkije, fungeert als een belangrijk doorvoercentrum met een groot aantal dagelijkse vluchten. Het is opmerkelijk gemakkelijk om vanuit Istanboel vliegverbindingen te krijgen naar vrijwel elke bestemming wereldwijd. Bovendien duren de meeste vluchten van Europese landen naar Istanbul slechts 3 uur. Internationale bezoekers kunnen dus genieten van de naadloze toegankelijkheid van reizen naar Turkije.

Een groot voordeel van het kiezen van Turkije voor medische behandelingen is de kostenefficiëntie. Medische procedures in Turkije zijn ongeveer 70% tot 80% goedkoper dan die in andere landen zoals de VS of het VK. Bovendien kunnen geïnteresseerden uitgebreide pakketten voor medisch toerisme ontdekken die alles omvatten, van vluchten tot behandeling en accommodatie, wat de algehele betaalbaarheid vergroot.

Relex Smile in Istanbul

Chirurgie en behandelingskosten in Istanbul Turkije prijs

Hoe kan ik Turkije bezoeken voor ReLEx SMILE chirurgie?

Als u overweegt om een ReLEx SMILE operatie in Turkije te ondergaan, volgt hier het proces voor het boeken van een afspraak voor uw behandeling. Het proces verloopt als volgt:

Stap 1: Neem contact op met onze vertegenwoordiger en deel je gegevens

De eerste stap om het proces te starten is contact met ons opnemen en je informatie delen.

Een van onze teamleden zal je gegevens noteren, waaronder je contactgegevens en medische geschiedenis.

Dit zijn de tests die onze vertegenwoordiger je vraagt te delen via WhatsApp of e-mail:

 1. Oogonderzoek en consultatie
 2. Medische geschiedenisbeoordeling (indien nodig)
 3. Bespreking van verwachtingen

Stap 2: Reizen naar Turkije en ziekenhuisopname

Zodra onze artsen tevreden zijn met je testresultaten, helpen we je met het regelen van je vlucht naar Turkije en je reisroute.

Het maakt niet uit op welke luchthaven je landt, wij zullen er zijn om je op te halen en naar het hotel te brengen.

We regelen ook je hoteltransfers om ervoor te zorgen dat je tijdens je hele reis goed gesorteerd bent.

Stap 3: Controle vóór de operatie

Zodra je aankomt in het hotel, verwelkomen onze artsen je en bereiden ze je voor op bepaalde tests.

Hoewel we je al eerder om bepaalde tests hebben gevraagd, voeren onze artsen voor de zekerheid nog een aantal tests uit.

De volgende tests worden voor de operatie uitgevoerd:

 1. Refractiemeting
 2. Meting van de dikte van het hoornvlies
 3. Netvliesonderzoek
 4. Leerlingentesten
 5. Bloedsuikertest (indien nodig)

Stap 4: Chirurgie

Als de artsen tevreden zijn met je testresultaten, bereiden ze je voor op de operatie.

Op de dag van de operatie word je naar het ziekenhuis gebracht en verwelkomd door het ziekenhuispersoneel.

Stap 5: Herstel

Na de operatie moet je misschien een tijdje in het ziekenhuis blijven zodat de artsen je toestand kunnen controleren.

Dit is gewoon een preventieve stap om er zeker van te zijn dat je goed herstelt.

Mogelijk moet je na een paar dagen terugkomen voor een vervolgafspraak met de arts.

Zodra je arts groen licht geeft, brengen we je naar je hotel.

Het hotel biedt een breed scala aan voorzieningen en luxe om ervoor te zorgen dat je comfortabel bent tijdens je verblijf.

Welke diensten zijn inbegrepen in ons pakket?

Hier is een volledige lijst van diensten die ons behandelingspakket omvat:

 1. Voorbereidende tests
 2. Eerste onderzoek
 3. ReLEx SMILE-operatieprocedure
 4. Kliniekverblijf na de procedure (indien nodig)
 5. VIP-hotel- en ziekenhuistransfers
 6. 2-3 dagen hotelaccommodatie

Hoe lang duurt het herstelproces na de Smile laser?

Het herstelproces na een SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) ooglaserbehandeling is meestal sneller in vergelijking met sommige andere procedures zoals LASIK.

De exacte tijd kan echter van persoon tot persoon verschillen. U vraagt zich misschien af wat er gebeurt na de ReLEx SMILE procedure. Onmiddellijk na de procedure kunt u wat ongemak, tranen en lichtgevoeligheid ervaren.

U wordt geadviseerd om een paar uur te rusten en uw zicht kan enigszins wazig zijn. De dag na de SMILE ingreep kan de patiënt zijn normale leven weer oppakken. In dit proces kunt u een zeer comfortabele herstelperiode hebben als u de aanbevelingen van uw arts opvolgt.

Wat moet ik doen na een SMILE operatie?

Na de ReLEx SMILE operatie kunt u de volgende instructies volgen als u snel en soepel wilt herstellen:

 1. Wrijf niet direct na de operatie over uw geopereerde oog en knijp niet hard in uw oogleden.
 2. Het wordt aanbevolen dat u direct na de operatie direct naar uw accommodatie gaat om uit te rusten. Het is het beste om te rusten en uw ogen de eerste paar uur bedekt te houden.
 3. Breng gedurende 1 dag geen make-up of crème aan op uw ogen.
 4. Vermijd gedurende één week zwemmen, warm water of activiteiten die uw ogen kunnen irriteren.
 5. Als u een sporter bent, is het handig om gedurende 1 week een veiligheidsbril te dragen.
 6. Vermijd rokerige of stoffige kamers of gebieden met chemische dampen gedurende twee weken na de ReLEx SMILE-operatie.
 7. Volg de medicatie-instructies voor oogdruppels van uw arts.
 8. U kunt de dag na de operatie terugkeren naar uw routinewerk, maar wees gevoelig voor uw ogen.

Wie is niet geschikt voor deze operatie?

Mensen met auto-immuunziekten, ongecontroleerde diabetes, onstabiele oogsterkte, dun hoornvlies, ernstig droog oog, glaucoom, staar, trage genezing en collageen vaataandoeningen zijn niet geschikt voor SMILE chirurgie.

doctor patient FAQ dixi health

Veelgestelde Vragen Relex Smile

ReLEx SMILE chirurgie wordt doorgaans beschouwd als een minimaal pijnlijke procedure. De meeste patiënten melden minimale ongemakken of pijn tijdens en na de ingreep.

Ja, ReLEx SMILE is een veilige en effectieve ooglaserprocedure voor de correctie van bijziendheid en astigmatisme. Het heeft ook een zeer snel herstelproces, waarbij 75% van de patiënten een dag na de operatie al een verbeterd gezichtsvermogen rapporteert.

Ja, SMILE chirurgie kan meestal voor beide ogen in dezelfde sessie worden uitgevoerd. De behandeling van beide ogen in dezelfde sessie versnelt het genezingsproces van patiënten.

Het resultaat van ReLEx SMILE chirurgie is grotendeels blijvend en de tevredenheidspercentages zijn hoog. Daarom wordt een tweede ReLEx SMILE operatie zeer zelden uitgevoerd. Er zijn speciale voorwaarden nodig voor een tweede ingreep en deze kunnen worden beoordeeld op basis van de situatie van elke persoon.

Het is normaal dat de ogen de eerste dag na de operatie gevoelig zijn. U kunt een licht ongemak voelen bij het kijken naar licht en schermen zoals televisie en telefoon. Er is echter een snel genezingsproces na de operatie en je kunt naar het scherm kijken zodra je je goed voelt.

Ja, ReLEx SMILE is een effectieve operatie om astigmatisme te behandelen. De procedure is goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van myopisch astigmatisme tot 3,00 dioptrie (D).

Hoewel ReLEx SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) voor veel mensen als een veilige en effectieve procedure wordt beschouwd, zijn er net als aan elke operatie bepaalde risico’s verbonden. Het is cruciaal om op de hoogte te zijn van mogelijke complicaties. Hier volgen enkele risico’s van ReLEx SMILE:

 • Dry eyes
 • Temporary visual disturbances
 • Infection
 • Temporary night vision issues
relex smile turkey istanbul costs
prk oogchirurgie istanbul turkije
Lens implantatie operaties istanbul turkije
LASIK-oogchirurgie istanbul turkije